mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 14:24:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Border collie vprašanja
Strani: 1 2 3 4 [5]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Border collie vprašanja  (Prebrano 27783 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #60 : četrtek, 17.02.2011 : 22:45:45 »

Mislim, da si jo malo razvadil Wink. Tudi naša je imela enkrat eno kratko fazo, da pa ona tega ne bi jedla. Pa smo dodajali dodatke (olivno olje, skuto) in je šlo takoj v promet...seveda potem ni šlo več brez teh dodatkov Angry . No, pa smo uvedli post - če ni pojedla, smo ji hrano umaknili, pa ponudili ob naslednjem obroku...dokler ni bila dovolj lačna Grin. Verjemi, da v enem dnevu še ne bo umrla od lakote Roll Eyes, bo pa zato naslednje jutro zagotovo z užitkom pojedla Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #61 : petek, 18.02.2011 : 10:18:51 »

Hard varjanta - pustit brez hrane dokler se ne premisli in začne jest. Dela vedno, rabiš bit samo malo vztrajen in trdosrčen Wink.

Ali pa mehka - se sprijazniš in ji skoz nekaj not mešaš in sta oba srečna.
Jaz sem se odločila za srednjo kvaliteto briketov - Bosch ali Royal canin, malo menjam. Zato pa not dam kaj boljšega, npr:
surov rumenjak, namočene ovsene kosmiče, žlico medu (fajn za dlako); kefir ali kislo mleko (za prebavo), konzerva ne preslanih in mastnih rib, v lastnem soku recimo (za dlako in vse ostalo); pečeno jajce, skuta z banano ipd. (kot dodatek če ima kdaj več napora); razkuhan riž (kadar kaka bolj redko); laneno seme, sadje in malo olivnega olja (redči blato) ali samo par makaronov, kuhanih korenčkov, malo juhce ali drugih primernih ostankov (preprosto zato, ker je razvajena in raje poje, če je not kaka packarija).

Potem me prime in si rečem, da to je pa že preveč in jo pustim kak teden na suhih briketih. Prvi dan se žalostno gledamo in s taco prestavljamo skledo, ta drugi dan pa že lepo je, sploh če je fajn zmigana in posledično lačna. No, in ko jo glih od-razvadim, začnem spet jovo na novo, ccc...
Najdi nekaj, kar je ok hrana, pa da rada je, potem pa ne preveč pustit da se zmišljuje. Kakor jo boš navadil, takle boš pa imel Tongue.
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #62 : petek, 18.02.2011 : 10:27:09 »

Hard varjanta - pustit brez hrane dokler se ne premisli in začne jest. Dela vedno, rabiš bit samo malo vztrajen in trdosrčen Wink.
Ne, žal ne dela vedno, kot tudi dodatki lahko ne pomagajo oz. so dobri samo dodatki (ali pa še to ne).
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #63 : petek, 18.02.2011 : 10:31:50 »

Imaš prav, sem preveč črno-belo napisala. Dela večinoma, pri normalnih, ne ultra komplicirajočih, tudi ni za sprobavat pri zelo suhih, ali celo bolnih. Da ne bomo kaj krivi.
Dodatke se sicer da spremenit v omako, da se jih ne more ven pojest, ampak spet - dela večinoma (gl. zgoraj)... Smiley
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #64 : petek, 18.02.2011 : 10:38:24 »

Dodatke se sicer da spremenit v omako, da se jih ne more ven pojest, ampak spet - dela večinoma (gl. zgoraj)... Smiley
Tud to se da, vsak briketek posebej Roll Eyes Ja, mam psihota Tongue
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #65 : petek, 18.02.2011 : 10:42:00 »

O marička Grin!
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #66 : petek, 18.02.2011 : 10:45:04 »

hihi, FŽ, tej tvoji dodatki so mi dali idejo kako bi jaz svoj Grin jedilnik oplemenitila Wink.

Mah...dejstvo je, da psi, ko vidijo, da  imajo možnost (pustimo na strani zdej tiste bolne, občutljive, itd.) si zmišljevati, bodo pač probali vse finte, da bi dobili "boljšo" papico. Jaz že vem, da bo naša danes zvečer lačna, ker gremo k tašči na obisk Roll Eyes in bo čakala, da pade kaj boljšega.
Logiran
SILBA MIA
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.789


WWW
« Odgovor #67 : petek, 18.02.2011 : 11:14:54 »

Sicer je tole tema o border colliih in ne vem, zakaj se to tukaj sprašuje in pogovarja Tongue...ko pa že, lahko povem, da imam najbrž nadrazvajene pse, kar se hrane tiče Cool. Vsako "plemenitenje" hrane se konča s packarijo okrog sklede Angry, zato, ker ven ližeta ali pobirata samo tisto, kar jima paše. Če jima pa ni ok, pa - sprobano - tri dni lahko štrajkata, tako čisto od daaaleč sledo povohata in gresta na svoj prostor, niti pipnit nočeta. Četrti dan pa lakota naredi svoje, pa še takrat žvečita, kot bi jima slamo dala jezen.
Se mi zdi od dodatkov, da je boljše se česa naravnega držat, zato ker je v poceni konzervicah preveč soli in druge svinjarije, kar pa res naredi ogromno razliko v okusu med eno in drugo hrano.
Pomaga pa namočit brikete in dodat kaj slastnega, naprimer ribjo konzervo, tisto tuno v lastnem soku.
Drugače jim pa kuham,  meso, ribe, včasih govej srček ali pa telečji jezik, vampe....in dodam zelenjavo in riž, ajdovo ali proseno kašo...Hec je, da je za Lizo to superduper, Švrki pa na stara leta rajše brikete je Shocked, kot tele moje packarije.
Logiran
Houdini
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.128


WWW
« Odgovor #68 : petek, 18.02.2011 : 11:46:42 »

Mi prav zdaj štrajkamo. Pa ni bilo potrebno veliko časa. En litrski jogurt  blizu "datuma" (jaz jih sicer skoraj vedno jem pretečene, sploh probiotične, samo smo imeli par litrskih...) pa sem ga natočila sebi, pa še njemu čez brikete in to le 2 dni (se pravi 4 obroke). In sedaj že od včeraj štrajkamo  Smiley  poje tako simbolično količino potem naju pa zasleduje in se dela ljubkega pa bogega pa užaljenega ....
Logiran
fr1234
novinec
*
Sporočil: 25


« Odgovor #69 : petek, 11.11.2011 : 23:36:49 »

Pozdravljeni. po dolgem času se javlam. Ni mi žal, da sem izbral to pasmo. Hodiva v šolo, sva čista in najboljša prijatelja...nobenih težav:), razen danes je psička začela renčat name oz napadalno se vede. predvsem gre to npr. ce ima kaj v ustih, kasno plastiko al karkoli kar unici (gre za zamaške) in ce ji hocem vzet zarenči oz. je napadalna!!!kaj lahko ukrenem, nekako se bojim, da bi me vgriznla in ji ne zaupam preveč...Potem se je tu tezave z zdravjem. Sepa na levo prednjo tacko. ugotovil sem, da ni nobenega zloma ali karkoli, tudi da bi jo katera tretja oseba poškodovala. En dan šepa drug dan ne...nevem kaj naj ukrenem??Veterinar ni ugotovil ničesar!
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #70 : sobota, 12.11.2011 : 16:46:30 »

So ga dali na test za klopne bolezni? To je prva misel ob nestalnem šepanju. Če nič ne najde, zamenjaj veterinarja, psu očitno nekaj je, heca se sigurno ne.
Glede renčanja - da ni to samo igra, moja renči kadar kaj ima, tko iz povabila k iogri, pa ji lahko magari glavo v gobec vtaknem, o agresiji ni sledu. Če je res agresivna, rabiš pomoč, to ni - vse je v redu, samo grize me. Če te pes grize, nekaj generalno ni v redu. Najdi si dobrega inštruktorja, strokovno pomoč, tako vedenje je treba zatret takoj in zdaj. Še danes pa lahko ukrepaš z ukinitvijo ugodnosti, res doslednimi zahtevami, nič privilegijev, vse si mora zaslužit, tudi večerjo, magari če mu jo po delčkih zdaješ iz roke - kot nagrado za pridnost in delo. Ti hodiš prvi, večkrat na sprehodu zahtevaš vaje poslušnosti, ne maziš ga skoz, božanje, crkljanje in igra zastonj, kadar si sam želi in pride mimo odpadejo, igra le na tvoje povabilo. Pa nujno strokovna pomoč. Pes te ne sme grizt in ščipat. In če ga ne razumeš narobe in samo grči iz igre, je obvezno skrajni in zadnji cajt za alarm.
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: Border collie vprašanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines