mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 08:53:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dobrova
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dobrova  (Prebrano 9539 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #15 : sreda, 07.04.2010 : 07:52:41 »

Za pusta se lahko pa zamaskira v čokoladnega labija Wink
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #16 : sreda, 07.04.2010 : 08:50:56 »

To je naša barva - rjasto črna Cheesy.
Psi s tako obarvanostjo in belo liso pod vratom vsebujejo poseben gen za prijaznost in združljivost z vsemi živimi bitji Cool!
Priporočamo maksimalno - ne glede na velikost in dolžino dlake Tongue!
Logiran
mayalottie
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #17 : sreda, 07.04.2010 : 09:26:16 »

Nisem hotela provocirat z vprašanjem o slikicah in dlaki, vendar pa je normalno, da me zanima, glede na to, da živim v petem nadstropju. Že dalj časa si želim  psa, gledala sva predvsem mladičke (zdi se nama bolj enostavno, ker bi bil mladiček že od malega navajen življenja v stanovanju), potem pa sem naletela na tegale fantiča, ki mi je takoj padel v oči. Prepričala sem fanta, zjutraj pa sva vprašala lastnika stanovanja, ki je prišel po najemnino, in je povedal, da ne želi nobene živali v stanovanju. Kot izgovor pa je uporabil alergijo na dlako. (hm, le kako je lahko alergičen na dlako v stanovanju, kjer sploh ne živi?).
V glavnem, jaz sem razočarana, ampak dobra stvar je, da se čez par mesecev seliva v lastno stanovanje in bova takrat lahko imela psa. Dobrova bo verjetno (upam zanj) takrat že posvojen, bova pa našla kakega drugega brezdomca.
Tukaj imate verjetno veliko izkušenj z posvojitvijo starejših psov. Kako se navadijo na življenje v stanovanju, če so prej živeli v hiši z vrtom?
Hvala  in lp
Logiran
Patapižu
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.246


« Odgovor #18 : sreda, 07.04.2010 : 09:37:35 »

mayalottie, ko/če boš pripravljena na psa, pokliči v zavetišče (tel. najdeš na njihovi internetni strani). Do takrat pa malo "prelistaj" forum - boš verjetno našla veliko odgovorov na vprašanja, ki se ti postavljajo.

Pa kje vi vidite, da je pes čokoladen? Grin To je samo lomljenje svetlobe. V temi (senci) je pes črn  Tongue.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #19 : sreda, 07.04.2010 : 09:47:46 »

Če so tip psa, ki ni pretirano samostojen in rabi veliko svojega miru, potem so tudi odrasli psi ob človeku vsi srečni - to, da v zameno ne gledajo oblakov in sonca, jih načeloma ne moti. Morda jim ob menjavi zna biti edino malce vroče. So tudi taki posebneži, ki so preveč navezani na pesjak in življenje na prostem - v Horjulu takšnega zagotovo ne boš dobila za v peto nadstropje.

Dlaka je lahko res faktor izbire, meni že je, imam čas omejen oz. razpršen na sto odjemalcev in ga raje kot čiščenju namenim sprehodom, ni pa nujno, nekateri v stanovanjih super sobivajo z ogromnimi živimi kepami dlak Tongue in so čisto zadovoljni. V bistvu ni nič narobe poznat svojih potreb in želja, le edini kriterij nam dolžina dlake ne sme postat, ker toliko bistven pa spet ni.

Če načrtujeta življenje s psom in imata možnost izbire, morda namesto dodatne sobe razmišljata o atriju, pa o nižjem nadstropju, o dvigalu recimo (primer starosti, oškodb...). Tule na forumu se boš pa lahko ogromno naučila, preberita si čimveč teorije preden pride dan D Smiley. Aja, tale vajin najemodajalec je pa precej čuden Roll Eyes.
Logiran
mayalottie
novinec
*
Sporočil: 6


« Odgovor #20 : sreda, 07.04.2010 : 11:02:42 »

Hahaha, še kar čuden, ja:)
Midva sva že dala aro za stanovanje, ki je tako kot trenutno v petem nadstropju.. Vem, da je treba najti karakter psa, ki je primeren za lastnika, vem tudi, da se morava še veliko naučiti, preden vzameva psa.
A potem si mnenja, da je boljše, če ne gledam po zavetiščih, razen, če dobim kakega mladička? Bi imel pes težave s prilagajanjem na stanovanje? SIcer preživim veliko časa zunaj zdaj, ko je toplo, tečem, hodim v hribe, se sprehajam, dejstvo pa je, da je pozimi nekoliko drugače, ko je sneg. Ampak seveda bi se prilagodila tudi pasjim potrebam.
Glede kriterija z dlako se tudi jaz strinjam s tabo. Zato sem tudi vprašala.
Hvala za nasvet in prijazen odgovor, ostale bom poiskala na forumu, da ne bom tu preveč težila.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #21 : sreda, 07.04.2010 : 11:15:26 »

Posvojila sem odraslo veliko psico, ki ni nikoli živela v stanovanju. Zdaj živi z nami, je v trenutku postala notranji pes in bi rekla, da v tem veliko bolj uživa kot v bivakiranju zunaj na svežem zraku.
Pri izbiri psa upoštevaj, da je za mladiča bolje, da nekaj mesecev ne hodi po stopnicah zaradi obremenjevanja sklepov (če ne boste imeli lifta), torej ga boš morala nositi. Če nimate lifta, to upoštevaj tudi sicer pri izbiri končne velikosti psa, saj na stara leta/ob bolezni ga boš morala takega kot bo nositi po stopnicah za vsako potrebo.
Jaz bi se znova odločila za odraslega psa. Veš, kakega karakterja je, je že sobno čist in še številne druge prednosti vidim osebno.
Logiran
Stripijka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #22 : sreda, 07.04.2010 : 11:24:03 »

Midva sva tudi posvojila dva odrasla psa. En je bil star približno 4 leta, drugi recimo 14-15. Noben nima težave pri bivanju v stanovanju. Oba sta sobno čista, peljeva jih na sprehode in to je to Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : sreda, 07.04.2010 : 12:54:52 »

V novem domu.
Logiran

Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Dobrova
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines