mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:14:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85   Dol
Natisni
Avtor Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije  (Prebrano 298274 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1185 : ponedeljek, 30.01.2017 : 20:35:24 »

Ne morem pisati v tvojo temo, zato ti tukaj izražam iskreno sožalje ob boleči izgubi. Zlatemu kužku pa poljubček na mavrico Kiss

Cats, hvala! Kiss
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1186 : sreda, 01.02.2017 : 17:53:02 »

1. februarja je formalni konec lovske sezone z galgi v Španiji!

Lovska sezona vsakič prinese le enega zmagovalnega galga!

Le eden bo tisti galgo (ali galga), ki bo zmagal in le on bo vreden vsega občudovanja, slave, zmagoslavnih pesmi, čaščenja, po drugi strani pa tudi težkega življenja, saj bo še nekaj nadaljnjih let uporabljeni za “proizvodnjo” mladičev, ki bi morda lahko nadaljevali njegovo uspešno kariero.

Ti mladiči dosegajo neverjetno visoke cene, prav tako visoko ceno dosega zmagoslavni galgo, zato to pomeni izključno finančno korist njegovemu lovcu. In dokler ima lovec finančno korist in slavo zaradi svojega galga tako dolgo ta živi. Ko tega več ni, tudi zmagoslavnega galga več ni.

Galgo je na koncu lovske sezone vedno znova PORAŽENEC!
Poraženec zaradi človeškega pohlepa!

Usoda zmagovalca bo morda res malenkost boljša od usod tistih galgov, ki niso bili najboljši, a še zdaleč ne bo rožnata, a težko pomislimo na to kakšna usoda čaka vse druge galge, ki jim ni uspelo. Konec lovske sezone žal pomeni tudi konec za vse te galge - zapuščeni, shirani, obešeni, povoženi, privezani na tire, s polomljenimi nogami, težko ranjeni, mrtvi ...
Vse to bo prostovoljce in neprofitna zavetišča spremljalo v prihodnjih mesecih in to so izjemno težki trenutki za njih in za galge, pa seveda tudi za nas. Vsak dan bo spet borba, težka borba za njihova življenja. Vsem galgom na koncu ne bo uspelo, a tisti peščici, ki jim pa vendarle bo, bodo iskali svoje drugo, lepše in srečnejše življenje. Za vse te se bomo potrudili mi in jim poiskali takšne domove in dobre posvojitelje.



V zavetišču Scooby Medina del Campo od koder prihajajo naši posvojeni galgi in podenci že v tem trenutku polnijo svoje kapacitete, v prihodnjih mesecih pa bodo dobesedno pokali po šivih, zato v kolikor razmišljate o posvojitvi galga nam prosimo pišite na info@hrtjisvet.org. Več o galgih in podencih, ki iščejo svoje domove pa na naši spletni strani www.hrtjisvet.org.

Mogoče s posvojitvijo enega galga ne boste spremenili življenj vsem lovskim galgom v Španiji, a zagotovo boste življenje na bolje spremenili svojemu galgu.

HVALA, ker ste tudi vi glas galgov!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1187 : petek, 03.02.2017 : 21:03:30 »

Ker nam je ostalo še nekaj koledarjev za leto 2017 in si želimo, da bi vsi našli svoje domove, vam jih ponujamo po znižani ceni.



Tako jih lahko dobite v zameno za donacijo 10 EUR.
Vsi, ki si želite, da vašo steno krasi hrtji koledar, nam hitro pišite na narocila@hrtjisvet.org.
Hvala vsem za podporo, saj veste - hrti jo potrebujejo!

Ekipa društva HRTJI SVET Slovenije

HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1188 : sreda, 08.02.2017 : 11:34:22 »

Spoštovani posvojitelji!
S Klinike za male živali Veterinarske fakultete Ljubljana smo dobili povabilo k sodelovanju v raziskavi.
Le ta bi potekala 14. 2. (v primeru večjega interesa pa še 15.2.) v popoldanskem času (od 15. ure naprej) na KMŽ v Mestnem logu.
Vsebuje kratek vprašalnik, brezplačen odvzem krvi ter bris očesne veznice, podpišete pa seveda tudi soglasje, da sodelujete v raziskavi.
Vsi zainteresirani se nam prosimo javite na info@hrtjisvet.org, da naredimo seznam. Vsa podrobnejša navodila dobite kasneje. Smiley
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1189 : sreda, 08.02.2017 : 11:57:06 »

S tole fotografijo so že lani opozarjali na problematiko z greyhoundi v Avstraliji. Pripravili so protestne shode, kjer so opozarjali na žrtve tekaške industrije. Na greyhounde, ki umirajo za dobiček ljudi.



Precej nazoren se nam zdi ta prikaz. Lisa White, predsednica organizacije Friends of the Hound, je zbrala nekaj ovratnic greyhoudov, ki so ji bili predani v zadnjem času.
Po uradnih izračunih (neuradna številka je seveda vedno višja), je to število greyhoundov, ki so ubiti vsak dan. Samo v Avstraliji.
Zgodba je tudi v drugih državah, kjer imajo razvito tekaško industrijo, podobna.

Samo vsak 5. greyhound dobi možnost posvojitve, ostali niti ne pridejo do zavetišča oz. prostovoljcev.
Zato - če razmišljate o super pasji družbi, pomislite tudi na greyhounde.
Vse informacije o možnosti posvojitve dobite na info@hrtjisvet.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1190 : petek, 10.02.2017 : 10:29:05 »

Z vami bi radi delili še eno super novico, kako nam lahko pomagate.
Podjetje Zoohit nas je povabilo k sodelovanju, ki ga imajo z dobrodelnimi organizacijami, pri katerem 4% od vsakega nakupa namenijo določeni organizaciji.
Od vseh, ki boste pri Zoohitu kupili izdelke za živali preko tega linka - http://www.zoohit.si/?zanpid=2264814687437124608, bo Zoohit namenil 4% nakupa društvu HRTJI SVET Slovenije.

Predlagamo vam, da si ta link kar shranite med zaznamke in preko njega dostopate do Zoohita. Smiley
Prav tako pa je dostop do Zoohita možen na naši spletni strani www.hrtjisvet.org kot je prikazano na fotografiji.



Veseli nas, da ima Zoohit posluh za dobrodelnost.
Hvala tudi vsem vam, ki nam boste pomagali, da bomo mi lahko pomagali naprej! V tem primeru vas nič ne stane, da ste dobrodelni. Smiley
Seveda vas bomo obveščali, komu bomo namenili vaše prispevke.

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1191 : petek, 10.02.2017 : 11:32:41 »

In LouLou postane Runa Smiley

Začetek te zgodbe se mi zdi kot oddaljen spomin, kot neka žalostna izkušnja, ki ti pusti grenak priokus. Ponovna vrnitev v zavetišče v Španiji, ponovne žalostne izkušnje…
A ne, zgodba ima nadaljevanje. Odločitev za pomoč, transport in en kupček skrajno prestrašenih kosti kot novodošli član našega pasjega krdela. Veliko pomoči s strani drugih, veliko začudenih pogledov, nekaj izrazov skrajnega usmiljenja, srca padajo kot pokošena – le kako ne bi ostal začaran od teh oči, pa če so še tako prestrašene?

In danes lahko, s ponosom in veseljem v srcu, javimo tudi srečni zaključek te zgodbe – mala LouLou je odpotovala k samo svoji družini, na samo svoj kavč, k samo svojim novim prijateljčkom! V mirno okolje, v roke mirnim, ljubečim in potrpežljivim ljudem. V vmesnem času se je iz prestrašenih kosti prelevila v super postavno in predvsem z življenjem zelo zadovoljno galgico (čeprav, kosti, hja no, bo še treba malo delat na tem…) in sedaj je njena nesrečna preteklost dokončno za njo, pozabljena in poslana nazaj v Španijo, sedaj strah ni več potreben in dobrodošli tuzemski užitki. Navdušenje zna pa vedno pokazati, predvsem v vrtoglavem diru, s katerim je razkrita tista res prava narava dvoletne galgo smrklje. Smiley

LouLou, ups Runi, želim predvsem dolgo in res zanimivo življenje, polno dirkanja, radovednosti, dobre hrane, stiskanja na kavču in občasno kake male vragolije. Njena slika bo za vedno krasila moj hrtji “wall of fame”, v družbi vseh malih in velikih nosonj, ki so mi v preteklih letih tako polepšali življenje in me naučili, da se v življenju res vse da, samo priložnost je treba dobiti.



Te zgodbe zagotovo ne bi bilo brez vas. Brez vseh, ki berete tovrstne zgodbe, ki nas podpirate v tovrstnih podvigih, ki nam dajete moč, da vztrajamo in verjamete skupaj z nami. In te zgodbe ne bi bilo brez Larise, ki je vedno ravno dovolj objokana, da me prepriča v nekaj, kar izgleda čista norost Hvala prijateljem iz Društva in nasploh vsem prijateljem hrtov, za priložnost.
In seveda, hvala Idi. Ker se ni prestrašila. In ker ima kavč. Zdaj še malo bolj zaseden Wink

Nataša

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1192 : sobota, 11.02.2017 : 08:17:02 »

S ponosom objavljamo video, v katerem je predstavljenih 39 hrtov, podencov in lurcherjev, ki so bili posvojeni s pomočjo naše organizacije v letu 2016. Tako je nov dom našlo 27 galgov, 1 podenco, 9 greyhoundov in 2 lurcherki. Vsak izmed njih ima posebno zgodbo in res smo veseli, da so končno našli odgovorne posvojitelje.

https://www.youtube.com/watch?v=kKENxsqfWJU&feature=youtu.be

Hvala vsem posvojiteljem, da ste jim odprli vrata v vaše domove in jih imate tako zelo radi. Hvala seveda tudi vsem našim podpornikom, simpatizerjem in članom društva, da jim lahko s skupnimi močmi, kot delčki v mozaiku na tak ali drugačen način, pomagamo do boljšega življenja in jih čez celotne postopke popeljemo do lepšega jutri. Hvala vsem in vsakemu posebej.

Ekipa društva Hrtji svet Slovenije

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1193 : četrtek, 16.02.2017 : 18:43:29 »

Hrti so idealni krvodajalci, to dokazujejo vedno znova. Danes je na pomoč priskočil galgo Pinto in se tako vpisal med hrtje krvodajalce. <3 V podporo pa mu je seveda bila njegova Lili.



Zelo smo veseli, da imamo tako super posvojitelje, ki se odzovejo klicu na pomoč - kadar se išče krvodajalca pri živalih, gre res za življenje ali smrt.
Če bi tudi vi radi vpisali vašega psa v bazo, mora najprej ustrezati določenim pogojem.
Ti so:
- telesna teža več kot 25kg
- starost 1 do 8 let
- priporočljiv je vitek vrat, ni pa neobhodno potrebno
- priporočljiv je miren temperament
- zdrav, v dobri kondiciji
- redno cepljen, dobiva redno zaščito proti notranjim zajedalcem
- zaščiten proti dirofilariozi
- brez predhodnih transfuzij
- ustrezna krvna skupin
Svojega psa lahko vpišete tukaj - http://www.kkmz.si/sl/krvodajalci

Hvala vsem tistim, ki ste pripravljeni priskočiti na pomoč!

Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1194 : petek, 17.02.2017 : 19:52:09 »

Društvo HRTJI SVET SLOVENIJE v številkah.

Leto 2016 je bilo pestro. Pestro za vse nas. Številke povedo vse in lahko si le zaploskamo ob takem super pregledu lanskega leta.  Smiley
Še enkrat hvala vsem za podporo, brez vas nam ne bi uspelo.



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1195 : torek, 21.02.2017 : 19:18:42 »

Kaj menite, kako poskrbi tekaška industrija za tekmovalne greyhounde?



Društvo HRTJI SVET Slovenije
www.hrtjisvet.org
info@hrtjisvet.org
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1196 : ponedeljek, 06.03.2017 : 20:56:40 »

Hrtji svet Slovenije spet sodeluje v objemanju - zdaj gotovo že dobro poznate Objem topline. Smiley
Klik na http://objemtopline.dormeo.net/, najdete nas pod zaporedno številko 5.

Hvala za vse objeme! objem
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1197 : ponedeljek, 06.03.2017 : 22:13:30 »

Kliknjeno Cool Kiss

Bomo pridni - jaz sem si kar opomnik v telefon naštimala za vsak dan.  Cheesy  Seveda pa kot ponavadi ne bo škodilo, če nas občasno še ti malo spomniš! Wink

 objem
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1198 : ponedeljek, 06.03.2017 : 22:31:11 »

Pepsi, zlata si! Hvala Kiss
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1199 : sreda, 08.03.2017 : 12:27:59 »

A ste danes že objeli hrtke?  Wink
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 ... 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Društva za zaščito živali  |  Tema: Društvo Hrtji svet Slovenije
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines