mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:59:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Škofja Loka
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Škofja Loka  (Prebrano 7408 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« : sobota, 03.10.2009 : 11:20:27 »

Iz klinike Loka so danes poslali v zavetišče 3 odrasle mačke (ena od njih ima celo ovratnico proti bolham) in enega mladiča. Evidenčnih listov, da bi vedela, od kod so (da bi jih lahko vrnila na lokacijo), še nimam. Nobena od njih ni poškodovana ali bolna. Sprejem je posledica dejstva, da se pogodbeni veterinar občine Škofja Loka (in ne moj) dr. Bernik ne strinja, da postavljamo za posvojitev sploh kakršnekoli pogoje, kaj šele, da so mačke notranje. Torej se mačk iz Škofje Loke ne vrača na lokacijo, pač pa pošlje v zavetišče, očitno z namenom, da bi se tule situacija še zaostrila in da bi končno uvidela, da jih moram oddati vsakemu, ki pride mimo. Hvala vsem možnim tam zgoraj, da se s 1.1. izteče pogodba.

Torej:

- če kdo pogreša trikolorko, staro cca 1 leto, z ovratnico proti bolham, je pri nas;
- če kdo pogreša belo odraslo mačko, je pri nas;
- če kdo pogreša belo mačko z dimastimi/črnimi oznakami, je pri nas in
- če kdo pogreša 10 tednov starega sivotigrastobelega mladiča, je tudi pri nas: 051304435.


Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : sobota, 03.10.2009 : 11:28:34 »

Pa še fotke:

http://zavetisce-horjul.moj-album.com/slike/15630030/VfvY7Vv0FsF3yyy_.v.jpg
http://zavetisce-horjul.moj-album.com/slike/15630030/TRSCH_4hZf_VhwLm.v.jpg




http://zavetisce-horjul.moj-album.com/slike/15630030/IA0pajK3KFNDWamP.v.jpg




http://zavetisce-horjul.moj-album.com/slike/15630030/3ntPYBsNPoaI49Qc.v.jpg




http://zavetisce-horjul.moj-album.com/slike/15630030/7qbOVgyLEbgTIYpP.v.jpg
Logiran

T.R.U.
rad pišem
****
Sporočil: 275


« Odgovor #2 : sobota, 03.10.2009 : 11:34:39 »

Kar je nekomu v korist, je drugemu v breme.   Tongue Interesi in cilji so različni. Kdo pri tem zasluži? Kdo gre v minus?  Roll Eyes
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #3 : sobota, 03.10.2009 : 11:46:42 »

Minus je za moje zavetišče popolnoma vsaka mačka, ki je sprejeta. Ne glede na to, da občino kljub temu stane nekaj denarja sprejem mačke v zavetišče, še vedno trdim, da mačke sprejemamo iz naših občin za gratis, za uslugo občini.

Strokovno gledano je popolnoma jasno, da odrasle mačke v zavetišču nimajo kaj počet, v kolikor niso bolne ali poškodovane. Trenutno tri ZDRAVE odrasle mačke skozi šipo vidijo ostale in renčijo kot nore. Spravili smo jih v stres in očitno je to neizogibno; zgolj zato, da prejmem svojo lekcijo. Prav nič drugače ne bo zaradi tega, pogoji ostajajo, stroka je nedvoumna in jasna: odrasla mačka nima kaj počet tu, v kolikor za to ni razloga. Ne rečem, da ne rabi lastnika, ki bo zanjo zares skrbel, ampak potem jih je treba spravit v začasne domove in ne v zavetišča. Oziroma za začetek dvigniti kulturo posvojiteljev/državljanov/lastnikov, kar se nikakor ne počne tako, da jih posvoji vsak, ki ima minuto časa.

Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #4 : sobota, 03.10.2009 : 12:20:19 »

To je pa res brez vsakega najmanjsega smisla. Ce naj bi se macko oddalo komurkoli ze, brez kakrsnih koli pogojev, zakaj jih potem sploh posiljati v zavetisce, ce naj jih to odda nekomu, ki jih bo tako ali tako sputil ven (po moznosti na isto lokacijo)? Kakor koli obracam, je povsod samo minus - za obcino, ki placa (oz. naj bi) namestitev za 30 dni, za zavetisce, ki jih bo imelo v oskrbi dlje (in z obcinskim denarjem ne bo pokrilo niti min. stroskov), ima od tega kaksno financno korist vsaj veterinar, ce jih ze k vam poslje? Prebedasto. Bi bilo vec koristi, ce bi se namesto s tako drkarijo (sorry, ampak drugega izraza ni), raje ukvarjali s strokovnimi zadevami in morda ta cas porabili za kaksno izobrazevanje ali branje strokovne knjige.
Svasta.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #5 : sobota, 03.10.2009 : 12:45:37 »

Veterinar v konkretnem primeru opravi in računa občini: odpravo parazitov, S/K, čipiranje in morebitne ostale posege. Do sedaj je tudi on ali Žverca oddal in/ali vrnil mačke na lokacijo, v kolikor ne eno ne drugo ni bilo mogoče, so prišle sem. Ampak nikoli odrasle, ki niso bolne ali poškodovane. Škilo smo sprejeli, pa Čokolado tudi (Škila bolna in Čoko z nekaj dni starim mladičem, pa še to zato, ker so rušili tovarno, kjer je živela prej), ampak to so situacije, ki so opravičljive pred komerkoli. Sprejem teh treh odraslih, nepoškodovanih in zdravih je točno to: drkancija, ker se dr. ne strinja, da imamo posvojitvene pogoje. Me je pred dnevi klical in v dolgem telefonskem razgovoru od mene ZAHTEVAL, da UKINEM pogoje.
Logiran

maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #6 : sobota, 03.10.2009 : 12:57:06 »

Huh Na podlagi cesa pa je to zahteval?  Je v svetu zavetisca ali se pac on osebno ne strinja s tvojimi pogoji? V tem drugem primeru - kaj ga pa briga kaksne pogoje ima zavetisce za oddajo? In kaj, potem te lahko klice cisto vsakdo, ki ima pet minut casa prevec in ti razlaga kako vodit zavetisce in kaksne pogoje postavljat za oddajo? Ti tudi njega klices in od njega zahtevas kako naj opravlja dolocene posege in predpisuje terapije (potem razumem, da te drka)? Klice tudi na banko in od njih zahteva, da ukinejo obresti na kredite?
Ne stekam, res ne. Pac, naj opravi tisto za kar je placan (in na kar se spozna), izstavi obcini racun in je.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #7 : sobota, 03.10.2009 : 13:13:43 »

Ja, saj. Še v življenju ga nisem klicala, da bi mu narekovala, kako naj opravlja svoje delo in ne, ni v svetu zavetišča. Tudi če bi bil, bi bil le osamljen glas s takšnim načinom razmišljanja.
Dejstvo je, da situacija ni rožnata in če komu, je meni to jasno, anede. Sanja se mi ne, koliko mačk je bilo letos v Škofji Loki in kako so jih oddajali, ker mi tega ni nihče sporočil, razen takrat, ko jih niso imeli kam dati. Je škoda klicat in pizdit takrat, ko gredo stvari čez rob, če se meni še sanja ne o tem. Bolje je poklicat prej in za tiste, ki so nujni, seveda. Še večja škoda je pa meni razlagat, kaj naj ukinem in česa ne.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #8 : sobota, 03.10.2009 : 13:14:48 »

In zares velika škoda je pošiljat po možnosti lastniške odrasle zdrave mačke v zavetišče.
Logiran

griota
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #9 : sobota, 03.10.2009 : 14:05:11 »

In zares velika škoda je pošiljat po možnosti lastniške odrasle zdrave mačke v zavetišče.
Se strinjam.Sama sem nonstop v konfliktu,ker se pobira tako iz strani občanov kot tudi prostovoljk po Lj odrasle mačke vsepovprek in jih namešča v zavetišče.Največji absurd se mi zdi,ko gre za odrasle prostoživeče mačke,nemalokrat starejše,ki so delno socializirane oz.so prijazne do svojega hranitelja.Strpa se jih v kletke in tam ždijo zaprte xy dni in na koncu so oddane.Pod kakšnimi pogoji pa vemo...na žalost jih večina zaradi nepopolne socializiranosti kmalu konča spet na cesti,vendar na drugem koncu Slo,za njih v nezanem okolju in brez hrane.Ampak baje se itak znajdejo....to me prepričujejo vsi od veterinarjev do"ljubiteljev"živali....
Ker,če ima prostoživeča mačka redno hrano,je S/K,ima nekakšno zavetje,dokaj varno okolje(kar je relativna stvar)ne vidim razloga zakaj vse pobrat in jih "rešit"iz ceste in jih pahnit na veliko slabše....žal se jih premalo z menoj strinja in napol divje,odrasle mačke še vedno veselo trpajo v kletke....v prepričanju kako so te "cestne"muce končno dobile možnost za nov,krasen dom....
V vašem zavetišču je v večini najbrž res tako,ker imate pogoje oddaje take,drugod pa....ah kaj bi pisala,tistemu ki hoče videt je vse jasno....drugim pa nikoli ne bo....
Kitajski pregovor pravi:Če srce ni na mestu,gledaš pa ne vidiš,poslušaš pa ne slišiš,ješ in ne okusiš.
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #10 : sobota, 03.10.2009 : 15:09:34 »

Khm, griota:

1. tukaj je Smetka govorila o lastniških mačkah

2. odločitev, katere odrasle mačke bo zadržalo zavetišče v Lj, je diskrecijska pravica zavetišča in ne občanov niti prostovoljk
Logiran
griota
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 71


« Odgovor #11 : sobota, 03.10.2009 : 16:05:51 »



2. odločitev, katere odrasle mačke bo zadržalo zavetišče v Lj, je diskrecijska pravica zavetišča in ne občanov niti prostovoljk

Mačke so k njim prenešene in jih NE hodijo oni sami iskat na lokacije.Prostoživečke,ki so pripeljane na s/k večinoma zadržijo na pobudo drugih ne na lastno...to se zgodi samo v primeru,če imajo prazno zavetišče.
Sicer se pa Smetki opravičujem,ker smetim tole temo.
Logiran
Amaja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 190


« Odgovor #12 : sobota, 03.10.2009 : 16:42:39 »

Škoda, da niso takoj ob prevzemu dali oz. pokazali vpisnih listov, saj jih imajo čisto pri roki in seveda je na vsakem napisan kraj najdbe.  Undecided Mi je žal, da je tako.
Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #13 : sobota, 03.10.2009 : 17:39:44 »

Mačke so k njim prenešene in jih NE hodijo oni sami iskat na lokacije.
Ta izjava ne drži popolnoma. Po dogovoru vedno pogosteje tudi zavetišče pride po ulovljene mačke. Ne glede na to, kako mačke pridejo do zavetišča, pa je vedno navedena tudi lokacija, od koder so prišle. Kar pa nima zveze z odločitvami zavetišča o zadržanju.

Prostoživečke,ki so pripeljane na s/k večinoma zadržijo na pobudo drugih ne na lastno...to se zgodi samo v primeru, če imajo prazno zavetišče.
Saj še govorimo o starejših prijaznih prostoživečkah, ali ne? Ne vem, za koliko primerov veš, da je bilo tako, meni pa se je še vsakič zgodilo, da je bila pobuda in odločitev izključno njihova.

Predlagam pa, da debato oz. pritožbo nadaljuješ pod temo Zavetišče Gmajnice ali pa Mačjelovka, ker je tvoja kritika namenjena enim in drugim.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #14 : sobota, 03.10.2009 : 20:54:01 »

Škoda, da niso takoj ob prevzemu dali oz. pokazali vpisnih listov, saj jih imajo čisto pri roki in seveda je na vsakem napisan kraj najdbe. 

Žal jih le danes enkrat in edinkrat ni bilo mogoče dobiti. Kot tudi ne nobenega veterinarja, ker bojda nikogar več ni bilo ob 11.45 dopoldan.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #15 : sobota, 03.10.2009 : 21:47:02 »

A je tabela mačka čipirana?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #16 : sobota, 03.10.2009 : 21:59:44 »

Čipirani so itak vsi, ki pridejo sem. Kdaj je bila čipirana pa ne vem.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #17 : sobota, 03.10.2009 : 22:12:19 »

Baje je bila že najdena čipirana, če gre za isto mačko. Bela, prijazna.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #18 : sobota, 03.10.2009 : 22:22:00 »

Pa kaj, nima veze. Očitno je lastniška, nevpisana v register; in očitno nekje je doma. Zdaj po novem v zavetišču.
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #19 : sobota, 03.10.2009 : 22:31:27 »

Jaz ne vem, kakšna so pravila za mačji register, mi je pa jasno da ne more bit super, če že pasji ne štima. Je bla pa mačka zavržena, baje na zelo odročnem kraju. Je najditeljica nas klicala, kaj je za narest da bi našli in kaznovali tistega, ki jo je zavrgel...

Eh, krneki.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #20 : sobota, 03.10.2009 : 22:34:36 »

Bom počakala s komentarjem, ko bom videla lokacijo. Lastniške se čipira in vpiše v pasji register, tako da je isti, le mačko kot žival se označi in ne psa. Veterinar, ki čipira lastniško mačko, bi jo moral vpisat, če je ne, mora imeti svoj register in pač poiskat lastnika po njem. Če je bila prav brihtno čipirana prostoživečka in ne označena na levem ušesu ter vrnjena v okolje... je pa nekaj drugega. Vsekakor žal ne bi bila prva prijazna prostoživečka, tudi na nekem odročnem kraju ne.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : sobota, 03.10.2009 : 22:35:57 »

Je najditeljica nas klicala, kaj je za narest da bi našli in kaznovali tistega, ki jo je zavrgel...

Torej obstaja očividec o tem dejanju? Nekdo jo je odpeljal na odročen kraj in tam spustil, ali kako? In najditeljica je to videla?
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #22 : nedelja, 04.10.2009 : 07:59:00 »

Ne, ubistvu jo je našla njena znanka, potem sta jo nekaj dni hranili, nato pa peljali na Kliniko, da bi jo S in peljali k vam. Vet ji je rekel da je že S in očitno lastniška, da pa ''ne mislijo iskat med 8000 vpisi v registru''. Tako je rekla, meni ni bilo čisto jasno kako to gre.

Da je mačka zapuščena je sklepala po tem, da je poštimana in prijazna, pa na lokaciji je bla ena košara al škatla z nastlanim listjem. Baje tako nekje na samem, da gospa sama ne bi nikoli našla.

Je rekla, da misli vztrajat da se najde in kaznuje lastnika, ker nima smisla da so mački čipirani, če ni potem nikjer vpisano.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : nedelja, 04.10.2009 : 09:28:10 »

ker nima smisla da so mački čipirani, če ni potem nikjer vpisano.

To je dejstvo in ne vem, zakaj so vse prostoživeče mačke na vašem območju še vedno čipirane in ne označene na levem ušesu. Saj pravim, moram počakat na evidenčne liste. Če je bila mačka že čipirana in vpisa ni, bom kot vedno javila VURS-u, ki bo ugotovil, komu so čip prodali in tisti, kateremu so ga, bo pač moral iskat po 200000 ali pa 8000 vpisih.

Da je mačka zapuščena je sklepala po tem, da je poštimana in prijazna, pa na lokaciji je bla ena košara al škatla z nastlanim listjem. Baje tako nekje na samem, da gospa sama ne bi nikoli našla.

Žal je takšnih prostoživečih mačk veliko in menda bi počasi že moralo biti jasno, da vseh ne moremo sprejeti v zavetišče.
Logiran

ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #24 : nedelja, 04.10.2009 : 12:04:33 »

Ja a ne razumeš, da si po novem prostoživečke same hodijo v Zootic kupovat tudi ovratnice proti bolham!  Huh Smo jim Žverce zrihtale popust.
če že kdo ne bo dojel: sarkastično razpoložena ostržka
 Angry
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #25 : petek, 30.10.2009 : 21:32:21 »

Tale bela lepotička bi si želela v pravi ali začasen dom, v katerem bi bila ena in edina. Če je slučajno kje kdo...

http://www.mojalbum.com/data/images/0/15630030/15630034/17260940.jpg
Logiran

taradaška
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #26 : sobota, 31.10.2009 : 20:29:39 »

Polona, zdravo. Nimam več tvojega zasebnega maila, nočem te pa ob taki uri al pa jutri, ko je nedelja, po telefonu morit, zato tule. Če je mirna, pa da ne zna kljuke na vratih odpret (ker bi jo imela v moji študijski sobi, tam pa nimam ključa), jo lahko začasno vzamemo pri nas - moral bomo pa poskusit z Daško, če bo Daška preveč "histerična" in bo preveč lajala, bo problem, ker smo v bloku. Če misliš, da bi šlo, se  lahko zmenimo, pa jo jutri od Katarine v Lj. prevzamem, če bi jo bila pripravljena Katarina za nas v Lj. pripeljat - sem videla, da gre jutri gor, pa jo pridem iskat v Lj. zvečer. Lp. Maja iz Škofje Loke (od Tare pa Daške, nimamo pa nobene muce, tako da bi bila lahko edina, razen če misliš, da bi lahko kakšno drugo muco al pa celo dve muci vzela - prostor je, samo stvari bom morala še nabavit).
     
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #27 : sobota, 31.10.2009 : 21:11:58 »

Živjo, tale muca ne bo primerna, se zelo psov boji. Kako je zdaj z Daško? Koliko se je umirila? Razmišljam o začasnikih pri tebi že odkar si ponudila (hvala), pa nisem prepričana, da se ti ne bo podrlo vse, kar sta do sedaj dosegla.
Logiran

taradaška
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #28 : sobota, 31.10.2009 : 22:54:31 »

Daška je nekaj posebnega. Zelo je huda na eno psico NO, pa na eno psičko, mešanko iz bloka. Samo da jih vidi recimo že na 500 m, jo popolnoma vrže iz tira. Drugače je pa izredno razigrana, z višavskimi terierji tukaj okrog se podi (na fleksiju 8m), vedno ko pa se igra, pa zraven še laja. Do ljudi se je zelo umirila, je jezna samo še na tekače, pa še to sva letos malo popravila. Letos pomladi naju je obe, ko sva lezli nekam v hrib ena spuščena psička ugriznila, in od takrat naprej se boji tudi odvezanih psov, ki jih ne pozna, če pritečejo do nje. Na muce zunaj je zelo pozorna, se začne zaganjat, in lajat, v bližini muce pa je še nise m preskušala. Smo pa imeli letos poleti en teden začasnico cigančico, zelo majhno psičko, še mladičko, me je bilo kar malo strah, kaj bo, ker je bila zelo podobna mucki, no ampak sta se na koc še ljubčkali. Tako, da ne vem, bi zelo rada vsaj poskusila, ker Tara mačke obožuje in se z njimi igra kot s kužki. Niti ne bi bil problem v ločevanju mucke od Daške, ker prostora imava dosti. Tale muca mi je padla v oči, ker je iz Škofje Loke, pa se mi je zdelo, da bi lahko poskusila z njo. No, ampak če ne mara psov, bolje da ne. Bolje da bi bil kakšen pogumen mačkon. Če pa bi bil tak, da rabi družbo, pa tudi dva nista problem. Če boš presodila, da bi bil kakšen ali kakšni primerni za družbo dveh psičk ( s tem da bi bila družba ene omejena), pa da ne bi bili preveč glasni (ker imamo v bloku prav fenomenalne primere gnjavatorjev, ki samo čakajo, da kakšna od najinih živalc kaj ušpiči), mi lahko tudi jutri sporočiš na 040 309 467, pa eventuelno, ker vem, da se mudi, se lahko zmenimo s Katarino, da pridem zvečer k njej v Lj. iskat. Lahko pa tudi v ponedeljek zvečer k tebi v Horjul. Pa potrebovala bom navodila, kakšno hrano in kolikokrat na dan, ker moram priznat, da o mucah ne vem veliko. Lp. Maja             
Logiran
kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #29 : torek, 03.11.2009 : 10:14:18 »

Živjo, ali lahko samo nekaj vprašam, ali trikolorki (na prvih dveh slikah) mogoče manjka del repa?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #30 : torek, 03.11.2009 : 10:14:50 »

Ja.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #31 : torek, 03.11.2009 : 10:27:01 »

Veš, čigava je?
Logiran

kastelecu
rad pišem
****
Sporočil: 347


« Odgovor #32 : torek, 03.11.2009 : 10:41:27 »

Aha, potem je bila najdena sigurno na območju Groharjevega naselja, je pa (po besedah sostanovalcev in stanovalcev sosednjih blokov) od bližnje kmetije. Mačko (bila je precej manjša in manj razvita, kot sedaj) sem imela v stanovanju en dan, ful prijazna in takoj se je naštimala na kavč. Edino jedla ni takoj, pa sem jo uspela s poli primamit.
Ker trenutno še vedno nimam pogojev za mačko ali psa, sem povprašala naokoli. Do omenjene kmetije sem uspela pridt. Gospa mi je zatrdila, da se jim je mačka izmuznila in če jo lahko dobijo nazaj. Po razgledovanju dvorišča in okolice sem videla, da drugih mačk ni videti. Šla sem domov po mačko, ki se je lepo v naročju pustila nosit kak kilometer stran. Vse OK, gospa zadovoljna.
Čez približno tri tedne, ne vem natančno, sem to isto mačko ponovno videla pri delu Groharjevega nas., kjer se gradijo nove hiše, hranili so jo gradbeniki. Ko sem se vrnila na to isto kmetijo, da bi zvedela, kaj se dogaja, mi je odprl gospod, ki me je nahrulil kaj se me tiče kakšne in katere mačke imajo oni in kje jih imajo, in da naj se speljem stran, da se ne bomo slučajno drugače pogovarjali.
Mačke potem nisem več videla, sedaj pa sem jo čisto slučajno videla tu.. Upam na najboljši možni dom zanjo.
In Smetka, seveda se nočem vmešavati in še manj pametovati glede tvoje strokovne ocene starosti (če nisem s katero od teh treh zamenjala, je tvoja ocena eno leto), lahko ti samo povem, da se je zgoraj omenjeni dogodek zgodil pred kakšnima dvema mesecema, pa je bila mačka po moji (popolnoma nestrokovni) oceni stara okoli 4 mesece. Namreč, ko sem jo imela jaz doma, je bila res še mladič, ko pa sem jo ponovno videla čez približno tri tedne, kot sem rekla, pa je bila že večja in drugačna na pogled - v bistvu sem jo spoznala po repu..

Verjetno tole pisanje sicer nima smisla, želim pa povedati bodočim posvojiteljem ali začasnim skrbnikom, da je mačka res prijazna, ob stiku z vsemi ljudmi je ultra sproščena..če bi jaz imela pogoje, je v tejle temi sploh ne bi našli.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #33 : torek, 03.11.2009 : 10:43:22 »

daj mi na mail njihove podatke, prosim.
Logiran

Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Škofja Loka
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines