mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 23:56:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čb-jka Baka/Gmajnice
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čb-jka Baka/Gmajnice  (Prebrano 10053 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #30 : ponedeljek, 12.04.2010 : 16:01:06 »

Na lokaciji Ptujska ul. je kolonija prostoživečk, ki se zadržuje od stičišča z Vojkovo, v pomožnih objektih gasilskega doma, do šole in predvsem vrtičkov za bloki. Ujetih je bilo cca 10-12 mačk, ampak lokacija ni zaključena. En maček pač niti pod razno ni hotel v 3 tednih v živolovko, kolonija pa sega tudi v industrijski del, ki meji na Dimičevo ul., tam pa nam niso dovolili loviti. Kot mi je znano, sta oba hranitelja lani javila, da mladičev ni bilo videti. Ali pa imajo vse mačke porezana ušesa, pa žal nismo uspeli preveriti - tako je pač, ko par prostovoljk "pokriva" 200 prijavljenih lokacij, koliko pa je takšnih, za katere še ne vemo, pa raje ne bi.

Logiran
šogunka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 222


WWW
« Odgovor #31 : ponedeljek, 12.04.2010 : 16:06:48 »

Sem prehitro oddala: Ta mačka je najvejetneje tista lastniška, na katero me je takrat hranitelj opozoril, zato bi bilo najboljše nalepiti obvestilo na vhode v blok in predvsem pred tiste hiše, ki segajo proti Dunajski c.

Če pa ima kdo veselje preveriti porezana ušesa in nato zaključiti lokacijo, pa je seveda več kot dobrodošel. Smiley
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #32 : ponedeljek, 12.04.2010 : 18:41:37 »

Na začetku je bila predstavljena takole in ko sem se jaz oglasila še ni bilo ugotovljeno njeno slabo zdravstveno stanje.

Nisem napisala nič takega,da ste me tako napadle in iz mene naredile popolnega debila,ki nima pojma o mačkah.Niti nisem branila neodgovornih lastnikov,niti trdila,da si samo mladiči zaslužijo nove domove itd.
Kakorkoli že,niti slučajno nisem začetnik kar se tiče prostoživečih mačk oz.mačk nasploh.

ocitno imas nekaj pojma o mackah, zelo ocitno pa ne o tem kaksen macke "spravljamo" v zavetisce. Ce bi pobrali vsako kvazi lastnisko macko, bi bilo najbrz mack v ZH veliko vec. Torej obstaja razlog zakaj je macka v zavetiscu in ne "le" S/K in vrnjena na lokacijo. Menda je to jasno, da ima ZH nekaj pojma kaj dela in predvsem naj bi (ti) to bilo jasno, saj je Pravilnik za zavetisca jasen - prostozivecke s/k, bolane, premajhne za poseg s/k ali tako ali drugace poskodovane, se sprejme. menda nisi pricakovala ujckanja glede na to,da pises o nehumanosti in to v specificnem primeru, ko sama priznas/napises, da pravzaprav niti ne ves za kaj se gre in ne poznas zdravstvenega stanja macke (saj ne da bi ti ga bilo treba - to je delo pristojne veterine in vodje zavetisca).

Da se iz tebe dela debila, ki nima pojma o mackah pa je v celoti tvoja pogruntavscina. Ocitno ti v tem primeru ni bilao jasno, zakaj je macka v zavetiscu in ti je bilo razlozeno. Zakaj se pa pocutis ob tem kot debil, ki nima pojma o mackah, pa je najbrz jasno samo tebi (ker meni zagotovo ni).

Citat
Se pa opazi,da je za večino sodelujočih nekdo,ki nima ravno 9.999 postov v svojem profilu(pa čeprav jih več kot pol vsebuje samo vzihovanje na način iiiii kako lepo,jupi,bravo,ooo bogi,držim pesti itd)in se ne javlja v vsako temo popolni bedak,ki ga je potrebno pohodit pa čeprav ga sploh ne poznaš niti ne veš koliko in na kakšen način se ukvarja oz.pomaga živalim.
kdo zdaj koga obsoja? Ne provuciraj in brez drame lepo prosim.

Citat
Ne mislim se spuščati na nizek nivo in dokazovati svojih zaslug ali prostovoljnega dela,ker to nikomur ne koristi in še vsak trenutek je vržen stran,ki ga zapraviš za nepotrebno medsebojno blatenje po forumih.Bolje,da se ga porabi tako,da se ujame kakšno prostoživečko za s/k in potem bo vedno manj takih in drugačnih mačk na cesti.Bodo mačke imele več od tega in zavetišča manj oskrbovancev bravo.
kdo pa terja od tebe,da se dokazujes? Kdo? Mislim...

Citat
Res pa je veliko lažje sedet na toplem za računalnikom in pametovat vsem po vrsti in se prepirat z vsakim,ki pove svoje mnenje ,ki je mogoče malo drugačno od tvojega,kot na dežju stat zraven ŽV in čakat,da boš ujel brejo mačko....Ali pa mogoče odštet par evrov in parkrat na teden nahranit prostoživeče mačke na kakšni lokacij,kjer nimajo več hraniteljev(so pokojni)...Možnosti je veliko,vsak naj izbere tisto,ki mu najbolj leži....jaz vem katero bom... predaja
bravo, zadela si v terno. Tule najraje sedimo za racunalnikom in grizemo vse kar leze in gre. Se dobro, da si nam razjasnila (pa ceprav je tam nekje zgoraj zapisano, da se ne bos "dokazovala"), da si ti povsem drugacna in  naredis - z razliko od nas - tudi kaj koristnega. Menda je jasno, da se drugi ne bomo z svojo koristnostjo in prostovoljnim delom dokazovali tule tebi? Samo, da je jasno.


Citat
Bakici pa želim vse najboljše in naj se razplete tako,da bo za njo najboljše. Smiley

lepo od tebe. kakor je zapisano, potrebuje nujno stomatoloski poseg (in se kaj drugega), ki je financno  na plecih ZH.
Najbrz ne bo skodilo (ce se bo se kdo uspel prebiti cez vse izpade do sem), ce se 1x napisem, da smo v polnem teku zbiranja donacij za postiman gobcek. Prispevke lahko nakazete na:

Drustvo za zascito zivali Ljubljana
Rusjanov trg 5
1000 Ljubljana
TRR: 05100 8010655733
obvezen pripis "za Bako"




Logiran
zm4j4
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


WWW
« Odgovor #33 : ponedeljek, 12.04.2010 : 21:47:01 »

http://izgubljeni-predmeti.com/index.php?item/1001
Tole ni tako daleč. Nisem pa klicala, tako da ne vem, če je še aktualno, iz slikc je pa tudi težko primerjavo delat.

sam 1 vprasanje - a je kdo poklical pol tale kontakt? al se ze ve, da ne gre za isto macko? sprasujem zato, ker bi jaz poklicala, ce se ni nihce... ce je to OK, seveda.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #34 : torek, 13.04.2010 : 14:00:52 »

Včeraj zvečer polepila nekaj letakov po okolici najdbe...
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #35 : torek, 13.04.2010 : 14:13:23 »

Hvala, so se javili lastniki, jo pridejo iskat.
Logiran

Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Čb-jka Baka/Gmajnice
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines