mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 23:33:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Tina
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Dol
Natisni
Avtor Tema: Tina  (Prebrano 37130 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
rozika
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #105 : torek, 24.05.2011 : 12:42:25 »

Jaz občasno opazim da se kakšnemu od psov v Slo. izteka rok in da ga je treba posvojiti.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #106 : torek, 24.05.2011 : 12:54:52 »

Po srčku, king-roy.
Ja, eden od ključev je najbrž tudi ta. Vidiš psa, njegove oči, njegovo shiranost in ga pobereš in odpelješ s seboj, ne da bi kaj dosti razmišljal kako potem. Ko prideš domov in ugotoviš, da si je potencialni posvojitelj premislil, da je tvoj partner/starši/sosedje/kdorkoli proti, da je pes bolan, da potrebuje ne ravno poceni oskrbo, da moraš slediti predavanjem in iti v službo, medtem ko on doma lula in kaka, potem nastopi štala, tista prava.
Jaz občasno opazim da se kakšnemu od psov v Slo. izteka rok in da ga je treba posvojiti.
Aha, ampak akcij ni. Recimo - Rikiju se je iztekel 30-dnevni rok, razširite glas, pošljite svojim prijateljem, najdimo posvojitelja Rikiju, hitro, za življenje gre!
Teh akcij ni. In ponovno - o mačkah raje ne bi, kot da ne obstajajo.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #107 : torek, 24.05.2011 : 12:56:41 »

Mama F, super povedano!!!

Mene pa nekaj drugega zanima - ko smo že tako precej off topic (oprosti, Špicla!) - Kako pa kaj perun zdaj? Glede na to, da je bilo toliko rompompoma o grdem horjulu in da vemo, kako tam stvari tečejo... Akterji reševanja psov iz juge so toliko časa sračkali in dosegli "krasno" rešitev za kranjske živali. Je vloženo vsaj 10% toliko energije v opozarjanje in prijavljanje, anonimke če želite ali whatever v obratovanje peruna kot je bilo v horjul?

Sam prašam... Roll Eyes

Špicli pa želim zanjo najboljšo rešitev situacije
Logiran
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #108 : torek, 24.05.2011 : 13:00:53 »

In ponovno - o mačkah raje ne bi, kot da ne obstajajo.

Odnos do mačk je še pri veliko pasjeljubcih katastrofalen. Prevečkrat berem kako se psa v rit piha, mačke pa okrog bajte crkavajo.
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #109 : torek, 24.05.2011 : 13:09:49 »

Mačke so itak zgolj malo drugačne podgance.  Preveč jih je. Naj se klatijo po svobodi do čim hitrejše "naravne" smrti. Tretjerazredni material, škart roba.
Ne gre samo za tiste brezdome pse, ki so/bodo pred našim lastnim pragom evtanazirani, tudi za tiste gre, ki v redkih slovenskih "humanih" zavetiščih čakajo Godota. Leta in leta,  je to rešitev - za pse, za lastnike zavetišč? Z vsakim posvojenim uvoženim je za enega našega potencialni posvojitelj manj. In ni jih veliko primernih.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #110 : torek, 24.05.2011 : 13:12:04 »

Oglašuje se tudi naše - kljub temu, da večina zavetišč  "dobrovoljcem" ne dovoli (več) oglaševanja po FB kar po svoje, tudi odšteva se kakšnemu včasih, vendar so reklame za "inozemce" bistveno bolj učinkovite, čustveno nabite - usmerjene zlasti v dobre duše, ki bi rešile kakšnega na smrt obsojenega ubogega pasjega srčka. Trkanje na usmiljenje pa je dvorezen meč - ljudi, ki imajo hudo željo po reševanju ubogih je veliko. Pa ponavadi se silno mudi in ni časa za premislek. Vendar pa je posvajanje brez premisleka, samo na podlagi usmiljenja zelo slaba popotnica za kasnejše sobivanje. Ni nobeno čudo, da se neredko   grdo zalomi že čisto na začetku.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #111 : torek, 24.05.2011 : 13:15:36 »

PS: zraven sodi seveda tudi prepričanje, da je za uboščka vse, kar koli se mu zgodi, torej tudi gmajna, cesta, "zabojnik".... boljše od smrti.
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #112 : torek, 24.05.2011 : 13:43:23 »

Trkanje na usmiljenje pa je dvorezen meč ... pa ponavadi se silno mudi in ni časa za premislek. Vendar pa je posvajanje brez premisleka, samo na podlagi usmiljenja zelo slaba popotnica za kasnejše sobivanje. Ni nobeno čudo, da se neredko grdo zalomi že čisto na začetku.

Točno to je tudi meni sporno. Ker 'včasih opazim, da je kakšnega treba posvojit, ker se mu izteka rok', je meni jako trhla logika, čeprav razumem usmiljenje in to, da se človeku, ki ima vsaj malo sočutja, dobesedno srce trga. Ampak treba? Treba, ker se mu izteka rok. Treba, ker so v temintem zavetišču slabi pogoji in stoji sam in neoskrbljen v umazanem pasjaku 24/7... Kaj se s tem sporoča zavetiščem? Da tisti, ki bodo vse razpoložljive finance vložili v dobre pogoje, ki bodo živalim podaljševali roke bivanja pri njih, ki bodo ustvarjali lušten izgled tudi tako, na ven, za posvojitelje, ravnajo zelo narobe. Ker s svojim trudom le podaljšujejo čas in nujnost do tistega 'treba'. In obratno - bolj si svinjski, bolj je treba. In še tisto od Rave - res je, če se že lotiš takegale treba, ga je treba speljat 'kot je treba' in ne nekje na pol poti scagat in počepnit.
Logiran
Sleepy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.129


« Odgovor #113 : torek, 24.05.2011 : 13:49:00 »

rozika v tvojem zadnjem postu je bilo vprašanje, odgovor nanj pa je bil že pred tem dan. Nič drugega Smiley

Lanabela, ne tko resno, no Smiley

Mene pa resno zanima po katerem ključu se aktivisti odločajo, katerega psa se "reši"?
V istem času, ko se je te pse vozilo sem, so bili zaradi izteka "roka"evtanazirani psi pri nas, drugje po Hrvaški, Bih,ipd.....

Dokler se odločajo za svoj račun in nobenemu (tudi psom) v škodo, je reševanje legalno in k reševanju paše tudi reševanje morebitnih težav, je precej vseeno kakšen, bi znal bit pa ključ podoben tistemu, po katerem se drugi odločamo za več al manj bolj trajne oblike sobivanja s psi.
Ne vem, če je problem ravno ključ, je pa tisto, kar te reči potegnejo za sabo in o čemer piše Lanabela. S ključem ni nič narobe, je pa mogoče s tem, da je slo verjetno premajhna za rešit vse trpeče pse iz sosednjih držav.

 
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #114 : torek, 24.05.2011 : 14:01:00 »

S ključem ni nič narobe, je pa mogoče s tem, da je slo verjetno premajhna za rešit vse trpeče pse iz sosednjih držav.
 

Slovenija je premajhna že za slovenske trpeče pse, kaj šele za tuje.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #115 : torek, 24.05.2011 : 14:13:36 »

Mnogo mnogo premajhna. Imamo svojih preveč. Komaj smo tako  za silo pokrpali pri psih (pri mačkah nam še huhuhu manjka) in dejansko ni mogoče brez posledic sprejeti velikega števila novih psov - še zlasti, ker so psi iz šinterajev (za razliko od pasemskih, delno  pa tudi doma vzrejenih mešancev) direktna konkurenca psom v naših zavetiščih. In pripeljanih psov sploh ni malo -  če se šteje samo tiste, za katere na je FB izrecno napisano je že za eno ne prav majhno zavetišče, tistih, nikjer napisanih, legalnih in ilegalnih je pa kdove koliko.
 
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #116 : torek, 24.05.2011 : 14:35:04 »

MamaF, nekaj "reševanj" in "rešitev" iz enega od slovenskih zavetišč je bilo. Evidentirana so tukaj (link je na FB album osebe, ki ji je luvi7777 podarila Špiclo).
Bilo je tudi nekaj "reševanj iz slovenskih oglasov". Ne vem, kako bi sicer temu na kratko drugače rekla, ko vidiš oglas, kjer je na sliki pes videt v slabem stanju in ga greš "rešit". Tudi ta niso prav nikakršna skrivnost, temveč so bila javno objavljena.
Se pa dogaja na dnevni bazi objavljanje iz vseh mogočih koncev bivše jugoslavije z oznako "xy dni do evtanazije" in med njimi kar precej s "končnimi rešitvami" - v Sloveniji. V zadnjem času pogosto prav za živali iz Karlovca, pa iz Sarajeva in drugih delov Bosne, za nekatere z neko vmesno postojanko v Istri ... Še prej pa Reka, pa Dubravica ... s tem se sedaj sicer več ukvarjajo drugi. Kar precej več od tri na mesec (tri na mesec je zapis nekoga od "poznavalcev" na FB) pa jih v resnici pride v Slovenijo. Skupaj s Špiclo (Tino) in Bobijem naj bi v nedeljo po objavljenih zapisih prišla še dva. Samo z enim "transportom" in v eni "organizaciji". So tudi skupine in skupinice posameznikov, ki nastajajo društva in oglašujejo kot svoje poslanstvo pomoč psom v tujini (tudi s transferji živali iz teh azilov v Slovenijo). Dubravica ima recimo slovensko izpostavo.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #117 : torek, 24.05.2011 : 14:38:02 »

Zainteresirano javnost obveščam, da smo imeli inšpekcijski nadzor z začetkom ob 12.40 in koncem ob 15.10.

V tri pisane marjetice  Smiley.
Logiran

rozika
novinec
*
Sporočil: 42


WWW
« Odgovor #118 : torek, 24.05.2011 : 14:51:16 »

Jana, saj vem da smetim temo, pa vseeno prosim za odgovor. Katera oz- kdo je ta izpostava za D. ?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #119 : torek, 24.05.2011 : 15:04:16 »

rozika, sicer nisem informacijski center ... - klik.
Kot je videti, so ukinili svojo fb stran, da se pa posnetek še vedno najt na klik. Lahko pa ti poiščem še posnetek, kjer je pisalo, da so podružnica Dubravice.
Če te pa zanima še karkoli od tega, kar sem napisala mal višje - vse piše na FB in na tujih forumih.
Logiran

Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Tina
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines