mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 20:17:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Pes v strahu in paniki,ko je sam
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pes v strahu in paniki,ko je sam  (Prebrano 12853 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #15 : sobota, 18.07.2009 : 09:45:51 »

Ni potrebe, da bi kupila ogromno kletko. Dovolj je velika, če se pes v njej lahko vstane in obrne. Itak notri večino časa prespi. Moji kletki sta dimenzij Š 55, V 65 D 91 cm, pa ne bi bilo nič narobe, tudi če bi bili malo manjši.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #16 : sobota, 18.07.2009 : 15:13:35 »

Jaz psa ne bi puščala dlje časa v kletki, zdej ko sem bila na morju je bil moj samojed v ogromni kletki tiste 3 ure ko sem bila na plaži pa ko sem prišla nazaj v hotelsko sobo me je kar vest pekla, ker se je prav vidlo da komi čaka da gre ven. No, takšne so moje izkušnje.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #17 : sobota, 18.07.2009 : 15:27:49 »

Lynn, je tvoj samojed navajen na kletko? Če drugače ni noter, kletka seveda ni fajn. Bistvo je namreč, da pes nanjo gleda kot na svoj varen brlog, kamor se umakne, kadar želi, kjer ima svoj mir in kjer se počuti varno. To pa dosežeš samo s pravilnim navajanjem nanjo, ne tako, da ga pač zapreš noter, ko te ni.
Moj Timi ni navajen na kletko, ker nikoli ni bilo potrebe po tem. Nikoli ni uničeval, lulal po stanovanju, ko nas ni, pač spi. Pa vendar mi je jasno, da je za nekatere pse navajanje na kletko nepogrešljivo - taki, ki doživljajo ločitvene stiske ali so nagnjeni k uničevanju so vsekakor med njimi.

Lp, 5ra
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #18 : sobota, 18.07.2009 : 15:51:05 »

Ja doma imam kletko ampak je tudi ne mara, niti Boni ne prenese če je v kletki, sta pa oba pridna, nikoli nič ne uničujeta tako da sm kr zadovoljna z njima. Sej kadar je kletka odprta ni noben problem, gresta včasih noter kadar kakšno kost čuvata Grin, če pa zaprem pa takoj žalostne učke.. Srčka sta, moja cukra.. Kiss

Edino kar je moj samojed rad grizel so tepihi in moje deko na postelji, pa sem ga kr lepo odvadila in zdaj moram reči, da nimam več problemov.

Lp, Sara
Logiran
frigga
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.577


« Odgovor #19 : sobota, 18.07.2009 : 15:57:56 »

Žalostne učke ti naredita zato, ker točno vesta, kaj je treba narediti, da boš popustila. Te imata ovito okoli prsta. Tongue
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #20 : sobota, 18.07.2009 : 16:34:19 »

Aja, sej maš prav, jaz pa sem mislila da hudo trpita..  Sej sm res trapasta, kupim mu kletko v katero bi še novofundlandca lahko spravla, pa se sekiram da trpi.. Tongue  No, na srečo sta oba ful pridna in ju lahko pustim kjerkoli v hiši, tko da hvala ker si me opomnila naj ne kompliciram preveč.. Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #21 : nedelja, 19.07.2009 : 09:48:27 »

Meg.y., a si že kdaj videla otroka, ki pade in takoj z malo prestrašenim pogledom išče mamo? Če ga ta zgroženo pograbi in uboščka začne tolažit, ta kar naenkrat plane v neutolažljiv jok. Če mu mama veselo prigovarja, gre mali naprej, kot da se ni zgodilo nič.

Isto je pri živalih. Meni je bilo zelo težko sprejeti dejstvo, da se moja mačka lahko povsem sproščeno vozi s človekom, ki ni jaz, z menoj pa takoj dobi panick-attack najhujše sorte. Tudi ubiti bi se bila pripravljena z vročino, hiperventiliranjem in izsušitvijo. Na koncu bi jo verjetno kap zaradi pregretosti. No, v bistvu ne zaradi pregretosti, tudi ne zaradi fobije pred vožnjo ali zaradi tega, ker taka pač je - ampak zaradi mene. Jaz, ki jo imam tako zelo rada, ki jo ščitim, zanjo skrbim, s svojim odnosom do nje ustvarjam pogoje za njen strah in celo smrt.

Tega ni lahko sprejeti, ker je malce neprijetno. Je pa dejstvo. Naš odnos je tisti, ki pogojuje njihove reakcije. In zapovrh vsega tale bitja, ki jih ne vodi racio, tako kot nas, posedujejo še zoprni šesti čut, čudovito berejo naše geste, poslušajo naš ton glasu, gledajo mimiko obraza in včasih dajejo občutek, da čisto zares vidijo naše misli. Takemu bitju ne moreš praktično nič prikrit - prav zato ne pomaga, če mu poveš, da je vse fajn, da si skuliran in te ne skrbi, ker te on vidi in čuti in ve, da te tam čisto nekje zadaj na koncu možganov ves čas službe preganja, ali je revež on mogoče že dehidriral, ali je depresiven, poškodovan ali karkoli že. Dejansko se je treba skulirat, si rečt - 'če misliš, da si boga samo zato, ker boš par ur v tejle kletki, to ni moj problem. Bodi boga kolkor hočeš, jaz vem, da ti ni čisto nič hudega, nisi na verigi, ne tepemo te, skrbimo zate, vse je ok, zato se imej kakor hočeš.' (po potrebi jo ob prvih znakih 'ubogosti' še ornk natuliš). Tako razmišljanje preverjeno deluje, samo mora biti mišljeno čisto zares, brez vsakega 'ampak...' tam nekje v skritih kotičkih duše. Dokaz je tvoj fant, ki se očitno ne sekira toliko in poslkedično psa tudi ne obremenjuje s svojimi čustvi. To sicer ne pomeni, da s psom ne bo treba še delat, ko boš zadeve razčistila pri sebi, ker je tako vedenje že postalo navada, je pa ta pravo razmišljanje sigurno osnova da lumpo skuliraš. Tongue

Zdaj ti jih je pa napela ena, ki ima iste štorije doma, hehe Wink.  LP in fajn zrihtaj Smiley!
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #22 : nedelja, 19.07.2009 : 10:03:13 »

FŽ, amen! Smiley To si pa tako dobro napisala in opisala...
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #23 : nedelja, 19.07.2009 : 12:18:02 »


Isto je pri živalih. Meni je bilo zelo težko sprejeti dejstvo, da se moja mačka lahko povsem sproščeno vozi s človekom, ki ni jaz, z menoj pa takoj dobi panick-attack najhujše sorte.

Hehe. Smiley
Podobno je bilo moje presenečenje, ko sem "posodila" svojega psa za sprehod. Sprehajalka in pes sta na poti srečevala veliko drugih psov, pa ni bilo treba sprehajalki nič preusmerjati pozornosti, da se ne bi hotel moj pes zaganjati vanje, tako kot je to počel na sprehodu z mano, potem ko je seveda že vnaprej začutil moj strah. Recepta za to pa še nisem našla - je težje kontrolirati sebe kot psa.
Logiran
Meg.y.
novinec
*
Sporočil: 13


WWW
« Odgovor #24 : nedelja, 19.07.2009 : 14:17:30 »

Zupca,imaš popolnoma prav. Smiley

Lepo si napisala ja,sej je res,ko sem jo ukregala je pomoje prou čutla,da se mi smili.Al pa ko sem jo ignorirala,je hotela mojo pozornost,sem jo poslala prostor ona pa ušeska dol in prou ubogo gledala.Jast sem se pa naredila,kot da me nezanima in da to ni nič takega,če je sama.
Vendar,šesti čut.... Cheesy

Upam,da se bo naveličala me pogrešat,ker me itak ne bo če bo nagajala al pa ne.
Potem bo mogoče obupala in pila,če bo zejna,verjetno ji drugega ne preostane.

Mene pa ze na poti domov skrbi kakšna bo Sad



Glede strahu psa in lastnika je pa tko če se lastnik boji,to pomeni da odobrava isto,kar pes čuti takrat.
Npr.je bla ena gospa,ki ima dva psa manjše rasti in ko sem se ji s Taro priblizala,je ona vsa panična oba vzela v naročje Cheesy
,kakšna traparija.

Moram jo soočit,kot sem jo pred večjimi psi,tovornjaki,
Ko se je bala velikih tovornjakov,sm ji rekla sedi in sm vsa sproščena stala blizu,kot da ni nič,ona je takoj začutila,da se jaz ne bojim in da se ona tudi nima kaj bat Smiley


No hvala za nasvet,verjetno bo pomagal,če maš iste štorije doma Wink Grin
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #25 : nedelja, 19.07.2009 : 17:08:20 »

Meg.y., kar se ne nanasa na debato v tej temi, je loceno v novo temo Dvigovanje majhnih psov - strah lastnika?, torej tudi tam isci odgovore na drugi del tvojega zgornjega sporocila.
Logiran

fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #26 : ponedeljek, 20.07.2009 : 08:10:10 »

No hvala za nasvet,verjetno bo pomagal, če maš iste štorije doma Wink Grin
LP
So v odpravljanju, hehe Roll Eyes...
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Pes v strahu in paniki,ko je sam
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines