mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:43:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: kako umiriti mladiča
Strani: 1 2 3 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako umiriti mladiča  (Prebrano 21318 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AnjaB
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« : torek, 11.01.2011 : 10:14:38 »

saj vem saj vem, saj je mladič in je živahna in niti ne pričakujem, da bo cele dneve ležala v boksu in spala. samo vsake toliko dobi izbruh energije in sama ne ve kaj bi sama s sabo. potem pa skače in grize in se ji ne da nič dopovedati. veterinarka mi je rekla, da naj položim roke nanjo in ji rečm mir. ampak niti ko je ona to kazala ni pomagalo, pa zdaj tudi ne pomaga. zanima me, če ima kdo kako bolj efektivno metodo, da se jo malce umiri. aja, psička je pa mopsica stara 3 mesece, tako da fizično je ni problem obvladat Cheesy
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1 : torek, 11.01.2011 : 10:45:36 »

Kolikokrat na dan gre na sprehod? Meni je izredno pri srcu rek: Samo utrujen pes je zadovoljen pes. In še kako to drži! Sprehodi, igra doma do onemoglosti in izbruhov ne bo več. Fizično obvladovanje v takih situacijah pa po moje ni smiselno, saj odvečne energije s tiščanjem k tlom ne bo skurila.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #2 : torek, 11.01.2011 : 11:07:49 »

Čim več bodita zunaj in poskusita ločevat - zunaj se igramo (ali pa recimo v enem od prostorov doma), drugod pa smo mirni. Učenje miru vključuje tudi to, da hodiš počasi tudi ti, da skušaš bit 'na izi' ko počenjaš, kar pač počenjaš, da ne skačeš okrog nje in se ji ves čas posvečaš. Preden se ti zdi, da bo izbruhnila (ne čakaj da začne), gresta ven ali v prostor, kjer se igrata, se tam znorita, potem pa prideta nazaj in je ne 'šljiviš' več. Lahko ji daš kaj za žvečit - kost, kong, igračko itd. in se v miru posvečaš drugim stvarem. Kadar dobi popadke, je ne upoštevaš, ne sprejemaš vabila za igro, počakaš, da se umiri in jo šele potem ko je spet normalna povabiš k sebi in umirjeno božaš in ji tiho prigovarjaš. S časom se naučijo dobro ločit, kje je prostor za žur in kje sme bit divja jaga.
Logiran
AnjaB
novinec
*
Sporočil: 24


WWW
« Odgovor #3 : torek, 11.01.2011 : 11:24:13 »

hodi ven, je sicer mal boga, ker je ravno zimska, in ji sneg ne diši preveč, ampak zdaj ko je toplo pa jo vsi peljemo ven divjat in skupaj tečemo in se lovimo. saj ni preveč živahna, samo vsake toliko ima izpad, ko pa se ji enostavno zmeša in jo je sploh težko ignorirat, ker se spravi predvsem na moje noge (od drugih niso tako zanimive). isto počne tudi na sprehodih.
Logiran
Itlam
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.168


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 15.01.2011 : 13:30:37 »

Očitno je je treba še bolj zmatrat  Tongue. Mopsi sicer res niso neki športniki, ampak jasno, da dobi napade energije, če je še mladiček.
Po sprehodu se še malo igraj z njo, potem pa se obe umirita, lahko ji daš tudi kako govejo kost, da se bo zamotla.
Če ni ljubiteljica snega, pa morata energijo vseeno porabiti, najbolje je, da tečeta po poteh, ki so splužene in se intenzivno igrata še doma.
Ne se bat, da jo boš preveč zmučla, ker mops ti bo že sam pokazal, kdaj je dovolj  Tongue Wink
Logiran
sončnica2
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #5 : nedelja, 16.01.2011 : 20:00:30 »

Fini nasveti so že zgoraj, naj dodam samo, da pri nas pri mladičkovem napadu norenja (npr. laufanje gor in dol po sobi, kot da se ji je malo zmešalo;)) pomaga, da jo mirno primem, jo položim ob svojo desno nogo - z eno roko primem ovratnico, drugo roko/dlan pa dam na njena prsa in počakam, da se umiri (ponavadi se sama od sebe usede ali uleže), potem pa jo za to zelo pohvalim. Na začetku ta umiritev ni zgledala zelo efektivna, zdaj pa zadevo že pozna in se umiri v nekaj sekundah Smiley
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #6 : četrtek, 05.05.2011 : 07:51:19 »

Hmm, jaz imam isti problem Cheesy Ampak zanimivo, skoraj vedno se to norenje zgodi zvečer, zunaj. Teče v krogih, grize roke ali noge (kar je bližje), renči, laja... Laja predvsem takrat, ko mu rečem "ne" in požugam s prstom. Ignoriranje NE pomaga, prav tako ne reagira na igračke ali hrano. Včeraj sem ga dvignila v naročje in čakala kakšni 2 minuti, da se je umiril. Zaenkrat to še gre, ampak ima že skoraj 15 kg in dobre 3 mesece. Običajno mu ukažem ali celo prisilim, da sede ali pač nekaj naredi (dobi nagrado), ampak to je lahko samo trenutek, potem nadaljuje.
Če nori tudi noter, ga zaprem v boks ali pa peljem takoj ven - odvisno od predhodnih dogodkov.
Malo imam na sumu, da se mu "odpelje", ko je že precej utrujen. Zvečer, pol ure pred spanjem se dogajajo take stvari.
Tako, kot majhni otroci, ki so preveč utrujeni in so potem blazno sitni in ne morejo spat.
Čez dan je večino časa z mano ali starši zunaj, razen, kadar spi noter v boksu. Gibanja in ukvarjanja mu zagotovo ne primanjkuje. Ko ima dovolj ali je utrujen, gre kar sam pred vhodna vrata ali celo v hišo in direktno v boks.
Kakšna ideja s čim lahko še poskusim?
Z malo šolo začneva v kratkem, komaj čakam Smiley
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #7 : četrtek, 05.05.2011 : 09:02:04 »

ne razumem zakaj sploh tak ahisterija, da je treba mladiča umirit, ko si vzame svojih 10 minut za divjanje? Pustite žvali živet in oddelat njenih 500 krogov zaboga. Sej ni žvau plišasta niti plastična , niti defektna. Dokler nemir ne traja ves dan je vse ok z razviojem. Z meseci predvsem pa leti so napadi besnila redkejši in ( nažalost ) počasi izzvenijo. Raje zavarujte dragocene zadeve in poskrbite da  tla niso drseča, pa uživajte v opazovanju. Več možnosti za divjanje zunaj zmanjša število in intenzivnost "napadov", čist  ukine pa jih ne.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #8 : četrtek, 05.05.2011 : 09:14:15 »

Moja Mora je hvalabogu prvo leto življenja imela vsak večer zdrave mladičje napade naspidiranosti, kar pa sem reševala z ekstra, dodatnim sprehodom - ob vrnitvi se je praviloma zrušila kot hlod.
ne razumem zakaj sploh tak ahisterija, da je treba mladiča umirit, ko si vzame svojih 10 minut za divjanje? Pustite žvali živet in oddelat njenih 500 krogov zaboga. Sej ni žvau plišasta niti plastična , niti defektna. Dokler nemir ne traja ves dan je vse ok z razviojem. Z meseci predvsem pa leti so napadi besnila redkejši in ( nažalost ) počasi izzvenijo. Raje zavarujte dragocene zadeve in poskrbite da  tla niso drseča, pa uživajte v opazovanju. Več možnosti za divjanje zunaj zmanjša število in intenzivnost "napadov", čist  ukine pa jih ne.
Podpis.
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #9 : četrtek, 05.05.2011 : 09:22:46 »

Ne ne, ni problem v tem, da divja ali samo teče v krogih. Verjetno nisem dovolj poudarila, da je "problem" v tem, da v vsej tej noriji začne močno grizt, vleči hlače in rokave,renčat na polno, uničevat vse kar mu je na poti in nimam več idej, kako ta del preprečit...teče pa lahko kolikor mu paše, tega ne prekinjam. Pa naj naredi 100 krogov... Mi je prav smešen Smiley
Noter ne pustim divjanja nikoli, če ne zaradi drugega, zato, ker imamo ploščice po tleh in drsi.
Logiran
Laeja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 186


« Odgovor #10 : četrtek, 05.05.2011 : 10:10:00 »

vsi mladički grizejo zato ima pa tebe da grizenje preusmeriš na tisto kar lahko grize ... kakšne igrače, ki so temu namenjene itd.
oblačila pa roke .. moraš obvezno prekinit in umerit na pravo stvar in tisto pohvalit
Logiran
vidka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 155


« Odgovor #11 : četrtek, 05.05.2011 : 10:16:55 »

Ina moj inštruktor je rekel hvala bogu(ateist)da je tak...pa usmerjat v pozitivne stvari...pa če pes ni zaposlen dela pizdarije...pogovarjajse z njim,božaj,ne tulit...


Ne moreš napisat tako kot lahko poveš.
Moj inštruktor dela individualno od 3 mesecev naprej preko celega leta (KD SKOPP)
LP.
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #12 : četrtek, 05.05.2011 : 10:40:01 »

Ja, kdaj je težko smiselno napisat in razložit, se hitro narobe razume sram Smiley

Hm, sej tu mi zmanjka idej Laeja. S čim še? Igrače ga takrat ne zanimajo, ne hrana, ne nič. Ko se mu utrga, namreč. Samo mene "napada" ali pa kaj drugega prepovedanega Roll Eyes Smiley Sicer imam "pasja" oblačila, roke tudi umaknem takoj, ampak vseeno ni zaželeno, da sem jaz tarča Grin Cheesy
Drugače zdaj kar gre preusmerjanje v normalnih okoliščinah (se učiva oba), na žalost najraje grize klop (zunaj)  Roll Eyes, ampak to bo že. Seveda je tudi vedno pohvaljen, dobi nagrado ali se poigrava, ko nekaj neželenega preneha Smiley

p.s. prejšnji pes je kroge okoli hiše nabijal še pri 13. letih Shocked Grin Redkeje, a vseeno Grin Me malček spominja nanj Kiss
Logiran
Laeja
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 186


« Odgovor #13 : četrtek, 05.05.2011 : 11:25:09 »

si probala kakšno cufo položit čez rokav pa da se cufaš z njim tako .. še vedno bo napadel rokav, na začetku ... samo ga preusmeriš drugam oz. naj si misli, da je dobil tvoj rokav, pa je v bistvu igračo Smiley malo je treba bit hiter pa iznajdljiv ker verjetno je nekaj zaradi česar mu je bolj fino napadat tebe kot pa se cufat s tabo za igračo ... dobi pozornost takrat vedno? .. saj kazni ni nujno da so grobe, če ne pozna ukaza NE potem moraš najti kakšen drug način, da mu poveš da to ni dovoljeno ... malo preberi moj pes majsko številko ... mislim da je kar nekaj glede kaznovanja napisano Smiley
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #14 : četrtek, 05.05.2011 : 11:34:00 »

Eni ki ne marajo cuf, ful radi vlečejo kake stare cunje (majca, brisače). Če stvar diši po tebi, bi mogoče še rajši vlekel Tongue.
Čez rokav dat je pa super ideja.
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 05.05.2011 : 12:05:59 »

To! Shocked Cheesy Upam, da bo. Bom poskusila še danes Afro 

Evo, zaradi takih idej sem prišla. FŽ in Laeja, hvala Cheesy
Seveda takrat dobi "pozornost", saj ni druge, ko poskušam to odpravit. Ignoriranje ga pa še bolj razjezi in res nimam potrpljenja stati in prenašati tega 5 minut, da ga mine. Mi bo na koncu res kakšen prst manjkal ali vsaj hlačnica Grin Grin Zelo je vztrajen Kiss

Aja, kaj kislega, grenkega, zanič okusa, na roki...NE deluje. On vse mara, vse poje in poliže Roll Eyes Evil
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #16 : četrtek, 05.05.2011 : 12:30:53 »

čist ignoriraj č egriz ev tebe- jetežko ampak vztrajaj, kot kandelaber in glej stran ali v zrak. Že ko te pogleda s tistim pogledom lahkorečeš ne, obmiruješ in gledaš stran, č en enapade pa vržeš plišasto igračo ali mu kaj ponudiš za grizenj eali ga pošlješ naj sam išče igračo (kasneje kose mu malo sanj az akaj gre. Preusmerjaj torej na kaj drugega in se igraj, če prime igračko, n akoncu igre zamenja z ahrano , mu pusti ihgračo ali daj žvako. Potem tako naučiš "kje je igračka" in ko pes nekega dne razume, da nato vprašanje ne napade tebe ampak leti po igračko , si zmagal. Ko malo odraste lahko z auvod pred igro zahtevaš malo samoobvladovanja- naj najprej kaj naredi. Če sedaj dolgo ignoriranje ne prinese uspeha,si do sedaj prevečkrat potrdila grizenje tebe. Ne pozabi, tudi z otepanjem in kaznovanjem si potrdila, ker si opazila prizadevanja. Torej če v doglednem času  ne popušča ga dvigneš in zapreš v drug prostor, da se umiri. Če je zagrizen vate pazi,da se razburiš, ko razklepaš čeljust. Bodi mirn ain "piš me v uh" razpoložena. Primeš gobec od zgoraj in stisneš, razkleneš lahko pospremiš z NE ali dosti ali pusti poveljem ali fuj, pač ni bistveno , lahko si tudi tiho, če bi tvoj glas izdajal bolečino ali živčnost.
Svetujem seanse klikanja namesto hranjenja iz sklede in n k oncu seanse igra do utrujenosti- to hitro pripelje do konstruktivnejšega vlaganja energije.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #17 : četrtek, 05.05.2011 : 12:33:12 »

pazi da se NE razburiš , seveda, ;-)
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #18 : četrtek, 05.05.2011 : 12:59:17 »

Hja, to z mirno stojo...se bom še trudila, ampak dejansko vztraja po nekaj minut in ni neboleče, roke in noge imam že polne prask Roll Eyes In ravno pred poletjem Wink Cheesy
Ko je začel s takimi poskusi, sem vedno ignorirala, ker ni delovalo, sem prešla na ostale možnosti.
Verjetno mu res ugaja tudi to, da ga odrinem, "snamem", samo, da je efekt Evil Bom nehala, potem bomo pa videli.
Kam zaprem ga pa težko, ker je to običajno zunaj, na travniku...
Vpijem ne, stokam ne, samo oster - nizek NE (smeš) ali v tišini. Če sedim, ko začne na polno cufat, takoj vstanem, in če še vztraja, stopim bolj pokončno in s "težko" nogo proti njemu, potem da pa malo mir...full pohvalim Smiley
Pa ne morem verjet kako močnejši ugriz že ima, vedno težje razklenem Cool

Kar se igre tiče je pa tako, da malo klikam, malo pa s pohvalami. Vedno zraven tudi priboljške (pol vsakega obroka gre na ta način). Na cca. vsaki 2 uri gre kar sam spat v boks, oz. kadar hoče Grin Dopoldne, ko je s starši, pa menda še malo več spi. Očitno nabira energijo za popoldne z mano, da me okupira Grin
Logiran
MT Deli
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #19 : četrtek, 05.05.2011 : 13:44:33 »

Oh tele "psiho" napade smo pri nas zmeraj radi gledali. Ko so se začeli je bilo nekaj časa ravno tako boleče, čeprav je psička na cca 10 kg sedaj ko je odrasla. Sem pa takoj začel delati na kontroli ugriza. Ne ob psihotu, ampak ob vsaki igri. Po nekaj tednih je razumela, da ji dovolim igro z roko, ne sme pa stisniti.  Evil Sedaj je to že čisto normalno in ko leta in dirja, pa prijema roke vedno pazi, da gobca sploh ne zapira. V bistvu se samo pritisne na roko in leti dalje.
Roka je lahko prav fina igrača, pa še vedno jo imaš s sabo. Samo odločiti smo se morali kaj dovolimo in kaj ne.
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 05.05.2011 : 13:46:11 »

Še način, prosim Wink
Vse bom poskusila... Tongue
Logiran
MT Deli
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 05.05.2011 : 13:51:24 »

Osnove vzgoje.....
Igra .......in ko premočno zagrabi rahel NE in konec igre. Sem bil zelooo dosleden in sem celo vstal in se za nekaj sekund obrnil stran (pokazal hrbet kuži). Ko se je umirila pa takoj spet igra (5 ali 6 ponovitev, nič več). Po nekaj kratkih tovrstnih intervalih je pokapirala kdaj je konec igre, potem pa je še nekaj časa trajalo ko sva utrjevala.
To sva počela še pri mlečnih zobkih, ki so res prave šivanke.
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #22 : četrtek, 05.05.2011 : 14:01:44 »

Aja, klasika. To sem že vse poskusila. Štos je, ker to počne tudi, ko se ne igrava in praktično nimam česa prijetnega (za oba) prekinit.
Kar se doslednosti tiče, mislim, da sem kar pridna, na njegovo smolo Wink Se zavedam, da kar mu bom sedaj dopuščala, bo počel tudi, ko bo odrasel - "no go" trmoglavka  Grin
Upam, da bodo ti novi predlogi, ki sem jih dobila, pomagali super
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #23 : četrtek, 05.05.2011 : 14:16:25 »

Kaj jaz vem - jaz sem vedno umirjala kadar so šle zadeve predaleč tako, da sem dala psa v njegovo posteljo ali zaprla stran od nas (na sprehodu ga npr. lako privežeš kam, da ne more skakat vate in se obrneš stran). Pa tudi vratno gubo sem že zagrabila, če je bilo res ekstremno.
Nekaj pa je definitivno najbolje - opazovat psa in preden do izpadov sploh pride zadevo zatret v kali z glasom.
Aja, pri nas je zelo zelo zelo pomagalo tudi zelo globoko renčanje z ˝napadalno˝ naprej nagnjeno pozo in uiber grdo gledajočim obrazom in privihanimi ustnicami. Prav tako zares režeče pasje renčanje in fiksiranje direkt v oči. V tem primeru se psa sploh ni bilo treba dotaknit. Samo je težko ostati resen, sploh če veš, da te nekdo gleda, tako da bolje da ne probaš, če misliš, da boš sredi renčanja planila v krohot. Pravzaprav je bilo največkrat NE, potem renčanje ali zapiranje in le res dvakrat ali trikrat vratna guba. Zdaj ko gledam za nazaj mi je kar nekoliko žal za tisto vratno gubo, ampak v tistem trenutku res nisem več vedela, kaj naj naredim in je prišlo čisto spontano do takega načina kazni. Mislim, da bi šlo pri naši tudi drugače.
Vsaka tehnika pa mora biti izvedena trdno, odločno in brez omahovanja. Vse - glas, mimika, drža...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #24 : četrtek, 05.05.2011 : 14:25:16 »

Če odrineš, je še 100x večji žur. Se tudi jaz strinjam s tem, da se ignorira, če pa ne pomaga pa mirno odstrani in omeji, kot je super opisala deteljica. Če ne drugo nimam toliko denarja, da bi vsak teden kupovala nove hlače Wink
Verjetno pa tudi ti nimaš takih interesov, da bi ob tem grizenju slekla hlače in se z njimi cufala s psom hi hi  Tongue
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #25 : četrtek, 05.05.2011 : 14:39:09 »

Hehehe, seveda Smiley
Odrivanje vem, da ne pomaga, a vseeno kdaj...ko ga imam poln "kovček" Angry  sram Vprašanje, če bi pomagalo, da si slečem hlače, potem bi šel pa direktno na nogo, nogavice, čevlje, vezalke... Lips Sealed Cheesy
Bom poskusila z renčanjem za foro, me zanima kakšna bo reakcija Grin Sosedje so pa že tako mnenja, da se preveč ukvarjam z njim in sem čudna bravo

Ampak, ko se igrava, cufava ali kaj takega, pa točno ve, kaj pomeni "spusti" butnglavc Cheesy
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #26 : četrtek, 05.05.2011 : 15:01:53 »

s hlačami bi glih spodbujala Wink Je bilo mišljeno kot hec Tongue
To je bil en "primer" iz seminarja Mie Skogster, kako spodbujat plen pri mladiču.  Evil
V stilu, mala zver mora vedno zmagat! In če se obesi na hlače, mu prepustiš hlače Wink

Je pa pač tako, da če rečeš ne in resno misliš, navadno pes preneha z nezaželjenim vedenjem, če ne se ga pa ustavi. Brez razburjanja ali panike. Odločno in mirno. Navadno sploh ni potrebno ponovit večkrat...

Med navadno igro ni toliko v nagonu kot v tem primeru in ima boljšo kontrolo nad sabo. Je še mladiček in si mora to še konkretno izgradit.

Bo treba bit bolj trmast od njega in bo Smiley

PS: Na sosede se pa itak vsi požvižgami hi hi
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #27 : četrtek, 05.05.2011 : 15:02:30 »

...požvižgamo...  sram
Logiran
Inanna
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #28 : četrtek, 05.05.2011 : 15:49:30 »

Sem razumela, da je bil hec Wink Samo razmišljala kaj bi bilo, če bi res to storila Shocked Cheesy

Pišuka, NE res ne deluje, ko je v akciji, pri nikomur. Zato sem spraševala, če ima kdo še kakšno idejo Smiley

Spadam med najbolj trmaste, ne bom se mu dala, ne ne veselje

Soseda pa rada še malo vzpodbujam Azn
Logiran
my besty
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #29 : nedelja, 26.02.2012 : 10:58:45 »

živjo!

sem nova na tem forumu....dva dni nazaj smo dobili v naš dom dobra dva meseca starega mladiča kavalir king charles španjela.....in seveda kot vsak mladič ima tudi naš te energične izpade, med katerimi bi najrajši raztrgal vse, kar mu pride pod zobke....zaenkrat še kar dobro usmerjamo tole energijo na igrače in moram reč, da kadar rečem s posebno ostrim glasmo NE, me kar uboga in potem takoj priteče k meni....z namen seveda, da bi se mal prsmilil mi:)) he he  je pa treba bit res dosleden. doma imam tudi 4 letno hčerko in seveda je tudi z njo sedaj zelo veliko učenja, kako se s psom igra, kaj se lahko dovoli in kaj ne...je zelo pridna in nežna z njim, zna pa tudi že glas povzdignit kadar jo hoče z zobki zagrabit....vsi se učimo...

no pa dovolj, da ne bom predolga, zanima me samo nekaj, v prejšnjih odgovorih sem zasledila, da je pametno zaščitit tla, da mladiču ne drsi....zakaj je to treba? ker mi smo zanalašč odmaknili preprogo, saj smo še v fazi učenja lulanja zunaj tko da.....zelo pogosto brišem lužice po stanovanju in ne bi glih rada, da mi polula preprogo:)
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #30 : nedelja, 26.02.2012 : 11:21:11 »

Drsenje tal je škodljivo za sklepe, predvsem kolke - kolčna displazija je precej pogosta predvsem pri psih večjih pasem. Lahko pa na tla namesto preproge pritrdite (zalepite) plenične podloge (dobijo se tudi v velikosti postelje, običajne so 60x60 oz. 60x90). Ne drsi in vpije urin, pa nepremočljive so Wink.
Logiran
my besty
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #31 : nedelja, 26.02.2012 : 13:17:37 »

ok, hvala za odgovor.....sem pogrnila en star tepih, ki ga ni škoda.....v tem smo začetniki in čeprav prebereš malo morje vseh knjig in člankov, še vedno ne moreš vedeti vsega Smiley
Logiran
SplashofLove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


WWW
« Odgovor #32 : torek, 28.02.2012 : 11:27:09 »

Malo offtopic, my besty - po moje imava s fantom sestrico vaše kepice Smiley

Midva sva ta problem uspešno rešila tako, da sva ji pristrigla dlako med blazinicami - prej jo je kar metalo iz ovinka, zdaj pa ji tu in tam med napadi energije še zdrsne, sicer pa je problem v 90 % rešen Cool

Veliko veselja z malim razigrancem! Kiss
Logiran
Fifi1
odvisnež
*****
Sporočil: 884


WWW
« Odgovor #33 : torek, 28.02.2012 : 13:13:27 »

My besty, v trgovinah se dobi nogavičke za pse, ki imajo gumjaste podplate in tako preprečujejo zdrsevanje. Pobrskaj malo po Googlu, gotovo boš našla.
Logiran
my besty
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #34 : četrtek, 01.03.2012 : 20:11:54 »

Malo offtopic, my besty - po moje imava s fantom sestrico vaše kepice Smiley

Midva sva ta problem uspešno rešila tako, da sva ji pristrigla dlako med blazinicami - prej jo je kar metalo iz ovinka, zdaj pa ji tu in tam med napadi energije še zdrsne, sicer pa je problem v 90 % rešen Cool

Veliko veselja z malim razigrancem! Kiss



zakaj tko mislš....a zarad imena? Smiley))
Logiran
SplashofLove
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


WWW
« Odgovor #35 : četrtek, 01.03.2012 : 21:23:32 »

Zaradi starosti in imena, ja Wink
Logiran
my besty
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #36 : sobota, 03.03.2012 : 09:23:47 »

evo, danes sem se tudi jst lotila striženja dlakic med blazinicami in morem reč, da je res bolš...ne drsi mu več tko močno kot pa prej:)

ga pa zadnja dva dni čist meče.....spravi se nad vse kar mu pride pod zobe....mormo se kar fajn potrudit da ga motiviramo za kako igračo....ker v tem navalu energije tudi če ga vzamem v naročje, kar je imel prej zelo rad.....mi začne samo lase grist in ušesa in sem pa primorana spravit na tla Cheesy

jutri imamo sestanek za malo šolo...komi čakam, da vidim kako bo Wink

SplashofLove.....kje pa si kupla kužiko vašo? če se sploh lahko tle na forumu to pove? Smiley
Logiran
beauceron-dog
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #37 : sobota, 03.03.2012 : 21:17:28 »

Tudi naša beauceronka je trenutno zelo divja, saj ima komaj dva meseca. Le da pri njej je težko umiriti to divjanje in je res problem, ker nori konkretno cel dan. In je malo težje jih umirit, ker pri dveh mesecih je kar težka. Smiley
Ampak je pa res zelo veliko zunaj, saj imamo dvorišče, ampak res ne neha z divjanjem.
Logiran
D.Roze
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 95


WWW
« Odgovor #38 : nedelja, 12.08.2012 : 19:55:55 »

imam eno vprašanje in ga bom kr postavil tukaj, ker mislim da sodi sem..
zanima me ali vi vašega mladička oziroma ste ga, ko vas ni doma zaprli samo v eno sobo ali mogoče v ograjico in mu dali igračke noter in te stvari da se zaposli ali ste mu dovolili sprehajanje po celem stanovanju tudi v vaši odsotnosti?
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #39 : nedelja, 12.08.2012 : 20:03:13 »

Vsi naši pasji mladiči do cca 5 meseca so bili v naši odsotnosti omejeni, za ograjico. Če bi ga imela danes, bi se odločila za boks, ker prosto sprehajanje po stanovanju zna biti nadležno in nevarno (pomisli na pogrizene kable in podobne zadeve).
Logiran
eva84
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 123


WWW
« Odgovor #40 : sobota, 15.02.2014 : 15:14:52 »

Živjo, eno hitro vprašanje, danes sem bila na sprehodu z dvema mladičkoma večje pasme (starima cca 3 mesece) in sta se mi precej motala med nogami. Ko sem se izogibala enemu, sem pohodila drugega. Malo je zacvilil, potem pa se ulegel pred mano na hrbet. Malo sem ga potolažila, pobožala in mu dala par briketkov. Res sem bila kar jezna nase, ker sem tako štorasta. Hodil je potem ok in ni videti, da bi ga kaj bolelo. Tudi bal se me ni. Sem prav naredila? Ga bodo opazovali še naprej, samo res ne bi hotela, da bi se kaj bal zaradi vsega tega.
Logiran
Strani: 1 2 3 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Vzgoja pasjega mladička  |  Tema: kako umiriti mladiča
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines