mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 09:29:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh  (Prebrano 12500 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« : sreda, 17.08.2005 : 08:53:51 »

Problem lezanja na trdih tleh!

Sem se obrnila kar na vas, ker ne vem vec ali je to samo zame problem, ali je to res(en) problem.

V glavnem … eden od najinih stirih psov "nikakor" ne more lezat na trdih tleh. Sicer sta taka dva, ampak en primer ni "kriticen".
Bom govorila o "hujsem primeru". Cel dan bi lezala na postelji, ce ne bi jaz tega imela ze malo vrh glave in jo dajala dol na pasje postelje. Psi imajo dve peni in pa dva kovtra prepolovljena, ki pa sta seveda malo trsa kot tisti dve peni. Ena bi ves cas lezala na penah, se kovtra sta pretrda. Lips Sealed
Zunaj. Enim se tako smili, da jim se pasjo posteljo ven prinesejo … kljub mehki travici. In tudi je problem lezanja na travi – ce se le da mora lezat vsaj na krpari, ki ji jo prinese na travo. Se pravi na travi je obvezno potrebna se mehkejsa podlaga, drugace se raje stoji.
Plaza … lepa, mehka, mivkasta, ampak ce ni brisace gor ali pa armaflexa, se na njej tezko lezi (tla so zopet (pre)trda).
Gres na obisk … ok, nekje dovolijo lezanje na kavcih, … ampak nekje pa ne … to je sele velik problem, ampak tja ponavadi ne hodimo … se na obiskih mora biti na kavcu (ali pa vsaj na mehki pasji posteljici!). Roll Eyes
Da ne govorim kaksen problem je bil, ko je bil v dnevni sobi kavc zaseden. Jok in stok … potem pa se bogi, bogi, so kuzki navajeni lezanja na kavcu in morajo biti (zvecer) gor (seveda morajo tudi ljudje zato ali dol ali pa vsaj lezat ne smejo!). En od psov je moral dol, da sta dve dobili tisto za kar sta jokali. K sreci dnevna ni vec v uporabi (trenutno), tako da tega problema sedaj ni. No, ampak ker sem jaz tako tezila, da ce jaz gledam tv me pa pes ne bo iz kavca dol podil in se mu JAZ ne bom odmaknila (drugi se jim!), smo bili na tem, da ce se jima prinese postelji v sobo in jih v bistvu napodis tja, se nekako lezita (kot pravim je ena velika hujsa od druge, druga je "znosna"), ampak bolje da ne govorim kaksno vzdihovanje poslusas cel film ali pa celo dva. Saj pravim … se dobro da dnevna trenutno ni v uporabi.
Sigurno sem se kaka tla izpustila. Wink

Vcasih se sprasujem, ce je to povezano tudi z visjim lezanjem (kar se "podrejanja" tice), ampak do zakljucka se nisem prisla. Undecided

Ne vem .. mogoce sem samo jaz grozna, ampak ker bi gospodicna ves cas lezala na postelji, po moznosti se tako raztegnena, da ni prostora za nobenega drugega, jo dajem dol s postelje. Res je, da je zadeva ze veliko boljsa, kar se lezanja prav na postelji tice, ampak ... se vseeno ni v mejah normale - zame!

PS: Takoj ko pridejo v sobo je NUJEN "poseg", da predvsem tista najbolj problematicna po mojem mnenju ne gre kar direktno na posteljo!

Je pa zanimivo to, da kadar se dela hrana lahko lezi tudi na spicastih kamnih!!!

Upam, da so moji problemi jasni in me zanima ali je to res samo moj problem (meni se ne zdi) in kako naj to psa odvadim … se bolj pa drugo polovico, ki v tem ne vidi problema. Shocked In kar se meni zdi cisto mimo je, da jo k lezanju na postelji se vzpodbuja in jo se posilja na posteljo.

PS: Naj se enkrat povem, da je stanje ze veliko, veliko boljse, ampak tukaj se je pa ustavilo, ker se nekaterim zdi, da grem v skrajnost. Meni se pa to (odvajanje) te hude razvajenosti zdi nekaj cisto normalnega, vsaj na normalno zivljene s psom, tudi izven doma (na obiskih, dopustih in drugje).

Lp, Ursa
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #1 : sreda, 17.08.2005 : 09:39:36 »

Jap meni se to zdi pač pasja kaprica in razvajenost....Menim, da boš z vztrajno prepovedjo tudi dosegla da ne bo več ležanja po posteljah in kavčih non stop.
Četudi ti bo kazala najbolj žalostne firse in oči polne solz, da o umirajočih vzdihih sploh ne govorimi Roll Eyes jo ignoriraj in jo vedno znova pošlji ležat na tla oziroma njen prostor.
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #2 : sreda, 17.08.2005 : 09:50:06 »

Se strinjam s Tjašo- ampak prepovedi naj veljajo potem za vse štiri, da ne bo kakšnih "fovšij" in posledično problemov... Kovtre (ali blazine) na tla poleg kavča in postelje pa tam morajo ležat, če jim je prav ali ne  Wink
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #3 : sreda, 17.08.2005 : 10:09:54 »

Linch, samo vztrajati moraš pa bo Wink
Je pa najbrž res, da so nekateri psi malo bolj nagnjeni k temu, da bi ležali samo na mehkem. Jaz moji psici načrtno skoraj do enega leta nisem pustila ležati na kavču in postelji (razen na dopustu), doma je obvezno morala ležati na njenem ležišču. Sedaj sicer lahko gre na kavč, vendar samo, ko ji dam na kavč njeno deko (no, zdaj je to že vsak dan, ampak vseeno...). In to upošteva, še vedno pa, ko na kavču ni deke, hodi gor in dol po dnevni sobi in na glas vzdihuje in jamra... Grin
Po drugi strani pa je ista, kot ti praviš. Z njo namreč ne morem iti nikamor, brez da bi imela kakšno deko za njo, ker se gospodična drugače ne bo vlegla na gola tla in bo cel čas nervnozna in ne bo mogla biti pri miru... Ko ji pa dam deko na tla, pa ni več nobenega problema, lahko tudi nekaj ur leži pri miru in spi... Včasih sem že tako jezna, ker vidim toliko psov, ki se brez problema vležejo na tla, če se ustaviš v kakšni gostilni oz. kjerkoli. Jaz pa vedno vlačim te deke in me ljudje gledajo, kot da sem zmešana. Aja, pa še to. Ko sma hodile v šolo, če je bila mokra trava, ni niti slučajno naredila prostor... Delala se je, kot da ukaza ni slišala. Če pa je bila trava suha, pa brez problema...
Očitno vseeno je nekaj v teh pseh... Eni so očitno bolj občutljivi oz. karkoli... Če pa ima kdo kakšno idejo, kako navaditi psa, da se bo vlegel na gola tla, pa bom tudi jaz zelo zelo vesela...
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #4 : sreda, 17.08.2005 : 10:18:05 »

Jaz sem od začetka tudi vztrajala - pes v postelji nima kaj iskati. Na kavču je pa že fajn, če se stisne k meni. Tako nisem dovolila, da gre na posteljo - ponoči ni spala v svoji posteljici ampak raje na golih tleh po najino posteljo. Tako je bilo dokler ni bila sterilizirana. Po operaciji sem jo prinesla domov - imela sem blazno slabo vest, da jo mučim zaradi sebe - in direkt v posteljo. Od takrat spi z nama v postelji. Čez dan spi na kavču ali (če je kavč zasenen) pod kavčem. Redko spi v svoji postelji. Ni pa nikoli problem (tako kot vi pravite), če je kavč zaseden ni noben problem ležati na tleh - nobenega zavijanja z očmi, jamranja ali česa podobnega.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #5 : sreda, 17.08.2005 : 10:28:03 »

Mi smo na začetku rekli,pes ne gre noter,kaj šele na posteljo.Ko je Rina prišla k nam,je postopno prišla noter...in kmalu je bila na moji postelji.Na kavč ne sme,to smo si na jasnem.Rina ve da sme na mojo posteljo,na drugo  ne.V spalnico od staršev gre samo z glavo noter da pogleda,več pa ne gre(ker ne sme).Mi smo to, kam gre lahko kam ne "uredili" že na začetku.Sem pa prepričana Urša,da bo tudi tebi uspelo,samo popustit ne smeš.Če rečeš ne,je potem ne.
Sicer pa Rini ni noben problem ležat na tleh,tudi če jaz ležim na svoji postelji,kavču....

Lp,
Nina
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #6 : sreda, 17.08.2005 : 10:35:55 »

Urša to kar pišeš se meni zdi ena navadna razvajenost. Da bi mene moja s kavča napodila ali da bi se ji jaz umaknila, niti pod točko razno... Sanja svinja koruzo... Če hoče se lahko pride k meni pocartat in stisnit, umikala pa se ji jaz že ne bom. Če jo pa preveč čoham, gre pač spat pod kavč.

Če te to tako zelo moti (očitno te), boš potrebovala njegovo podporo. Nobenega smisla nima, da ti ne dovoliš kar on spodbuja (ležanje na postelji)...
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #7 : sreda, 17.08.2005 : 11:01:02 »

Mene nic ne moti, da pes lezi na postelji, ampak kadar JAZ zelim, ne ves cas ker ne more na trdem lezat. In saj veste kaksen je pregovor ... "ko macke ni doma, misi plesejo"! In tocno tako je pri nas.
Sebi ... ja, da te pa pes spodi s kavca je pa huda skranjnost .. takrat se vprasam kaksna je hierarhicna lestvica! Angry Shocked Shocked Shocked

Z lahkoto so na postelji, ko je postela za to pripravljena (pokrita z rjuho ali pregrinjalom) in ko se MENI zdi, ne pa vsepovprek, potem pa se jok in stok, ko ne sme gor!

Vse po svoje so bile razvajene, ampak ene do meje, druge pa cez. Moji sta bile ves cas navajeni, da sta spali z mano v postelji. Ves cas. Ampak jima ni bil problem spati na tleh, ko na postelji ni bilo prostora. Era in Dona sta bili pa navajeni, da spita v dnevni na kavcu, zjutraj pa pri maticu v postelji, ko jih je mama spustila v sobo. Stvari so se spremenile in to, da ponoci v potelji ni prostora so se navadile. Zjutraj se pridejo ponavadi pocrkljat v posteljo - ko sva midva se v postelji in ko jih povabiva. Najveckrat se pa zjutraj crklja Lina, ampak ko recem ne je ne in ni nobenega jokanja in stokanja!
Res je, da od zacetka niso bile navajene na tak red, zal pa se ga bojo morale navaditi (pa ne samo psi!!!)!

Ravno sedaj, ko smo bili na morju je bil problem, ker nisem bila za, da s sabo vzamemo peno, da bojo imele nekaj mehkega za lezanje. Ne! Kovtri so cisto dovolj. Res, da imamo karavana, ampak ko je noter se prtljaga, prostora zmanjka in zato sem bila proti penam, ki samo jemljejo prostor. Da ne govorim, da smo morali za prvega maja s sabo odnesti 2 pasji postelji (tisti ta ogromni, ki so bile nekaj casa nazaj v akciji tukaj na netu - comford), sli pa smo s Swiftom z "ritjo" ... si predstavljate kako so se punce peljale??? Veliko vec prostora bi bilo, ce bi imeli s sabo samo kovtre in krpare ... tako kot sedaj.

Jaz sem ze vztrajna, ampak doslednost mora biti tudi s strani drugih clanov! Kako pa drugim clanom dopovedati, da je to res huda razvajenost??? Se dobro, da vas je toliko na moji strani, da si bo lahko prebral tudi od drugih ... moje mnenje glede tega ni dovolj. In vidim, da ni samo skozi moje oci to huda razvajenost!

Bom pa kmalu odprla tudi temo Trapanje, ki pa je tudi en od problemov, glede na to, da se situacija pri nas spreminja in da nekatere stvari ne bojo morale biti vec dovoljene ali pa vsaj vsakdanje.

Trenutno jo odvajam tudi od stokanja (oziroma jamranja) med casom ko se dela hrana, ampak spet ... ne morem vse sama, ce pa jih drugi mirijo in jokajo z njimi, da je to zivljenje tako hudo!
PS: Pri meni je drugi dan - vceraj po "odvajanju" zastokala samo 2x, pa se to cisto potiho! Bomo videli kako bo naprej.

Hvala vsem za nasvete (zaenkrat) in za podporo upam pa da dobim se kako mnenje. Smiley

Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #8 : sreda, 17.08.2005 : 11:14:22 »

Citat
Res je, da od zacetka niso bile navajene na tak red, zal pa se ga bojo morale navaditi (pa ne samo psi!!!)!
Grin  Grin

Citat
Trenutno jo odvajam tudi od stokanja (oziroma jamranja) med casom ko se dela hrana, ampak spet ... ne morem vse sama, ce pa jih drugi mirijo in jokajo z njimi, da je to zivljenje tako hudo!
Oprosti ampak jaz ne vem o kakšen jamranju in stokanju govorite ve  Wink ... Moja jamra kadar sanja ali pa se preteguje. Ko ji kuham samo sedi pri vratih v kuhinjo in gleda... Ko se pa naveliča čakat se pa uleže.
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #9 : sreda, 17.08.2005 : 11:18:22 »

Jamranje... to je tisto neznozno cviljenje in gledanje z velikimi kravjimi očmi na tak žaloooosten način. Pa vzdihovanje tako da na koncu zastoka in te pogleda če si jo slišala ali videlal. Poznamo to. Pa ko pride že stotič te ruknit z nosom in pojokat, da pa bi on še malo hrane ali pa kakšno kost... Wink

Urša mislim, da se boš prvo morala pogovorit z partnerjem, glede tega kaj se bo psom dovolilo in kaj ne, nato pa boš začela z prevzgojo. Ker drugače bo problematična psica vedno iskala potuho pri Maticu in tvoja vzgoja bo šla k vragu.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #10 : sreda, 17.08.2005 : 11:19:52 »

Da dopisem, da so to samo najina razlicna stalisca ter videnja (ali pa bi temu lahko rekli razlicni kriteriji) in da ni problem samo (in predvsem!!!) Matic, ampak je razvajanje tudi s strani mame. Mame pa veste kaksne so ... hehe! Wink

PS: Drugace so pa punce strasno pridne in se super razumejo!!! Midva enako! Cheesy

Lp, Ursa
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #11 : sreda, 17.08.2005 : 11:22:39 »

Poznamo tale razvajanja s strani mam: "pa daj ji še malo za jest, če vidiš kako te gleda... Pa zakaj mora biti vedno privezana, če pa vidiš, da bi ona malo nekaj tam povohala..."
Logiran
Tjasa
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 117


« Odgovor #12 : sreda, 17.08.2005 : 11:23:31 »

Moje pisanje ni bilo mišljeno na ta način, da zdaj se pa morata skregat z Maticem Wink. Različna stališča ter različna videnja pri vama bosta morala uskladiti, če boš ti hotela, da ti psica ne leži na postelji ali kavču takrat ko ti nočeš. In mislim da je prav tako, da psici pokažeš, da vendar si ti gospodar in te mora upoštevati.
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #13 : nedelja, 21.08.2005 : 23:21:21 »

Jaz imam pa ravno obraten problem. Ko je imel moj mali možnost izbiranja "kje bo ležal" je raje izbral trda tla. V moji sobi je imel (oz. jo še vedno ima - vendar je ne uporablja) naštimano lepo, mehko pasjo posteljico. Pa je šel ležat na tla. V pesjaku ima del tal lesenih...on raje leži na betonu. Ok - nekaj časa sem mislila, da je fora v temperaturi (ko je vroče, raje leži na hladnem). Vendar sem ugotovila, da to sploh ni poanta. Razen, če je zanj tudi tistih 10 stopinj vročina.  Huh
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #14 : ponedeljek, 22.08.2005 : 09:36:42 »

Ja tudi jaz mam ravno  obraten problema, Uma veliko raje kot spanje v pasji posteljici, na kavcu ali na postelji (kar je pri nas pac vse dovoljeno) izbira parket, ploščice, skratka tla, se tam kjer ji potem dam kakšno dekico na tla, gre pol rajsi kam drugam lezat. Mene pa potem skrbi, da si nebi prehladila mehurja ali pa odrgnila komolcev.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem ležanja na trdih/trših tleh
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines