mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 12:59:18

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 303   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani  (Prebrano 630166 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #870 : ponedeljek, 08.02.2010 : 13:07:25 »

Tragedija se je zgodila, to je dejstvo. Bi jo lahko preprecili? Lahko. Kdo? Mnogi, ki se danes sprenevedajo, dajejo razlicne izjave in prelagajo krivdo drug na drugega. Zatajili so vsi pristojni oz. so bili pod vplivom mocnejsih. Žal je tako, da je zakonodaja eno, veze in poznanstva, moc in denar pa drugo.  In v tem primeru je bolj igralo drugo.
Dolgo se nisem oglasila zato, da sem v sebi osvezila vsa dogajanja v zvezi s temi psi in lastnikoma (namenoma se izogibam besedi skrbnik). Oba lastnika sem osebno poznala, poznala sem njune pse. In poznala sem tudi prvega psa pokojne lastnice. S svojim cudaskim odnosom do njega (po eni strani veliki izlivi ljubezni, po drugi grobo ravnanje), je tudi pri njem aktivirala agresivno vedenje. Pa ni bil kaksna "huda" pasma.
V tem primeru je nujno potrebno ugotoviti nesporne krivce za zadnje dogodke, ki so se napovedovali in nakazovali ze pred casom, ter proti njim ustrezno ukrepati.
Prepricana sem, da se veriga krivcev zacne pri prvem in drugem lastniku, ki sta kljub dobronamernim nasvetom ravnala po svoje in bila gluha za vsa opozorila. S tem je bil aktiviran skupinski stroj, ki bi (in je) zmlel vse pred seboj.
Ce je pokojnik zlorabljal pse (tega ne vem) za svoje uzitke, si je zebljicke zabijal sam in dodal samo se piko na i in pokasiral zadnjega. S svojo trmoglavostjo in iskanjem vseh moznosti za vrnitev psov je prvi na lestvici krivcev. Ce tega ne bi pocel, se v zgodbo tudi ostali ne bi vpletli tako, kot so se.
Naslednji clen v verigi krivcev je gotovo tudi Veterinarska uprava, ki bi po napadu psov na g. Meglica morala povleci pravo potezo, a je ni. Kriv je vrh Veterinarske uprave.
Se bo nadaljevalo, ker ne morem naenkrat vec napisati.

 
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #871 : ponedeljek, 08.02.2010 : 13:24:17 »

Tretji in po mojem mnenju kljucni clen je posebna komisija, katere clani so s podpisom zastavili svoje ime in svojo strokovnost ter tako dali podlago za vrnitev psov lastniku. Na osnovi njihovega porocila oz. mnenja je pravna sluzba Ministrstva izdala ustrezno odlocbo. Ce njihovega pozitivnega mnenja ne bi bilo (ne zanima me, koliko od zahtevanih tock je lastnik izpolnjeval ali ne), podlage za vrnitev psov se danes ne bi bilo. In minister odlocbe o vrnitvi ne bi mogel podpisati, ker je ne bi bilo.
Lastnik bi seveda se naprej iskal in izsiljeval druge moznosti, ampak to bi bila nova zgodba.
O nacinu prevzgoje psov in opisanem testiranju vedenja po zakljuceni prevzgoji ne bi razglabljala. So mi pa sli ob opisu, ki sem ga gledala v prispevku na TV kar malo lasje pokonci. Ne bom se spuscala v strokovnjake KZS, ker po njihovem itak nihce drug nima pojma.
Umrl je clovek, izgubljena so zivljenja. Najvecjo skodo si je lastnik storil sam, a na zalost bodo posledice njegovih dejanj nosili nic krivi. Zato je tako pomembno, da se ugotovi krivdo vseh vpletenih in se jih ustrezno sankcionira. Novi zakoni na kaoticnem podrocju ne bodo prinesli nic dobrega. Ustrezne institucije naj opravljajo svoje delo tako, kot je potrebno. In zakone naj upostevajo za vse drzavljane enako in dosledno.
Lastniki in ljubitelji psov smo velika volilna baza in skupno se lahko upremo nesmiselnim zahtevam nekaterih poslancev. Ce drugace ne bo slo, pa naj se zgodi cesta. Sem zraven.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #872 : ponedeljek, 08.02.2010 : 13:38:55 »

Po mojem mnenju bi bilo potrebno prevetriti tudi kaj na KZS, ki je kot politicna stranka, ki nikogar ne pusti blizu. Ce je smisel vzgoje in solanja psov v nekem izpitu, ok. Ceprav papir z zigom KZS ne zagotavlja, da bo lastnik (vodnik) s psom delal primerno in da je pes izsolan. Moje osebno mnenje je, da je treba najprej izobraziti in usposobiti siroko bazo instruktorjev, ki imajo se kaj vec znanja od tega, kako se nauci neka vaja. Izjeme s sirokim znanjem seveda so, ampak so res bolj izjeme kot pravilo.
Zapiranje v en krog in ne poslusati ter vcasih morda celo upostevati tudi mnenja tistih izven kroga pelje v ozko smer.

Upajmo, da se trenutna histerija ne bo izpeljala v vecno coklo slovenskim lastnikom psov. Zato pa bodimo vsaj enkrat enotni in se uprimo bedastocam, ki smo jim prica in preprecimo sprejem novega zakona ter zahtevajmo, da se bo dosledno izvajal sedaj veljavni. In pritisnimo na inspekcijske sluzbe, da bodo zacele bolj resno delati na terenu ter preprecevati vsakodnevne tragedije, ki se dogajajo pred njihovimi ocmi. In v svoje delo naj vpletejo tudi kancek socutja do tistih, ki nimajo skoraj nikogar, da bi se postavil zanje.
Logiran
Klavdija
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 868


« Odgovor #873 : ponedeljek, 08.02.2010 : 13:59:37 »

Citat
čeprav papir z zigom KZS ne zagotavlja, da bo lastnik (vodnik) s psom delal primerno in da je pes izsolan. 
Točno to.
Prav tako so ljudje, ki ti psa izšolajo in z njim celo izpit naredijo. Kam vse čez meje so pošiljajo psi na šolanje. Skrbniki pa so doma.
Samo šolanje ne more rešiti nobenih težav. Kdo bo zagotovil in preverjal, da bo šolan pes tudi v rokah pri šolanem skrbniku? Če se psi niso počipirani.
..samo razmišljam...katastrofa je vse skupaj že... Lips Sealed
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #874 : ponedeljek, 08.02.2010 : 14:24:31 »

Nekaj mojih, v teh dneh zmedenih misli, sem napisala TUKAJ. Zakaj tja? Niti ne vem točno, najbrž pa zato, ker se jih tukaj ne bi dalo nikomur brat Cool
Tole je vendar bulmastif tema, s pridihom smetane Grin
Logiran

Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #875 : ponedeljek, 08.02.2010 : 15:46:24 »

Spremljam, kot verjetno večina tukaj, razvoj medijskega in javnega diskurza, ki se gradita okoli primera.

Odgovorni molčijo ali se otepajo odgovornosti, kot smo do sedaj imeli priložnost ugotoviti, populizem pa je očitno sprožil kolesje "zdrave pameti", ki bo resno zaoralo po zakonodaji.

Česa vse se bodo torej lotili z danes na jutri in z vso "strokovno podkrepljenostjo"? Zakonodaje, ki se tiče upravnih
postopkov, "živalske zakonodaje" z "nevarnimi pasmami" na čelu, delovanja vrhovnega sodišča in predloga novega družinskega zakonika? Vsega v paketu?

Kdo se bo lotil delovanja VURSa, če bodo tako zaposleni z vsem ostalim?

Blagor nam, da imamo v Sloveniji toliko strokovnjakov in "strokovnjakov", ki se spoznajo na
vse po vrsti in skozi medije krojijo javno mnenje, ki vsako priložnost uporabi za gazenje vsega
in vsakega: http://www.finance.si/270828/%A9entflorjanski-Bulmastifi

P.s.: Mimogrede, društva, slučajno pripravljate, po vsem tem kar je bilo objavljeno v zadnjih dneh, replike za v pisma bralcev?

Logiran
user778
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #876 : ponedeljek, 08.02.2010 : 17:04:27 »

Sam preprosto ne morem verjeti, kako lahko nestrokovnjaki krojijo usodo psov. Takšne neumnosti, kot jih berem danes po časopisih, z bodečimi naslovi, kako so psi nevarna bitja, da ne morem verjeti svojim očem!!! Sovražno nastrojenost člankov proti psom s svojimi komentarji spodbujajo še ljudje,  ki o obnašanju in psihologiji psa nimajo pojma; v stilu psa ki enkrat ugrizne ali napade sosedovo kokoš je potrebno takoj evtanazirati. In vse to je sprožil napad psov na umsko bolnega zdravnika, pri katerem se je zdravilo pol slovenske elite in ga mediji prodajajo kot uglednega. Skorumpirana družba in kinološko povsem neizobraženi Slovenci. Sramota.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #877 : ponedeljek, 08.02.2010 : 17:13:02 »

   Jaz sem resna gospa srednjih let Cheesy Cheesy Cheesy, ampak sem pripravljena priti (z somišljeniki po možnosti) pred parlament in
   LAJATI na ves glas (ja, lajati!!) če se po peticijah in protestih ne bo nič zgodilo.
   Pa vi?


Polžek, tudi jaz sem resna gospa srednjih let  Roll Eyes  - kar sploh ni nujno slabo, ker ima človek v glavi kaj več kot npr. samo 5 dkg posebne - in se bom tudi absolutno udeležila lajanja pred parlamentom. Pa še cel kup enako mislečih bom privlekla s seboj in lajala zelo na glas.

Nikakor ne smemo dovolit, da trenutno situacijo pometejo pod preprogo! Tako da samo povejte, kdaj bo zadeva tako daleč, pa pridemo.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #878 : ponedeljek, 08.02.2010 : 17:18:16 »

Tudi name, gospo srednjih let  ::)lahko računate in upam, da bomo res zalajali na ves glas!
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #879 : ponedeljek, 08.02.2010 : 17:41:31 »

A vi to resno z lajanjem ali jaz ponovno narobe/dobesedno razumem?!?  Shocked
Majkemi, da me ne pripravite do lajanja, niti pod razno, niti slučajno. Da nas bodo ponovno tlačili v neke stereotipe? A-a, ne ne.

Lahko pa vam posodim mojo psico (zavija kot volk na komando, najraje v duetu s človekom  butnglavc), če mi bo katera dokazala, da bo z vami res v dobrih rokah.
No, ne se bat, ne bi je dala  Evil
Logiran
Talija
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 223


« Odgovor #880 : ponedeljek, 08.02.2010 : 17:53:16 »

Moksa, kužika bi bila v dobrih rokah, samo, imam že svojih dosti, ki znajo biti kar glasni, če hočejo.  Roll Eyes
Mislim, da je mišljeno bolj v smislu, da pesjanarji ne smemo dovoliti, da bodo vse skupaj pometli pod preprogo, kot pravita tudi Pepsi in Polžek.
Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #881 : ponedeljek, 08.02.2010 : 18:03:44 »

Pometanje gotovo bo, samo s kako veliko metlo je vprasanje. Ce jim dobro zlomimo "stil", ne bo tako velike preproge, da bi vse smeti skrili spodaj.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #882 : ponedeljek, 08.02.2010 : 18:21:55 »

Srednja leta imam, psa pa ne Wink - ampak če je treba protestirat proti korupciji in neumnosti, ki bo in je že v skrajnjem prizadela tudi mene, na takšen ali drugačen način, sem za.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #883 : ponedeljek, 08.02.2010 : 18:25:03 »

Pa še to - lajala ne bom. Upila tudi ne. Bom v tišini zahtevala dejanja, ne pa prazne besede.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #884 : ponedeljek, 08.02.2010 : 18:47:49 »

Mislim, da je mišljeno bolj v smislu, da pesjanarji ne smemo dovoliti, da bodo vse skupaj pometli pod preprogo, kot pravita tudi Pepsi in Polžek.
Cool. Ampak od torka sem razen peticije in pisanja pisem na katera mogoče sploh ne bo odgovora, še nismo našli načina.
Logiran
Strani: 1 ... 54 55 56 57 58 [59] 60 61 62 63 64 ... 303   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Bulmastifi ubili lastnika na Oražnovi v Ljubljani
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines