mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:35:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Border collie vprašanja
Strani: 1 2 3 [4] 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie vprašanja  (Prebrano 27832 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #45 : petek, 24.12.2010 : 15:35:05 »

načeloma je vidno. So pa kratkodlaki bolj rekdi. V tvojem primeru odvisno s čim je mešan.
Logiran
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #46 : petek, 24.12.2010 : 18:03:56 »

Pojavila se mi je tezava glede cistoce...cel teden sva hodila ven zjutraj, po vsakem hranjenju in zvecer...ponavadi je kar opravila veliko potrebo....zadnje case pa se samo igra veni in se za stranisce ne zmeni, zato pa je v hisi bolj veselo:) Se je tudi zgodilo, da kako pride v hiso zacne:(

Kako ji naj dam vedet, da to ni prav kar pocne?!? vedno jo okregam, veni jo pohvalim, bozam itd...tezko je:(

Aja, pa se to, neprestano skace gor, jo okregam, skusam zmotit s kako igraco...zopet ne gre....Naucene ukaze sedi, daj taco, lezi , prostor je vse pozabla:( Neverjetno!!!:)


Logiran
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #47 : petek, 24.12.2010 : 18:06:43 »

glede skakanja ze berem v drugem foromu...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #48 : petek, 24.12.2010 : 21:25:21 »

kar se lulanja tiče.. Igraj se z njo, ko opravi in ne prej. Ker se bo polulala takoj ko se umiri - torej notri Tongue
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #49 : sobota, 25.12.2010 : 03:04:04 »

Mi tudi najprej lulamo potem se šele igramo. lahko se pa tudi poigrata, potem pa naredita še miren sprehdek brez igre. Poskusi še ojačati pozitivnost zunanjega lulanja s tem, da ji ko opravi zunaj, daš kak super prboljšek.


glede naučenih ukazov pa - nič ni pozabila, samo motivacije nima, da bi ubogala Smiley. ukaze je potrebno vaditi neprestano in jo ko pravilno naredi različno nagrajevati (da nikoli ne ve kaj bo sledil). Kot nagrada lahko služi priboljšek ali pa tudi igra Wink

tole "pozabljanje" ne bo ne prvo ne zadnje Wink


Mogoče si malce preberi tudi o pravilnem izvajanju vaj, tako da bodo uporabne tudi sicer, ne le za trenuten trikec (sploh to velja za sedi in prostor, tačka je itak trikec ...) Smiley
Logiran
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #50 : nedelja, 02.01.2011 : 17:41:35 »

Moram porocat, da je pes ze dokaj sobno cist. V zagrajenem prostoru ne opravlja potrebe. Se pa kdaj pa kdaj zgodi, ce ga ne pelam takoj zjutraj ven, kr se oblacim in ga spustim z ograde, da naredi luzico al se kaj vec:)

problem se mi zmeraj predstavlja hrana... Po hillsu hodi preveckrat na blato, priporocali so mi happy dog, a ga poje zelo malo...Danes sem za test kupil Nutrience....nvm kaj naj? razmisljam o royalu, mi je zadnja moznost...
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #51 : nedelja, 02.01.2011 : 20:40:05 »

Mi dajemo Royal C. in smo z njim zadovoljni, razen tega, da je blato morda nekoliko mehko. Sicer pa je super.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #52 : nedelja, 02.01.2011 : 20:41:21 »

Ni zadnja možnost, čeprav ni slaba, jih je pa še precej. Če ni kake hude reakcije na futer (v tem primeru se ga menja takoj), bi jaz počakala recimo slab mesec. Šele potem se telo navadi nanjo in se prebava ustali. Če daješ vsaj teden nekaj drugega, ne boš nikdar natančno vedel, kaj je od katere hrane.
Aja, super glede čistoče Smiley.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #53 : ponedeljek, 03.01.2011 : 11:04:30 »

A si ti tega psička vzel nekje na Pohorju?
Ker poznam še enega kužka s tistih koncev, tudi taka šteperska varianta "čistokrvnih a brez rodovnika".
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #54 : ponedeljek, 03.01.2011 : 11:12:24 »

Smiley zadnja možnost a?

Sicer ni dobro prevečkrat zamenjati hrane to je res, ker se mora tudi črevesje in pes navaditi na novo papo, je pa tudi res, da ima določen pes neko hrano raje kot drugo in ob prehodu na nekaj drugega včasih štrajkajo ... ali je poje bistveno manj, kot na pakungi hrane piše, da naj bi?

Drugače imaš pa še goro hran na izbio, že če odpreš  recimo hov-hov, se ti odpre lepa četica znamk, jih je pa na našem tržišču kvalitetnih hran vsaj še nekajkrat toliko (poglej recimo še pri ostalih mojpes.net partnerjih in ostalih spletnih trgovinah s tovrstno ponudbo). Četudi jih mogoče vaša lokalna "pasja" trgovina ne ponuja, se jih vedno da dobiti drugje za probo in se jih potem naroča preko neta, če je trgovina predaleč, z dostavo do vrat (kaj je lahko bolj udobno).

Lepo je slišati, da napredujeta Wink, kar tako lepo naprej
Logiran
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #55 : sreda, 19.01.2011 : 15:57:50 »

Pozdravljeni, psa nisem vzel na pohorju ampak v okolici zalca....

Morem se pohvalit, da nimam vec nobenih tezav s psicko....ze zdaj pretece zravn mene kako urco, rada prinasa predmete in dokaj hitro se uci te preproste trikce, vendar se vedno daje prednost igri in norenju:)! ze vec kot mesec je sobno popolnoma cista!!!
sem zelo ponosen nanjo:)

Moram se povprasat nekaj stvari:

-A ji lahko morda ze iz treh prestavim na dva obroka dnevno, glede na to, da se ni stara 4 mesece?zjutraj ponavadi ne poje nicesar, popoldan in zvecer pa!!!

-Ko zagleda avtomobile na ves nacin hoce teci za njimi, kr mesa se ji...kako prepreciti?

Hvala!
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #56 : sreda, 19.01.2011 : 16:16:08 »

Čestitke!
Ne preobremenjuj je še z gibanjem, raje večkrat po malo kot naenkrat preveč.
Imej na sprehodu pri sebi nekaj res dobrega, morda za začetek kar koščke mesa - čim zagledaš avto, ji porini meso pred smrček. Bližino avtov počasi zmanjšaš, se tačas ukvarjaš z njo, piskaš s prijaznim glasom in hvališ... tako bo premikajoč avto postal znak za sline v potokih namesto za brezglav tek.
Fino je imet kratek znak za pozornost - nagrajuješ vsakič ko te pogleda v oči (ne v roko s priboljškom) in izgovarjaš tisti znak (tlesk z jezikom ali kaj podobnega, kar vedno zveni enako). Počasi boš naredil 'tlesk' in že te bo gledala v oči. Takrat jo boš nagradil (vsakič hrana prileti iz drugega konca, da se ne navadi gledat žepov) in pohvalil. Če to fino zvadiš, lahko preusmerjaš pozornost nase, tudi od avtomobilov.
Ima pa očitno lep plenski nagon, boš moral pazit na vse premikajoče zadeve in zagotavljat, da ji je preganjanje omogočeno čim manjkrat. Ko enkrat okusi, kako fino je to (tek za kuro, kolesarjem, ki ves zmeden opleta z nogami, za avti...), jo je težko odvadit, ker jo že sam 'prestopek' nagrajuje bolj od tvojih salamc v žepu).
V bližini premikajočih zadev je jaz še nekaj časa ne bi spuščala, je tudi dokaj nevarno zanjo (pobeg ali celo nesreča).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #57 : sreda, 19.01.2011 : 19:25:24 »

Border je border, pasel bi vse, kar se giblje. Če ni ovc, so pa mopedi in avtomobili.
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #58 : četrtek, 20.01.2011 : 15:44:27 »

Borderka od moje prijateljice (stara dobra 3 leta) bi z največjim veseljem pasla otroke na šolskem igrišču, ki je čisto blizu njihovega doma, če bi ji dovolili.
Prijateljica ji je precej časa poskušala preusmerjati pozornost nase oz. igračo (na hrano ta psička ne pali najbolj), pa ni najbolj uspešna. Lep čas je načrtno hodila mimo tega ogrišča vsak dan oborožena s priboljški, igračami itd., pa ji ni uspelo, da bi bila za psa bolj zanimiva kot "čredica" mulcev, tudi če sta bila tam samo dva ali trije.
Ali pes ne more iz svoje kože ali pa je lastnica premalo vztrajna, kaj pa vem - v glavnem mimo skupine otrok nikoli ne gresta drugače kot na kratkem povodcu. Pa še vleče in nori.
No, na srečo imajo svojo čredo ovac, da lahko psica tam varno izživi svoje pastirsko poslanstvo, ko recimo premikajo čredo na drug pašnik, je njena pomoč nepogrešljiva Wink

Zgolj kot opozorilo: res bodi pazljiv, ko se boš s psičko gibal med skupinami ljudi. Ne dovoli ji, da bi po svoje "organizirala" ljudi - enako tudi v domači hiši. Border zna namreč ljudi, ki se ne gibljejo po njegovem "načrtu" zoprno ščipati v noge (tako kot to sicer počne z ovcami), nadležno bevskati in če se ljudje umikajo, je zmagal in mu "zraste perje".
Pri zgoraj omenjeni borderki na to niso bili pozorni in je v situaciji, ko pridejo ljudje na obisk zelo sitna, dokler se ljudje mirno ne sedijo za mizo. Pa je sicer zlato bitje, samo ta njena potreba po "paši" je večkrat zelo nadležna.
PS: Ta borderka med drugim "pase" tudi sesalec ...
Logiran

Unikatne tablice in portretki
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #59 : četrtek, 17.02.2011 : 21:16:30 »

Pozdravljeni....

malo se javljam:) moram povedat, da sem se ze popolnoma navadil na psicko in kontra...vse poteka brez tezav:)kmalu pojdeva v solo:)

Edino hrana je se tezava, noce jesti hillsa, noce jesti royala, noce happy doga, noce nutience, noce nvm vec kaj sem dal...finta pa je v tem, da sem ji dal za poskusino od purine cisto navadno hrano 3kg mislim da cc 10e in je ko zmesana s kombinacijo konzerv iz dm-a hmm...skrbi me ker kvalitetno hrano zavraca...mislite ji bom skodoval s tem?vcasih ji dam v brikete kako tunino, sardelino konzervo ali seflo domace juhe....
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Border collie vprašanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines