mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:54:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: SRČNI NAPAD IN ARITMIJA SRCA PRI MOPSU?
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: SRČNI NAPAD IN ARITMIJA SRCA PRI MOPSU?  (Prebrano 7215 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
BITA
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« : petek, 02.07.2010 : 13:46:12 »

Pozdravljeni!
Obračam se nas vas v upanju, da mi lahko pomagate oz. svetujete. Sem lastnica 3 - letnega mopsa. Psiček je prvi dve leti imel precej zdravstvenih težav (dermodex, kosti,...). Zadnje leto je bil relativno zdrav, vse do par dni nazaj, ko je imel grozen napad. Bili smo prvič z njim na morju,pred odhodom smo ga cepili proti steklini(10 dni prej), psiček se je sprehajal precej več kot doma, bil je tudi na plaži (v senčki, z vodo in ohlajen v vodi). Šesti dan letovanja se je med večernim sprehodom zgrudil ( sunkovito ulegel na trebušček) ter se nato začel zvijati (imel je krče, pri katerih se mu je telo upogibalo). Ni se slinil ali bruhal, samo mož je zaznal, da je težko dihal oz. mu je zmanjkovalo sape. Napad je trajal več kot pet minut in je bilo grozno. Bala sva se, da bo poginil. Med napadom je silil stran od naju, ni hotel da mu pomagava... Po končanem napadu je bil ves zadihan, nato se je umiril in zaspal. Naslednji dan je bil pes normalen, samo malo manj je pil kot ponavadi. Predčasno smo se vrnli z morja in odšli k veterinarju. Postavil mu je diagnozo ARITMIJO SRCA ter objasnil, da je bil to nekakšen srčni napad. Psičku je poslušal srce in napravil rengentsko sliko srca. Sama sem do diagnoze malce skeptična zato sem se obrnila na kliniko, kjer mu bodo naredili v ponedeljek bolj kompleksne preglede (labaratorijski test, EKG, ultrazvok, CT) in šele na podlagi dokazov oz. preiskav postavili diagnozo. Zanima me, če se je še kateri lastnik mopsa ali katere druge pasme srečal z podobnim napadom pri svojem ljubljenčku? Prosila bi vas za katerokoli informacijo, nasvet, izkušnjo? Ali ima kdo psa z to diagnozo, kako poteka življnje s tako boleznijo,itd.
Za odgovore se vam že v naprej iskreno zahvaljujeva,ter vas prosiva da se odzovete. Hvala.
Logiran
Vixen
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.804


« Odgovor #1 : petek, 02.07.2010 : 19:45:24 »

Po temle opisu napada bi jaz prej posumila na epilepsijo, ga je pa vet. seveda videl in poslušal. Je pa verjetno najboljše, da počakate na rezultate pregledov v ponedeljek (čeprav mi je seveda jasno, da je težko čakat).

Vam pa želim vso srečo, pa javite, kaj so odkrili - potem se bo pa zagotovo našel tudi kdo, ki se je s podobno zadevo že srečal.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2 : petek, 02.07.2010 : 21:38:47 »

Tudi meni se to po opisu zdi epileptični napad. Epilepsija zahteva drugačno zdravljenje kot srčna aritmija. Vsekakor počakajte na rezultate preiskav. Če na epilepsijo ne bodo niti posumili, pojdite še na kakšno drugo kliniko po mnenje. Največja škoda bo namreč narejena, če bo pes dolgoročno dobival napačna zdravila.
Možno je, da preiskave ne bodo pokazale NIČ. Lahko, da je bil to edini napad, ki se ne bo nikoli več ponovil; lahko so napadi le občasni ali pa zelo pogosti. Malo pobrskajte po forumu in si preberite tako o srčni aritmiji kot o epilepsiji - piše že zelo veliko in tako boste tudi malo bolj oboroženi z informacijami med samim pregledom in boste veterinarju lahko postavili dodatna vprašanja.
Vsekakor pa zahtevajte nekoga z izkušnjami - kar direktno vprašajte, koliko takih primerov je veterinar že imel, kako je potekalo zdravljenje in kolikšna je bila uspešnost. Naj vam ne bo nerodno vprašati čisto vsega, kar vam pade na pamet - imate vso pravico do tega, pa tudi preiskave boste zelo drago plačali in je zato prav, da razumete čisto vse, kar vam bodo povedali.
Pa srečno!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
BITA
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #3 : sobota, 03.07.2010 : 09:06:10 »

Bom sporočila, kaj so ugotoviti. Hvala
Logiran
BITA
novinec
*
Sporočil: 4


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 25.07.2010 : 22:20:34 »

Po opravljenih vseh pregledih je veterinar (kardiolog) prišel do zaključka da je pes popolnoma zdrav. Upam, da se napad ne ponovi nikoli več! Hvala za pomoč.
Logiran
sandra20
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #5 : ponedeljek, 10.01.2011 : 14:30:11 »

Pozdravljena!
Moj mops ima 5 let in ima že 3 leta približno take napade (trajajo samo minutko) in takrat postane popolnoma trd, zacvili in pade dol.Potem mu povlečemo jezik ven in takoj zadiha, se zbudi in hodi okrog kot da se ni nič zgodilo. Dogaja se približno enkrat na dva meseca. Moj veterinar je rekel, da so to srčni napadi. Ker ima srčno aritmijo in povečano srce. Na kakšne druge teste nismo odšli. Kakšne teste si ti opravila in pri kom?
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #6 : ponedeljek, 10.01.2011 : 17:44:39 »

Sandra20, moj kavalir ima tudi podobne napade kot jih opisuješ ti. Jaz ti svetujem obisk Veterinarske fakultete na Viču, kjer dela dr. Domanjkova ki je specialistka za kardiologijo. Tam bodo opravili bolj podrobne preiskave in mu lahko predpisali zdravila, če jih še nima, pa postavili bodo bolj natančno diagnozo.
Logiran
sandra20
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #7 : torek, 11.01.2011 : 13:54:35 »

Lynn kakšno diagnozo pa ima ?
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #8 : torek, 11.01.2011 : 14:23:55 »

Tole tudi mene bolj spominja na epilepsijo.
 
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #9 : torek, 11.01.2011 : 19:53:38 »

Moj ima popuščanje srca, čeprav meni je moj veterinar najprej rekel da ima naš tudi epilepsijo, potem pa je imel spet napad in sem ga peljala na veterinarsko kliniko pa so ugotovili da sploh ni epilepsija ampak ima šum na srcu in popuščanje srca. Možno pa je res da gre pri tvojem za epilepsijo ker ti napadi so si podobni. Jaz bi ti svetovala da se obrneš na kakšnega specialista, da bodo naredili dodatne preiskave pa se bo ugotovilo za kaj v resnici gre, morda je res epilepsija če napadi trajajo že tri leta in kakšnih poslabšanj ni.

Jaz sem s to Veterinarsko fakulteto na Viču zelo zadovoljna, tako da če ga pelješ tja da naredijo dodatne preizkave ti bodo sigurno vedli povedati ali so težave s srcem ali je epilepsija ter dali kužku ustrezna zdravila.
Logiran
sandra20
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #10 : sobota, 15.01.2011 : 11:00:02 »

Včeraj smo bili še pri drugem veterinarju, ki je rekel da je s srcom vse v najlepšem redu, da je zdrav. Pri mopsih naj bi bila značilna aritmija in tudi malo večje srce kot pri drugih majhnih pasmah. Napadi pa naj bi bili zaradi epilepsije.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #11 : sobota, 15.01.2011 : 23:46:24 »

No super da je z srčkom vse v redu, kaj pa za epilepsijo mu je predpisal kakšna zdravila?
Logiran
sandra20
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #12 : torek, 18.01.2011 : 10:00:56 »

Dal na me Apaurin . Rekel je naj mu ga damo ob napadu. Sicer pa nam je priporočal drugačno prehrano, za občutljivejše pse. Upam, da se bo stanje res izboljšalo po uporabi te hrane.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #13 : torek, 18.01.2011 : 12:54:53 »

Glede hrane seveda nihče ne more garantirat, ker pri večini to sicer deluje, a vseeno pri nekaterih to ne prinaša-vsaj kar se hrane tiče- bistvenih razlik. Super pa, da imata diagnozo, zdravila in predvsem znanje, kako ob ponovnem napadu ukrepati  Afro Afro veselje
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Notranji organi  |  Tema: SRČNI NAPAD IN ARITMIJA SRCA PRI MOPSU?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines