mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 16:14:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19]   Dol
Natisni
Avtor Tema: rencanje, grizenje, lulanje  (Prebrano 55064 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #270 : nedelja, 26.08.2007 : 17:03:18 »

karlina
dobrodosla na forumu.
Zdaj pa k temi:
imas dvomesecnega mladica, ko pa berem tvoje poste, se mi zdi, da govoris o odraslem psu. Do mladica se obnasas kot do odraslega psa.
Mladica NE vlacis na dolge sprehode, ker je premajhen in tega enostavno ne zmore in ker se nima vzpostavljenega imunskega sistema in lahko pobere kaksno bolezen, ki je smrtno nevarna za mladica.
Mladica niti odraslega psa NE puscas v avtu. Psi se namrec ne potijo (razen skozi blazinice na tackah in preko gobca) in jih zlahka doleti vrocinski udar, ki je usoden za psa.
Mladica NE kregas zaradi kakanja in lulanja, ker on se ne ve, da to ni dovoljeno. Ko vidis, kaj misli narediti, ga vzames v narocje in odneses na prostor, kjer to lahko stori.

Dvomesecnega mladica NE KAZNUJES temvec mu pocasi kazes kaj je prav in kaj ne.

Dvomesecni mladic je DOJENCEK in ce od njega pricakujes, da bo vedel kje lahko kaka in luka, kaj lahko grize in kaj ne je enako, kot ce bi od enoletnega otroka pricakoval, da si bo sam znal zamenjati plenice, zavezati cevlje in ze vnaprej vedel kaj lahko vtakne v usta in kaj ne.

Citat
Še mojih japonk si ne upa grist ker dobro ve da ne sme.
NE pes tega ne ve. Zelo dobro pa ve, da se te boji.
Zdaj me pa zanima ali je poanta, da se te pes boji? Ne ni poanta v tem. Pes se svojega lastnika ne sme bati.
Se majhen nasvet: ce pes grize nekaj kar ne bi smel, je pri tej starosti potrebno njegovo pozornost preusmeriti drugam, npr.: igra s teboj, ne pa udarec.

karlina,
zal ti moram povedati, da o pasji naravi ne ves prav veliko, zato te lepo prosim, pa ne zaradi mebe ali tebe, temvec zaradi psa - pojdi s svojim psickom v pasjo solo.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
karlina
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #271 : ponedeljek, 27.08.2007 : 06:38:07 »

Haj!

Jaz psička ne tepem, moj mož je bolj grob do njega in ne morem pomagat ker se mutega ne da preprečit.Na vso silo ga je hotel imet, zdaj pa nima živcev.Jaz sem bla proti temu da imamo psa, ker ga ima moja mama in vem kako je.Saj jih imam zelo rada, ampak zdaj mi je otrok dovolj, vseeno pa si ga je del mene želel.
Se popolnoma strinjam s tabo, ampak mojemu ne morem dopovedat, še manj pa preprečit in je vse zastonj!Sedaj ga hoče dat  k svoji mami, ker nas zjtraj zbuja, kar je pri mladiču normalno.
Jaz pa sem se tako navezala nanj in ga sigurno ne bom dala stran, ne morem.
Mož je rekel da ljudje pse tepejo, da se prej naučijo in razumejo, kar sploh ni prav.Zdaj mu očitam ke r ga je hotel on imet.

Se pravi glede sprehodov, mali še ni pripravljen.Včeraj smo šli po marini in je hodil ene 100m, pol sem ga nosila 10 minut in nato je spet malo hodil.Praviš da to ni v redu?Španjelka od mojih ima že 14 let in sem res pozabla kako že zgleda z mladičkom.Je potem dovolj malo skakljanja po vrtu?Kdaj bo pripravljen za dalši sprehod?
Takrat je bil v avtu zvečer, ko ni blo več toplo , okna pa je imel malo odprta.Sicer je bil samo 5 minut.

Mali se  mi ful smili, non stop hodi za mano povsod.
Upam da bo šlo na bolje.
lp
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #272 : ponedeljek, 27.08.2007 : 14:37:48 »

Karlina, vidva z možem sta oba popolnoma nezrela , nimata nobenega občutka za živali, niti odgovornosti. Poiščite mu drug dom, takšen, kjer imajo živce, predvsem pa občutek za živali, vsaj to naredite v dobro psa, če že skrbeti nimate volje zanj. Najbolj me razjezi, da si omislijo žival takšni ljudje.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #273 : ponedeljek, 27.08.2007 : 15:10:28 »

U, mater, svasta, kaj se da prebrati.

karlina, edini nasvet, ki ti ga lahko dam, je takojsnja oddaja psa. Kamorkoli, kjer se bodo zavedali, da so dobili pasjega mladica in kjer bodo pri skrbi zanj znali uporabljati tudi kancek zdrave pameti. Te po tvojem pisanju v zvezi s psom nimata ne ti in ne tvoj moz.
Sprehodi? Avto? Lulanje?
Ni moja navada delati primerjave otrok s psmi, vendar bom zdajle to storila, saj bos morda le tako razumela, da ti je bila zaupana skrb za zivo bitje in ne za nov hladilnik ali pomivalni stroj.

Zapiras otroka v avto, ne glede na letni cas in temperature?
Teras otroka na dolge sprehode in ga nosis, ko se mu ne da vec hoditi?
Ne vem, koliko star je tvoj otrok, vendar pri tem upam, da ga niste doma mlatili, ce je pri dveh letih se kdaj lulal v hlace. Upam. Ker ce ste ga, ste zreli za kaksno konkretnejso obravnavo kaksne konkretne sluzbe.

Zal se glede nepravilnega ravnanja s psom ne bo nobena konkretna sluzba veliko sekirala, zato mi je predvsem hudo, da je vasega psa doletela ta nesreca, da ste ga kupili vi.
In srcno upam, da bo v vasem domu prevladal razum (kakorkoli ze) in boste psu res na brzino poiskali nov dom.
Logiran

mavrica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #274 : ponedeljek, 27.08.2007 : 19:27:46 »

Kot je rekla Jana...najbolje da revčka oddate! Tudi sama imam mladička in mi niti na kraj pameti ne pade, da bi ga "pretepla", pustila v avtu ali terala nevem kam... Četudi se včasih polula kjer nebi smel ali zgrize kaj kar nebi smel...je pač mladičkek kakor otrok. (za primerjavo še, da sem stara 11 in pol)... Je tudi majhne pasme (čivava) in zna bit tudi pravi tečko in sitnež...tak pač je. Pes. Mlad pes. Če imaš otroka, verjetno veš, da se tudi on kdaj polula, ko se "nebi smel", tudi kaj strga, popacka. Kaj če bi potem tudi njega pretepli in zaprli v avto, medtem ko bi šli na večerjo. (Povzemam Jano ampak ne morem si pomagati)....Res bo zanj najbolje da go oddate in to ne "kr enemu", ki se mu bo zgodilo enako kot vam.
Logiran
rem
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.248


« Odgovor #275 : ponedeljek, 27.08.2007 : 22:08:33 »

Smo imeli podoben primer v naši neposredni bližini, peso je bil krasen rotti, ki je bil pri treh mesecih in pol v enakem položaju kot zgoraj omenjeni kosmatinček.
Predvsem lastnica ,ki si psa ni želela je prva razumno razmišljala o naših prigovarjanjih naj najdejo psu primernega lastnika. Našla je dobrega lastnika v Lj, kosmatinec je danes star štiri leta in krasno vzgojen. Njen mož, pa še vedno govori, da si bo pripeljal novega psa. Svetovala sem mu lesenega.
Na psa morajo biti pripravljeni vsi družinski člani.
Ko postaneš skrbnik psa se moraš zavedati, da je en družinski član več, ki bo poteboval naš čas, ljubezen, skrb, drugačne dopuste, iskanje varstva za izredne primere.....
Če tega ne zmoreš, potem res išči  novega skrbnika, ki bo psu to lako nudil.
Logiran
karlina
novinec
*
Sporočil: 17


« Odgovor #276 : torek, 28.08.2007 : 08:12:42 »

kako ste me pa zdaj napadli, ne morem verjet.Psu nudim vso brezpogojno ljubezen, igro in čas in ga imam ful rada.Daleč od tega kar ste napisali!Enako tudi moja hčer.Niti pod razno ga ne bi oddala.Glede sprehodov pač nisem bla dovolj informirana, žal.Matrala ga nisem ker sem ga več nosila kot vodila in ga nisem hotela pusti samega doma.Sedaj pa sem in je mali vsak dan veliko zunaj pred hišo seveda, kolikor hoče.
Ker si ga nisem prej želela še ne pomeni da ga ne maram, ker sem velik ljubitelj živali!!!Privat varstvo imamo(moji in njegovi ta stari s hišo in vrtom) ,glede dopusta imamo, tudi privat vikend -hišo na otoku, zato mi nikar ne očitajte glede varstva in počitnic , če nimate pojma.
V avtu je bil takrat le 5 minut in ne bo nikoli več.Nihče ni pač perfekten.
Še to, če nimate svojih lastnih otrok, bodite tiho.Da ne govorimo o njihovi vzgoji.otrok si mora zapomnit, da odgovarja za svoja dejanja.Nimajo samo pravic, ampak tudi dolžnosti.
Drugič malo razmislite preden obsojate.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #277 : torek, 28.08.2007 : 10:09:26 »

karlina,
prosim preberi članek z naslovom PRISEL BO MLADIC
V tem clanku je zajeto veliko tistega kar bi morali vedeti ob prihodu mladica.

Pa se en zanimiv clanek PRAZNICNI PASJI MLADICI ki sicer opisuje praznicno evforijo nakupovanja mladicev, vendar pa se vsebina nanasa na vse nakupe "na-horuk".
Nakupov "na-hokur" je odlocno prevec in posledice so ponavadi za zival katastrofalne. To pa je tudi razlog zakaj se nam je dvignil pritisk ob branju tvojih postov.
Ne nas razumeti narobe. Nismo nobeni zagrenjeni osebki, ki si dan polepsamo le s tem, da se spravimo na nekoga in ga zgrizemo do kosti.
V vseh teh letih, ko zivimo z nasimi zivalmi smo imeli priliko spoznati kako kruta in arogantna je cloveska narava, vse preveckat smo videli trpincene zivali, mucenja taksna in drugacna itd. in vecino tega samo zaradi tega, ker je nekdo v navalu vshicenosti vzel psa, potem pa ugotovil, da je to obveznost, ki bo trajala vsaj 10 let. Taista oseba praviloma pojma nima kako "deluje" zival in jo dobesedno muci s svojimi srednjeveskimi metodami solanja, ki pri psu povzrocijo strah, histerijo, popadljivost in ostalo nezeljeno obnasanje. Pes postane psihicni invalid, pa tudi fizicni, ce metode "solanja" bazirajo na trdi roki. Pretiravam? Ne, zal o tem govorim na podlagi krute realnosti.

Zato sem te ze v prvem postu prosila, da pojdi s pesom v pasjo solo.
Tam bos prisla do zanimivega spoznanja, da imas zelo napacno predstavo o psih in da je bivanje z njimi zelo prijetno, ce jih le pravilno razumemo in jim pravilno "pojasnimo" svoje zelje.
Tudi tvoj moz bi obvezno moral iti na konkretno izobrazevanje, da ne recem prevzgojo.

Sicer nimam popolnoma nobenega namena netiti nekih druzinskih prepirov, vendar tvoj moz naj da parklje stran od tega psa, ker je njegovo dojemanje zivali na tako nizkem nivoju, da je za zjokat.

Kaj sem ti pravzaprav hotela povedat?
Ze to, da si prisla na ta forum in odprto povedala o vasem odnosu do psa je veliko a zal ne dovolj. Upam, da nasega pisanja ne bos vzela odklonilno, temvec kot usmeritev v pravo smer, da bos lazje razumela kaj vse je potrebno narediti, da boste skupaj ziveli v sozitju, kot je treba.
Najdite strokovno pomoc v obliki pasje sole!
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #278 : torek, 28.08.2007 : 10:45:22 »

Karlina, nihče te full ne napada, ta forum je namenjen predvsem živalim in s tem tudi njihovim skrbnikom. V prvi vrsti je skrb za živali, nasveti, pomoč. Sama si se javila na forum, napisala s kakšnim problem se soopčaš in dobila temu primerne odgovore. Pohvalno, da si se javila, torej ti ni vseeno, mar ne?

Citat
Jaz psička ne tepem, moj mož je bolj grob do njega in ne morem pomagat ker se mutega ne da preprečit.
Tole pove vse. Očitno tvoj mož malo po svoje dojema vzgojo mladička, ti žal pri tem nimaš besede. Se ti zdi prav in odgovorno, da puščaš psa v takih razmerah, ki jih ne moreš spremeniti? Pa brez zamere, a če bi se mož odločil za tak način vzgoje pri otrocih, bi tudi zamižala? Saj otroke tudi marsikdo tepe...

Citat
Jaz pa sem se tako navezala nanj in ga sigurno ne bom dala stran, ne morem.
Egoizem. Ker si se navezal in bi ti bilo hudo, bo pes ostal pri vas. Če se bo polulal bo tepen. Če bo zgrizel copat, bo šel v boks.... Kdo ku bo pa pokazal na pravi način, kaj sme in česa ne sme? MIsliš da se psi skotijo s tem znanjem? Otrokom si verjetno tudi kdaj povedala kaj je prav in kaj ne.
 
Citat
Psu nudim vso brezpogojno ljubezen, igro in čas in ga imam ful rada.
To ni vedno dovolj. Pes potrebuje dosti več. Predvsem človeka, ki se zaveda da ima doma živo bitje ki potrebuje potrpežljivost, vzgojo (pa ne s tepežem) in čas.

Citat
Da ne govorimo o njihovi vzgoji.otrok si mora zapomnit, da odgovarja za svoja dejanja.Nimajo samo pravic, ampak tudi dolžnosti.
In kako otroku to dopoveš?

Strinjam se, da bi bila najboljša rešitev oddaja psa v odgovoren dom. Zaradi psa samega. Ker očitno o vzgoji pasjega mladička nimate pojma, prositer za nasvet, ko ga dobite pa se postavite v obrambno držo. Tako ne gre. Tudi v pasji šoli vas ne bodo samo trepljali in vam prikimavali. Sicer pa pasja šola stane, potreben je čas, tega pa verjetno ne boste žrtvovali za psa. Skrbi me le, ker očitno tvoj mož ne razmišlja o oddaji psa, seveda saj ga je kupil, ti pa itak nimaš besede. Žalostno. Res žalostno. Vendar če imaš psa res tako rada, kot pišeš, se boš potrudila in poskrbela, da bo šel v varen dom.
lp
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #279 : sreda, 19.12.2007 : 20:15:27 »

Prosila bi za pomoč.  Problem se pojavi ko grize stvari, roke, copat, rože. Ukažem mu NE ali pa PUSTI. pa začne renčati pa lajat na mene, pa bi me kar ugriznil:(. Če je potrebno ga primem tudi za vrat ali pa malo po ritki udarim. Pa vseeno nč ne pomaga. Star je 2 meseca in se šele uči, ampak kr po svoje trma. Mogoče je problem v tem ker mu predolgo govorim NE. Nevem kaj naj storim?
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #280 : sreda, 19.12.2007 : 23:11:40 »

Naj te razžalostim/razveselim, da se bo grizenje nehalo po nekaj mesecih, ko mu boste enih 10.000-krat rekli NE, vsakič ko bo grizel. Lahko mu daš vedno kakšno igračko v gobček, ko bo grizel, ampak vsi vemo, da spet začne z tem početjem, ko nima ničesar v gobčku. Pri nas je trajalo nekje štiri mesece. Jekleni živci  Wink
Logiran
NusaInKlaj
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #281 : sreda, 19.12.2007 : 23:14:48 »

Pa pri tako mladem kužku je udarec po riti popolnoma absurden... Jaz sem ga dajala ob tem početju v položaj sedenja. Ene 100 krat na minuto.
Logiran
barbara007
novinec
*
Sporočil: 31


« Odgovor #282 : četrtek, 27.12.2007 : 20:43:21 »

Moj lord je začel biti res poreden, grize in je vse živo kar mu pride pod usta. Zadnje čase pa me je začel
grizt po nogah in sicer ko hodva me vleče in renči, nato mu takoj rečem PUSTI ali NE. Pa ni nobenega učinka, spet začne in potem se postavi pred mano in renči in se vame zaganja.Poskusila sem z ignoriranjem pa nič ne pomaga:(  Vem da je mlad, da se rad igra, ampak takšno vedenje ni dopustljivo. Rada bi mu pokazala kdo da se to ne sme, vendar ne tako da postal agresiven in bo potem še hujš. Kolega ima psa in ga zelo uboga, rekel je da ga je udaril tud po gobčku in da točno ve kaj sme in kaj ne sme. Nekdo je pa tud napisal, da je zlati prinašalec agresiven in dominanten ter da ga je lastnik moral zaradi tega uspavat. In me je že kar strah da ne bo moj tak:(
Kako naj to preprečim, prosim za vaše nasvete.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #283 : četrtek, 27.12.2007 : 20:53:33 »

Vzemi to malo drugace - kot pozitivno in ne kot nekaj negativnega.
Mali je zivahen in poln energije, kar je edino pravilno pri mladicu njegove starosti. Izkoristi to v svoj prid. Skozi igro mu lahko dopoves veliko reci. Ce vidis, da bo napadel tvoje noge, mu to prepreci tako, da ga enostavno ustavis, hkrati pa mu npr. ponudi igraco s katero bosta nadaljevala igro.
Mene je najbolj "groza" mirnega mladica, ki ni prevec zainteresiran za okolico.

Predlagam ti, da se povezes z najblizjim kinoloskim drustvom in se dogovoris za obisk male sole.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
alenka66
novinec
*
Sporočil: 34


« Odgovor #284 : petek, 18.01.2008 : 11:29:48 »

No, tudi mi imamo mladička od 4.1.2008.
Živimo v centru mesta, v stanovanju, zato psičke ne morem poslati ven na vrt, sva pa bili prvi teden skoraj na dve uri zunaj, v parku, da je imela možnost opraviti svoje potrebe. Ponoči me je v prvem tednu pričakala mogoče ena lužica, pa kakšen kakec, sedaj pa skoraj ne več. Presenetila me je tudi, da ponoči opravi lulanje v pasji WC, čez dan pa nikoli. Raje na parket, če že  Grin. Časopisni papir se ni obnesel, se z njim igra. Sicer pa jo še zmeraj čimvečkrat peljemo ven in jo neizmerno hvalimo in božamo. Danes zjutraj (5.50) ni bilo v kopalnici, kjer ima rezidenco, nič umazanega. Sem pa prišla iz spalnice že z zokni, pri vhodnih vratih imam jakno in greva takoj ven, tam pa vse naredi zelo hitro in me tako lepo pogleda, da se topim.  Ob 7.00 pa še enkrat na krajši sprehod. Seveda so lupčki spet leteli, ker je bila pridna.
Čas, čas si je treba vzet in opazovat živalco, da ugotoviš njene potrebe. Mene je ta forum veliko nakučil in že sedaj z našo psičko neizmerno uživamo.
Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: rencanje, grizenje, lulanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines