mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:35:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Strah pred psom
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Strah pred psom  (Prebrano 11985 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Staffika:)
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #15 : ponedeljek, 06.12.2010 : 21:17:39 »

Kaj pa je lahko narobe? Ne vem, če bi tvegala še eno ''navidezno brejost'' Undecided.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #16 : ponedeljek, 06.12.2010 : 21:42:45 »

Nam so na veterini rekli (ko nas je psička prehitela in se začela gonit tik pred napovedano sterilizacijo), da je fajn da počakamo vsaj 2 meseca po gonitvi...da se hormoni nekako za ziher umirijo. Mi smo raje počakali ta predvideni čas, ziher je ziher Wink.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #17 : torek, 07.12.2010 : 13:17:57 »

Najmanj, kar je narobe, če psico steriliziraš v napačni fazi cikla je hormonsko neravnotežje, ki se kaže v bolj ali manj močnem nihanju razpoloženja. Se sicer sčasoma umiri, a lahko traja več mesecev. Nekateri pa tudi trdijo, da je od tega, v kateri fazi cikla je psice sterilizirana odvisno tudi to, ali bo postala bolj zoprna do drugih psov ali ne. Ali je res ali ne, ne vem.
Logiran
Staffika:)
novinec
*
Sporočil: 26


WWW
« Odgovor #18 : sreda, 08.12.2010 : 21:10:23 »

Ja hvala za odgovore. Jaz sem veterinarje 2x vprašala in kliniki, v katero hodiva, popolnoma zaupam, saj veterinarja osebno poznam. Meni ni nič rekel, da bi bilo kaj narobe. Ampak jih bom pa jutri poklicala in še enkrat vprašala, če bo to v redu. Res hvala za odgovore.
Logiran
Energo
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #19 : sobota, 03.09.2011 : 18:08:47 »

Tudi mi imamo podoben problem kot Staffika:). Sosedi imajo nemškega ovčarja, starega zdaj cca. 8 let. Pred sedmimi leti smo kupili bullmastifa in se kaj kmalu srečali  s sosedovim psom na sprehodu. Šli smo drug proti drugemu in ovčar je vso pot imel dvignjene šobe in hlastal proti naši 9 tednov stari kepici (lastik ga je držal za ovratnico). Tako se je začelo. V roku leta in pol vsaj 10x napadel našega (včasih je bil odvezan, včasih jim je ušel, včasih pa je lastnico privlekel do nas). Posledice niso bile hujše vse dokler se naš pes ni prvič postavil v bran in sicer samo tako, da je nazaj zarenčal, takrat pa ga je ovčar prvič zares ugriznil. Napadi tega psa se nadaljujejo še danes, ko je naš kuža že pokojni. Sedaj imamo psičko in ta pes jo je prvič napadel, ko je imela 10 mesecev (imeli smo srečo, ker je predtem ogrizel sosedovega dobermana in so nekaj časa bolj pazili). Seveda smo se poskušali z njimi pogovoriti in vedno so se strinjali, da so naredili napako in obljubili, da se ne bo več ponovilo. Čez teden ali dva pa je vse pozabljeno. Zanima me, kaj naj naredim naslednjič, ko nas bo spet napadel (to je namreč neizogibno)? Ali se da kako doseči, da jim psa odvzamejo? Pes se je zagnal tudi že v moje otroke in v soseda (nobenega ni ugriznil, strah pa je vsekakor bil - sin je bil star 6let), lastniku dobermana, ki je skušal reševati svojega psa, pa je razcefral hlače. Lastnika ovčarja sta starejši par, možakar je očitno dvignil roke tako da ga sprehaja samo gospa, ki pa ga niti slučajno ne more obdržati, če nas pes zagleda. Zdaj je imela naša psička operacijo križne vezi in me je še bolj strah, da se srečamo - bo prinorel in jo podrl in vse bo šlo v tri krasne... Prosim za kakšno dobro idejo...
   
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #20 : sobota, 03.09.2011 : 18:24:30 »

Energo vsak napad psa je najbolje (pravzapra ste to dolžni) prijaviti. Prijava se potem obranava in če inšpektor presodi, da je potrebno (poškodba človeka, poškodba drugega psa, seveda upošteajoč okoliščine) psu dodelijo "naziv" nevaren pes. Skupaj s tem nazivom pa potem prideta na javnih mestih tudi mandatoren nagobčnik in pa obvezna precej višja ograja (mislim, da je 1,8m), če ga imajo spuščenega na dvorišču.

Odvzema psa verjetno  nobenem primeru ne bo, razen če bi se izkazalo da živi v resnično grozljivih pogojih, česar pa nisi opisal, da bi se dogajalo. Pa tudi, kaj pa bi odvzem psa pomenil za psa? Skoraj gotovo smrt, ker je takšen pes izredno težko posvojljiv, pa čeprav bi s primernim vodstvom verjetno čisto OK funkcioniral.
Je pa vprašanje kako dolgo bi bil ta pes še živ, če bi se sosedje morali odločati med stroškom za novo ograjo ali njegovim življenjem.

Razen prjave ob napadu kakšne boljše ideje od izogibanja nimam Sad ... sama bi verjetno vedno brez psa šla preverit, če je pes  bližini, če je zaprt, pripet in šele nato nadaljevala, ali pa psico v avto in na sprehod kam drugam, kot to nekateri počnejo z gonečkami, se pa ne zdi fer, živeti  strahu zaradi tuje neodgovornosti. Škoda, da niste ukrepali že prej.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #21 : sobota, 03.09.2011 : 19:50:56 »

Če ne pretiravate in je napisano povsem res, potem je treba prijaviti ne samo vsak napad posebej, ampak tudi vsak pobeg tega psa. Striktno. Dobro je posneti vsak potep in vsak izgred.
Če bo pes dobil status nevarnega psa in se bodo napadi nadaljevali, mu bodo psa nazadnje odvzeli in bo verjetno res evtanaziran. Kar bi bilo edino prav - psa, ki že toliko let uspešno ustrahuje okolico, je ponavadi nemogoče prevzgojiti.

Edina druga možnost bi bila zelo resen pogovor z lastnikoma (po možnosti več ogroženih sosedov skupaj), kjer bi ju postavili pred dejstvo: ali bosta zavarovala psa tako, da  ne bo več uhajal in da ne  moglo priti niti do enega najmanjšega incidenta več ali pa prijave z vsemi posledicami - denarne kazni, status nevarnega psa in vse posledice, ki iz tega sledijo
Logiran
Energo
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #22 : torek, 06.09.2011 : 10:31:01 »

Hvala za odgovore. Žal ne gre za pretiravanje, še mnogo stvari sem izpustila, saj bi bila drugače zgodba predolga. Tudi sami smo se odločili, da bomo naslednjič poklicali policijo in prijavili inšpekciji. Zakaj tega do sedaj nismo storili - zato, ker so se stvari počasi razvijale, vedno so obljubljali, da se ne bo več ponovilo. Danes nam je seveda žal, ker se nismo zavzeli za našega psa in je vedno moral on biti tisti "pametnejši". Ker je bil močnejši od ovčarja in ga je hitro poklopil, tudi ni prišlo do kakšnih večjih poškodb, seveda pa so ti pretepi imeli vpliv na psiho našega psa. Tudi se nam je zdelo, da nas ne bojo resno vzeli, če bomo prijavili napad, kjer ni bilo večjih poškodb. Zdaj pa imamo kot rečeno psičko, zelo dobrodušno in nežno in ob zadnjem napadu so se ji poznali samo sledovi zob, tako da je prav zares ni ugriznil in mislim, da je tudi v prihodnje ne bo, saj ona obstoji in počepne (da pa to na njen psihičen razvoj slabo vpliva, mi je jasno). Večji problem je, ker imamo poleg psičke še 6 let starega bivšega zavetiščnika (samca) večje rasti, ki ima težave s hrbtenico in ga zadnje noge slabo nesejo (že če ga malo preveč nazaj cukneš, se sesede), tega pa bo ovčar bolj resno grizel, naš revež se pa še braniti ne bo mogel. Tako da ja, prijavljali in vztrajali bomo pri prijavi od zdaj naprej, pepper sprej pa imam tako vedno v žepu (bolj zaradi občutka varnosti kot da bi lahko kaj pomagal). Ironija pa je, da bi ta ovčar lahko normalno funkcioniral pri vsakem normalnem lastniku in niti ne bi potreboval kakšnega prav izkušenega kinologa, v bistvu je pes zamo totalno zmešan, ker ga je možakar na začetku kao nedolžno ščuval na druge (lej ga mucka, dej ga mucka), ko pa ga je pes s svojo agresijo prerasel in so se začele težave s sosedi, je dvignil roke in ga tudi na sprehod ne pelje več. Drugače pa pes biva v hiši in zunaj ima tudi pesjak, je lepo vzdrževan in mu razen ukvarjanja in razgibavanja nič ne manjka.
Še enkrat hvala in lep dan še naprej
Logiran
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Strah pred psom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines