mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:29:28

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Plazenje
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Plazenje  (Prebrano 20374 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
altervita
gost
« : četrtek, 05.12.2002 : 14:46:08 »

Mi je blo malo dolgčas, pa sem Brino naučil nov trik. Zdaj se zna plazit....no ja bomo še delali, ampak ko rečem plazi že ve kaj to je in sodeluje.

Zdaj pa problem Grin Grin Grin Grin
Za kaj je to dobro? Kaj lahko počnem s tem, ko to zna? Saj vem, je smešno, ampak sigurno mora bit kje kaka uporabna vrednost tega kar jo učim. sam se pod milim nebom ne spomnim za kaj bi bilo to dobro. Pri agilitiju mogoče? Huh
Dajte mi kako idejo za trening te veščine, prosim  Grin Grin Grin

Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #1 : četrtek, 05.12.2002 : 14:55:57 »

Pri najinem Drimu je stvar malo drugačna - ta glista mala se plazi nonstop!!! Kje je to uporabno? Hja, lahko ti poišče copat pod kavčem, al pa kaj podobnega! Wink
Za agility glih to ni uporabna zadeva, mogoče pri reševalcih al pa ruševinarjih... ne vem!
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #2 : četrtek, 05.12.2002 : 16:36:06 »

Tudi pri reševalcih nima nekega pomena. Sigurno je dobro, da pes to obvlada, ni pa nujna zadeva. Pri reševalcih je fajn, da se pes ničesar ne boji in da se lahko tudi splazi v kakšno luknjo. Tega pa psu ne moreš ukazati, saj večino časa psa ne vidiš kaj dela, saj imaš kot vodnik omejeno gibanje. Je pa to en trik, ki pač nima nekega posebnega pomena. Tako kot prosi, daj tačko, preval, mrtev,....
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #3 : četrtek, 05.12.2002 : 16:53:15 »

Hoj!

Ja mi smo pa glih pri agility tega psa učil, da se plazi na conah. Tko da zame bi bilo čist uporabno če bi moj pesek to znal..

sicer pa je vsak trik uporaben če mu je v veselje in ve da bo za to kaj dobil.. Tongue
Logiran
Tomster
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 325


« Odgovor #4 : četrtek, 05.12.2002 : 21:08:06 »

Pri določenih ovirah (npr. most) pri agilityju so začetni in končni deli označeni z drugo barvo. To so t.i. kontaktne cone, ki se jih mora pes dotakniti (ne sme jih preskočiti), drugače si "prisluži" kazenske točke.
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #5 : sreda, 25.12.2002 : 15:20:29 »

Mene pa tudi zanima kako si Brino naučil plazenja. Jaz se trudim pa brez uspeha. Dodala sm ovire pod katerimi mora plezati, pa prepleza le eno, toda takoj se dvigne. Rada bi, da bi se plazila brez ovir.

Hvala za odgovor.
Logiran
mateja
gost
« Odgovor #6 : torek, 25.02.2003 : 15:49:19 »

Ne vem kje sem pobrala, da je pametno učiti psa plazenja v primeru, da je pes preveč dominanten. Ko se pes plazi, je v zelo ne dominantnem položaju in zato mora, preden izvede vajo plazenja, pozabiti na svojo dominanco. Nekaj podobnega bi naj bilo tudi z delanjem prevalov.

Tudi mene zanima, kako to psa naučiti !?

LP

Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #7 : torek, 25.02.2003 : 19:13:51 »

Jaz tudi učim Sambota plazenja. Sicer sem šele začela, ampak če imam žogico ali piškot že prav lepo deluje, upam da se bo naučil tudi ne da bi se še jaz skorajda plazila.  Grin Sicer pa tudi mene zanima, kako se je Brina naučila tega.
Kot je že povedal Tomster, zlasti ovčarske pasme učijo plazenja na kontaktnih conah (kot so že povedali, to so tista drugače pobarvana polja (večinoma rdeča), katerih se mora pes dotaknit vsaj z eno taco, drugače dobi kazenske točke), zato da se 'splazi' čez njih in pri tem ne izgubi hitrosti, pa tudi bolj natančno je, kot če mu zatulimo, naj se ustavi. Če ga zaustaviš prekmalu (pred cono) se ustavi, ko pa daš povelje za naprej ga pa odnese ko sneto sekiro in se mu tako mudi, da ni šans da bi dejansko naredil cono.
Pri vsakdanjem življenju pa razen treniranja možganov pri novem triku verjetno res ni kakšne blazne uporabe. Mogoče samo res za to dominanco, ampak jaz sem brala da pri tem pes kar leži dokler mu ti ne dovoliš vstati, nisem pa še zasledila plazenje. Tudi možno, zakaj ne? Lp
Logiran
Tara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 227


« Odgovor #8 : sreda, 26.02.2003 : 20:53:11 »

Hm, plazenje smo poskusili, pa ne gre glih... :-/ Prevalček smo se pa naučili, in sicer čisto preprosto. Psičko sem dala na prostor, ji dala povelje (slušno in vidno, kakor pač izbereš) in ji potem sama pomagala, da se je obrnila ter jo pohvalila. Po nekaj ponovitvah skoraj ni več potrebovala pomoči in je šlo. Je pa psu nekako treba pokazati, da more to narediti sam za nagrado in ne da vedno pričakuje pomoč. Torej, to je uspelo, zdaj pa spet nekaj novega. Kakšen predlog?  Grin
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #9 : sreda, 26.02.2003 : 21:43:41 »

Tara, nauči jo Poklončka, da ko se končno srečamo se bosta klanjala eden drugemu! Grin Grin Grin
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #10 : četrtek, 27.02.2003 : 13:55:18 »

Živjio!
jaz sam mojo psicko naučila oklon tako da sem ji ritko gor držalo spredne tace pa sem ji rahlo naprjej dala in potem ko je bila v tem položaju sem ji kliknila. klikala pa sem se ko se je pretegnila da je dobila obutek za poklanjanje.

kar se pa tiče plzenja pa sem jo naučila tako da sem sedela in mi je pod nogami sla in se je avtomatično plazila.

lp daša
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #11 : četrtek, 27.02.2003 : 14:51:40 »

Jaz klikerja nimam, tako da sem se zanašala samo na pretegovanje. Kadarkoli se je pretegnil, sem mu rekla Poklončka!, se mu priklonila tudi sama (tako kot moški, torej roko z baročnim zamahom pred sebe  Grin ) in ga potem pohvalila. Najprej me je čudno gledal, potem pa mu je že v parih dneh postalo jasno in zdaj je klanjanje moje najljubše povelje. Grin Včasih sicer zraven še zazeha, ampak naj mu bo.
Tako da veselo na delo!
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #12 : četrtek, 27.02.2003 : 20:37:51 »

Nama še vedno ne gre plazenje. Se splazi pod mojimi nogami vendar se takoj dvigne. Sem probala že marsikaj, tudi to da sem se sama plazila, brez uspeha.
Poklonček se mi zdi full uredu. Moja se tut rada preteguje, bom probala še s tem, če že nama plazenje ne gre.
Sm jo pa naučila, da je mrtva - prav hecno jo je gledat ko nepremična obleži, samo očke se ji premikajo in čakajo kdaj bo povelje hop in seveda nagrada.

LP pa veliko uspeha pri učenju!
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #13 : četrtek, 27.02.2003 : 21:03:13 »

Simona: a tvoj kuža razume že ukaz plazi oz. kaj imaš ti za to? če še ne ti predlagam da še neki časa vstaneš natem da se ti plazi pod nogam.pri poklonu pa ne pozabi pohvale in ukaza če ne bo to za kužata samo vsako dnevno opravilo.

lp pa veliko veselja ob učenju kužkov
Logiran
SIMONA
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #14 : petek, 28.02.2003 : 12:59:25 »

Ukaz plazi razume, da mora iti pod mojimi nogami. Ko ji pa dam ukaz plazi na prostem pa ne kapira, ampak čaka na moje noge in me čudno gleda. Včasih začne kr ponavljati vse ukaze, poleg, sedi, prostor, ker misli da bo dobila nagrado.
Ko je ležala sem jo božala in ji govorila mrtva, nato sem  ji dala nagrado. Kr hitro je zakapirala, nekaj krat sem to ponovila in že je obvladala.
Mislim, da moram pri plazenju najti drugo taktiko.

LP Cheesy
Logiran
dasa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 277


« Odgovor #15 : petek, 28.02.2003 : 15:07:15 »

simona: kaj pa če bi jo z roko na rahlo dol pritiskal potem pa ji pred njo dala hrano in bi upala da se splaz do hrane(ti jo med tem caso dol rahlo potiskaj).

lp
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #16 : sreda, 05.11.2003 : 17:21:57 »

Mi smo ravno v fazi, ko se učimo "Plazi"... To poskušam tako, da ukažem psički "Prostor". V roki imam priboljšek in, ko se psička uleže jo pohvalim in nato pomikam roko tako, da se plazi za priboljškom. Vmes seveda, zaenkrat še, vztrajno vstaja, ampak mi se ne damo  Wink. Upam, da bo uspelo. Zdaj sem se pa navdušila še nad "Poklončkom", ker se najina Toša kar velikokrat pretegne... Mmmmmm...koliko igre in učenja nas še čaka  Grin.  LP
Logiran
M|my
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


« Odgovor #17 : sobota, 10.09.2005 : 19:34:17 »

plazi se lahko učite tudi tako, da psa zvabite pod kakšno klop toliko nizko da se  lahko plazi vstat pa ne more pa bo šlo Wink

Midve sva se priklon naučile že pri 3h mesecih Cheesy Grin  Wink
Logiran
*Brina*
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 403


« Odgovor #18 : nedelja, 06.11.2005 : 08:51:29 »

Naša Brina tudi obvlada plazenje. Pravzaprav ji je tako všeč, da ga uporablja tudi takrat kadar ni treba  Roll Eyes Grin

Naučila sem jo po isti metodi kot Tosa. Psa sem dala na "PROSTOR" in nato šla s priboljškom pred njen gobček. Nato sem priboljšek počasi premikala, in ona se je plazila za njim. Takrat sem jo fuuul pohvalila in ponavljala "pridna plazi se". In potem je zakapirala, kaj je to "plazi se".

No, altervita, ti sprašuješ, kje je to dobro, da pes zna. Jaz ti lahko povem, kje je dobro da to pes NE zna  Cheesy
Pri šolanju- odlaganje. Psa sem dala na prostor, in šla na drugo stran poligona. Vstat ravno ne upa, se pa počasi, ampak res počasi priplazi za mano  Roll Eyes Wink Grin Grin

Drugače pa zna tudi poklonček. To sem jo pa naučila tako, da sem ji rekla prostor, in ona to naredi zelo počasi, tako da najprej sprednje noge da na tla, rit ima pa še v zraku in potem da šele rit dol. No, ko je bila v fazi, da je imela rit še v zraku sem jo jaz ful pohvalila, "bravo, poklonček" in ji dala priboljšek. Tako da zdaj ve, če je prostor, mora dat še rit dol, če je pa poklonček, pa ne  Wink

Lp, K.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #19 : nedelja, 06.11.2005 : 15:15:49 »

Naša Brina tudi obvlada plazenje. Pravzaprav ji je tako všeč, da ga uporablja tudi takrat kadar ni treba Roll Eyes Grin


No, altervita, ti sprašuješ, kje je to dobro, da pes zna. Jaz ti lahko povem, kje je dobro da to pes NE zna Cheesy
Pri šolanju- odlaganje. Psa sem dala na prostor, in šla na drugo stran poligona. Vstat ravno ne upa, se pa počasi, ampak res počasi priplazi za mano Roll Eyes Wink Grin Grin


Isto kot pri mojem  Damču Angry
V šoli so  mu  dali  nadimek "  šumadinac" Grin.....  je pa  res zoprna  zadeva.  In  s težavo sem ga odvadila  oz. ga občasno še piči. Angry
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #20 : ponedeljek, 19.12.2005 : 17:03:28 »

Moj bučman, ki vedno vse dela s tako ihto, samo da dobi hrano, se zaradi tega udaril ob klop Shocked Sredi plazenja se je on namenil vstat, potem pa jok, pa zobe v klop in zdaj pa niti podrazno noče več pod klopjo... mu bom za novo leto zvonček kupla in ga naučila zvonit-samo upam da mi ne bo pol brez veze zvonil, vsakič ko si bo zaželev vohat za psičkami Undecided

čaw
Logiran
smajli
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 37


« Odgovor #21 : nedelja, 26.11.2006 : 12:10:38 »


Midve s psičko se tudi učiva plaziti Smiley Jo pa učim tako, da ji dam pred smrček briket in ga počasi odmikam in potem se plazi za njim. Samo če ga dam predaleč vmes vstane in pride do briketa, potem se pa spet vleže Grin Nevem pa zakaj misli, da mora dati tace na moje roke-in kaj sledi, da sem čisto popraskana, ker se ona vleče po mojih rokah...mpak se pa noče plaziti pod stoli, klopcami oz karkoli drugega, z veseljem pa to dela na odprtem.
Logiran
norwich terrier
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #22 : sreda, 29.11.2006 : 20:35:40 »

Mene pa tudi zanima kako si Brino naučil plazenja. Jaz se trudim pa brez uspeha. Dodala sm ovire pod katerimi mora plezati, pa prepleza le eno, toda takoj se dvigne. Rada bi, da bi se plazila brez ovir.

Hvala za odgovor.


tukaj si ti zamešala, kajti to je tema plAzenje   ne   plEzanje Wink
Logiran
norwich terrier
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #23 : sreda, 29.11.2006 : 20:38:39 »

Jaz sem mojo naučil, da sem odprl pomivalni stroj in ker se rada plazi pod strojem sem ji rekel plazi se oz. plazi (ko se je splazila spodaj) in kmalu je izvedela za kaj gre.
Logiran
smajli
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 37


« Odgovor #24 : sreda, 29.11.2006 : 20:41:46 »


Ja verjetno je Simona mislila na plazenje, samo je verjetno po nesreči napisala plezanje. Ker je rekla da pod ovirami "pleza", potem se pa dvigne-torej se plazi  Smiley
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #25 : sobota, 30.12.2006 : 12:36:37 »

Jaz sem tud probala Elmota naučiti plazenja s tem, da sem ga dala na prostor potem pa počasi oddaljevala priboljšek. In ta mulc frdamani  Roll Eyes  se plazi tako, da mi dela prevale zraven...

Res bi ga rada naučila ta plazi (njegova mama ga obvlada), sam kaj ko to bolj zgleda kot kotaljenje  Huh   Grin
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #26 : sobota, 30.12.2006 : 12:53:59 »

Asko sem učila palzenje tudi tako, da sem jo dala na prostor in potem s pomočjo priboljška, katerega sem ji ga molela pred gobčkom se oddaljevala. Sprva samo malo in sledila nagrada, potem pa, ko je ugotovila kaj mora narediti, pa dlje se morala plaziti. ..lp
Logiran
BC-lino
otrok do 14 let
*
Sporočil: 2


« Odgovor #27 : nedelja, 27.05.2007 : 08:37:02 »

NImi jasno, kako vam to uspe. Probala sma že povsepovsod. Pod stolom,pod nogami...Ko pa murečem na prostem pa samo ponavlja vse druge vaje in išče priboljšek Cry.Poznate še kako drugo taktiko?
Logiran
DogFan
otrok do 14 let
*
Sporočil: 29


« Odgovor #28 : sreda, 11.06.2008 : 13:01:56 »

Midve s psičko se tudi učiva plaziti Smiley Jo pa učim tako, da ji dam pred smrček briket in ga počasi odmikam in potem se plazi za njim. Samo če ga dam predaleč vmes vstane in pride do briketa, potem se pa spet vleže Grin Nevem pa zakaj misli, da mora dati tace na moje roke-in kaj sledi, da sem čisto popraskana, ker se ona vleče po mojih rokah...mpak se pa noče plaziti pod stoli, klopcami oz karkoli drugega, z veseljem pa to dela na odprtem.

Pri nas je čisto enako Cheesy Jo dam na prostor, vlečem priboljšek pred njo ona pa daje taco na mojo roko in se odriva od moje roke. Cheesy
Logiran
lovethor
odvisnež
*****
Sporočil: 516


« Odgovor #29 : sreda, 11.06.2008 : 13:07:32 »

Thor se je znal lepo plazit, dokler se nisva naučila prevala. Zdaj se mi vedno obrača na hrbet, ko bi se moral plazit... Bo treba še enkrat od začetka plazenje delat. Naučila pa sem ga tudi tako, da sem ga dala v prostor, potem pa sem čisto po malo umikala briket - toliko, da se mu ni bilo treba dvignit. Če mu je ritko dvigovalo v zrak, ni dobil nagradice, če pa je ostala pri tleh, pa je.
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #30 : sobota, 03.10.2009 : 14:46:36 »

To bi bilo zelo dobro,npr. če bi pes zašel na kakšen led, in bi mu vi ukazali " plazi se" in bi se začel plaziti, počasi in počasi in zato je manjša možnost, da se mu led vdre. Drugače pa tudi moja zna ta trikec, ki si ga lahko ogledate tukaj:

http://www.youtube.com/watch?v=WauR1x0YxdM&feature=channel_page

Samo to so bile le vaje...
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #31 : nedelja, 06.06.2010 : 10:17:47 »

Pred parimi meseci sem Nalo učila, da se plazi pod kupom knjig:

http://www.youtube.com/user/TokioHotel197#p/u/9/lUsTsaOxj1Q
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #32 : nedelja, 06.06.2010 : 10:21:58 »

Lažje ti bo, če boš vadla na nedrseči površini.  Wink
Logiran
Samoyed lover
rad pišem
****
Sporočil: 400


WWW
« Odgovor #33 : nedelja, 06.06.2010 : 10:31:56 »

Hvala za predlog, sva pa že poskusili z tepihom pred parimi tedni. Takrat ko je bil posnetek posnet, se mi ni dalo dajati tepiha, predvsem zaradi dlak, ker je bil moj oče doma in če bi videl dlake bi me pošteno nahrulil.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #34 : nedelja, 06.06.2010 : 10:34:42 »

ha ha... očeti...  Wink Tongue
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Učenje vaj, veščin in trikov  |  Tema: Plazenje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines