mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 09:22:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 55   Dol
Natisni
Avtor Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!  (Prebrano 159987 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
nazgul
novinec
*
Sporočil: 25


WWW
« Odgovor #600 : torek, 02.02.2010 : 15:56:03 »

Pridna, tudi jaz sem tvoje poste oz. obračanje na Pajkove odgovore razumela skrajno napadalno in tudi osebno. Ne zdi se mi prav, v tako ostrem tonu obsojati nekoga, ker pač ni storil tako, kot se tebi zdi, da bi moral ali pa ga postavljati v podrejen položaj, češ naj se oglasi, ko bo imel res opravka z inšpekcijo (čeprav je po pisanju in napredku v reševanju očitno, da je imel vsaj v tem času kar nekaj opravkov z njo). Navsezadnje, brez Pajkovega pisanja niti vedeli ne bi, da sta psa sploh tam. In če sem prav razumela, stanje pred prihodom je dokumentirano na fotografijah? Morda pa bi res bilo bolje psa pustiti še kak teden ali več, odvisno od časa strokovne službe, ki verjetno itak ne bi prišla, če se je ne bi vztrajno gnjavilo, stradati.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #601 : torek, 02.02.2010 : 16:03:06 »

Ok, pa dajmo malo drugače - če je nekdo čustven, še ne pomeni, da ga je treba ubranit pred realno sliko, al kako? Če brezveze brcaš okoli, jokaš, jamraš, zamriš inšpekciji - a to kaj pomaga živali zaradi katere jokaš? Bolj malo ali zgolj po nesreči.

Šolski primer - šolski primer tega, roni in Pajk, da ima Pajk popolnoma prav, da sta psa v takem in takem stanju, da je kršen zakon, da inšpekcija mečka in ne naredi ničesar ali pa pod pritiskom zelo malo in nikakor ne doseže niti minimalnega. Vse to ima prav - ampak njeni čustveni izlivi zmanjšujejo njeno kredibilnost. Ali drugače povedano - inšpektorji, ki so (sprijaznimo se) po večini le in edino birokrati in ne vidijo prav dobro sveta okoli sebe mimo tistih (kao) kupov papirjev, zelo hitro vtaknejo tak način komunikacije pod "tiste histerične babe". Kamor (sprijaznimo se) spadamo čisto vsi, ki se z živalsko problematiko ukvarjamo. Zato je treba njim (inšpektorjem na miren in hladen) način povedat, da zdej pa lejte - poznamo zakon, poznamo pravilnike, poznamo postopke (marsikdo in marsikdaj bolje kot nekateri inšpektorji - žal), a se boste zmigal?

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
roni
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 80


WWW
« Odgovor #602 : torek, 02.02.2010 : 16:08:07 »

inšpektorjem je potreno na miren in hladen način povedat....... ja dobro napisano...... (in se vsekakor strinjam)

za nekoga ki piše na forum (oz. se pogovajra z ostalimi na forumu) pa mislim, da premoremo en malček bontona, spoštovanja.......

Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #603 : torek, 02.02.2010 : 16:10:02 »

nazgul, te bom ignorirala zdajle, a prav?  Smiley Ker je point drugje in ne v tem, koliko je nekdo užaljen, komu trpi ego in kdo se počuti napadenega, res.

roni, daj mi prosim na ZS razlozi, kaj ni bilo po bontonu, no? Prosim. Res.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #604 : torek, 02.02.2010 : 16:10:29 »

Sem si rekla, da se ne oglasim več, pa ne vzdržim: roni, bi ti za eno leto priporočila eno mojo kolegico (bivšo), ki je z vsemi ful prijazna in se nonstop smehlja. Ostalo prepuščam domišljiji posameznika.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #605 : torek, 02.02.2010 : 16:17:20 »

Ravnokar opazila, da roni nima ZSjev - torej se lahko tudi mojo prošnjo ignorira.  Smiley Ker bi se jst raje pogovarjala o tem, kako nekdo, ki je postavljen na mesto "razsodnika za pravice živali" ne razume razlike med čivavo in novofudlandcem. Ali kako lahko tako slabo pozna zakon, da ne registrira, da obstajajo "posebni pogoji" za maldiče (in bolane) in da je svojo stroko (izobrazbo) že tako pozabil, da mu ni jasno, da so ti "posebni pogoji" tam z razlogom.  In da je treba to vprašat za živali in ne zato, ker se tebi zdi blesavo.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
roni
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 80


WWW
« Odgovor #606 : torek, 02.02.2010 : 16:19:39 »

pridna očitno si strah in trepet......kakorkoli me ne gane......

kar se tiče bontona - ok, prosim ignoriraj besedo...da ne bo še dodatnega haklanja

obstajata lep in grd način (to je vse - zadnji post na temo).....



Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #607 : torek, 02.02.2010 : 16:20:10 »

Pa še vedno visim v tej temi, ker čakam, da zvem kam sta izginila hrta (bdw - a je kdo vprašal kam sta izginila tudi prejšnja dva - od takrat, ko so bili 4je?)
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #608 : torek, 02.02.2010 : 16:21:51 »

Strah in trepet česa spet? A ti pa ne haklaš? In ne rabim odgovorov, res.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #609 : torek, 02.02.2010 : 16:29:26 »

Spremljam tole temo že cel dan

Pa naj še kdo reče, da lastniki psov s časom ne dobijo pasjih navad Grin

Eni javkajo- drugi šavsajo Grin a ne pridna Wink Grin ( no  v določenih postih si prav  res malo "sitna"  Evil)
ampak eni smo te navajeni Azn  Wink

Uglavnem... kaj je sedaj s temi psi... a ima že kdo kakšno novico?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #610 : torek, 02.02.2010 : 16:36:14 »

Če sem malo sitna, pomeni v bistvu, da sem prav dobre volje, očitno.  Grin Kakorkoli sem pa glih prave volje za viset tukaj in čakat odgovor na tole:

Uglavnem... kaj je sedaj s temi psi... a ima že kdo kakšno novico?

Pa na tole:
Desobediencia, če bi jaz v svojem zavetišču imela dva konkretna pasemska psa hrta v zunanjem pesjaku, ki je seveda precej boljši kot tisto, kar imata ta dva in to oblečena v plašč, ne bi dobro skozi prišla ob kontroli uradnih veterinarjev. Kar je tudi edino prav. Če jaz prav zastopim, za nekatere velja zdrava kmečka pamet in presoja, za druge pa ne.
Če jaz prav zastopim, ne morejo ukrepat v skladu z zakonom, ker v le-tem ne piše eksplicitno, kako mora živeti pes hrt, da mu zagotavljaš dobro počutje in vse ostalo oz. ga ne mučiš. Vendar, če jaz prav zastopim SSKJ, je pasma tole: pásma -e ž (a) navadno s prilastkom živali iste vrste, ki
se v določenih lastnostih razlikujejo od drugih živali iste vrste; kar pomeni, če prav zastopim, da zakon predvideva, da sta pes čivava in pes šarplaninec sicer iste vrste, torej psa, vendar se v določenih lastnostih med seboj razlikujeta.

Glede na to, da se ob ogledih uradnih veterinarjev le-ti poslužujejo, kot smo izvedeli, davkoplačevalskega denarja in imajo možnost tudi odrediti veterinarski pregled, me zanima, kdo je omenjena veterinarka, ki je ta dva hrta pregledala. Zanima me tudi, kje in na kakšen način konkretno uradni veterinarji pridobivajo znanje za presojo, ali je živali neugodno/je mučena/karkoli že, ker kakor sem jaz razumela izjavo ga. Vide Čadonič Špelič, je potrebno uporabljati zdravo kmečko pamet. Me zanima, kje se tega naučiš? Dobiš kakšno diplomo, potrdilo, karkoli?

Zanima me tudi, kdaj bo "civilna družba" dojela, da se stvari ne rešuje tako, da žival preprosto izgine in storila kaj, da bo recimo zakonodajalec čimprej razložil, zakaj morata biti dva psa hrta zunaj na način, da bo nam navadnim smrtnikom razumljiv.

Sama imam nekaj pravnih vprašanj, ki jih bom reševala v bližnji prihodnosti. Npr., zakaj nadzor nad mojim zavetiščem sme opravit krajevno nepristojen uradni veterinar, ker moja zdrava kmečka pamet do odgovora ne seže. Pa bom ob tej priložnosti vprašala, kakšne so pravne poti za uredit vprašanje, ali se pes hrt v svojih potrebah razlikuje od psa šarplaninca. Sporočim, koliko bi razčiščevanje odgovornosti stalo.


Pa tole:
http://www.zurnal24.si/pdf?regija=gorenjska

V petek zjutraj so na Policijski postaji Kranjska Gora prejeli obvestilo lastnika dveh hrtov, da ju pogreša,” je pojasnil tiskovni predstavnik s Policijske uprave Kranj Andrej Zakrajšek. "Lastnik je povedal, da ne ve, ali je psa kdo izpustil, sta ušla ali ju je kdo odpeljal," je dejal in dodal, da hrtov še niso izsledili.
"Kje sta psa zdaj, lahko samo ugibamo," je dejala podpredsednica Slovenskega društva za pomoč hrtom Nina Novak. "Vemo le to, da psa nista več na prostem in na mrazu," je še dejala in dodala, da sta najverjetneje nekje na toplem.


Ok, je se kje kdo, ki se bo sprenevedal? Kje je predsednica Drustva za pomoc hrtom, ki naj bi psa videla v soboto pri lastniku? Kdo tako nazgravzno laze? Jih je pospravil lastnik in lagal Nini Zepic? Je lagala Nina Zepic? Kaksno vlogo ima Drustvo za pomoc hrtom, ce v medijih tudi podpredsednica razlaga, da ve, da psa nista vec na prostem in na mrazu, ce pa naj lastnik ne bi vedel (celo prijavil je izginotje), ali ju je kdo spustil, ali odpeljal, ali sta usla?
Kje je Majcy, ki je ze v petek povedala, da sta psa na varnem? Kljub temu, da se je kasneje na vse pretege izmotavala, sem prepricana, da ji je jasno o stvari vec ali manj vse. Kje je oseba, ki je zahtevala izbris zapisa od Majcy. Naj se lastnik in policija poigrajo z vsemi temi ljudmi, pa bodo najbrz tudi hrti hitro najdeni.

Ej, da se ti strga. Folk je ocitno res do konca ubrisan.

 Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #611 : torek, 02.02.2010 : 16:47:42 »

V celoti se strinjam s pridno (ok, upam, da zakljucujete s prepucavanjem, kdo je bad in kdo bonton guy), bi pa dodala se tole okrog foruma:

K resevanju zivalske problematike spada kolikor se le da dobro (beri: nadizvrstno) poznavanje zakonodaje, zakonito delovanje, sposobnost opazovanja, znanje iz pisanja prijav, znanje iz pisanja v javnosti brez primesi solz in obtozb povprek ter sposobnost z minimalno histerije komunicirati z oblastmi na vseh nivojih, predvsem pa z dejstvi, neizpodbitnimi "dokazi" in vztrajnostjo ter hladnostjo. Pa se cim. Z jokcanjem ne delamo koristi, se manj z obtozevanjem uradnikov, da nimajo obcutka za zivali. Ni jim ga treba imeti, morajo pa do potankosti poznati predpise, po katerih delajo. Tako kot vsi med nami. Ce ne bomo vsi tega sprejeli, bomo vedno na eni strani jokajoce in cepetajoce histericne zivalovarstvenice in na drugi strani vzviseni inspektorji, ki bodo delali, kar bodo hoteli pod pretvezo, da delajo po predpisih.

Za izpostavljanje prijaznosti do ljudi, forumovcev, zensk, otrok ... (dodajte poljubno) najdete vse polno drugih forumov, portalov in chatov. Tule za kaj takega ni pravi kraj. Nekateri znate tudi v ostreje napisanem tekstu razbrati bistvo, ki je pomembno, drugi ga tudi v sluzavo prijaznem ne boste nikoli.

damayanti in pridna, zal nimam jaz nobenih novic. To, da so zdaj cudezno izginili se vsi akterji, ki bi lahko pojasnili svoja pisanja okrog dogajanja s temi hrti v zadnjih dneh, najbrz sploh ni novica Smiley.
Logiran

pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #612 : torek, 02.02.2010 : 17:05:49 »

Mene pa že cel čas močno muči ena zadeva - pa ne vem ali naj napišem ali ne, ali bo to mogoče že posredovanje idej (če je, prosim za izbris)... Tip pač ni glup (verjetno) in kaj pa, če je on psa enostavno "likvidiral", jih zakopal in prijavil izginotje (da pač ne bo on pod lupo)? A so naši kriminalisti ali inšpektorji tok natančni, da bodo to preverili? Mislim, glede na to, kaj se dogaja zadnje čase...  Bljah.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #613 : torek, 02.02.2010 : 17:15:25 »

Če jih je , mu sigurno nisi ti  danes dala ideje. Naj bi že v petek izginili , vsaj tako piše v članku?

Čeprav meni je to  do amena čudno. On obrožuje ljubitelje hrtov. alias zlobne ženske, una od hrtov naj bi bila v navezi in kontaktu z njim...oz  po vsem prebranem naj bi jih videla pri njem.....
Sedaj  v članku pa ne ve nič ve samo, da sta na toplem
Totalno čudno Tongue
Citat
A so naši kriminalisti ali inšpektorji tok natančni, da bodo to preverili? Mislim, glede na to, kaj se dogaja zadnje čase...  Bljah.

 sanjaj Wink

To so samo psi. Ko izginejo in se stvar poleže je primer zaključen Angry
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #614 : torek, 02.02.2010 : 17:19:58 »

Sej ne njemu, ampak komu drugemu.

sanjaj Wink

To so samo psi. Ko izginejo in se stvar poleže je primer zaključen Angry

Sej, v bistvu, sem hotla napisat, če so sposobni...  Smiley

Je pa itak vse čudno. Same mučke, na koncu (ali pa kar dve in več let) so pa psi trpeli.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 55   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: NUJNO - Poziv za resno takojšnjo akcijo!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines