mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 18.04.2024 : 01:48:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: Literarni natečaj "Življenje je zabavno" - pravila, navodila, seznam
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Literarni natečaj "Življenje je zabavno" - pravila, navodila, seznam  (Prebrano 10686 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : ponedeljek, 31.01.2011 : 10:53:38 »

Literarni natečaj za najboljšo zgodbo "Življenje je zabavno"

Vsak dan beremo tukaj o dogodivščinah, ki jih živite s svojimi živalmi, in se ob tem pogosto nasmejemo do solz. Zakaj ne bi zabavnega vsakdana s svojim psom, mačkom ali drugo živaljo strnili v svojo zabavno zgodbo? Smiley

Na mojpes.netu razpisujem natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Življenje je zabavno.
Vsak živalski osebek je nekaj povsem posebnega in le vi, kot njegov skrbnik, ki živite z njim, nam lahko poveste, kakšne vragolije počne, kako vas nasmeje in vas vsak dan s čim preseneti ... Vsi vemo, da je z našimi bolj ali manj kosmatimi prijatelji vsak dan nekaj prav posebnega. Wink

Kdo lahko sodeluje na natečaju?

Na natečaju lahko sodelujejo vsi člani mojpes.neta z uporabniškimi paketi midi, maksi ali mega, ki nam pošljejo svoje zgodbe do 2. 4. 2011 do 24h v skladu z našimi pravili in navodili za pisanje zgodb.

Tematika natečaja

Splošen naslov natečaja je Življenje je zabavno, ker pa smo na spletnem portalu, ki je v celoti namenjen lastnikom psov in drugih živali, se razume, da morate v zgodbah govoriti o zabavnih plateh življenja z živalmi. V zgodbah lahko nastopajo katerekoli vrste živali.

Nagradni sklad

Izbor uporabnikov
V izboru uporabnikov sodelujejo vse objavljene zgodbe.
Nagrade bodo znane najkasneje do zaključka zbiranja zgodb, do 2. 4. 2011.

Poseben izbor Polone Samec
V posebnem izboru sodelujejo samo zgodbe, v katerih nastopajo v Zavetišču Horjul posvojene živali.
Vodja Zavetišča Horjul Polona Samec bo med zgodbami, v katerih bodo nastopale živali, ki so bile posvojene v Zavetišču Horjul, izbrala eno zgodbo po lastnem izboru.
Kaj bo podelila piscu za nagrado, bo znano ob objavi nagrajenca, vsekakor pa to ne bo žival. Wink Smiley

Nagrad v nobenem primeru ne bo mogoče zamenjati za denar.

Splošna pravila za ta natečaj

- Splošna pravila za pisanje in objavo zgodb, s katerimi sodelujete na mojpes.netovih literarnih natečajih, so TUKAJ.
- Razen končnega roka za oddajo zgodb datumskih omejitev ni, zato lahko sodelujete tudi z zgodbami, ki ste jih napisali v preteklosti.
- Ne veljajo zgodbe, s katerimi ste že sodelovali na mojpes.netovih natečajih, in tiste, ki ste jih že objavili na internetu ali v tiskanih medijih.
- Omejitev v številu zgodb enega uporabnika ni. Lahko napišete zgodbo za vsakega psa, mačka ali drugo žival, če imate več živali, ali za vse skupaj.
- Avtor zgodbe je lahko samo član mojpes.neta. Sorodniki in drugi ne morejo sodelovati na natečaju.
- Vse zgodbe bodo strokovno lektorirane.

Pravila za pošiljanje zgodb

Zgodbo pošljete po emailu, ki mora vsebovati sledeče:
- v naslovu emaila naj piše "moja zgodba",
- v sporočilu emaila naj piše:
* vaše uporabniško ime,
* ime in priimek avtorja (samo člani ste lahko avtorji),
* naslov zgodbe,
* ime ali vzdevek avtorja za objavo;
- v priponkah naj bo:
* zgodba v Word dokumentu z najmanj 4000 in največ 8000 znaki brez presledkov,
* 5 ali več kvalitetnih fotografij (v priponkah).

Termini in potek natečaja

Natečaj za pisanje in zbiranje zabavnih zgodb traja od 31. 1. 2011 do sobote, 2. 4. 2011 do 24h. V tem času imate udeleženci čas napisati zgodbe, izbrati fotografije in se z administratorjem mojpes.neta v skladu z navodili v pravilih za pisanje zgodb uskladiti za objavo. V natečaju sodelujejo vse zgodbe, ki bodo skupaj s fotografijami in v skladu s pravili do 2. 4. 2011 do 24. ure prispele na email jana@mojpes.net.
Zgodbe bodo v posameznih temah na mojpesForumu objavljene sproti, kot bodo prihajale. Zgodbe, ki bodo prispele zadnji dan, bodo objavljene najkasneje do petka, 8. 4. 2011, v kolikor bodo v vsem zadostile razpisnim pravilom. Usklajevanja glede vsebine in fotografij ali drugih podatkov zadnji dan ne bo več.
Spremeniti besedilo zgodbe ali zamenjati fotografijo je mogoče le do izteka roka za oddajo zgodb.

Potek izbora najboljših zgodb

Na mojpesForumu bo objavljena nova tema za izbor najboljših zgodb tega natečaja. Vse prispele in objavljene zgodbe bodo navedene v seznamu z ustreznimi povezavami do zgodb. V anketi, ki bo objavljena najkasneje 8. 4. 2011 na mojpesForumu, boste lahko vsi registrirani uporabniki mojpes.neta do sobote, 30. 4. 2011 do ure, ki bo navedena ob anketi, glasovali za najboljše zgodbe. Obenem boste tisti, ki boste glasovali, povabljeni k utemeljitvi svojih glasov, kar bo v pomoč pri izboru, v kolikor bo po anketi prišlo do enakih števil glasov pri več zgodbah. Vsak bo lahko glasoval samo enkrat. Glasov se ne bo dalo popravljati, spreminjati ali dodajati. Za glasovanje bo potrebno biti vsaj registriran uporabnik mojpes.neta in prijavljen na mojpesForum. Gre za delno tajno in delno javno glasovanje. Vsi glasovi v anketi se bodo avtomatično beležili, prikazali pa šele 30. 4. 2011 ob uri, ki bo navedena ob anketi. Vse utemeljitve bodo javne.

Komisija za izbor

Komisijo za izbor sestavljajo predstavniki mojpes.neta in sponzorji.
Komisija za izbor bo 1. 5. 2011 objavila izid natečaja in navedla zmagovalne zgodbe, ter objavila datum in kraj podelitve nagrad avtorjem zmagovalnih zgodb.
V primeru, da bo več zgodb dobilo po glasovanju v anketi enako število glasov, odloča o razvrstitvi ustrezno število utemeljitev glasov glasovalcev. V kolikor bosta še vedno imeli dve zgodbi enako število glasov, bo o uvrstitvi odločala komisija za izbor.
Komisija je pristojna tudi za obravnavo in reševanje vseh morebitnih pritožb.

Pravna in avtorska določila

Vsi udeleženci v natečaju s svojo udeležbo dovoljujete uporabo zgodb in fotografij v skladu s pravili in navodili za pisanje Moje zgodbe in pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net. Zgodb, ki bodo sodelovale v natečaju, avtorjem ni dovoljeno objavljati drugje (spletne strani, tiskani mediji) brez predhodnega soglasja mojpes.neta.

Vsi udeleženci v natečaju ste obvezani ob poslani zgodbi navesti ime in priimek avtorja zgodbe ter ime ali vzdevek, pod katerim dovoljujete objavo zgodbe.

Jana Pahovnik
www.mojpes.net

Gavce, 31. 1. 2011
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : ponedeljek, 31.01.2011 : 10:54:16 »

Pravila in navodila za pisanje zgodb,
s katerimi sodelujete na mojpes.netovih literarnih natečajih


Kako obsežna naj bo zgodba?
Ker gre pri zgodbah predvsem za to, da bralci izvedo čim več o življenju z vašo živaljo, je potrebno res nekaj napisati in ni dovolj le kratek opis. Besedilo zgodbe ima lahko minimalno 4000 znakov in maksimalno 8000 znakov brez presledkov.
Besedila, ki bodo pripravljena samo v slengu, bodo zavrnjena.

Lahko dodam fotografije?
Seveda spadajo k zgodbam tudi fotografije. Na njih mora biti žival, ki nastopa v zgodbi, lahko pa so zraven tudi ljudje in druge živali. Minimalno število fotografij je 5 (pet), navzgor število ni omejeno, pričakuje pa se razumno število fotografij glede na obseg besedila.
Zagotovo ne bodo zavrnjene zanimive in dobre fotografije. Med podobnimi fotografijami ene živali bo objavljena le ena. Primer: psa smo 5x zaporedoma slikali na travniku z isto igračo v gobcu - objavljena bo samo ena fotografija).
Za vsako fotografijo je potrebno navesti avtorja. Če avtor fotografije niste vi, potem potrebujete dovoljenje avtorja fotografije za objavo na mojpes.netu. Dovoljenja ni potrebno pošiljati zraven fotografij, temveč že s pošiljanjem fotografije na jana@mojpes.net jamčite za avtorizacijo in dovoljenje za objavo na mojpes.netu.

Sestavljeno imam zgodbo, izbrane imam fotografije, kaj pa zdaj?
Postopek je sledeč:
1.) Zgodbo pošljete po emailu, ki mora vsebovati sledeče:
- v naslovu emaila naj piše "moja zgodba",
- v sporočilu emaila naj piše:
* vaše uporabniško ime,
* ime in priimek avtorja,
* naslov zgodbe,
* ime ali vzdevek avtorja za objavo;
- v priponkah naj bo:
* zgodba v Word dokumentu z najmanj 4000 in največ 8000 znaki brez presledkov ,
* 5 ali več kvalitetnih fotografij.
2.a) Po prejemu vseh materialov (tekst, fotografije, vsi podatki ...) bodo le-ti pregledani in če bo vse v skladu s temi pogoji, bo zgodba strokovno lektorirana, po lekturi pa objavljena skupaj s fotografijami.
2.b) V kolikor po prejemu vseh materialov (tekst, fotografije, vsi podatki ...) kaj ne bo v skladu s pogoji tega natečaja, bo avtor zgodbe o pripombah obveščen po emailu.
3.) V mojpesGaleriji bodo objavljene prejete fotografije z ustreznimi navedbami o avtorju.

Koga in kako lahko v zgodbi omenjam?
Pri zgodbah v naših natečajih ne delamo reklame za nikogar, temveč predstavljamo življenje s svojimi živalmi. Očitno reklamiranje izdelkov, podjetij, vzrediteljev in drugih ni sprejemljivo.

Je lahko zgodba objavljena tudi kje drugje na internetu?
Ne. Teh zgodb ne smete ne v celoti in ne v delih objavljati drugje.
Avtor zgodbe lahko po predhodnem dogovoru objavi svojo zgodbo na svoji spletni strani. Brez izjeme bom zahtevala izbris objavljenih zgodb drugje, v kolikor bodo objavljene brez moje vednosti in soglasja. Za objave na forumih in facebooku ni mogoče dobiti soglasja za objavo.
Kakršnakoli uporaba materialov z mojpes.neta je dovoljena le v skladu s pogoji uporabe spletnega portala mojpes.net.
Vse nedovoljene objave bomo preganjali v skladu z veljavno avtorsko zakonodajo, takoj ko bomo kršitev ugotovili.

Ali lahko iz kateregakoli razloga zahtevam izbris zgodbe?
Ne. Izbrisa zgodbe ali katerega od njenih delov ni mogoče zahtevati. Zgodbe so po objavi v materialni lasti mojpes.neta. Vi, kot avtorji obdržite vse moralne avtorske pravice - navedbo vašega imena pod zgodbo kot celoto v vseh primerih.

Ali lahko mojpes.net objavi ali dovoli objavo zgodbe drugje na internetu ali v kakšni publikaciji?
Mojpes.net lahko uporabi zgodbe za svoje aktivnosti (članki, raziskave, literatura, revije, plakati, akcije,...), ki jih bo izvajal pod imenom mojpes.net, vendar z vsemi podpisi o avtorstvu in po predhodnem dogovoru z avtorjem izbrane zgodbe. Za objave v posameznih rubrikah na mojpes.netu ni potreben poseben dogovor.
Mojpes.net lahko dovoli objavo na drugih spletnih straneh ali v publikacijah šele po odobritvi s strani avtorja zgodbe in/ali fotografij.

Ali je mojpes.net dolžen objaviti mojo zgodbo?
Mojpes.net po lastni presoji odloči, kateri materiali bodo objavljeni na mojpes.netu in kateri ne. Mojpes.net ni dolžen objaviti nobene zgodbe in/ali fotografije, je pa dolžen dodatno objaviti pripise o avtorstvu k materialom, če se po objavi ugotovi, da za to obstajajo razlogi (prej zamolčani ali lažni podatki o avtorju,...).
 
Ali lahko mojpes.net izbriše zgodbo, ki sem jo prispeval?
Mojpes.net lahko kadarkoli in brez pojasnila izbriše katerekoli materiale. Predvsem gre tukaj za zahtevo "pravega avtorja" po izbrisu fotografije ali kaj podobnega, za ukinitev mojpes.neta ali drugih razlogov.
Če gre za izbris celotne zgodbe, se nikjer na mojpes.netu ne navaja podatkov o izbrisu.
Če gre za izbris samo dela materialov (del besedila, fotografija,...), se navede po presoji administratorja na mestu izbrisa kratek komentar o razlogu za izbris.
 
Kam naslovim morebitna dodatna vprašanja o pripravi in objavi zgodb, pritožbe, zahteve za popravke,...?
Vsa dodatna odprta vprašanja pošljite meni po zasebni pošti na mojpesForumu ali po emailu.

Jana Pahovnik
jana@mojpes.net

Gavce, 31. 1. 2011
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : petek, 11.02.2011 : 11:59:02 »

Seznam zgodb natečaja "Življenje je zabavno":
(Naslov zgodbe je povezava do teme, kjer je zgodba objavljena.)

oznakaavtornaslov
zz01BopejaLana-štiri tačkepikacom
zz02SandraSestrici za vedno
zz03S in M 2011Prav nič posebna zgodba
zz04MaksiMašaProjekt: SVOBODA
zz05sonce rumenoRana ura, zlata ura!
zz06sanco1aStopinje v zraku
zz07Branka VidmarV dvoje je lepše
zz08Teja MartinovičŽivalsko kraljestvo

* Vse fotografije so tudi v albumu "Življenje je zabavno".
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : ponedeljek, 21.03.2011 : 11:55:16 »

Nagradni sklad:

Nagrade prispeva:


nagrade po izboru uporabnikov:
1. nagrada: bon v vrednosti 50 € za nakup v trgovini za živali
2. nagrada: pasja postelja Comfort XXL
3. nagrada: bon v vrednosti 30 € za nakup v trgovini za živali
4. nagrada: knjiga Psi za telebane
5. nagrada: knjiga 300 vprašanj o psih
6. nagrada: majica mojpes.net po izboru nagrajenca
7. nagrada: magnetna avto nalepka mojpes.net

Nagrad ne bo mogoče zamenjati za denar.
Način, dan in kraj podelitve nagrad bodo objavljeni ob končni objavi rezultatov in razglasitvi najboljših zgodb.
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  puzzle ...  |  Literarni natečaji  |  Tema: Literarni natečaj "Življenje je zabavno" - pravila, navodila, seznam
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines