mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:39:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 624353 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #705 : nedelja, 07.02.2010 : 10:40:51 »

Pozdravljeni,

temo spremljam, spremljam novice po tv, spletnih medijih ipd. Sicer imam doma pse malih pasem in me nov zakon osebno ne bi prizadel, vendar mu odločno nasprotujem. Rada bi samo poudarila nekaj kar je mogoče spregledano.

Psi, ki so napadli leta 2006 in spet sedaj so ISTI. Ja, saj to povsot piše, jasno... vendar noben iz tega ne potegne da so samo tej bulmastifi agresivni in ne vsi ostali. Zakaj se med tem časom ni zgodilo še par napadov bulmastifov - drugih? Očitno gre za problematične pse in ne pasmo. Prsti bi morali bit usmerjeni le v en dom, ne pa na vse bulmastife in končno na vse nas. Ravno zato ker so bili PSI ISTI!!! je jasno da ne gre za problematično pasmo ampak posameznika.

Zelo pa me je zmotil prispevek na novo nastalem portalu: http://moskisvet.com/clanek/rubrika/fokus/okrutni-morilci-ali-najboljsi-prijatelji.html kjer označuje našo EDINO AVTOHTONO pasmo kraševca za nevarno pasmo!! Že tako je pasma na robu izumrtja, sedaj pa jo nek medij še izkorišča v nevem kakšne namene.

Če bo spisana kakšna pametna peticija sem zraven.

Zavedati se moramo, da četudi nas nova zakonodaja ne bi osebno prizadela ne smemo ostati tiho. Stopimo skupaj in si pomagajmo, pa ne za nas, ampak za naše, vaše in vse pse. Zahtevajmo strogo izvajanje zakonov - vendar v obe smeri. Tako za nevestne lastnike kot tudi za mučitelje živali.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #706 : nedelja, 07.02.2010 : 10:53:14 »

vendar ne spremeni dejstva, da je prav, da jih ni več.

Amen!
Tu po Viču smo z vklopljenimi radarji hodili...
Logiran
bullyzone
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 398


« Odgovor #707 : nedelja, 07.02.2010 : 10:57:22 »

Da so psi na povodcu v urbanem okolju, se strinjam. Veliko je neodgovrnih ki imajo svoje spuščene, pa ni važno ali so veliki ali mali. Da pa bi morali vsi psi, ki bi pomolili gobček skozi vhodna vrata imeti nagobčnike, se mi pa zdi absurdno. Vsak lastnik, bi moral biti odgovoren in sam oceniti ali naj ima njegov pes nagobčnik ali ne. Lahko rečem da imamo v bližini enega mešanca, ki mu lastnik vedno natakne nagobčnik ko ga pelje na sprehod. To se mi zdi odgovorno.

Verjamem pa tudi, da se zdaj na račun neodgovornega lasnika oz dveh bivših lastnikov zdaj dela krivica ostalim predstavnikom te pasme in njihovim lastnikom pa seveda vsem ostalim.

Čudi me, da se pri ugrizih vedno izpostavlja bull pasme, rotwailerje, dobermane, ko pa vsi vemo da je največ ugrizov od drugih pasmah ali pa tudi mešancih.

Lp,
Eva
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #708 : nedelja, 07.02.2010 : 10:59:20 »

Amen!
Tu po Viču smo z vklopljenimi radarji hodili...

Kar ti ne bi čisto nič pomagalo.
Meni je hudo, ko pomislim na njih, tudi če bi se slučajno izkazalo, da ne gre za tiste vrste zlorabe, o kateri je govora. Zlorabljeni so itak bili in so žal še zdaj, ko jih ni več. Prav treba je bilo vsega tega. A ne? Prav treba je bilo dokazovat svojo takšno in drugačno moč...
Vsekakor nič ne spremeni dejstva, da je prav, da jih ni več. Ne glede na to, kaj vse zahteva odgovore, bi bilo skrajno neprimerno mislit, da ni prav, da so bili uspavani.
Logiran

Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #709 : nedelja, 07.02.2010 : 11:02:05 »

http://24ur.com/novice/slovenija/eva.html
En lep članek da vsi bulmastifi niso enaki, to je značilno za vse pse. Psi so takšni kakršne naredi lastnik
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #710 : nedelja, 07.02.2010 : 11:15:57 »

Čudi me, da se pri ugrizih vedno izpostavlja bull pasme, rotwailerje, dobermane, ko pa vsi vemo da je največ ugrizov od drugih pasmah ali pa tudi mešancih.

Mene pa ne in to niti malo. Najbrž da se bodo najmodrejše in v skladu s stroko zakonske spremembe zgodile takrat, ko se bo res reklo bobu bob in bodo vse "strani" priznale tisto, kar je res. Meni je prav bedno poslušat, kako je vsak pes potencialno nevaren. A bejžte, a res? Valda da je, to je neizpodbitno dejstvo. Kakor je tudi dejstvo, da čivava v neodgovornih rokah naredi manj škode kot ******** (vstavi poljubno). Sem ravno brala včeraj vzreditelja File, ki je napisal, da najbrž ni psa na svetu, ki bi se mu ljudje (tuji) tako GNUSILI kot Filam. Evo, pošteno. Napisal je tudi, da nima nobenega smisla mislit, kako "moja" Fila pa že ne bo takšna, ker to tako preprosto je. Če bi takšnestvari priznali vsi strastni zagovorniki tega, kako ni nobene nevarnosti nikjer v povezavi s katerimkoli psom, bi morda prej skupaj prišli s kakšnim res dobrim predlogom. In ko bi nehali sanjat o tem, kako se z ljubeznijo vse da, bi bilo tudi boljše.
Naša Pepsi je navaden mešanec; kot bi bila iz kakšnega opisa o pastirskih pasmah vzeta. Privržena svojim, nenevarna domačim, ker priznava avtoriteto vodje tropa, vendar se ji tujci žal gnusijo in je RES nevarna. Če bi prišel trenutek, ko je ne bi mogla iz kakršnegakoli razloga obvladat, je ne bi bilo več. Delam vse, da zavarujem vse ostale, ampak... lani je deževalo, pa se je našim avtomatskim vratom snelo in so se odpirala in zapirala sama od sebe. Če bi šla iz dvorišča in srečala soseda, ne bi bilo dobro. Jaz bi odgovarjala in zraven jadikovala, kako me je zajebala avtomatika, pa mi ne bi prav nič pomagalo. In Pepsi je, kakršna je - kljub ogromnemu trudu in znanju okoli socializacije in vsega ostalega...
Če bi imela poblaznelo čivavo in bi se mojim avtomatskim vratom ob dežju snelo, tegale ne bi pisala. Me ne zanima, kaj bo tale zapis sprožil; hotela sem povedat le, da pogrešam zdravo pamet tudi na strani zagovornikov ne vem česa vsega. Kot da so slepi... kot da ne vidijo, kakšna razlika je v posledicah. In ne - ne moreš vedno in povsod v 15-ih letih biti odgovoren in zagotoviti varnosti, kadar si omisliš potencialno nevarnega psa, ker te lahko zajebejo avtomatska vrata.
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #711 : nedelja, 07.02.2010 : 11:18:05 »

Psi so takšni kakršne naredi lastnik

NI RES! Psi so takšni, kakršni so, nehajte vpliv genetike zanikat! Odgovoren skrbnik z veliko znanja lahko marsikaj spremeni, ampak nehajte razlagat, da so psi takšni, kakršnega naredi lastnik! Tale sindrom boga mi gre fajn na živce.
Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #712 : nedelja, 07.02.2010 : 11:20:36 »

Hvala, Smetka! Končno nekaj zdrave pameti pri vsem skupaj.
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #713 : nedelja, 07.02.2010 : 11:38:14 »

NI RES! Psi so takšni, kakršni so, nehajte vpliv genetike zanikat! Odgovoren skrbnik z veliko znanja lahko marsikaj spremeni, ampak nehajte razlagat, da so psi takšni, kakršnega naredi lastnik! Tale sindrom boga mi gre fajn na živce.
S temle se pa tudi jaz strinjam. Popolnoma banalen primer... poglejmo 2 psa v isti druzini, z enako vzgojo in istimi lastniki pa si ne bosta tudi slucajno enaka. Se posebej ce nista iste pasme. Sem imela ze kar nekaj psov pri katerih sem vec ali manj uvajala enako vzgojo, pa so si bili vsi kot noc in dan.

lp
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #714 : nedelja, 07.02.2010 : 11:50:23 »

NI RES! Psi so takšni, kakršni so, nehajte vpliv genetike zanikat! Odgovoren skrbnik z veliko znanja lahko marsikaj spremeni, ampak nehajte razlagat, da so psi takšni, kakršnega naredi lastnik! Tale sindrom boga mi gre fajn na živce.

Bravo, Smetka, kar odleglo mi je, ko sem to prebral na pasjem forumu (pa ne gre za moj tekst)! Tako teptati strokovnost, kot dela večina "kinologov", je dejansko tragikomično in matudi pogubne osledice na dnos javnosti do pasjeljubcev, ker kdo jih bo resno jemal, če so tako v osnovi zaslepljeni.
Logiran
bullyzone
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 398


« Odgovor #715 : nedelja, 07.02.2010 : 11:50:57 »

Ja če smo ljudje različnih karakterjev, so tudi psi. Dva psa iste pasme nista enaka, ne moreta biti, pa čeprav sta odraščala v enakem okolju. Pri vsem tem je veliko od genetika, ni pa samo to, to vam pa tudi mora biti jasno. Vsak se v določeni situaciji obnaša drugače, ker......veliko je razlogov. Nima se smisla spuščati v te debate, ker bo tako ali tako vsak tule zagovornik svojega. To je nedokončana zgodba.

Smetka, moje mnenje je da so vsi lahko v določeni situaciji lahko nevarni. Lahko ti pa prikimam, ko praviš, da majhen gobček, ne more narediti take škode kot pa velik in močan.

Lp, Eva
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #716 : nedelja, 07.02.2010 : 12:06:00 »

Tako teptati strokovnost, kot dela večina "kinologov", je dejansko tragikomično in matudi pogubne osledice na dnos javnosti do pasjeljubcev,

dajmo narest tule en korak dalje, pa se vprašat, zakaj ''kinologi'' to počnejo?

zakaj ima lahko rotvajlerja človek, ki gre na sprehod v tivoli, pa kriči ljudem, naj pazijo svoje pse, ker jih bo njegov sicer poklal, če pridejo skupaj?
je tale rotvajler zrasel na drevesu, pa ga je gospod utrgal in ga tako dobil?

tržišče se nenadoma zmanjša, če iskreno poveš, da bo treba pazit vsako sekudno, da se kaj nepredvidenega ne pripeti, kajne? medtem ko tamle v boksu pet malih kepic štanca po svoji materi, pa se odvijajo taki pogovori, se odloča o prihodnosti in varnost skupnosti...

v vsakem primeru ni pes kriv, da ga je en človek dal/prodal drugemu, pa da en in drugi pri tem nista preveč etična, ne upoštevata pravic drugih ljudi itd.

popravite me prosim, če se motim.

Logiran
saba
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 153


« Odgovor #717 : nedelja, 07.02.2010 : 12:08:14 »

Nevaren je vsak pes, ne glede na pasmo in ne glede na velikost. V preteklosti je bilo ogromno ugrizov otrok s trajnimi posledicami (iznakaženi obrazi ipd)s strani domačih kokrov, pa niso ne veliki, ne nevarne pasme.
Pes postane potencialno nevaren, ko pokaže določeno obnašanje, ki v okolju v katerem živi, ni sprejemljivo. In to ni nujno le agresija na človeka.
Ja res je, večji gobec naredi večjo škodo. Vendar je pri tem nepomembno ali je ta gobec dolg ali kratek, širok ali ozek.
Strinjam se, da je pri odločitvi za določeno pasmo potrebno vzeti v obzir tudi velikost, negativne lastnosti, zgodovino in tudi genetiko in temu primerno socializirati, vzgajati in skrbeti za psa. Ni vsak pes za vsakega.
In če je bil to point tvojega pisanja Smetka, potem se strinjam s tabo. Predstavljati, prodajati ali pa oddajati pse in pri tem ne opozoriti na potencialno nevarnost - NE. Ne glede na pasmo.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #718 : nedelja, 07.02.2010 : 12:11:59 »

otroci nasankajo v vsakem rpimeru, ker so mali. meni bi obraz lahko poškodoval kdo drug, koker pač ne. koker bi bil konkretno fejst zbrcan, če bi se me lotil.

posledica napada nevanega psa glede na velikost pač je faktor, ne?
koliko članov skupnosti ograža nevaren koker in koliko nevaren nemški ovčar?
delež se poveča, mar ne?

Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #719 : nedelja, 07.02.2010 : 12:15:35 »

Nevaren je vsak pes, ne glede na pasmo in ne glede na velikost. V preteklosti je bilo ogromno ugrizov otrok s trajnimi posledicami (iznakaženi obrazi ipd)s strani domačih kokrov, pa niso ne veliki, ne nevarne pasme.

če bi domač pes bil kaj drugega, bi bil pa otrok mrtev.
to je eden od pointov debate.
popravite me, če se motim.
Logiran
Strani: 1 ... 43 44 45 46 47 [48] 49 50 51 52 53 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines