mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:41:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje v reko/potok/jezero
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uhajanje v reko/potok/jezero  (Prebrano 7989 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« : četrtek, 24.04.2003 : 19:47:07 »

Psa že od malega sprehajam brez vrvice na travnikih. Blizu je tudi potok, ki je onesnažen in Sammy je začel "odhajat" vanj. Ne maram tega, ker pride ven ves črn in ful smrdi, pa bojim se še, da bi to vodo popil in se morda celo zastrupil. Zanima me, kaj naj naredim, razen tega, da ga začnem ob potoku sprehajat z vrvico.
Mislim, da gre v vodo zato, ker mu je vroče in se želi ohladit. Naj nesem vodo s seboj na sprehod? Opazila sem, da mu je zelo všeč, ko ga kopamo/tuširamo, prav paše mu, kopamo pa ga samo takrat, ko je umazan. Bi bilo možno, da uhaja v potok zato, da bi ga mi potem kopali?
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #1 : četrtek, 24.04.2003 : 21:56:26 »

Sammy, če je pes dovolj ubogljiv nimaš druge izbire kot ob potoku stalno nadzirati psa in ga ob možnem odhodu v vodo odpoklicat. Drugače pa res ni druge kot vrvica.
Če ga boš imela spuščenega res pazi, lahko se zgodi da samo stran pogledaš in pes bo že v vodi. Roll Eyes
Drugače pa privošči psu plavanje in čofotanje, poskusi nekje najti čistejšo vodo.
Če pa pes želi samo pit, ga priveži in pusti, da doseže vodo le z gobcem. Sam ni 2x za reč, da se lahko tudi ti znajdeš v vodi, če te pes potegne za sabo. Roll Eyes Roll Eyes
Ne vidim pa povezave, da bi pes uhajal v vodo, da bi hotel, da ga  človek potem kopa. Kaj veš, mogoče pa Huh Wink

Psu privoščit čofotanje v čim bolj čistem delu potoka Wink Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : petek, 25.04.2003 : 12:01:08 »

Pred sprehodom v toplem vremenu lahko psa zmočiš, če mu to paše. Fino je, če imaš vodo s sabo, če mu daš za piti preden ga spustiš, potem  bo popil manj umazane vode iz luž in potokov. V vodo bo šel pa še vseeno, če mu je to že postalo všeč. Meni se sicer ne zdi nič posebno groznega, če gredo moje psice  v vodo, čeprav je na dnu črno blato, saj se do doma že posušijo in umazanija hitro pade dol, škodilo jim pa vsaj za zdaj še ni. Zelo pa pazim, da ne grejo v vodo, v kateri so industrijske odplake. Če te pes ne uboga na besedo, mu kopanje lahko preprečiš samo tako, da ga imaš na povodcu.
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #3 : petek, 25.04.2003 : 14:10:11 »

Z mojo malo sva tudi dans čofotale v potoku Smiley. Se ji zelo dopade in meni tut, da ji je voda všeč. Pač res da je bila potem kot taki čunek in je še zaj po trebuhu mal mokra Smiley. Kaj se tiče odplak je pa res problem da ne pride zastrupitev.

Kar se tiče tistega da se kopa zaradi tega da bi ga pol skopali hm  Huh - jaz mislim da on nasplošno uživa v tem da se kopa (sam ali z vašo pomočjo). Če ravno ne uboga potem razen vrvice res ni drugega ali pa pač mal stran od potoka. Moja bavca me še "sliši" tak na 10 m potem pa že bolj slabo tak da če je možnost probaj tako pa seveda skos pod nadzorom.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #4 : sobota, 26.04.2003 : 18:48:21 »

ravno v tem je problem, da so v potoku industrijske in druge odplake... nočem, da bi se zastrupil, pa še takšen pride ven, da ga komaj skopamo...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 26.04.2003 : 19:38:24 »

Podobna tema je ze odprta na
http://www.mojpes.net/cgi-bin//YaBB.pl?board=zdravje&action=display&num=1023991938.
Logiran

Topi
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #6 : sreda, 30.08.2006 : 19:02:55 »

Pozdravljeni,

Mogoče pa bo kdo vedel kaj o tem. Lovci uporabljajo pri učenju psov (predvsem ukaz "poleg" za psa, ki za razliko od ostalih v lovski skupini ne sme steči ob strelu) nekakšne daljinsko sprožene električne šoke (pes ima napravo na vratu, lovec pa daljinca v roki). To smo videli v praksi ko so lovci v bližini hiše lovili "nič krive" srne.

nam ta način nikakor ni všeč in osebno menim, da je to mučenje živali. Sosed pa ima nekega mešanca, ki mu steče za divjadjo in ga zanima kje bi to kupil! Ali kdo ve kako se sploh reče temu? Sicer pravimo sosedu, da to ni način vendar je rekel, da bo pač psa usmrtil če ne bo drugače. Tukaj se človek vpraša kaj je torej boljše.

Psa je tudi vodil v neke šole (mi smo ga sicer kar šolali doma-z prejšnim psom smo že dali skozi šolanje) pa ni bilo uspeha. po mojem pa je najbolj krivo to, da je pes večinoma sam in mu je dolgčas zato je bolje imeti dva-dve če si veliko zdoma.

Hvala
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : petek, 01.09.2006 : 09:40:39 »

Napravi se rece elektronska ovratnica, je pa za delo z njo potrebno kaj vec kot denar, da jo kupis, nataknes psu na vrat in je stvar resena.
Tema o elektronski ovratnici je na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,3353.0.html

Dva psa nista resitev. Ce nimamo casa za enega, ga imamo se manj za dva, zato si pac psa v obdobju pomanjkanja casa ne umislimo. Dva psa sta trop in vzgoja dveh psov je zagotovo zahtevnejsa kot vzgoja enega. Saj menda kdo ne misli, da dva psa vzgajata drug drugega?
Logiran

Topi
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #8 : petek, 01.09.2006 : 19:06:45 »

Hvala za odgovor,

Imaš prav, da če nimaš časa za psa bolje, da nimaš nobenega.

Kot sem že omenila imava midva dve sestri (psici) in znata biti kar problematični. sicer pa jih imava na sprehodu na povodcu, znorita pa se lahko doma saj imava velik zagrajen prostor (cca.30 arov kar je že kar lep travnik).

Hvala še enkrat,

L.p.
Logiran
dog_lover*
novinec
*
Sporočil: 39


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 29.03.2009 : 09:39:30 »

Ja tui sama se strinjam, da sta dva psa trop in jih je še težje vzgojiti. Drugače pa da se vrnem na začetno temo. Tudi moja psička zelo rada odide v bližni potok plavati oz. čofotat. Ta potok je dokaj čist izgleda pa bolj umazan zaradi blata, ki je pod dnom. ko pride ven je kot, da ni imela sprehodov že eno leto kar kroge začne delati in divjati seveda vidim, če kdo pride sicer je to travnik, ki ni ravno veliko obiskan tja hodijo še eni trije psi vendar se z vsemi pozna in razume, če pa že vidim da kdo pride jo pa pokličem in pripnem. Tudi meni se zdi, da ni tak problem, če hodi pes plavati, če je le voda dokaj čista. Undecided
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 06.06.2010 : 10:29:18 »

Glede potokov in uhajanja v njih. Kot že veste imam doma mešanko med Samojedom (ker nima rodovnika), zato je njena dlaka kar hitro umazana, sploh če se igra z drugimi psi ali čofota v potokih. Hudič pa je, ker jo češem vsak dan po eno uro razen med vikendom 2 ali 3 Grin Potem pa je cela umazana.

No dovolj heca. Jaz moje ne spuščam več v potok, razen če je res na samem (kjer ni ljudi) in ni v njem odplak. Pa ne zato, ker bi me motila umazanija, temveč zato, ker lahko pes v potoku stopi na kakšno steklo, ker ljudje mečejo not flaše, odpadke itd. In se mi zdi "glupo" psa spuščati v potok, če vidim, da se pes lahko poškoduje. Zato jo v potok spustim stran od hiš, tam ko je narava.

Pa še tam jo dam vedno na povodec, če bi slučajno bila kakšna ostra stvar, kar pa je malo verjetno, ker je tam malo ljudi, ampak nikoli ne veš!

V vodo jo torej spustim pod Pohrjem ali na Šumiku (tam je deroča voda).

Drugače če ti pes uhaja v vodo, ga imaš pač tam na povodcu. Saj ni težko.  Ali pa se premakneš par metrov vstran od potoka, da ne bo uhajal vanj.

Je pa bilo zelo veliko primerov, ko se je pes urezal na zlomljeni steklenici.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Uhajanje v reko/potok/jezero
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines