mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 20:04:21

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi  (Prebrano 56499 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #90 : sreda, 30.12.2009 : 11:02:45 »

Saj se je že veliko naučil. Zna lepo hoditi ne da bi vlekel, zdrži celo nekaj korakov takega čisto pravega šolskega "poleg", zna se usesti in celo uspe ostati v tem položaju kakšni dve minuti in obdržati pozornost, zna se uleči, čeprav še ne zdrži dolgo, če ga pokličeš pride in se usede predte, pa tak nežen "tač" se je nučil dati...Naučil se je tudi pasjega bontona in je do domačih psic postal zelo spoštljiv.
Ni pa skoraj nobenega napredka pri njegovih OFF izpadih - kar se mi zdi prav frustrirajoče in tudi nevarno. Znori, če vidi tujega psa na sprehodu. Če lastnik tega psa ne otrpne od groze in jo potem kar najhitreje ne odkuri, se ob  srečanju vede enako neotesano kot se je vedel prvi dan. Če mu pes vrne milo za drago, se ob naslednjem srečanju sicer vede lepše, vendar pridobljenega znanja nikakor ne uspe posplošiti še na druge pse. Se je pa naučil ignorirati pse zaprte v pesjakih ali na vrtovih. Prav tako pusti pri miru ljudi, če jih je veliko, če hodijo po pločniku in če se prav in čisto nič ne zmenijo zanj. Če pa vidi enega ali dva nekje na polju ali tudi osamljenega pešca, pa boh ne daj, da bi ga še pogledal, je spet odklop. Povsem enak, kot prvi dan. Nekaj malega napredka je le pri kontroli strahu.
Jezi me, ker zaradi teh nepredvidljivih izpadov ne morem začeti delati tako, da bi vlekel za sabo sledni jermen. Jezi me, ker nimam primerno velikega in dovolj varnega ograjenega prostora - celo naše vadbišče na KD ni povsem ograjeno. Pa kamor koli se obrnem, imam v bližini cesto ali železnico.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #91 : sreda, 30.12.2009 : 11:59:25 »

Lanabela lahko se kdaj zmenimo, da ga da Alba malo v red Wink.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #92 : sreda, 30.12.2009 : 12:06:03 »

Znori, če vidi tujega psa na sprehodu. Če lastnik tega psa ne otrpne od groze in jo potem kar najhitreje ne odkuri, se ob srečanju vede enako neotesano kot se je vedel prvi dan. Če mu pes vrne milo za drago, se ob naslednjem srečanju sicer vede lepše, vendar pridobljenega znanja nikakor ne uspe posplošiti še na druge pse. Se je pa naučil ignorirati pse zaprte v pesjakih ali na vrtovih. Prav tako pusti pri miru ljudi, če jih je veliko, če hodijo po pločniku in če se prav in čisto nič ne zmenijo zanj. Če pa vidi enega ali dva nekje na polju ali tudi osamljenega pešca, pa boh ne daj, da bi ga še pogledal, je spet odklop. Povsem enak, kot prvi dan. Nekaj malega napredka je le pri kontroli strahu.

Štumf je ena taka kopija mojega Flipa, eno leto nazaj. Izpadi pri psih, ki so šli mimo, ki so ga nadrli  ali pa če so ga ignorirali. Takrat se mu je odtrgalo in se je drl in skakal, vlekel z vsem kar je imel. Pa ne da bi jih napadel, on bi se igral in norel z njimi. Pravi podivjanc. Takrat sem si umislila halti, ker ni šlo tako več. Poškodoval mi je ramo in sem zaradi tega ga še težje brzdala. Ko se je repenčil me sploh ni slišal, priboljški niso pomagali nič, ker jih sploh videl ni, mene pa tudi ne. S haltijem sem dosegla to, da sem odvrnila njegov pogled od motnje, ki ga je razburila in ga poskušala preusmeriti nase. Umirila sem ga tudi prej, če je imel halti gor in bolj je bil obvladljiv. Vsekakor sem halti uporabljala kot učni pripomoček in nekaj, kar bo nosil vse življenje. Najprej sem nagrajevala vedenje, če je samo utihnil, ko sem ga obrnila stran, potem če se je usedel na komando obrnjen stran od motnje, potem smo šli še stopnjo naprej in je dobil nagrado, če je šel mimo ne da bi lajal ali vlekel, pa da se je vsedel in čakal, da grejo mimo njega, in na koncu, ko je šel mimo brez vlečenja, repenčenja. Postopoma sem zviševala stopnjo zahtevnosti komand in šla sva po polžje počasi. Pol leta sem delala na haltiju, potem sem ga začela opuščati in zdaj delava brez. Zdaj je zmožen preusmeriti pozornost name v toliki meri, da greva mimo psa ne da bi popenil, ker se z njem noče igrati, ali pa ker ga ignorira. Meni je halti veliko pomagal in rezultati so prišli veliko prej. Sem poskušala vmes delati 2 meseca brez njega in sva se vrnila na točko nič. Ogromno dela in ur sem vložila v vzgojo tega norca in moram reči, da sem po enem letu zelo zadovoljna z rezultali. Mogoče bi pa res poskusila s haltijem pri Štumfku. Jaz sem prepričana, da bi se hitreje učil. Pa ti bi imela lažje delo.   
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #93 : sreda, 30.12.2009 : 13:00:30 »

halti sem kupila takoj prvi dan. Pa se zaenkrat še ne obnese.  Štrumf ima še eno težavo - znori tudi, če ga primeš blizu ovratnice, če ga imaš privezanega na kratko, če mu hočeš natakniti še eno ovratnico, če ga hočeš skrtačiti....Ker vedno vleče za sabo metrski povodec, tako da ga ni treba prijemati od blizu, sem na to težavo kar pozabila. če mu hočeš natakniti halti je vojna (tudi postopno navajanje s priboljški ne gre). Ko je enkrat gor, ga prenaša. Ampak: ko je na ON ga v bistvu ne rabi, ko znori, pa ne zaleže toliko kot nič. Nisem verjela, dokler nisem videla. Se pač zvija in postavlja na glavo pod takimi koti, kot to lahko naredi tudi s haltijem. Če mu to povzroča kakšno neprijetnost, jo mrtvo ladno odignorira. Kot je tudi sicer povsem odporen na kakršnokoli fizično korekcijo. ne šmirgla sploh.

Alba, vsekakor se bova enkrat zmenili. Trenutno ga vzgajata trzinska bulmastifa (mislim da sta psici, ena je kolegica iz Horjula)
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #94 : sreda, 30.12.2009 : 13:18:40 »

http://www.mojalbum.com/lanabela/strumf-3
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #95 : sreda, 30.12.2009 : 13:33:51 »

Se bo že unesel, čez eno leto bo veliko bolje. Če boš ti bolj trmasta od njega, bo čez ene 3 mesece priznal poraz in nosil halti tako kot se spodobi  Tongue
Sem pa mislila, da če bi imel Flip družbo, da ne bi toliko penil za psi. Pa zdaj vidim pri tebi, da družbe ima več kot dovolj in da to ne bi nič pomagalo, ker se do drugih obnaša kot se.

Super slikce Smiley
Norc črn. Meni je tolk simpatičen  Evil.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #96 : sreda, 30.12.2009 : 13:43:57 »

O pa veš da ne poznam bullmastifkov iz Trzina, vsaj iz glave se ne spomnim.

Ima pa Alba tudi en strah, ki roko na srce se mi ga niti ne da več odpravljati - močno se boji oprsnice. Potem, ko je gor je super, da pa prideva do tja pa včasih traja.

Lepe fotke. Všeč mi je tista, ko je vsej 6 gor.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #97 : sreda, 30.12.2009 : 14:23:46 »

Fotke so bolj slabe, ker je bila tudi svetloba več ali manj ves čas slaba. Pa črnuhe je veliko težje slikati kot bele. No bulmastifa sta miksa, pred njima pa je imel gospod taprave bulmastife. Če ni iz Trzina je pa iz depale vasi. 

Moonbeam: tega, da družba psov sama po sebi ne pomaga prav veliko sem se naučila še takrat, ko sem pomagala pri socializaciji psov, agresivnih do drugih. Nekaj stafordov obeh spolov, pa pitbul, pa ena dobermanka... sem odnehala, ker je bila zadeva prenevarna. Pa ne slučajno za moje psice, one so se fino zabavale, popadljivce so zrihtale v minuti ali dveh. Potem so hodili zraven pridni kot bubice in se učili loviti miši in nabirati robidnice. ali pa so se igrali do onemoglosti z Laki. Problem je bil v tem, da so moje psice zelo hitro začeli smatrati za svoje krdelo, Laki pa celo za svojo osebno lastnino. In gorje, če bi se približal tuj pes - bi ga scufali veliko bolj kot če bi bili sami. O tem, da je en od njih postal nevarno "trd", ko sem si drznila prijeti  "njegovo" Laki raje ne bi...
Psom to, da so se naučili bontona ni dosti koristilo, saj je očitno veljal samo za sokrdelnike, za ostale pse pa ne. verjetno bi pomagalo, če bi jih lahko spuščali tudi k drugim psom - veliko drugih psov in to čimbolj različnih. A kaj, ko se jih ne dobi. Hudič je, ker psi tako težko posplošujejo (vsaj takrat, ko bi si mi to želeli. takrat, ko ne bi bilo treba znajo presenetljivo dobro posploševati)

Pa Moonbeam - pa jaz ne bi eno leto....Če štrumf čez tri mesece ne bo ubogal tudi brez haltija, bom obupala nad njim.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #98 : sreda, 30.12.2009 : 14:25:17 »

Se bo že unesel, čez eno leto bo veliko bolje.  

Štrumf nima lastnika. Je zavetiški pes in išče dom. Ko je šel na začasno, je šel zato ker ima Lanabela izkušnje in nekaj več časa.

Žal mi je bilo, ko je bil še pri nas in še bolj žal mi je zdaj. Za takega psa, ne glede na to, kako simpatičen je v resnici, ni posvojiteljev.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #99 : sreda, 30.12.2009 : 14:30:17 »

Če štrumf čez tri mesece ne bo ubogal tudi brez haltija, bom obupala nad njim.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #100 : sreda, 30.12.2009 : 14:33:39 »

No Lanabela jaz pa upam in nekako pri sebi verjamem, da se tole po 3 mesecih ne bo zgodilo.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #101 : sreda, 30.12.2009 : 14:40:30 »

Kaj? A da bo obupala al da bo ubogal brez haltija? Jaz osebno ne verjamem, da je možen kak silen napredek. Pes pač je, kakršen je. Simpatično teslo, s katerim bi si v resnici le malokdo želel živeti.

Kot sem že rekla, mi je žal, da je tak, ker samemu sebi žre možnosti za posvojitev. Po drugi strani mi je pa ok, da je šel v začasno, da še kdo z izkušnjami pove, kako je... Imam včasih občutek, da se meni očita kompliciranje itd.... Kakorkoli, dobil je možnost, če ne celo dve ali tri, ampak celo leto v začasnem ga pač ne bomo spravljali k sebi in prišli nikamor, posvojitelji za takšne pa tudi ne stojijo v vrsti. Torej bi bilo daleč najboljše najti posvojitelja čimprej, ki se bo seveda zavedal, kak Štrumf je. Pa da vidimo....
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #102 : sreda, 30.12.2009 : 14:46:28 »

Sem bila prehitra (minus pisanja v službi). Žal mi je, da je to napisala/napisano. Res. Razumem začasen dom in njegov pomen, pa vendar... Želela pa sem v bistvu vprašat, kaj bo po treh mesecih (razen konec upanja). Ravno zaradi možnega/verjetnega napredka.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #103 : sreda, 30.12.2009 : 14:50:26 »

Ne, verjamem, da po 3 mesecih ne bo obupala nad njim.

Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #104 : sreda, 30.12.2009 : 14:58:11 »

No, zaenkrat še nisem obupala, daleč od tega. Res pa je, da bo, če bo, očitno trajalo veliko dlje, kot sem pričakovala.  Mogoče se bo dalo njegove izpade zmanjšati na minimum, ne verjamem pa, da bi se jih dalo povsem odpraviti.

Tak, kot je zdaj, bi Štrumf funkcioniral nekje, kjer bi bil lahko v hiši, bi imeli dovolj velik in dovolj trdno ograjen vrt. V hiši in na vrtu je v redu, z njim ni nobenih problemov. Problem so sprehodi. Vodnik, ki bi ga vodil na sprehod bi moral biti primerno močan, pa spuščati s fleksija ga ne bi smel. Z majhnimi otroki tudi ne bi šlo. Hudič je, ker je tako močan. Če bi bil pol manjši...
Kakšnih oglasov ven dati za psa, kakršen je sedaj si niti slučajno ne upam.

Kaj bo po teh treh mesecih pa zdaj res ne morem reči. Bomo videli, ali bo kaj napredka ali ga pa ne bo. Vsekakor se ima sedaj dobro in kar lepo uživa. Tako da to, da je prišel sem ni čisto brez veze, pa če se na koncu posreči ali pa če se ne.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Štrumf/Brezje pri Dobrovi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines