mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 04:49:11

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Aarash
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: Aarash  (Prebrano 18663 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #45 : sreda, 06.04.2011 : 11:58:16 »

Če je stanje tako in gre samo za par mesecev matranja, ki bodo v zavetišču in na stroške zavetišča (kako je s kvaliteto življenja v točno tem primeru ne vem)...
Potem, Smetka, jaz na tvojem mestu pomoje niti ne bi s posnetki odpirala debate in sto različnih mnenj, ki se nujno začnejo...
Kruto, ampak breme odločitve je na koncu itak tvoje, tako kot je tvoja muka, ko ga gledaš trpet in ko ga boš peljala tja, kamor bi ga morali drugi Sad.
Kriv je pa itak nekdo drug, pacek, ki mu najbrž nikdar ne bomo vedeli imena.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #46 : sreda, 06.04.2011 : 12:02:21 »

Včasih ni slabo preverit, če vidiš kaj "narobe". Simpl pa ni, sploh na stare, ki so bili več ali manj celo življenje v riti, mam pa jst "piko", ker se mi vedno zdi, da je fajn kakšno krivico popravit, če je možno.
Logiran

deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #47 : sreda, 06.04.2011 : 12:30:03 »

smiselno je investirat čas, živce, prostor  in navsezadnje denar tja kjer je največ učinka
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #48 : sreda, 06.04.2011 : 12:31:13 »

A, pri takih tastarih tudi jaz ponavadi kaj narobe vidim, sploh če me spominjajo na kakšno od naših...tale junak me spominja na prinašalko Liso, ki jo je tudi kap, pa je občasno zgledala še slabše, se popravila, potem pa se je ponovilo...parkrat, dokler se nazadnje ni več popravila. Še izraz ima malo podoben...res imate težko delo.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #49 : sreda, 06.04.2011 : 13:14:51 »

Mi vas vsaj v mislih podpiramo...  Kiss Undecided  Kiss
Vem, da je katerokoli odločitev težko naredit Lips Sealed. Se vedno bolj o takih situacijah sprašujem ob moji psici, in vedno pomislim, kako je, če se moraš to pogosteje spraševati  Lips Sealed
Logiran
an-ja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 255


« Odgovor #50 : sreda, 06.04.2011 : 14:31:16 »

Mogoče si pa Aarash želi, da zdaj, ko je končno dobil skledo hrane, vodo in ležišče, počaka še kak dan ali dva, da začuti mir v sebi, potem pa v miru leže k zadnjemu počitku, se poslovi od tega sveta in nekje nad mavrico začne znova...
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #51 : sreda, 06.04.2011 : 14:35:00 »

Jaz sem bila trikrat pred tako odlocitvijo, 2x pri psih in 1x pri macki. Pri psih bi se morda dalo, pa bi se pes matral, pa pod velikim vprasanjem je bila kvaliteta zivljenja po tem in zelo verjetno ponovitve tezav v prihodnosti..kaj hocem rect? Da bi tisti trenutek morda lahko uspeli (za Dinota je bilo se to pod vprasajem) in mi doma nismo hoteli nic drugega bolj kot to. Onadva sta tudi hotela. Sta pa bila zelo slabo. V sebi nikoli nisem bila zares preprocana ce je bila odlocitev pravilna, v bistvu sem ko sem ju uspavana peljala domov hotela samo eno nerealno stvar-da evtanazija nekako kar nebi prijela in bi se zbudila. Ampak realno je bila odlocitev pravilna. Pri macki smo ji pa samo pomagali prej oditi, ker je pocasi ze odhajala (ledvice v odpovedi).

Tole je res tezko in najhuje, je ker moramo mi odlocati o tem a oni lahko zivijo ali ne. Samo mi smo ljudje in take stvari nekako znamo presoditi, ceprav se pri tem pocutimo kot zadnji drek. Enako se pocutim zdaj ko samo pisem o tem..kako je sele Smetki ki ima njegovo usodo v rokah.
Saj Aarashu je verjetno na trenutke cisto kul, ceprav je tak kakrsen je..ampak mislim da zivljenje ki ga zivi ni dostojno. Zal mi je, da ste konstantno custveno in fizicno obremenjeni zaradi gnojev, ki se takih zivali resijo.
Logiran
kaja
Moderator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #52 : sreda, 06.04.2011 : 17:22:36 »

Danes sem nesla na evtanazijo "sosedovo prostoživečko" al kako bi se lahko reklo tej revcki. Starosti ni bilo mogoče določit, verjetno pa vsaj 10 let, v gobcu katastrofa, zadnje tace je niso drzale, z ravnotezjem nekaj narobe...kaj pa vem kaj vse ji je falilo. Sem se pocutila kot pogrebc, mislila sem pa samo na Smetko, ki se mora takole odlocat. Jaz se nocem vec, res ne. Sploh pa za tuje zivali ne....... Kaj hocem rect...macko bi se s terapijo in nego mogoce dalo postavit na noge za nekaj mesecev. Ampak kdo jo bo pa vzel? Jaz sigurno ne. In kdo bo posvojil Aarasha za nekaj mesecev? Cry
Logiran

PravaBiBa
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 236


WWW
« Odgovor #53 : sreda, 06.04.2011 : 21:22:52 »

Oni so drugače narejeni, za smrt se ne bi "odločili" nikoli, ker delujejo nagonsko. Aarash se počuti bistveno bolje kot ob prihodu, jasno da. Ima vodo, hrano, zdravila, postrižen je, ne smrdi... in zna biti, da bi ob faks oskrbi šlo z vsemi spremljajočimi težavami še morda nekaj mesecev... ampak ne vem, zakaj. 

Smetka odločitev bo na tebi....sama najbolje poznaš psa ...je ali ni smiselno?....

p.s.: ne zamerit, ampak včasih imam občutek, da si pristranska (ali nam pač tukaj daš premalo informacij ? )...za nekatere pse, bi si strgala kožo iz hrbta (pepsi case...mimogrede..kako je z njo, foruma ne sledim dovolj pogosto), nad drugimi, pač dvigneš roke.........tale sigurno ne bo šel v posvojitev, garant.....lahko pa mu omogočiš še kakšen  mesec dvatri, pol eta, leto. kolikor toliko dostojnega življenja, brez nekih v operacij....

p.p.s.: sedaj me pa raztrgajte....ali razmišljaš tako, ker je neperspektiven pes za katerega veš, da bo do konca pri tebi?

p.p.p.s.: finance?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #54 : sreda, 06.04.2011 : 21:36:58 »

Pepsi je kul  Smiley. Teče, nori, je, pije, kar češ.
Aarash se vrti v krogih, leži, treba ga je zbujat, bulo ima, na otip mu je neprijetno, pokašljuje, driska, hrbtenica je čisto trda...
A moram polinkat vse, za katere prav tako mislim, da bodo do konca pri nas?
A moram finance ven potegnit?
Logiran

sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #55 : sreda, 06.04.2011 : 21:45:46 »

Ma dajte imeti trohico zdrave pameti, no.
Pepsi (če že ravno ona) je stara nekaj let. Tale po svojem štetju nekaj desetletij. Pred Pepsi je bilo življenje, pri Aaarashu je večina že zdavnaj mimo.
Mislim, da Smetka nikjer ni izpostavljala hrane in prostora v zvezi z Aarashom (zakaj bi se prav ona morala truditi z njim, mi ni jasno), temveč pri vprašanju njegovega nadaljnega ne/obstoja predvsem njega samega, njegovo počutje. Količino in kvaliteto življenjskega elana, ki je ob tolikšnem starostnem in bolezenskem stanju še ostala.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #56 : sreda, 06.04.2011 : 22:58:56 »

Sporočilo PraveBiBe kaže predvsem na nepoznavanje celotne problematike zavetišč, zato je najbrž bolje, da ostaja brez mojega komentarja, vsaj dokler ne bodo razčiščeni najosnovnejši pojmi o zadevah, ki jih (posredno) vključuje v svoje pisanje.

Fižolova župca mi je dala izhodišče in si ne morem pomagat, da se ne bi ustavila pri temle:

Potem, Smetka, jaz na tvojem mestu pomoje niti ne bi s posnetki odpirala debate in sto različnih mnenj, ki se nujno začnejo...

Osebno si prav zares ne želim, da bi Smetka objavila samo en stavek, eno slikico ali en filmček manj. Toliko, kot se lahko naučimo iz njenih objav o zavetiških živalih in o delovanju zavetišča, se ne moremo naučiti nikjer. Seveda, če se sploh želimo kaj o tem naučiti, če smo sploh pripravljeni videti kaj več od svojih lastnih čustev ob gledanju slik in filmov in če sprejmemo dejstvo, da o tem, kar komentiramo, v celoti skrbi in odloča nekdo drug - celo tisti, na katerega pripombe mečemo. Tako kot kdorkoli od vas, tudi sama včasih zelo težko pogledam kakšno fotko ali film, vendar ne zato, ker bi si želela, da ga sploh ne bi videla ali da ga ne bi videl kdo drug, ter bi s tem ne imel možnosti dajati bolj ali manj sprejemljivih komentarjev, temveč zato, ker ob objavi pomislim na vse tisto, kar mora ob tem za žival (in za nas, da nam pokaže problematiko in delo zavetišča) storiti Smetka, ob čemer mora praktično vsak dan sprejemati odločitve, ki nam vsem ostalim povzročajo zelo hude travme že, ko so pred nami na vsakih 10 ali več let enkrat in ne kar naprej. Sama sem neizmerno hvaležna, da nam Smetka pove in pokaže toliko o vseh vrstah problemov, s katerimi se srečuje, čeprav bi raje videla, da ne bi imela o čem drugem poročati, kot o veselih in zdravih živalih in krasnih posvojiteljih, ki si nepretrgoma podajajo vrata. Pa žal živimo v popolnoma drugačnih pravljicah in mi je zelo žal, da ima za poročanje vsak dan toliko materiala, ki marsikomu tukaj dviguje pritisk. Le ta se nam ne sme dvigovati zaradi poročanja. Saj vendar ne moremo "ubiti sla, ki prinaša neprijetna sporočila". Neprijetnost sporočil ima izvor povsem drugje in ne v Horjulu.
Če Smetka ne bi objavljala, bi bila skrivnost o "življenju" zavetišč še vedno popolnoma zavita v meglo, kot je bila še pred parimi leti. Tako pa lahko skorajda vsak dan praktično "živimo in dihamo" z enim od njih.

Mislite na to, ko boste naslednjič menili o čem, da je preveč, da je premalo ali o čem, da je neprimerno za objavo. Pa tudi takrat, ko boste imeli kup predlogov, kaj naj bi naredili drugi.
Logiran

aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #57 : četrtek, 07.04.2011 : 00:21:26 »

Bravo, Jana, bravo pod tvoje pisanje se pa res takoj podpišem.
Smetki pa... ma kaj češ drugega kot  Kiss Kiss Kiss za vse...
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #58 : četrtek, 07.04.2011 : 00:54:54 »

Joj, Jana, sploh ni bilo mišljeno tako. Jasno je to izobraževalna stran, vidimo dejansko sliko, ven prihajajo zgodbe, ki so drugače skrite za štalo, bajto ali zidovi. Vidimo stanje duha in to, kako se da sestavit, kar bi marsikdo zaključil, ker se ne ukvarja s pogojniki in tonami upanja. Mene se vse to ne dotika v smislu, da bi hotela gledat stran in ne vedet.

Hotela sem povedat, da je problematično razgaljat nerešljive situacije, se s tem dajat na prangar, si na grbo spraviti nekaj dobromislečih, ki imamo piko na koga ali ki morda celo kdaj izvajamo pritisk s preprostim jamranjem, pošiljanjem 'energije na hribček' ali čisto dobro mišljenimi izjavami v smislu 'dobro da je dobil priložnost', potem pa se v naslednjih postih pokaže, da priložnosti ne more bit, ker je edina rešitev odrešit ga... in poleg teh dobit na grbo še en kup pametovalcev in doktorjev kritike, ki vedno vedo bolje, drugače... Včasih je veliko breme delat, če te nadzoruje en kup pametnih, ker potem je treba imet potrpljenje, cajt, voljo in še kaj, razlagat do onemoglosti, se opravičevat, pojasnjevat, imet debelo kožo... in ob vsem tem še vedno nujno kdaj izpadeš nerazumljen, bohnedej celo glup Wink...

Včasih se mi zdi, da Polona zaradi vsega kar beremo, sedi v stekleni pisarni, javnost pa ji 24/7 gleda pod prste. Gospa, zakaj ste se popraskali tamle? In zdaj se spet praskate tule? Pa to nič ne vpliva na živali? En tak big brother, ob katerem je treba zraven še fejst garat, kar je preklemano težko. Ampak če se s tem izobražuje, kul. V nerešljivih primerih pa se jaz tega ne bi šla, ker je to dodatna obremenitev. Koliko je haska je vprašanje... ne vem, jaz takrat, ko čutim, da obstaja le ena možnost, naredim in potem obveščam. Se sicer spet najde kdo, ki je začuden in rabi pojasnila, ampak se mi zdi, da si še vedno s tem marsikaj prihranim. Tako je bilo mišljeno.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #59 : četrtek, 07.04.2011 : 06:35:48 »

FŽ, jaz sem razumela, kaj želiš reči, Jana pa je to razširila in obe sta skupaj povedali prav to, kar se mi zdi, da je tapravo. Skrivati in ne skrivati-v katerih primerih.  Smiley

Aarash ali kdorkoli že, "daj" jasen znak, kaj je dobro zate, da bo vsem okoli tebe lažje. Smetka, huh, še enkrat in vedno - kapo dol!  Smiley Kiss
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Aarash
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines