mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 13:50:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Čuden napad??
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Čuden napad??  (Prebrano 12393 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« : torek, 05.04.2011 : 19:04:39 »

Ne vem kam naj sploh dam to temo, prosim če se jo prestavi, č je na napačnem mestu.

Danes sem bila z Galom in Luxom na običajnem sprehodu na PST-u. Vmes smo se ustavili na eni kavici, kjer smo malo počivali in pojedli dva bonbončka in šli naprej. Sprehod je bil čisto običajen, nič bolj naporen kot ponavadi. Gal je hodil za mano, na 8-meterskem flexiju. Ko se obrnem vidim, da leži na tleh, na boku, tace pa štrlijo malo v zrak, kot bi malo počival med valjanjem. Grem do njega, se sploh ne premakne, samo oči obrne proti meni in me pogleda. Ga dvignem, da bi ga postavila na noge in vidim, da je čisto trd. Tudi dihal ni. Ga dvignem, odprem gobec, nič. Gal je bil čisto trd po telesu edino glavica mu je začela padati dol, ko sem ga imela v naročju in ni dihal. Bilo je dobesedno kot bi ga izključil  na gumb off. Nobenega tresenja ali krčev, ni zavijal z očmi, ni se penil. Nič. Nisem vedela ali je kaj pojedel samo se ni nič davil ai ga je kaj pičilo al kaj. Zagrabila me je panika in začne z njim v naročju tečt proti prvemu avtomobilu, da me pelje na veterino, vmes sem mu dajala "umetno dihanje" ali kako naj rečem, pihala sem mu v gobec kot sem videla na televiziji. in kričala, da ne bi padel v nezavest. Potem je zadihal, čisto malo dvignil glavico in sem nadaljevala z dihanjem v gobček. Potem je prišel k sebi, ko sem ga dala na tla je takoj hotel nazaj  v naročje, noge ga niso uredu držale. Ne vem, kot da bi se elo telo ustavilo samo oči so me gledale. Šla sva na najbližjo veterino, kjer so ga dali na kisik, mu vzeli kri, naredili rentgen prsnega koša in ugotovili nič. Malo je imel povišan sladkor in povišan en jetrni encim ampa baje nič hudega. Srce na bi bilo uredu. Ostal je na opazovanju do večera, ko so mu še enkrat vzeli kri in tudi sladkor je bil zdaj že uredu. Rekli so, da je sladkor lahko povišan tudi od šoka. Sedaj je doma, pojedel je normalno in je že čisto živahen, kot da ne bi bilo nič.

Tako, da pojma nimam kaj bi to bilo. Brala sem o epilepsiji ampak po mojem mnenju ni šlo za pravi epileptični napad, vsaj po prebranem ne. Nameravam ga peljati na dodatne preiskave na Vet. fakulteto. A je dr. Domanjkova prava izbira? Od sedaj naprej bo v varstvu pri mami, ker se ga ne upam pustiti samega. Čisto sem zmedena, skrbi me. Je kdo že doživel kaj takga? Kakšne izkušnje?
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #1 : torek, 05.04.2011 : 19:09:49 »

Sasenka, glede epilepsije pri yorkijih vprašaj Pepsi, ti bo znala povedat kam se obrnit.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #2 : torek, 05.04.2011 : 19:25:50 »

K dr. Domanjkovi midva hodiva, ona je ful v redu bo sigurno ugotovila kaj mu je.. Ima pa moj Boni podobne napade tako da mogoče pa le je srce, sploh če je že starejši...
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #3 : torek, 05.04.2011 : 19:34:45 »

Ma ni, star je 4 leta. Do sedaj nobenih težav. Edino, dva meseca nazaj je bil v narkozi zaradi čiščenja zobkov in naj bi bilo s srčkom vse uredu.

Temo o epilepsiji sem prebrala ampak se nekak me najdem. Pravi epileptični po moje ni bil, edino izzvan zaradi nečesa drugega. Kaj pa če je z možgani kaj, je to možno? Takoj jutri ga naročim na fakulteti.
Logiran
Lynn
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.504


« Odgovor #4 : torek, 05.04.2011 : 19:58:00 »

Ja, tam ga bodo itak najprej splošno pregledali pol bodo pa sami določili h kateremu specialistu mora it... držim pesti za vaju da odkrijete kaj mu je. No, če je 4 leta star pol res težko da bi bilo srce krivo mogoče so res možgani..
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #5 : torek, 05.04.2011 : 20:10:46 »

Sasenka, po vsej verjetnosti streljam totalno mimo, ampak moja Mora je imela (ful) povecane jetrne encime po ugrizu kace. Glej, najbrz nima veze, ampak vse skupaj z otrplostjo vred me je spomnilo na tisti gnusni dogodek. Ampak v tem primeru, ce ne drugo, bi imel nekje neko ogromno oteklino, pa na bruhanje bi mu tudi najbrz slo, vsaj na zacetku Undecided Oprosti za smetenje, ampak raje napisem kot pa da sem tiho, vec info ne skodi. Kakorkoli ze, upam da je z njim vse ok.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #6 : torek, 05.04.2011 : 20:55:46 »

Sem jaz tudi pomislila na kaj podobnega ali pa oso ali sršena ampak smo ga pregledali in nima nobenega pika ali otekline pa tudi nič ni bruhal niti se davil ali penil, nič, samo dihal ni. Kot bi bil čisto paraliziran, samo oči je proti meni obrnil.
Logiran
jst
odvisnež
*****
Sporočil: 630


« Odgovor #7 : sreda, 06.04.2011 : 09:59:30 »

Lahko bi šlo za epileptični napad. Kako pa se je pes obnašal po napadu?
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #8 : sreda, 06.04.2011 : 10:33:01 »

Malo je bil zmeden in prestrašen ampak je potem kar hitro prišel k sebi. Ponoči je bil tudi še mal zmeden pa zdelo se mi je malo težje diha. Danes so mu na veterini še 1x vzeli kri in je uredu, tudi srček so poslušali in je tudi uredu.

Klasičen epileptični napad ni bil saj se ni tresel, ni trzal, ni zavijal z očmi. Samo trd je bil kot bi bil paraliziran in dihal ni. Ne vem, kot bi se mu vse ustavilo za nekaj minut.

Bom pa vsekakor dala narediti dodatne preiskave na fakulteti. Zdaj me je tako strah, da ga sploh ne upam pustit samega.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #9 : sreda, 06.04.2011 : 10:49:52 »

Dr. Domanjkova ima prvi prosti termin šele čez 14 dni. To mi je predolgo, koga še priporočate?

Pa sploh ne vem ali rabim kardiologa ali nevrologa ali... čist sem zmedena.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #10 : sreda, 06.04.2011 : 11:05:41 »

Ni nujno, da se trese in zavija z očmi, da je epilepsija. Čudno mi je samo to, da je nehal dihat  Undecided

Naš pes (zdaj žal že pokojni) je imel samo enkrat epi napad, vsaj, da smo ga opazili. Trajal je cca. 28 sekund in v tem času, se je samo nekam zabulu in glavo počasi spuščal proti tlom. Ležal je pa že od prej, ker smo se glih odpravljali iz obiska domov in ga dajali v prtljažnik. Dihal je pač kolikor toliko normalno. Kasneje je bil še dolgo časa zmeden in je rabil kar nekaj ur, da je se je pomiril.
Sprožilec je bil pa najverjetneje stres zaradi dogodkov, ki so se dogajali kakih 5 ur prej. Drugo je bilo vse normalno in kasneje nismo več opazili kaj takega. Niti zmedenosti po dogodku... Nič.

V bistvu nismo šli niti k vetu. Edino pogovarjala sem se o tem z več različnimi. Ampak, ko se je to začelo dogajat sem avtomatično samo na uro pogledala in štela sekunde. Nekako veš, da je to to in tudi po pogovorih smo se vsi strinjali o diagnozi. Zdravljenje pa ni bilo potrebno.
Logiran
sonce rumeno
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.258


« Odgovor #11 : sreda, 06.04.2011 : 12:34:59 »

Sasenka, pelji ga k internistu na faks. Te bodo potem sami napotili naprej, če bodo ocenili, da je to potrebno. Ti pošljem ZS.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #12 : sreda, 06.04.2011 : 14:12:35 »

Samo trd je bil kot bi bil paraliziran in dihal ni. Ne vem, kot bi se mu vse ustavilo za nekaj minut.
Saj to je, glede na opis vse izgleda kot da se mu je za nekaj trenutkov ustavilo srce. Srecno!
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #13 : sreda, 06.04.2011 : 15:22:26 »

Ojoj.  Sad 

Sašenka, probaj po vezah priti prej do Domanjkove - saj imaš precej nujen primer, ne pusti se odgnati.  Drugače precej obvlada tudi Miklavžin. Zna biti sicer, da ga bo on hotel dati kar za stalno na zdravila - s tem se jaz pri moji Pepsi nisem strinjala in še danes dobiva zdravilo samo takoj po napadu. Je pa res, da ni (skoraj) nikoli sama oziroma res za zelo kratek čas in da nima več tako pogostih napadov. Glede tega imaš prav - Gal naj bo ves čas z nekom, če tebe ni, vsaj dokler se ne razjasni, kaj je točno bilo.

Ni nujno, da je bil epileptični napad, je pa možno. Napadi so zelo različni in je težko kaj določenega reči, sploh če je bilo to prvič. Lahko, da ne bo nikoli več nič - to ti najbolj želim. Upam, da bodo preiskave kaj pokazale, čeprav tudi to ni nujno. Sad Saj vem, da ti s takimi odgovori prav nič ne pomagam zdaj, ko te najbolj skrbi, vendar bolj pošteno ne morem povedati.
Tudi jaz bi na tvojem mestu dala narediti vse možne preiskave in če se pač izkaže, da ne najdejo nič, potem ti ne preostane drugega kot pozorno opazovanje, stalna kontrola in upanje, da se nikoli več ne ponovi.

Glede možnega zastoja srca ali kakšne vrste kapi pa ne vem dovolj - upam, da se bo oglasil še kdo s takimi izkušnjami.

Vso srečo in koš  Kiss Kiss Kiss!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #14 : sreda, 06.04.2011 : 15:58:58 »

K Miklavžinu sem hotela samo ne vem koliko so tam kaj specialisti za epilepsijo ali pa za srce.

Že cel dan brskam po spletu in lahko je ogromno stvari. Izluščila sem nekaj najbolj možnih kar pa seveda zahteva nekaj preiskav. Torej: srce, možgani, lahko je tudi kakšna prikrita infekcijska bolezen ali celo krvni strdek, ki je prišel preblizu srca oziroma ne znam točno napisat. Definitivno je zaradi nečesa dobesedno kolapsiral in moram ugotoviti zakaj. Torej opraviti bi morala vsaj naslednje preiskave: ultrazvok srca, EKG, CT glave, krvne teste (malo bolj natančne kot so bili sedaj narejeni) ter pregled oči, sapnika in požiralnika.

Zmešalo se mi bo in včeraj sem se najmanj za 10 let postarala.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #15 : sreda, 06.04.2011 : 16:22:10 »

 Kiss Tamali je v ocitno v dobrih rokah in ni vrag da ne bo vse ok Wink
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #16 : sreda, 06.04.2011 : 23:22:35 »

ojej. mislim na vaju Kiss
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #17 : četrtek, 07.04.2011 : 07:23:04 »

Jaz bi ti priporocila se Igorja Firma. Dobis ga pri Butinarju (Postojna) ali v Skofji Loki.
Logiran
Sasenka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.023


« Odgovor #18 : četrtek, 07.04.2011 : 08:27:59 »

Driskamo že od včeraj popoldne. Včeraj zvečer smo leteli po vebac pasto in dietne konzerve, ponoči je še 3x driskal in danes zjutraj 1x. V bistvu je zelo zelo mehek oziroma redkejši kakec zmešan z eno gosto sluzjo. Ni tista prava tekoča driska. Apetit ima. Pa tudi sicer se kar drži, danes zjutraj se je hotel celo žogat in mi je nosil žogico. Sedaj je pri mami v varstvu. Če danes ne bo bolje z drisko ga peljem že jutri in ne bom čakala do ponedeljka.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #19 : četrtek, 07.04.2011 : 09:40:23 »

Sasenka, v Postojni je karidolog dr. FIRM, jaz k njemu vozim Xeno.

K
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #20 : četrtek, 07.04.2011 : 09:41:01 »

Ups, spregledala sporočilo Maj01, sori.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #21 : ponedeljek, 18.04.2011 : 21:45:01 »

Sasenka, kako je mali? Ste kaj ugotovili?
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: Čuden napad??
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines