mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:21:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: B & B
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Dol
Natisni
Avtor Tema: B & B  (Prebrano 37659 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pinga
rad pišem
****
Sporočil: 370


WWW
« : ponedeljek, 05.10.2009 : 19:20:04 »

Danes je 1 teden odkar tudi meni krajšata dneve dva horjulčka. V nov dom v Mariboru sem odpeljala dve mačkici, škofjeloškega belčka in tigrasto muco Divačo.
Pot domov ni bila najbolj prijetna, za kar je poskrbel belček, ki se je popolnoma celo pot do doma drl na ves glas, ko mu je        le-tega zmanjkalo pa je v avtu nastala panika (seveda iz moje strani), ker je imel odprt gobček iz katerega mu je visel jezik  Shocked (jaz sem kaj takega videla samo še pri psih). Hvala bogu smo se pomirili, saj je belček kaj kmalu nadaljeval z dretjem kot tudi z razbijanjem in grizenjem transporterja. Tigrica pa je bila zelo pridna, celo pot je ležala in gledala mimo drveča drevesa. Ko smo prišli domov, je s svojim mijavkanjem tudi sosede seznanil s tem, da imamo nove družinske člane. Transporter sem držala z obema rokama, ker je mulc tako divjal po njem, da je joj. No to ne bi bilo čudno, če bi prinesla kakšnega 5 kilskega mačkona, ne pa, da nima niti 3 kile. V stanovanju sem jima odprla transporterje, belček je švignil ven kot strela, skočil na pisalno mizo in nato na steno, katere se je držal z vsemi štirimi  Huh. Divača je takoj prišla ven, vendar se je odločila, da se bo malo vrnila na varno, kar pa ni trajalo dolgo. Sledilo je raziskovanje stanovanja. Glavo sta vtaknila vsepovsod, prava mačja radovedneža. Belček se je takoj navadil na nov dom in na njegove nove ljudi. Sledilo je igranje, seveda z miško, in nato zaslužen spanec po naporni poti.
Naslednje jutro pa se je sprostila tudi Divača, ki se je sama prišla cartat.  

Sedaj po enem tednu sta že čisto domača, celo preveč  Smiley, imata tudi ime. Belčka smo poimenovali Ben, tigrica pa je ime dobila po arabski besedi habibi, ki pomeni srček oz. ljubček in jo kličemo Bibi. Ben je totalni cuker, on bi se samo cartal v naročju, neprestano prede, deli buce in cepeta. Seveda pride vse to na vrsto po napornem igranju.
Bibi v naročju sploh noče biti, sicer pa se pusti božati in tudi prede kot traktor.  Je ful nagajiva muca, ni ga kotička v stanovanju, ki ga ni že pretaknila. V enem tednu sta (sicer ne vem kateri) uničila dve roži in razbila vazo. Tako da nam je precej pestro.


Lep pozdrav,
Klavdija, Ben in Bibi

P.s. Bibi ima v potnem listu napisano ime Divačka, mene pa zanima, ali ga lahko spremenim?

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 05.10.2009 : 19:38:07 »

Hehehe... bedak, se vidi, da je dečko  Tongue Tongue Grin. Seveda lahko spremeniš ime, lahko ga samo dodaš v potni list. Lp vsem.
Logiran

Trixi
odvisnež
*****
Sporočil: 792


WWW
« Odgovor #2 : torek, 06.10.2009 : 07:30:48 »

 Smiley Ste že "not padl" in se vam dogaja.. Uživajte in pazite na mace.  Kiss
Logiran
pinga
rad pišem
****
Sporočil: 370


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 07.10.2009 : 17:21:04 »

Še nekaj slikic, posnetih takoj po prihodu v nov dom




Logiran
pinga
rad pišem
****
Sporočil: 370


WWW
« Odgovor #4 : petek, 09.10.2009 : 12:39:25 »

No mi pa se soočamo s prvim problemom.

Mački sta se mi začeli pretepati...vsaj mislim. Mogoče pa gre zgolj za igro, ki je po mojem preveč groba. Prej sta se skupaj igrala, tako da sta se skrivala in lovila drug drugega. Zadnja dva dni pa se igra začne enako, vendar ne ostane zgolj pri tem. Skačeta druga v drugo, se kotalita, grizeta in brcata (ponavadi v glavo) Sad.  Včasih se kateri tudi oglasi, pa ne vem ali od bolečine ali od histerije, ker ne more pobegniti. Pihata ne in tudi dlaka se jima ne dvigne, jezni pa sta zelo. Ušesa imata nazaj in migata z repom. To se dogaja vedno bolj pogosto, tako da jih brez nenehnega nadzora sploh več ne upam pustiti, zato smo imeli ponoči dežurstvo, dokler nista zaspala. Ponoči sta se zravsala, takoj zatem pa je Ben dajal jeziček ven, kot da ga nekaj boli in si s tačko nekaj popravljal. Sem mislila, da ga je Bibi morda vgriznila ali popraskala, vendar ni bilo nič videti. Sedaj pa vedno, ko se zgrabita, počne isto. Je možno, da mu je izpadel zobek, ko jo je grizel in ga sedaj boli? Brikete je normalno, brez težav.

Čisto sta podivjala, z nami se nočeta več kaj dosti igrat (prej je bilo to zakon) in samo skačeta en na drugega.

No pa še nekaj slikic, ko sta si bila še dobra  Undecided






Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #5 : petek, 09.10.2009 : 14:17:40 »

Se da obesit en F ilmček te divjancije na youtube?
Kakšna stara mačkarca bi iz njega ziher znala razbrat, če gre zares...
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #6 : petek, 09.10.2009 : 21:08:49 »

Kako pa sta, ko se ne tepeta? Se še vedno umivata, spita skupaj ali se res ves čas samo ravsata?
Logiran
Urla
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 431


WWW
« Odgovor #7 : petek, 09.10.2009 : 21:19:52 »

Kakšen posnetek bi bil res fajn. Igra mladih mačkov namreč pogosto izgleda kot boj za življenje ali smrt. Možno je, da je samo prvo navdušenje nad čisto "svojimi" ljudmi malo popustilo. Se tako pretepata čez ves dan ali imata svoje "urice"?
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #8 : petek, 09.10.2009 : 21:30:48 »

Pri nas taka obdobja niso nic nenavadnega, celo med tistimi, ki se imajo sicer res dosti radi med seboj Roll Eyes
Do sedaj so vedno vse sami postimali, zato bi jim jaz dala samo cas, vmesavala se pa ne bi kaj dosti. Tisto brcanje v glavo lahko za nekoga ki je "svez" z mackami izgleda dokaj groba stvar, ampak moji to pocnejo tudi z igracami, cunjami, pa tako naprej. Brez panike, vse bo ok  Grin
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #9 : sobota, 10.10.2009 : 00:50:00 »

Pinga, čisto v redu je to. Popolnoma normalna mačja igra. Priprava na "wrestling" je na prvi pogled res podobna merjenju moči med dvema tujima mačkama, ampak ravno v tem je čar igre! Tudi kaki mijav spada zraven - če je en pregrob pri igri, drugi opozori. Tako se naučijo pravil.

Ko začneta s tako prestavo, se kar sprosti in opazuj. So res zanimivi. Nikar pa ne nadziraj in niti slučajno jih zaradi tega ne ločuj. To bi bilo približno tako, ko ta bi se dva otroka igrala z lego kockami, pa prideš zraven, odvlečeš vsakega v svoj kot in razdreš sveže izdelano umetnino.

Bom poskusila ujeti naša dva "stara osla" (3 in 4 leta) v akciji in prilepiti kako fotko. Sta oba čisto cela, niti 1 dlaka ne manjka, pa veliiika prijatelja. Jima pa vsake toliko še vedno udari na otročje in se gresta mačje rokoborbe.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #10 : sobota, 10.10.2009 : 00:51:31 »

... kot da bi se dva otroka....
(tiskarski škrat)
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #11 : sobota, 10.10.2009 : 11:45:35 »

Ja, take divje wrestlinge imamo pri nas že, odkar je prišel Jakob. Vsak dan se vsaj eno uro grobo cufata tako, da mačkova dolga dlaka v šopih frči po stanovanju, Šapa, ki ima kratko, jo odnese s praskami. Je tudi cviljenje in divje pihanje, kot bi šlo zares. Toda glede na to, da po "boju" ližeta drug drugega in borba  traja samo omejen čas, sicer pa čisto normalno sobivata, sem od začetka sklepala, da gre za igro. Za moj pojem zelo  grobo, toda veterinarka mi je svetovala, naj se ne vmešavam. Opažam pa vedno pogosteje, da namesto cufanja en maček (ponavadi večji) spravi drugega v podrejen položaj in ga  liže po obrazu, dokler se oba ne pomirita. Mislim, da tudi pri vas ni panike.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #12 : sobota, 10.10.2009 : 21:31:31 »

Kako znana situacija Smiley. Pri nas se začne z lizanjem in umivnjem druga druge Kiss. Nato to preide v grizenje in "pretepanje" Tongue Roll Eyes. V prvi fazi samo ena napada, druga pa se brani in pretežno čaka, kdaj bo druga skočila nanjo. Nato čez kakšno uro zamenjata vlogi. Obe imata ušesi dol in se prav grdo gledata. Ampak je to le del igre-tako sem skužila, saj se to dogaja, odkar sta skupaj. Najbolj je smešna Xena, ko dvojno nabuta Trino (tej mama pravi, da je patria...ker je tako obilna Lips Sealed) s tisto eno zadnjo nogo. Potem obe omagata vsaka v svojem ležišču, še pred tem se najesta skupaj Tongue.
Tako, da mislim, da ni skrbi. Ampak vseeno pošlji filmček.

lp polonak
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #13 : sobota, 10.10.2009 : 22:12:59 »

Mi imamo sestrici, ki že od malega živita skupaj pa se ravno tako zbutata, da kar frči.. s tem, da boji pri nas ne trajajo ravno dolgo ker ponavadi ena potem zbeži drugi pa se ne da za njo laufat  Roll Eyes

Takole nekako to izgleda  Smiley
http://www.moj-album.com/slike/6278959/tQqDx7DRp3GNe8jQ.v.jpg
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #14 : sobota, 10.10.2009 : 22:26:24 »

Takole zgleda igra pri nas  Roll Eyes

http://s407.photobucket.com/albums/pp154/moonbeam1983/?action=view&current=10052009001.flv

Pa še Muri v elementu, ko preganja Mišo  Tongue

http://s407.photobucket.com/albums/pp154/moonbeam1983/?action=view&current=MURI-1.flv
Logiran
Strani: [1] 2 3 4 5 6 ... 10   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: B & B
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines