mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 19:29:00

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Odnos z drugimi psi
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Dol
Natisni
Avtor Tema: Odnos z drugimi psi  (Prebrano 32061 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
flufi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 292


« Odgovor #75 : sreda, 05.01.2005 : 17:08:53 »

Tudi pri mojem, sicer neizmerno prijaznem samcu se je zacelo pojavljati okrog njegovega 1. leta rencanje in zaganjanje v nekatere druge vecje samce. To se je kazalo predvsem v tecaju poslusnosti, kjer nas je instruktor seveda poducil, da je treba take izpade v kali zatreti - z mocnim cukom za kovinsko in ostrim Ne!! Ker je bil moj pes zelo mocan in velik, cuk ni nic pomagal (da o NE!! niti ne govorim), pa sem ga veckrat mocno udarila in metala na hrbet (hvala bogu za njegovo neizmerno prijaznost, da imam se svoj original obraz  Grin).

No, namesto da bi vzgojila pohlevno zival, sem tako pridelala se bolj napadalnega psa. Sem ga pa kasneje z drugimi tehnikami zelo popravila.

Povedati hocem, da ni nujno, da se bo pes na silo odzval tako, kot si zelimo mi. Lahko si nakopljemo samo se vecje tezave.

Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #76 : torek, 10.05.2005 : 19:27:54 »

No, namesto da bi vzgojila pohlevno zival, sem tako pridelala se bolj napadalnega psa. Sem ga pa kasneje z drugimi tehnikami zelo popravila.

Flufi kaj bi mi povedala kaksno tehniko,ker sama ne vem kako naj pravilno reagiram.Je pred kratkim glasno rencal na enega dobermana,potem ko ga je ta provociral.Nagonsko sem ga stresla in rekla ne ter sla dalje.Pa mi je trenerka v klubu rekla da bo moja agresija samo se spodbudila psa in da to verjetno dela ker ga je bilo strah.Naj ga torej samo pomirim in grem dalje?
Lp
Logiran
Ester
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 298


« Odgovor #77 : sobota, 14.05.2005 : 17:29:53 »

Mene zanima nekaj drugega. Naš buldog je star skoraj 1 leto. V kratkem času sem ga z "NE!" navadila, da na sprehodu ne teče k vsakemu človeku, ker bi se z vsakim igral. Pri drugih psih pa je druga zgodba. Lahko mu kažem igračo, hrano, vejo v gozdu, da bi gledal mene...Ko vidi psa se na 3 metrih ustavi, vkoplje v tla, postane gluh za moje ukaze, poaka, da se mu pes približa, potem pa skoči vanj. Seveda bi se samo igral. Je pa zadeva zelo zoprna. Naučili smo ga že veliko stvari brez problemov, tega ga pa ne moremo odvaditi. Nasvet, prosim!
Logiran
anana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #78 : četrtek, 19.05.2005 : 18:42:29 »

Zanima me kako se vaši psi obnašajo do do drugih psov Roll Eyes (npr. na sprehodih...) oz. kako so se obnašali do drugih psov, ko so bili še mladi Huh?

Naša mlada psička ob vsakemu psu čisto ponori od veselja Cheesy Cheesy. Kdaj pride pes sam od sebe do nje Tongue, ampak po kratkem času pa zbeži stran Wink, ker psička skače po njemu kot zmešana in ga neprestano liže Tongue Tongue. Zgleda tega noben pes ne mara Wink, no saj v našem primeru je tako Smiley.

Lp, Ana
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #79 : petek, 20.05.2005 : 15:51:21 »

Moj pes je star 9 mesecev in prijazno sprejema vse pse.Ce recimo zagleda psa na drugi strani rekice in ne more prit do njega pol tece ob bregu in kaj zacvili ter neustavljivo maha z repom...ce pa ga srecamo po srehajalni poti gre pocasi do njega,se povohata,pol pa ali gresta mimo ali nastane prava zurka s skakanjem,tekanjem...itd.
Hi,hi je pa mesece nazaj tudi moj bil hiperaktivec pa so se psi kar odmikali ker se jim ni dalo toliko skakat in tekat.Najdi kaksnega prav tako mlajsega psa da se bosta veselo igrala skupaj,ce je za starejse prevec Grin  Lize pa jih za to,da pokaze svojo podrejenost in s tem ni nic narobe.
Lp
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #80 : petek, 20.05.2005 : 22:30:27 »

Bingo se pa psov zeloo boji(ker je imel nekaj neprijetnih izkušenj). V psa se  začne zaganjati, renčati in lajati. Čisto postane histričen. Sad Takrat sploh ne vem, kaj naj naredim. Če je drugi pes na povodcu, grema samo mimo...če je pa spuščen(in lastnika ni zraven) ga pa zdvignem v naročje, da ga zavarujem. Kako naj ravnam, ko se to dogaja?

Tako se ne obnaša le do poznanih psov, s katerimi je imel pozitivne izkušnje(igra).

Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #81 : sreda, 25.05.2005 : 09:52:48 »

jessy torej to ne dela le s psi ki jih ze dlje casa pozna, ker novim niti ne da moznosti, da bi dobil pozitivne izkusnje.
Moje osebno mnenje je, da kontaktiras kaksnega pasjega psihologa, ce te to zelo moti. Ker vsak kuza zacne to delat iz svoje lastne izkusnje in ima svoj lasten karakter. Dak da po mojem, se tako dobronameren nasvet, je lahko za enega kuzka pravilen, za drugega pa bo ucinek glih obraten...
Upam, da se bo kaj uredilo
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #82 : sreda, 25.05.2005 : 12:55:36 »

Oj!

Na tiste ki jih pozna, ne laja, ampak se z njimi zelo lepo igra. Smiley Na tiste ki jih pa ne pozna, pa se zaradi neprijetnih izkušenj zaganja, ko (če) jih prevoha in vidi, da mu nič nočejo, bi se pa rad igral.

Hm...h psihologu ga ravno ne bi vlekla, saj me to ne moti tako zelo. Ni pa ravno prijetno-ne zame, ne za druge.

Sedaj ga navajam tako, da ima čimveč prijetnih izkušenj s psi.
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #83 : sreda, 25.05.2005 : 13:27:47 »

jessy, no sej pol pa ni taka kriza. Sem ze mislila, da se zaganja v vakega psa, ki ga vidi od dalec Wink.
Tvoje pocetje je cisto pravilno in ti najboljse poznas svojega puhca, tak da: uspesno Wink in javi kako kaj gre napredovanje
Logiran
SaraG
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 21


« Odgovor #84 : sreda, 08.06.2005 : 13:52:15 »

Živjo!
Moj Toby (višavski terier), star eno leto, je zadnje čase prav neverjetno popadljiv do drugih psov. vse pse srečuje vsak dan in ene ima neizmerno rad in je do njih prijateljski (ne glede na to ali je drug prijazen in se z njim igra ali pa renči za ograjo), medtem pa ko druge enostavno ne prenese. mogoče ga je strah in zato sem sigurno kriva sama. namreč ko pridirka do naju nemški ovčar brez povodca z grebenom na hrbtu in grozeče kaže zobe, lastnika pa nikjer, se NORMALNO ustrašim (sploh če sem sama) in ga dvignem v naročje. drugače ne znam odreagirati, ker sem že imela izkušnje s psico, ki je pritekla brez lastnika in mojo nekajmesečno psičko raztrgala na povodcu  Cry   vem, da je Tobya tako samo še bolj strah, vendar kako se naj drugače ubranim teh velikih zverin? to se mi je zgodilo že ničkolikokrat in sploh ne vem več kje naj hodim na sprehod, da ne omenjam, da ga niti v sanjah ne spustim s povodca, da slučajno ne bi šel predaleč od mene kjer ga ne bi mogla zavarovati. Kaj naj naredim??!! je prav da ga dvigujem ali naj tvegam in počakam kaj bo pes naredil? ali obstaja kaj, kar odžene napadalne pse?

LP, Sara
Logiran
jasminaj
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 506


« Odgovor #85 : sreda, 08.06.2005 : 14:35:04 »

zdravo!
tudi moj Johny odrašča (9 mesecev) in je že prišel v puberteto. nasploh je zelo plašen pes in do zdaj se je vsakemu podredil.. Smiley hujšega napada ni dozivel, s tem mislim , da bi imel kakšne posledice, ga pa je že dosti psov narenčalo in oblajalo( eni zelo močno in kar precej časa, ko so si ga podrejali), pa od dostih psic je tudi že "slišal", ker jim ni dal mira, pa jih je naskakoval.. dvakrat pa je tudi bil že napaden iz ljubosumja, kjer sem ga prvič videla, da se zna tudi on braniti.. do sedaj nisem imela problemov, saj pravim, da se je do vsakega psa miroljubno odzval, ali se je podredil ali pa ni bilo potrebno, ker sta se takoj začela igrati. Cheesy.zadnje čase pa mi na določene pse zarenči.. Angry ne vem zakaj.. pa ne vem po kakem merilu si izbira pse.. včeraj sta se prvič stepla z enim psom, s katerim sta se kot mlada rada igrala.. saj mi je jasno, rangiranje.. samo me zanima, kako se naj odzovem na njegovo ravnanje in renčanje?  ???ponavadi ga imam spuščenega, če vidim drugega psa pa ga pripnem..zaenkrat ni bilo problemov, pa me je počakal da sem ga pripela, ali pa prišel na klic k meni.. zatezne ne uporabljam, da bi ga cuknila, če pokaže kakšnem nezaželjen znak.. torej kako naj ravnam v primeru, ko začne renčat? ali ga naj skregam?če ja kako? ali ga naj odvlečem stran? in če ni na povodcu, pa se sredi igre stepe (tako kot s tem včeraj) , kako naj potem odreagiram? glede na to , da je sicer bolj plašne narave in ne dominantne, mislim ,da včasih zarenči iz straha.. vglavnem kako naj odreagiram in ga opozorim, da tega ne sme početi? mislim da samo besedica ne ne zaleže..  Undecided
saj pravim, do sedaj ni bilo problemov, niti renčal mi ni nikoli, razen zdaj zadnje čase se nekaj repenči.. ne bi želela, da postane agresiven, zato prosim , da mi z nasveti pomagate, kako ste vi to "spreobrnili".. )) Huh
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #86 : sreda, 08.06.2005 : 22:30:13 »

Tobi ce pritece pes brez gospodarja, je prav da ne pustis psa blizu, se posebej ce pes kaze znake agresije in dvigovanje psa samo v takih primerih naj nebi bilo krivo za reakcije tvojega kuzka na druge pse. Vsaj tako jaz mislim. Ker je drugace normalno socializiran, ne? V solah sicer v vsakem primeru dvigovanje odsvetujejo, ampak to mislim, da je bolj zaradi lastnikove varnosti.
jessy v novi stevilki Moj pes revije je del clanka prav tebi pisan na kozo in se splaca prebrat. Svetujejo, da daj psa v kaksne igralne urice ali solo, da se bo tam navadil na pse...pise prav postopek, zato ti svetujem, da si preberes.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #87 : četrtek, 09.06.2005 : 13:35:33 »

Hej!

Ja, prvi del članka sme brala(kjer še niso opisali metod). Bom šla pa verjetno danes v knjižnico pa pogledat še novo številko, kjer je drugi del članka.

Ja, jaz bi ga dala v kakšno šolo ali igralne urice, a žal ni nobene v bližini... Sad
Logiran
Tessy
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 138


« Odgovor #88 : četrtek, 27.10.2005 : 19:41:34 »

glede tega ,kako naj bi kužki se ne-razumeli med sabo...emm...potem,no ,saj ''skapirajo'' počasi ,pa se potem razumejo ? ker moja prijateljica ma psičko ,ki RES ni preveč prijazna ,se samo z enimi 3 kužki razume . No,pa če se z enim npr. ne bi razumela,potem ,če jo skregaš ,mislim : ''Fuj !'' ,potem počasi skapira ,pa se ne klrega več ,al kak? Roll Eyes ker mislim da je pol pri enih...
Logiran
bibaleze
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #89 : ponedeljek, 25.08.2008 : 12:36:50 »

Pozdravljeni.. Tudi jaz imam eno vprasanje o odnosu z drugimi psi... Imam 5 mesecno psicko BT, ki ima nasplosno rada vse psice in pse vseh velikosti in starosti... Rada se igra z vsemi. Nekateri psi se mi pri igri zdijo precej dominantni in se poskusajo igrati precej grobo-tega ne pustim in igro prekinem. Ali je prav da preprecim taksno igranje, ker moja psicka sama ne razume kdaj je igranja dovolj, tudi ce pes na njo zarenci, veselo maha z repom in rine v njega.. LP
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Tema: Odnos z drugimi psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines