mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 14:04:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: "Razštelano" pasje krdelo
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: "Razštelano" pasje krdelo  (Prebrano 6151 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« : petek, 04.11.2011 : 09:41:32 »

Evo, pa rabim tudi jaz enkrat nasvet. Za tiste, ki me ne poznate, imamo doma 4 višavske terierje, vsi z nami v stanovanju. Situacijo pa naslednja: v splošnem so solidno vzgojeni, poslušajo, imamo določen red, določene stvari so jim dovoljene, določene pač ne. Skratka v 98% leta zelo dobro shajamo,tudi sedaj z majhnim dojenčkom. Ampak vsake toliko, rečimo 2-3x na leto pa se jim čisto odpelje. to se odraža predvsem v tem, da imajo izpade kot je lulanje ponoči, najraje v dnevni sobi, odkar imamo tamalo po možnosti po njeni igralni podlogi, čeprav zvečer vsi vse opravijo ne. In seveda ker jih je več nikoli ne vemo kdo je bil, lahko samo ignoriramo.

Rabila bi pa nasvet kaj lahko naredim. A obstaja kak način, da to omejimo, da to preprečim? Razen seveda, da se grem strogega ukrepa, da psi spijo v kletkah, kar pa mi dolgoročno ni v interesu, bomo pa seveda tudi naredili, če ne bo šlo drugače. Se pravi, če ima kdo kakšno idejo kje bi lahko iskala vzroke, itd, da to nekako odpravimo. Aja, pa gonitev ni vzrok, v času gonitve imamo ponoči samca zaprtega in psico, ker oba označujeta, pa tako ali tako so vsak na svojem koncu hiše. Tako da med gonitvami tako preprečimo tole, ampak kaj pa naj pri takšnih izveserijskih "napadih" naredim?
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #1 : petek, 04.11.2011 : 15:00:15 »

Jaz bi jih dala v kletke. Načeloma lahko po enega in enega zunaj puščaš, da boš videla, kdo je krivec, čeprav ni nujno, da je /bo vedno isti in lahko da je to povezano samo s "krdelom", se pravi, ko so vsi frej.

Katarina

Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #2 : petek, 04.11.2011 : 16:35:26 »

Ja saj očitno drugega ne bo preostalo...mogoče bom zaenkrat vgojno to a 1 teden uvedla, pa bomo videli ali bo potem kaj boljše, najbrž bo, do naslednjega ipada čez par mesecev :S
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #3 : petek, 04.11.2011 : 16:56:32 »

Meni se tudi zdi cisto ok, da psi spijo v kletkah. Saj ponoci itak nimajo kaj hodit naokrog.
Logiran
miskica
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.338


« Odgovor #4 : petek, 04.11.2011 : 17:21:20 »

Jaz sem ti hotla predlagat, da jim vsaj omejiš gibanje po bajti, ko vas ni za nadzorovat. Sej vem, da sta vidva in so oni vajeni, da tle ni nekih zapiranj, ampak morda bo tak ukrep čisto koristen tako za "vzgojno" kot za siceršen red v bajti.
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #5 : petek, 04.11.2011 : 18:03:53 »

tudi pri nas imamo "podobne težave". no ... "podobne" ... pri nas sicer spijo vse bejbe v boxih ima pa najstarejša zadnjih nekaj mesecev (po leglu) obdobja par dni, ko se ji "meša" ... no bolj nam  Grin. ne uboga ampak NIČ, krade hrano iz smeti ali iz mize ... ob jasno polnem piskru hrane, ki jo edino je ... samo takrat ji ta iz posode "ne sede", "teži" ostalim dvema ... jo drži ene dva tri dni in je potem kot bi odrezal vse nazaj OK za cca 3-4 mesece in potem jovonanovo. ni problem gonitev, ni problem premalo pozornosti ... kot bi jo prijela ena trma in konec. drugače ji tudi na kraj pameti ne pade, da bi lezla na mizo in vzela kaj iz mize ... takrat pa, ko ima "svoje dneve" je pa neustavljiva. včeraj sem jih pustila na terasi same, ma pol minute ne ... in na sredini mize kruh. ga je gospa malicala, ko sem prišla ven iz bajte ...  Angry ... sploh ni važno kaj vzame takrat, samo da vzame ...
Logiran
sanco1a
živim tukaj
***
Sporočil: 6.031


« Odgovor #6 : petek, 04.11.2011 : 18:08:46 »

Eh, ja, natis, kako poznano, samo da pri nas ne krademo le hrane, ampak tudi obutev, obleko in še vse živo, ker je taaaak užitek se nastavit s plenom v gobcu, potem pa zvissss bežat in gledat, kako tastara vsa penasti leti za tabo ...
Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #7 : petek, 04.11.2011 : 20:31:28 »

Meni se tudi mesa vsak mesec par dni ... Roll Eyes  Lips Sealed Bi takoj zamenjala s pesjani za intervale na 3-4 mesece Undecided.

Hocem reci, da mogoce pa je v tem (ne)kaj podobnosti.  Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : petek, 04.11.2011 : 20:33:23 »

Lahko da imajo kakšna trenja pri hierarhiji - taka drobna, navzven skoraj neopazna - pa lahko da eden pomarkira (to znajo narediti tudi psice, kadar imajo komu kaj pomembnega za sporočiti) drugi gredo pa čez. ali pa so malo bolj nervozni...Če se to zgodi samo 2 - 3x letno, bi jaz mirno ignorirala (edino v prostore, kjer so tla, ki se jih ne da dobro čistiti jih ne bi spuščala)
Sicer pa imajo tudi pri nas občasne izpade - sicer ne lulajo, pač pa imajo uničevalske izpade - takole enkrat, dvakrat na leto - nekoč je bil več kot eno leto sveti mir, potem pa so v 5 minutah z zduženimi močmi sesuli dobesedno v trske naslanjač.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #9 : petek, 04.11.2011 : 20:48:55 »

Pri nas na srečo izpadov ni. Je pa res, da sta dva od petih, kadar me ni, v kletkah.

K
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #10 : sobota, 05.11.2011 : 14:04:41 »

Hja, tole kar lanabela piše, bi pa mogoče lahko bil vrok ja. ne vem v glavnem danes so bili 3-je zaprti, 1 v boksu, dva v ograjici v spodnjem nadstropju, šefica pa je ostala zunaj in se ni zgodilo nič, bomo pomoje kak teden zdaj jih pustili zaprte, pa res videli kako se bo stvar nadaljevala...

Ampak recimo kadar naju čez dan ni, nimajo nikoli takšnih izpadov. Tudi kadar sva recimo dolgo odsotna, pa skorajda pričakujeva kaj polulano iz fizičnih razlogov ne, sva vedno znova poitivno presenečena. Ti izpadi so samo ponoči.
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Dva ali več psov  |  Tema: "Razštelano" pasje krdelo
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines