mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.04.2024 : 06:12:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: ZH krši Zakon o zaščiti živali
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Dol
Natisni
Avtor Tema: ZH krši Zakon o zaščiti živali  (Prebrano 46397 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #240 : sreda, 14.04.2010 : 18:48:06 »

Uh, res silno zanimivo.

Za zacetek - na ta forum ni nihce (ampak res nihce) dolzan nic pisat, ni ga dolzan nihce spremljat in nihce ni dolzan na nic, kar je tukaj, reagirat. Upam, da je to VSEM jasno in okrog tega ni vec nikakrsnih dilem. Ker pa ne zivim v Zaprtem Duplu, poznam kar precej slovenske zivalovarstvene in kinoloske scene, predvsem pa dobrsen del delovanja "javnosti" (cetudi vsi zanikate, je dejstvo, da je tale forum del te javnosti) in ker vem, da je v Macjelovki nekaj ljudi, ki delujejo tudi tukaj in ker vem, da interno obvescanje ne poteka na forumih, temvec povsem drugje, tudi vem, da so nekatere Macjelovke vedele o tem pismu vec ali manj vse zelo hitro po objavi. Ali je to prislo tudi do uses koga iz IO, ali se kdo znotraj sploh s kom pogovarja, to me pac ne zanima kaj veliko. In jaz nisem vabila k odgovoru tukaj, se najmanj sem se obracala na kogarkoli iz tega famoznega IO, temvec sem pricakovala (to se vedno), da bo Macjelovka naredila kaj tam, kjer lahko, oz. kjer naj bi po statutu imela kaj poceti. Da se bo odzvala na ugotovitev o skodljivem clenu nekega pravilnika (mimogrede se vas zelo tice, pa ce se se tako otepate) hitro, ustrezno in strokovno. Saj strokovni menda ste, ce imate v statutu zapisano, da je vasa dejavnost "reševanje problema zavrženih in brezdomnih mačk oz. pomoč drugim društvom pri opravljanju te naloge"? Torej, od koga drugega, kot od strokovne organizacije, pa lahko clovek pricakuje reagiranje? Ali pac v resnici ni reakcije, ker ni strokovnosti, temvec so samo prakticne izkusnje (ujemi - dostavi v ambulanto - vrni na lokacijo) in statistika? Kako pa ste potem pristojni za svetovanje drugim drustvom? Samo v tem, kako se macko ujame v zivolovko? Vam zakonodaje, ki se tice prostozivecih mack, ni potrebno poznati? Se potem strinjate, da delujejo Gmajnice protizakonito, oz. jim pri tem pocetju celo pomagate po sistemu - saj nam ni treba vedeti, kako je po zakonu prav? Upam, da to, kar pises o zavetiscih in pristojnosti (kaj pise v zakonodaji o dostavi S/K mack nazaj na lokacijo pravis, da se vas ne tice, temvec je to stvar zavetisca) ni vase uradno stalisce.

Zakaj menim, da ste se v Macjelovki DOLZNI odzivati na nepravilnosti, tudi v nekem zavetiskem pravilniku? Zato, ker se vas pravilnik dotika veliko bolj kot mene, oz. ce sem bolj natancna, se vas zaradi vasega statuta se veliko bolj, kot kogarkoli, ki ni v Macjelovki. Ker vi naj bi delovali v dobro VSEH prostozivecih mack, ki pa ne izbirajo, katero zavetisce si je izbral nek inspektor za uveljavljanje zavetiskega pravilnika, kot ne izbirajo, na kateri lokaciji jih boste Macjelovke pobirale in kam jih boste na S/K vozile, kot tudi ne, v koliksnem casu jih boste nazaj na lokacijo dostavljale.

Res nadvse zanimivo. Ne samo posamezniki, temvec tudi kljucna drustva ocitno ravnajo po principu fijakarskih konj.
Ah ... Povsem razumem tiste, ki zavijajo z ocmi. Pa tudi tiste, ki pravijo, da se v Sloveniji se zelo dolgo ne bo dalo prav nicesar premakniti naprej. S taksnimi razmisljanji zagotovo. A boste zacele divje migat sele takrat, ko vas bo nekdo prijavil (posledicno boste dobile taksno pisemce tudi ve), ko boste enega macka prezgodaj vlekle nazaj na lokacijo?
Logiran

Macka
novinec
*
Sporočil: 28


« Odgovor #241 : petek, 16.04.2010 : 07:50:26 »

še enkrat....

Kdo je to "bomo naredile" in kdaj?
KDO-ja Mačjelovke.
KDAJ-ko ne bomo več porabljale energije za ta nesmisel, ki se dogaja in se nehale ubadati z napadi ljudi, s katerimi bi morali sodelovati, ne pa si metati polena pod noge zaradi nekakšnih osebnih zamer in kaj vem kakšne razloge še najdete. vsaj moje mnenje je tako...

Za začetek - na ta forum ni nihce (ampak res nihce) dolzan nic pisat, ni ga dolzan nihce spremljat in nihce ni dolzan na nic, kar je tukaj, reagirat. Upam, da je to VSEM jasno in okrog tega ni vec nikakrsnih dilem. Ker pa ne zivim v Zaprtem Duplu, poznam kar precej slovenske zivalovarstvene in kinoloske scene, predvsem pa dobrsen del delovanja "javnosti" (cetudi vsi zanikate, je dejstvo, da je tale forum del te javnosti) in ker vem, da je v Macjelovki nekaj ljudi, ki delujejo tudi tukaj in ker vem, da interno obvescanje ne poteka na forumih, temvec povsem drugje, tudi vem, da so nekatere Macjelovke vedele o tem pismu vec ali manj vse zelo hitro po objavi.

Ko sem napisala *Če se gremo naprej, taga niti nismo uradno dolžni... spremljati tega forma mislim* sem hotela povedati samo to, da bi bilo načeloma pravilno (sploh, za tako pomembno stvar)  poslati DOPIS VSAJ NA INFO, kaj bi bilo dobro spisati glede na to, da bi se to poslalo, kot prilogo skupaj z odgovorom ZH.
Še vedno pa je čas, da se  (kot sem že napisala) pritožimo, čez dotične člene pravilnika.

Zato, ker se vas pravilnik dotika veliko bolj kot mene, oz. ce sem bolj natancna, se vas zaradi vasega statuta se veliko bolj, kot kogarkoli, ki ni v Macjelovki. Ker vi naj bi delovali v dobro VSEH prostozivecih mack, ki pa ne izbirajo...
.....Res nadvse zanimivo. Ne samo posamezniki, temvec tudi kljucna drustva ocitno ravnajo po principu fijakarskih konj.

še enkrat, seveda se nas dotika, nikoli nism rekla, da se nas ne, vendar sem poudarila, da je to pravilnik o delovanju zavetišč, ali je ZH (omenjam samo ZH in ne ostalih zavetišč, ker je pač ZH  prejel dopis), vedelo, da ne ravna pravilno in če je zakaj se ni nič naredilo že prej, se pravi pred prejetjem dopisa. Vsa zavetišča (ZH bi moralo obvestiti svoje lovilce na terenu med katerimi so tudi članice Mačjelovke) če imajo na terenu prostovolce, sodelujejo z društvom ipd, bi morala vedeti, da morajo imeti žival zaprte 14 dni - po pravilniku. Se ni ukrepalo zato ker se ni vedelo, ali je bil princip bolje biti tiho in delati posvoje dokler ne pride do dopisa o kršitvi zakona, nato pa Mačjelovki očitati, da ne deluje po statutu in še marsikaj. Če se gremo igrico na ta način, kot si napisala se vsi, ki napadate io Mačjelovke seveda zavedate, da s tem napadate tudi vse vodje zavetišč, da ne delujuejo v dobrobit mačk, ker predhodno niso ukrenila nič v zvezi s pravilnikom.

A boste zacele divje migat sele takrat, ko vas bo nekdo prijavil (posledicno boste dobile taksno pisemce tudi ve), ko boste enega macka prezgodaj vlekle nazaj na lokacijo?

Kdaj pa ste začeli migati vsi VI, ki sedaj napadate io Mačjelovke... Kdaj je začelo migati ZH -  ko je prejelo dopis.
Pa mačk se nikakor ne VLEČE nazaj na lokacijo....
Ne razumem kako lahko očitate samo lovilkam... potem se spravi na vse, ki se niso držali pravilnika.

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #242 : petek, 16.04.2010 : 08:02:29 »

Hehe, ZH je začelo migati takrat, ko se je pojavil problem s prostoživečkami v Divači. Če greš brat, kakšno mnenje smo "pridobili" takrat od Bizjakove in če gledaš v naše papirje, v katerih (konkretno za leto 2009) piše, da ni bilo ugotovljenih NOBENIH nepravilnosti, pa OU Postojna natančno ve, kako delamo, ker sem bila preverjena podolgem in počez v letu 2009 devetkrat, kar je daleč največ od vseh zavetišč kadarkoli, potem je jasno, da smo se zanašali na mnenje Andreje Bizjak, na to, da bodo, če se bodo pritiski v tej smeri nadaljevali, spremenili pravilnik. Pritiski se nadaljujejo, ZH miga, ostali boste pa takrat, ko ne boste imeli občutka, da migate ZA zavetišče in ko se boste imeli vsi med seboj radi. Torej ob svetem nikoli.

Ali drugače: jaz bom uredila stvari na svojem območju in migala, da se bo spremenil pravilnik za vse. Pol vas pa na večerjo peljem.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #243 : petek, 16.04.2010 : 11:26:00 »

Macka, imava midve kaj osebnega? Sama sem prepricana, da prav nicesar. Je le tukajsnje pisanje, pri katerem sklepam, da se vedno ne veste, da gre za macke, temvec mislite, da gre za ljudi. Mene nobena od Macjelovk ne zanima na prav noben nacin. Zanima me samo to, kaj in kdaj boste kot "specialno" drustvo ukrenile, glede na to, da ste drustvo za pomoc prostozivecim mackam, da se ne bo vec zgodila taksna interpretacija pravilnika, kot jo lahko beremo na zacetku te teme. V dobro mack. Ljudje me ne zanimajo. Popolnoma nic drugega. Ce menis, da ste se druzbene aktivnosti dolzne lotiti na pisni poziv na vas info, potem pac tako mislite in tako delujte. Po tem vsaj vemo, da kaksne samoiniciativne druzbene akcije od vas ni pricakovati.

Sama delim ustanavljanje drustev in vkljucevanje v drustva v dva pola: nekatera to pocnejo izkljucno za svoj interes, druga imajo interes nekaj storiti, izboljsati ... Temu naj bi institucija drustev tudi bila namenjena - civilna iniciativa, kjer se zdruzujejo ljudje s podobnimi interesi in kjer lahko skupaj storijo za "osnovni problem", za svoje clane in/ali za sirso skupnost nekaj vec. Dodano vrednost drustva za pomoc prostozivecim mackam sem sama do pisanj v tej temi smatrala kot izboljsevanje pogojev za prostozivece macke na vseh podrocjih, poleg fizicnega resevanja problematike tudi (ali pa predvsem) na izboljsanju pogojev za macke in pri ustreznejsem resevanju problematike. Ocitno je bilo videnje tega vasega drustvenega poslanstva v luci resevanja sirsega druzbenega problema prostozivecih mack moja napaka.

To, kaj pocne zavetisce, s katerim sodelujete, je dobro, da ga sami vprasate. Upam, da za to ne potrebujete dopisa na info. Morda jim boste pri njihovi zaceti in nikoli dokoncani aktivnosti lahko kako pomagale. Seveda, ce boste prepoznale, da je kakrsnakoli aktivnost z vase strani, glede na to, da gre za pravilnik o zavetiscih in glede na to, da gre za dejavnost, na katero se sklicujete celo v imenu drustva, sploh vas interes.
Logiran

Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #244 : sreda, 02.06.2010 : 21:51:33 »

Kljub neskladjem brez sprememb
http://www.zurnal24.si/slovenija/kljub-neskladjem-brez-sprememb-172970/clanek
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #245 : sreda, 02.06.2010 : 21:59:27 »

Ammmm... A to je izjava VURS-a oz. iz tega izhaja kazen? A lahko jaz lepo prosim za vsaj laično obrazložitev delovanja VURS-a v primeru moje prijave, kjer so telefonsko predlagali, da v primeru odvzema na določeni lokaciji VSE dudarje predajo meni, mačke, sposobne samostojnega prehranjevanja pa se v skladu z zakonom namesti v zavetišče?
Torej so me sami vrgli v nezakonito dejanje, al kako? A rabijo dodaten keš za preoblačenje usnjenih stolov, al kaj?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #246 : sreda, 02.06.2010 : 22:19:55 »

najprej tole:

Navedbe glavne veterinarske inšpektorice Andreje Bizjak decembra lani:
Obstajajo nova priporočila, s katerimi smo opredelili, kaj so prostoživeče mačke. To so tiste mačke, ki živijo divje, prosto v naravi. Njihov lastnik ni oseba, ki jih ej zapustila. Značilno za njihovo vedenje je, da se človeka bojijo in ne pridejo k njemu. Če jih želimo odvzeti iz narave, jih lahko ulovimo samo s tako imenovano mačjelovko. Za te mačke bi bilo življenje v ujetništvu stresno. Zanej je predvideno, da se jih po opravljeni sterilizaciji ali kastraciji odda nazaj v okolje iz katerega so izšle. Vendar to niso zakonska določila, so le priporočila, ki jih imajo uradni veterinarji. Kolikor mi je znano, smo jih poslali občinam in zavetiščem.


potem tole:

Izraz praviloma pa se po njihovih navedbah uporablja predvsem tedaj, ko so možne izjeme. "Poenoteno izvajanje izjem je Vurs uredil s priporočili, ki jih omenjate," so dodali in tako potrdili kaos na tem področju.

in ocitno se vedno tudi tole:

Veterinarska uprava RS (Vurs) je lastnici zavetišča v Horjulu Poloni Samec zagrozila s kaznijo v višini 625,94 evra. Kršitve, ki jih navajajo, so posledica neskladnosti pravil in priporočil Vursa, na katere smo opozarjali že decembra. Vurs kljub temu za zdaj še ne načrtuje spremembe pravilnika o pogojih za zapuščene živali.
http://www.zurnal24.si/slovenija/kljub-neskladjem-brez-sprememb-172970/clanek

Hm, kako zdaj? VURS je izdelal in razposlal priporocila in ce se ravnas po njih, te VURS udari po glavi?
A lahko kdo razume tole?
Logiran

Zala_
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.180


« Odgovor #247 : sreda, 02.06.2010 : 22:22:33 »

Ja, VURS Grin  butnglavc
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #248 : sreda, 02.06.2010 : 22:31:09 »

Glede na to, kar se mi dogaja zadnje čase, sem prepričana, da je VURSu v interesu izbrisat ZH iz registra zavetišč. Ker ne gre po Zakonu o zaščiti živali in Pravilniku o pogojih za zavetišča za zapuščene živali, pričakujem preiskavo ostalih organov.

Zakaj?
Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #249 : sreda, 02.06.2010 : 22:37:10 »

Ker si jim v napoto. Zato.
Logiran
skogkatt
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.691


Dogs have owners, Cats have staff ;)


WWW
« Odgovor #250 : sreda, 02.06.2010 : 22:40:35 »

 jezen

Logiran

Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #251 : sreda, 02.06.2010 : 22:43:17 »

Polona, kako lahko pomagamo? Če češ, poklič!
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #252 : sreda, 02.06.2010 : 22:53:22 »

Bolano vse skupaj  bruham  Kdaj se bodo začele pisati kazne za tiste, ki si jih zaslužijo  butnglavc
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #253 : ponedeljek, 07.06.2010 : 17:36:55 »

"Obstaja utemeljen sum, da zavetišče Horjul daje formalno kritje posameznim fizičnim in pravnim osebam, da izvajajo zavetiščno dejavnost ne da bi bili za to dejavnost izpolnjeni predpisani pogoji, med drugim skrb za živali z agresivnim vedenjem, vodenje predpisanih evidenc in drugo," so nam dodatno pojasnili na Vursu. To pa naj bi omogočilo porabo proračunskega denarja lokalnih skupnosti v nasprotju s predpisi.
http://www.zurnal24.si/slovenija/kljub-neskladjem-brez-sprememb-172970/clanek

?
Prav zares me zanima, kje so podlage za utemljene sume za taksne vrste in tako obsezno protipravno delovanje? Ocitno "v ozadju" sirijo papir celjskega inspektorja, kot komu trenutno ustreza in kot je videti, res zelijo skonstruirati "nekaj" za izbris ZH. In svoje konstrukte upajo posredovat medijem, se preden gre ven kaksnen uraden papir?

A postaja tale VURS mogoce privat sluzba?
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #254 : ponedeljek, 07.06.2010 : 18:59:22 »

tako obsezno protipravno delovanje?


Za tole bo(do) odgovarjal(i).
Logiran

Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: ZH krši Zakon o zaščiti živali
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines