mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:47:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 161 162 163 164 165 [166] 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 247650 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #2475 : četrtek, 02.04.2015 : 12:59:57 »

Ker, sori, ampak ce se je tistim, ki so pred ohoho leti gnojili oziroma udrihali po vseh, ki smo imeli slabe izkusnje s sprehodi in psi, ki so se zaganjali v nas in nase pse, zdaj zacelo dogajat podobno kot se je nam, no, temu drugace kot karma pac ne morem reci. Pa nikomur ne privoscim tega, res ne.
Jaz sicer ne vem o katerih ljudeh govoris, ki so pred leti udrihali, jih k sreci ne poznam, zal mi je, da jih ti. Sama pred leti nisem imela tezav s tem, da bi kdorkoli (vkljucno z mano) komurkoli tezil in/ali udrihal po komu, so bili pa psi manj vzgojeni. Danes so pa po mojih izkusnjah psi sicer bolj vzgojeni, folk pa zal cedalje bolj nevljuden in nesramen ter hkrati preprican, da so mu vse kinolosko znanje v zibelko polozili, hkrati imajo pa po moznosti prvega psa in samo ponavljajo besede svojega takozvanega instruktorja, ki je tudi brez kompetenc, ker teh danes pac vec ne rabis in je vsak misko, ki se mu zazdi, lahko instruktor (KZS naceloma izvzeta, ampak res samo naceloma) in odpre lastno pasjo solo, zal. Jaz imam cca. 25 let izkusenj s psi, od tega cca. 15 let instruiranja po potrebi in cca. 10 let sodnistva (pa ne razstavnega), tako doma kot v tujini na povabilo, pa mi na misel ne pride, da bi pasjo solo odprla, ker se zavedam kaksna odgovornost do okolice je vzgoja psov in njihovih vodnikov. Ok, mimo teme sem ze.

Povedati zelim v bistvu to, da so bili, po mojih izkusnjah, vcasih psi manj vzgojeni, ljudje pa normalni, danes pa se morda res najde vec vzgojenih psov ampak manj normalnih ljudi, ki se ne vpikujejo v vse ostale. In dejstvo je, da mene osebno, bolj kot nevzgojeni psi, motijo ljudje, ki se ne znajo brigat zase, mislijo, da so na svetu sami in so po moznosti se neuvidevni.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2476 : četrtek, 02.04.2015 : 13:40:26 »

NoJinx, ne o tebi, brez skrbi. Spomni me, ti enkrat povem.

Kar se tice folka, imam zadnje case podobne izkusnje, se pravi vsiljivost, overdose Brihtola in nesramnost.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2477 : četrtek, 02.04.2015 : 13:43:26 »

No Jinx: seveda je Nanook mislila name

Citat
In kaksna je potemtakem razlika med nekom, ki mu gredo na zivce psi, ki se zaganjajo na povodcih proti njemu in njegovemu psu (med kolesarjenjem) in med tistimi, ki jim gredo na zivce psi, ki se zaganjajo v njihove pse (na sprehodu).

Citat
Ker, sori, ampak ce se je tistim, ki so pred ohoho leti gnojili oziroma udrihali po vseh, ki smo imeli slabe izkusnje s sprehodi in psi, ki so se zaganjali v nas in nase pse, zdaj zacelo dogajat podobno kot se je nam, no, temu drugace kot karma pac ne morem reci.

Že pred leti sem pisala, da gre razvoj v to smer. Lepo sem napisala, kaj se bo zgodilo, če bomo psom prepovedali prosto gibanje. Napisala sem tudi, zakaj je nevarno, če se preveč zanašamo na povodce, nagobčnike in ostale pripomočke. Ja, nekateri morajo biti privezani zaradi objektivnih vzrokov (pa še za njih je mogoče najti mesta, kjer se lahko naužijejo družbe drugih psov in tudi tujih ljudi - samo če bi se lastniki potrudili), veliko večino pa je mogoče toliko socializirati in vzgojiti, da so lahko na varnih mestih prosti in da se lahko prosto družijo z neznanimi psi. Da se tega, kako se morajo približati različnim psom ne da naučiti na igralnih uricah niti se tega ne nauči privezan pes. Uresničila se je moja napoved, da se bo število resnih napadov psov na pse povečevalo, tako kot se bo povečevala pretirana omejitev gibanja psom. Tako takrat kot danes trdim, da rešitev ni vse večje omejevanje gibanja,  ampak pravilna vzgoja in zgodnja socializacija mladičev (in potem še ena doza v adolescenci). Pa seveda izobraževanje ljudi. Tako lastnikov kot nelastnikov psov.
In ja, vsaj na našem koncu težav s psi, ki so na povodcih, a lastniki kljub temu nad njimi nimajo kontrole, skoraj ni bilo. Bili so pomankljivo vzgojeni in neubogljivi spuščeni psi, ki pa niso povzročali težav, ker so bili kljub temu dovolj socializirani. Zdaj je čedalje več takih, ki jih lastniki niti na povodcih ne obvladajo. Ja in kaj zdaj? A nej še zaostrimo predpise, pa določimo dolžino povodca na 1m pa obvezen nagobčnik za vse in potem, ko bomo ugotovili, da je tudi to kontraproduktivno prepovemo srehajanje psov ali pa pse kar prepovemo?
Jaz obrniti razvoja nazaj ne morem. Sekirat se zaradi tega ne mislim. Lahko pa se potrudim, da naučim svoje psice, da ne zaganjanje ne odreagirajo. Ni lahko, a pri Laki mi je že uspelo (tako da mi, kadar vodim samo njo, spet ne gre na živce nič) pri Silverci pa (še) ne, zato si pač izberem poti, kjer so psi v večini še spuščeni ali pa take, kjer psov ne sprehajajo, pa me spet ne moti nič.  

Joe cool: Seveda nas je veliko, ki moramo imeti katerega od psov zaradi takega ali drugačnega vzroka vedno privezanega. Moje pisanje se je nanašalo na tiste, ki ropotajo in se razburjajo po forumih (in drugje po netu) zaradi  spuščenih psov na splošno (in ne čez nadležne pse ali čez pse, ki niso pod kontrolo). Na tiste, ki histerirajo zaradi psov, ki jim nič nočejo, razglabljajo o brcanju, solzivcih, paralizatorjih,o kaznih za lastnike, ki se ne vedejo točno tako, kot bi oni želeli.... In ti hinavci svoje lastne pse spuščajo tam in takrat, ko se njim zdi primerno. Tebe ne štejem mednje.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2478 : četrtek, 02.04.2015 : 13:54:21 »

Ne, Lanabela, ne bos verjela, ampak nisem mislila na nikogar konkretno, ker se niti ne spomnim tocno kdo je takrat kaj napisal. Nazaj se mi ne da it gledat, unega foruma tako ali tako ni vec, dozdeva pa se mi (ocitno pravilno), da si bila tudi ti med tistimi, ki so takrat udrihali. V koncni fazi niti ni vazno. Mi je zal, da se vam dogaja to, kar se je meni pred toliko leti, hkrati pa me to cisto nic ne preseneca, vam pa vseeno tega ne privoscim. Je bilo ze takrat jasno, da se bo zadeva razpasla in je bilo dejansko samo vprasanje casa, kdaj boste tudi drugi pristali na podobnem.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2479 : četrtek, 02.04.2015 : 14:07:59 »

Pravzaprav nisem ravno udrihala po nikomer, sem pa povedala točno to, kar govorim zdaj. Lahko da si imela v mislih kakšnega ostrejšega od mene, ki pa ga v tej debati tukaj ni.
In kot sem že rekla, razlika je v načinu reševanja problema: jaz pač skušam navaditi svoje pse na dodatne težave, tako da se mi ni treba sekirati.
Tudi zadnji napad, ki ga je omenila Lori spada v kategorijo pobegi iz domačih dvorišč. Žaliboh je to že tretji zaporedni napad psov tipa bull. Sočustvujem z odgovornimi lastniki psov teh pasem, ki so že do sedaj skoraj niso mogli več dihati.
http://www.24ur.com/novice/slovenija/nov-napad-psov-tokrat-v-domzalah-pred-ugrizi-dveh-pitbullov-se-je-s-psom-zatekel-na-smetnjak.html
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2480 : četrtek, 02.04.2015 : 14:43:43 »

Se enkrat - ne mislim na nikogar konkretno, ker se ne spomnim tocno kdo vse je takrat sikal in pametoval. In vsaj meni so na primer komentarji, katerih glavna poanta je, da je tisti, v katerega se zaganjajo psi, za to zaganjanje sam kriv, pac izredno mimo; pa ceprav so 10x zaviti v celofan, da lahko pisoci rece, da ni on kriv, da se je clovek v tem prepoznal... So mi bili takrat in so mi danes.

Tarija sem ze takrat ucila ignoriranja in neodzivanja na zaganjanje drugih psov vanj. Nekateri pa ste s tem zaceli zdaj, ko ste se znasli v podobni situaciji. Nic narobe.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2481 : četrtek, 02.04.2015 : 15:12:31 »

Aaa, to je bil problem. Ja celo res sem nekaj pisala na to temo, da zna bit pri tistih, ki imajo NENEHNO težave z drugimi psi problem v njih samih. Bodisi da je njih strah drugih psov in svoj strah prenašajo na svojega psa, bodisi da se njihov pes nikoli ni naučil kako se vesti do drugih psov ali pa ga ne znajo prav voditi.....vzrokov smo našteli precej.
In ja, meni je povsem jasno, kaj je vzrok, da se zaganjajo v moje pse, kadar TEČEJO PRIVEZANE OB KOLESU. Mislim da mi ni potrebno razlagati, ali pač?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2482 : četrtek, 02.04.2015 : 15:21:55 »

Em, ne, to je bil primer. Zdaj ce je bil to za koga problem, ne vem. Zame ni bil in ni, so mi pa taki komentarji res mimo, saj me med drugim mocno spomnijo na tiste, da je zenska sama kriva, ce se ji kaj zgodi. Zakaj je pa sla ravno v Indijo na dopust, ane... In meni je tako razmisljanje res totalno mimo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2483 : četrtek, 02.04.2015 : 16:11:26 »

Tari je bil šarpej, ne? Pri meni sta bili vsaj 2 psici, ki ne marata, oz. nista marali psov ala šarpej, bokser, buldog, mops... So se vedno umikali razen poznanim... čeprav niso psi nič hudega hoteli. V drugačnih rokah bi tudi verjetno nabijali na povodcih...


Povedati zelim v bistvu to, da so bili, po mojih izkusnjah, vcasih psi manj vzgojeni, ljudje pa normalni, danes pa se morda res najde vec vzgojenih psov ampak manj normalnih ljudi, ki se ne vpikujejo v vse ostale. In dejstvo je, da mene osebno, bolj kot nevzgojeni psi, motijo ljudje, ki se ne znajo brigat zase, mislijo, da so na svetu sami in so po moznosti se neuvidevni.

 Afro
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2484 : četrtek, 02.04.2015 : 16:20:18 »

Tari je bil tibetanski terier. Smiley Babnici sta pa sar pejki; no, ene zal ni vec (tudi Tarija ni vec).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #2485 : četrtek, 02.04.2015 : 16:44:45 »

zamešala...  sram
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #2486 : četrtek, 02.04.2015 : 17:27:26 »

Tudi jaz sem bila na zacetku v situaciji, ko je Flip norel na povodcu, brez bi bila pa itak katastrofa. Zdaj sva v fazi, ko gre lahko spuscen mimo, pa se lahko drug pes mece po trepalnicah, ne bo sel tja, ker je na zraven. Tudi jaz znam it mimo, da ga ne pripnem, ampak tega ne pocnem, ko je on 500 m pred mano in clovek nasproti ne ve, kaj lahko pricakuje. Pa se to, se pac pomaknes par metrov stran in imas psa na nasprotni strani, da ima mimoidoci vsaj malo obcutka, da je pes sposoben it mimo brez da se vtika vanj.

V svojih dvaindvajsetih letih pa se nisem dozivela, da bi se kdo drl name, da pripnem psa, ampak ocitno sama ze poskrbim za to, da se mimoidoci ne pocutijo ogrozene.

Sva pa ze dozivela kr nekaj neprijetnih izkusenj, ampak se kljub temu lahko par metrov naprej ze igra s kom drugim. Niso vsi na tej stopnji, ki bi znali zvodit psa mimo neprijetne situacije, da bi pes ostal neobremenjen. Dosti je zacetnikov, dosti starejsih, ki imajo umirjene pse in niso vesci taksnih situacij, dosti je pa takih, ki se jim ne da. Ni fer do teh, ki res nimajo toliko izusenj kot mi, ali pa so ze imeli slabo izkusnjo, da jih spravljamo v stres. Vsaj taksno je moje mnenje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2487 : četrtek, 02.04.2015 : 19:36:36 »

Ja itak da smo obzirni, včasih celo preveč. In valjda da nekomu, ki se mu zgodi nerodnost raje pomagam kot da bi ga nadirala, mu brcala psa....Je boljši občutek in boljši učinek.
Če ima nekdo nenehno težave z drugimi ljudmi, je skregan z vsemi sosedi, ga  sodelavci šikanirajo, pa se preseli in zamenja službo in je enako....je velika verjetnost, da je vzrok nekje v njem samem in ne v okolici. Ni poanta v tem, da si je sam kriv ampak v tem, da bo probleme lahko rešil šele takrat, ki bo začel iskati prave vzroke in jih odpravljati. Enako je pri psih. Če nekomu poveš, da ima težave on oziroma njegov pes in ne vsi ostali, ki jih srečuje, to ne pomeni - j***i se, sam si si kriv, ampak mu pokažeš pot, kako lahko svoj problem reši.
Če ostanem kar pri Laki in Silver. Če peljem po isti poti mimo istih sprehajalcev s kolesom (peš itak ni problema) Laki, bo vanjo skočil recimo en od 20 psov, če peljem Silver pa vsaj vsak peti. Silver načeloma ni problematična do drugih psov, se jih ne boji...v čem je keč? Silverci manjka prefinjenost v komunikaciji, ki jo ima Laki v izobilju. Lar je posledica temeljite zgodnje socializacije, ki je Silver ni bila deležna. Ko Silver teče ob kolesu, je povsem skoncentrirana na tek, rep gor, ušesa naprej, pogled direktno naprej, za druge pse ji takrat sicer  dol visi a njim gre taka drža na jetra. Laki pa tudi ko teče komunicira z drugimi psi - gre za zelo subtilno komunikacijo, ki jo večinoma opaziš samo na posnetku - za kakšen centimeter premaknjena ušesa, za nekaj stopinj obrnjena glava stran od psa, malce odmaknjen rep... s čemer tiste pse, ki še niso povsem izgubili sposobnosti za komunikacijo pomiri.
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #2488 : četrtek, 02.04.2015 : 20:20:25 »

Moonbeam, pa saj to je cisto normalno. Mislim res dvomim, da bi se kdo vtaknil vate zaradi tega. Upam, no. Ce pa imas psa, ki se konstantno zaganja v druge pse/ljudi, jih scipa, se zravsa, ja takega bos pa menda ja poklical/pripel/mu povedal da ne sme, skratka bos naredil nekaj, da bos to preprecil. Ne samo takrat, ko bo nasproti sel sar pej, ampak tudi takrat, ko bo to slep in naglusen tibetanski starcek.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #2489 : četrtek, 02.04.2015 : 20:31:18 »

Moonbeam, pa saj to je cisto normalno. Mislim res dvomim, da bi se kdo vtaknil vate zaradi tega. Upam, no. Ce pa imas psa, ki se konstantno zaganja v druge pse/ljudi, jih scipa, se zravsa, ja takega bos pa menda ja poklical/pripel/mu povedal da ne sme, skratka bos naredil nekaj, da bos to preprecil. Ne samo takrat, ko bo nasproti sel sar pej, ampak tudi takrat, ko bo to slep in naglusen tibetanski starcek.

Se strinjam. Meja mora bit. Zato pa pravim, ce pes ne moti, spuscenost ni problem, v nasprotnem primeru pa zascitis svojega psa in je edino pravilno.


Če ima nekdo nenehno težave z drugimi ljudmi, je skregan z vsemi sosedi, ga  sodelavci šikanirajo, pa se preseli in zamenja službo in je enako....je velika verjetnost, da je vzrok nekje v njem samem in ne v okolici. Ni poanta v tem, da si je sam kriv ampak v tem, da bo probleme lahko rešil šele takrat, ki bo začel iskati prave vzroke in jih odpravljati. Enako je pri psih. Če nekomu poveš, da ima težave on oziroma njegov pes in ne vsi ostali, ki jih srečuje, to ne pomeni - j***i se, sam si si kriv, ampak mu pokažeš pot, kako lahko svoj problem reši.

Drzi. Pacientov nikjer ne zmanjka. V takem primeru se je takih najbolje izognit oziroma jih dati na ignore in fajn je, ce imajo vsaj pse privezane, ce ze niso sposobni vzgojit jih. Mene bevskajoci na povodcih ne motijo, dokler so privezani. Fajn vaja za mojega, kako ignorirat.
Logiran
Strani: 1 ... 161 162 163 164 165 [166] 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines