mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:10:07

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: MARI
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Dol
Natisni
Avtor Tema: MARI  (Prebrano 27859 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jstm
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


WWW
« Odgovor #15 : nedelja, 30.10.2011 : 09:58:50 »

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #16 : nedelja, 30.10.2011 : 15:27:08 »

Ooopa! Manekenka! kako ponosno se drži, lubica mala ljubezen
Logiran

Unikatne tablice in portretki
No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #17 : nedelja, 30.10.2011 : 19:55:57 »

Pa kakšne lepe barve oprsnico ima!  Afro
Logiran
tamcek
rad pišem
****
Sporočil: 367


WWW
« Odgovor #18 : ponedeljek, 31.10.2011 : 12:10:07 »

Kolk je lepa, lubica! ljubezen
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #19 : ponedeljek, 31.10.2011 : 15:50:45 »

Ful lepa Kiss. Koliko kilc pa ima tale krasota in koliko je stara?
Logiran
jstm
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


WWW
« Odgovor #20 : četrtek, 03.11.2011 : 08:31:02 »

Hvala za pohvale Smiley Kok kilc ma nevem ker se še nismo tehtal (javiva ko bova prvič pri veterinarju), stara je pa 4-5 mesecov (mladi smo še Smiley ) ... Smo pa vsak dan bolj pridni in pogumni, tud ptičke bi že preganjal  Evil Pa tudi vzdevek '' mlinček'' je že dobila, vsako stvar bi ona malo požvečla Smiley tako da bo pred vajami sedi, prostor in ostalimi osnovnimi najprej deležna temeljite fuj vaje Smiley

Lep dan še naprej, naslednjič pa se javiva z kakšno fotko Smiley
Logiran
jstm
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


WWW
« Odgovor #21 : ponedeljek, 28.11.2011 : 14:26:08 »

Danes sva šle veterinarju po tabletke za razglistitev. vaja fuj nam dela še zmeraj ornk preglavice... sedi, lezi, čakat, tačko, šibi...vse obvladamo. za fuj je pa pretrmasta al neki  Undecided  sedaj tehta že 5,65 kg.

kako ste pa vi kej osvojili fuj?  nagobčnik nebi šla še glih kupit  Undecided
Logiran
Iska
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.129


WWW
« Odgovor #22 : ponedeljek, 28.11.2011 : 14:43:02 »

Z veliko priboljški za vsak spuščen fuj + je kar trajalo. Srečno
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #23 : ponedeljek, 28.11.2011 : 14:48:47 »

Hehe, če se spomnim koliko smo mi prefujali za časa "otroškosti" Cheesy. Če po fuju ne izpusti takoj, je najbolje da ji vzameš zadevo iz gobčka, pa ponudiš priboljšek, tako kot je omenila Iska (mi smo sicer prakticirali to brez priboljškov v zameno, ampak verjamem, da pri bolj ta trmastih je to bolj učinkovito...in seveda - ponovi vajo neštetoktat Roll Eyes)
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #24 : ponedeljek, 28.11.2011 : 15:28:58 »

Eni zablokirajo, ko slišijo glasen oz avtoritativen ukaz, ki pomeni, da naj nekaj da. ET se je nekako uskočila in bi jo lahko magari mahnil, pa ne bi dobil. Probaj s kakšnim drugim ukazom če si tega delal na avtoriteto in ga je zasovražila. Izberi vesele ukaze, da bodo predstavljali trikec, tudi tebi v glavi, ne stres. Kaj pa je ta fuj? Je to spuščanje iz ust ali je prepoved približevanja in dotikanja?

Če je 'fuj' pomenil naj spusti iz gobca, ji zdaj lahko recimo rečeš 'pljuni' ali 'menjava' in ji hkrati pod nos pomoliš neko dobroto. Narediš pa iz tega trikec, tudi vadita enako, ne da ima občutek, da ti je nekaj odličnega prinesla, ti si ji pa za pol briketa zamenjal in še ves si paničen. Če si ukočen ti, ima bit pravico tudi ona, si misli. Vadi najprej načrtno. Doma ji recimo vsak dan parkrat za copat ali svojo cufo, nekaj kar pač drži, zamenjaš kak masten ostanek meska od kosila (veselo zacviliš 'pluniiii' in pomoliš pod nos nekaj res slastnega), z istim ukazom ji, ko drži žogo na vrtu, zamenjaš žogco za kos smrdljivega sira; potem ji lahko namerno na cesto pred hišo nastaviš eno čist brezvezno hrano (recimo večji košček starega kruha), ko ga prime pa veselo zacviliš 'pljuniiii' in ji pod nos pomoliš košček pršuta. Bo skoraj ziher spustila. Teža (vrednost) priboljška je ful pomembna, mora bit precej boljši od tega, kar ima. Načeloma lahko (postopoma) tako natreniraš, da ti tudi puranje bedrce spusti iz ust na tla, samo je treba pol med učenjem za pol smrdeče svinjske glave menjat Grin. Pa pomembno je, da ji na začetku vedno, sčasoma pa vedno redkeje pod nos moliš menjavo. Končno je menjava skrita, da je ne voha in takoj (res takoj) ko spusti pride iznenada iz vrečke, žepa (sicer se navadijo tistega 'sej nič nimaš, ne dam').

Če je bil 'fuj' nekakšen 'ne' še preden je prijela, je pa tako:
Doma vadiš na priboljšek recimo besedo 'njam' - sede in dobi res neko fajn nagrado. Počasi ob 'njam' že tečejo sline... Na začetku delaš na suho, nič ne menjaš. Potem ji na tla na vrtu nastaviš košček suhega kruha ipd. in čakaš, da ga najde. Pomagaš si s štrikom, da ga ne doseže in takoj veselo zakličeš 'mnjam' - ko se vsede in fokusira na tvoj priboljšek, pride salamca, na začetku kar več njih. Moraš pa imet res nekaj hudo dobrega oz na začetku ne prehudih packarij nastavljat oz vadit na ta pravih cestnih skušnjavah - nastavljaš ji suh kruh ipd. Počasi boš lahko na njam dosegel, da bo sedela ob smrdavžariji in čakala skoncentrirana na tvojo nagrado, bo pa na začetku strošek za menjalna darila precej porasel Grin (smrdljiv sir, meso, salama, kar pač obožuje, po možnosti vsakič nekaj drugega, iz drugega žepa oz od tam od koder ne pričakuje).

Naša tudi ni hotela spuščat na začetku, zdaj pa tudi izroči packarije (sevede je pol treba kaj dat v zameno), je pa kar trajalo, da je zaupala, da se ji bo to res splačalo, ker največje crkovine so jim prav zaklad al nekaj... Roll Eyes Pa moja ima še izkušnjo lahkote za sabo in ji res ni blo do tega, da ji kaj pojem. Zdaj gre pa celo na 'ne' že mimo (ko pozabim in avtomatsko rečem 'ne'). Fora je nekako v tem, da zbudiš zaupanje - se pač sprašujejo 'ali naj mu dam, da zame to ne bo izguba, ampak plus?'
Logiran
fižolova župca
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.076


« Odgovor #25 : ponedeljek, 28.11.2011 : 15:31:50 »

Aja, moj mož se še vedno 'trudi' s 'spusti', ampak ne verjamem, da mu bo kdaj spustila, ker ob tem grdo gleda. Sam si je kriv Tongue.
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #26 : ponedeljek, 28.11.2011 : 15:44:16 »

FŽ super napisano! Smiley
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #27 : ponedeljek, 28.11.2011 : 16:35:54 »

Pa vi ste čist mušja kategorija Cheesy Kiss
Logiran
jstm
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 50


WWW
« Odgovor #28 : torek, 29.11.2011 : 12:34:26 »

uau Huh ful napak delam  Sad hvala da ste me naučili/e   Smiley zdej se bo lahko še najino šolanje začelo
Logiran
Allie
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #29 : torek, 29.11.2011 : 18:58:32 »

Mogoče bo pomagala ena prvih lekcij, ki smo jih mi delali v mali šoli, oziorma po navodilih pretežno za domačno nalogo. Pri nas je bila zelo učinkovita in to po razmeroma malo ponovitvah.
Gre pa takole: izbereš nekaj priboljškov, ki jih ima pes rad, pa ki jih je treba dolgo obdelovati, sicer ti ga takoj požre in vse skupaj propade - recimo svinjski uhelj, bikova kita itd. Začneš delat s tistim, ki ga od vseh izbranih najmanj mara, mogoče res kar trda skorja kruha. To psu daš in ko že kakšno minutko stvar obdeluje, mu pokažeš priboljšek, ki mu mora biti seveda bolj všeč. Ko spusti, tudi uporabiš ukaz (spusti, fuj ali karkoli že hočeš), stvar vzameš, mu daš priboljšek in ko ga poje, mu jo vrneš. To večkrat ponoviš (vsak dan po malem), s tem da mu takoj, ko vidiš, da ve, kaj pomeni ukaz, nehaš v naprej kazati priboljšek, daš mu ga pa še vedno. Kasneje delaš isto z vedno bolj privlačnimi rečmi, ki jih mora izpustiti, in še kasneje mu jih včasih vrneš, vedno pa ne.
Zelo važno pa je, da medtem, ko se tole uči, ne zmanjšuješ učinka z uporabo istega ukaza, kadar nisi prepričan, če bo deloval - zunaj recimo. Naša tršica je rekla, da narediš manj škode, če pes kakšno nezaželeno reč požre (če ni ravno smrtno nevarna), kot da ga na silo poskušaš odvaditi.
To je vaja, s katero pripraviš psa, da spusti, kar pač ima v gobcu, ne pa tudi, da ne bi razne svinjarije poskušal pobirati.
Logiran
Strani: 1 [2] 3 4 5 6   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Horjulčki se javljajo iz novih domov (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul)  |  Tema: MARI
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines