mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 21:05:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: solanje, socializacija ipd
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: solanje, socializacija ipd  (Prebrano 9897 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« : sobota, 14.01.2012 : 23:28:25 »

Zanima me, kako socializirate pse? Jaz se nekako ne morem spravit zraven, ker se moje psice bojijo vsi, pa sploh ni grozna. In umikajo svoje pse. Sedaj je prislo do tiste tocke, ko nasa ponori, ko zagleda psa. Verjetno, ker ni socializirana? Nikoli ni imela nekih stikov z psmi, razen z nasim tadrugim in pa s sosedovim.

In moram povedat, da me obhaja strah, panika ipd (se mi zdi, da imam ze v oceh kar senzor na zivali), ko greva na sprehod. Vceraj je bil visek. Greva po "najini" potki, srecava najprej sci-chu ja (moja je bokserka), ona kar ponori, pa je imela haltija gor. Si ga je iz gobca resla in zacela noret. Nic rencala ali pa lajala. Samo na najbolj grobe nacine se mi je hotla izmuznit. Onega lastnika bi pa tudi poknila, ze preden je moja vidla psa, je on zganjal paniko, se odmikal, ni vedel, bi sel naprej ali nazaj. No, koncno ji uspem nazaj nataknit halti, pride nasproti drug pes. Lastnika se med tem ze pogovorita, kaksna NAPADALNA je moja psica in ja, tud obnasala sta se, da se mi je zdelo, da sva najbolj nevarni v nasem kraju. Sad Grozno. Kar na jok mi gre, ko se spomnem. Sad Do sedaj ni bila taka, sploh, ce je imela haltija gor. Vedno je lepo hodla z haltijem, se ni ozirala kaj prevec za drugimi zivalmi. Kako naj najdem nekoga, ki mi je pripravljen pomagat in sodelovat z mano, da socializiram svojo psico? Zakaj se naju vsi tako bojijo? Sad Je mozno, da je zaradi tega postala taksna? (p.s- taka je do psov do svoje velikosti, vecjih se boji in gre mimo njih, kot, da jih sploh ni - doma imamo pa pekinezerja) Še to. Ce nama slucajno uspe, da kateri lastnik pusti, da se povohata, se najprej vohata, potem pa si jih po parih minutah zacne podrejat (glava na hrbet, taca na vrat ipd). Jack terier jo je enkrat napadel - ni jo pa ugriznil , ce slucajno vpliva.

No, pa sem prisla na idejo o pasji soli - spet. Naj povem se to, da sem v mojem kraju zasledila samo 2 bokserja. Od enega mi je lastnica rekla, da ji je v soli instruktor rekel, da ga brezveze sola, saj "klovn ostane klovn". Nasploh pa naj povem to, da se nisem slisala za tako problematicne bokserje? Ker imava do sole 6km, avta pa ne, od drugih tudi nisva radi odvisni, me zanima, ce se da zmenit v soli za kaksne individualne ure v mojem kraju?
Obupana sem. Doma uboga vse, zunaj ne slisi nic.

Btw: zadnje, kar si ne zelim brat, so kritike nad mojo vzgojo. Ocitno je, da sem ga nekje polomila, kje, ne vem. Sprehodi so obupni, halti ne pomaga vec, ne vem vec, kaj naj. Pa tako je pridna in vse. A ko pride cas sprehoda, mi kar ni ven za it. Sploh pa sem se zasacila pri tem, da odkar je postala taksna, iscem same samotne kraje, in mislim, da delam to se bolj narobe. Naj poudarim se to, da doma veljam kot vodja, ocitno pa zunaj misli, da je to ona. Verjetno spet moja napaka, saj doma upam zakricati "ne", "fuj", "tisina" ipd. Zunaj ji to recem v tihem tonu in mogoce zato ne uposteva?
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1 : sobota, 14.01.2012 : 23:53:34 »

Oprosti, ampak s takšnim psom tudi jaz ne bi pustila svojega, da se voha in bi se vaju izognila. To, da nimaš ti vzgojene psice ali pa je ne obvladaš, je tvoj problem in ne problem drugih sprehajalcev in njihovih psov. 

Lepo po vrsti. Dobra šola in nekdo, ki te bo znal usmeriti, ker očitno ti sami ne gre dobro od rok.

Pa še nekaj, če vtipkaš v google "vzgoja psa na domu" mogoče lahko najdeš pomoč, ki jo potrebuješ, glede na to, da bi rada na domu. Zato pa imamo strica googla, da si z njim pomagamo priti do informacij ane. Vprašanje pa je, če si tega res želiš, če morda ne pričakuješ od nas, da ti bomo zaupali skrivno komando, ki bo v sekundi vzgojila tvojega psa. No takšne komande ni.     
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #2 : nedelja, 15.01.2012 : 00:17:23 »

Vem, da nic ne gre cez noc. No razen tole njeno obnasanje. Se mi zdi, da se je kar naenkrat zacela tako obnasati. In vem, da tudi jaz ne bi pustila svojega psa blizu. Ampak nje so se bali ze, ko je bila mladic. Enostavno povedano, zivim v takem kraju, kjer poznajo samo majhne kuzke in pa kaksen n.o. na kmetijah. Vsi, ki imamo druge pse, smo nevarni. Ze, ko je bila majhna, hodila lepo poleg, so se naju izumikali. In vem, da je to najin problem, oz bolj moj, pa vseeno nisem pricakovala takega odgovora Sad

Hm, jutri bom poklicala na nam najblizjo solo in povprasala, ce se da. Ampak, zanima me predvsem, ce se jo bo dalo socializirat, ce ne bova delali v druzbi psov? Glede na to, da je super, fino, fajn, uboga in vse, ampak, ko pride pes, je nevzgojena do amena. Zato me je strah, da bi potem po solanju bilo isto.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #3 : nedelja, 15.01.2012 : 00:36:35 »

Želela si individualne ure in dobila nasvet, kako najdeš tiste, ki to nudijo. Kaj boš pa ti s to informacijo, je pa res od tebe odvisno.

Mi je pa res zanimivo brat o tem, kako se vsi izogibajo psov. Mene se nihče ne izogiba, pa nimam najbolj majhnega psa. Bi pa verjela, da se ljudje izogibajio psa, ki kaže znake agresije in ponori, če vidi drugega psa. Tudi jaz se takšnih izogibam, pa nimam majhnega psa.

Ko boš postimala svojega psa, se te ne bodo več bali. Do takrat pa ne pričakuj, da bodo ljudje veseli, ko bodo videli psa, ki si na vsak način skuša sneti halti in tebe, ki ga nikakor ne obvladaš. Halti velikokrat enačijo z nagobčnikom, ne me spraševati zakaj in kje je logika, ampak tako je, zato še to daje vtis, da je pes nevaren.  

Ampak, zanima me predvsem, ce se jo bo dalo socializirat, ce ne bova delali v druzbi psov?

Torej zanima te, če si ne dobiš pomoč od nekoga na dom in če ne boš šla v šolo, če se jo bo dalo socializirati? Glede na to, da to že zdaj počneš in ti ne gre preveč dobro od rok, je verjetno odgovor ne.

 
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 15.01.2012 : 00:59:43 »

Ne razumete. Bojijo se vseh psov, ki niso majhni. Pac ne zivim v Ljubljani, kjer ima vsak drug velikega psa. To je pri nas TABU. In moja je postala taksna sele pred kratkim. Nikoli prej tezav s tem. Saj to sem ze v prvem postu razlozila. (in tudi takrat so se je bali - ko se nisva uporabljali haltija)

Glede druzbe sem mislila pa predvsem na to, ce bova imeli individualne ure, kjer verjetno ne bo psov, kot v soli.  Hvala za odgovore in lep pozdrav.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #5 : nedelja, 15.01.2012 : 01:28:24 »

Pri nas je tabu  pobrati kakec, kljub temu, da grejo mimo kante z vreckami za pasje iztrebke, pa jih jaz se vedno pobiram, ceprav tle nihce tega ne pocne. Aja, jaz tudi ne zivim v Ljubljani.

O tem, kako bodo potekale individualne ure bos pa izvedela tam, kjer ti jih bodo nudili. Sej kdo je pa rekel, da ne bosta srecali nobenega psa, ali pa se sprehodili po vasi mimo vseh psov, z instruktorjem, ki te bo usmerjal. Mogoce bo celo pripeljal svojega psa. Kako potekajo individualne ure ne vem, vem samo, da to obstaja in ce si malo preberes o tem ti bo vec jasno.

To, da se nekdo boji tvojega psa sploh ni pomembno. Pa kaj pol. Pomembno je to, kako bos ti pomagala psici, da ne bo taksna kot je, ker ji ta nemirnost prav gotovo ne koristi in se lahko stopnjuje.

Ce ljudje vidijo, da imas stvar pod kontrolo, strah scasoma izgine in potem se zna zgoditi, da ugotovis, da vsi ti vascani niti niso tko slabi.

 
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #6 : nedelja, 15.01.2012 : 08:57:26 »

No, pa sem prisla na idejo o pasji soli - spet. Naj povem se to, da sem v mojem kraju zasledila samo 2 bokserja. Od enega mi je lastnica rekla, da ji je v soli instruktor rekel, da ga brezveze sola, saj "klovn ostane klovn".


Od takega inštruktorja bejž stran.   Angry    Vse - ali pa marsikaj - se namreč da, če je le volja. Pri tebi mislim, da pridejo v poštev individualne ure šolanja -  čimprej, in seveda samo z inštruktorjem, ki res ve, kaj dela.  To tudi nekaj stane, pa precej časa ti bo pobralo in zelo dosledna boš morala biti. Strogo upoštevati navodila, veliko vaditi  in nič popuščati.  Če si pripravljena na to, potem boš lahko marsikaj rešila.
Meno se zdi to edina možnost. Tukaj lahko pametujemo v nedogled, vendar je vsak pes svoja mala pasja osebnost, pa naj se sliši še tako smešno,  in težko si boš pomagala samo z našimi nasveti.
Pa srečno!
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #7 : nedelja, 15.01.2012 : 10:15:08 »

Sploh ne razumem - bokser ni velik pes, tudi pri nas imamo ene dva, ki sta fuuul naspidirana, ampak se vidi, da sta razigrana, ne napadalna, čeprav mlatita s tistimi svojimi tacami naokoli...
Kakor te jaz berem si ti v popolnem krču in nujno rabiš nekoga, ki ti bo pomagal. Tebi, in šele nato psu. A si dobila že odraslo psico? Če je nisi - tudi ona je bila enkrat majhna, kako to da se takrat ni nihče hotel igrati z njo? A morda takrat ti nisi pustila, da se igra z drugimi? Daj, poišči strokovno pomoč, drugače te čaka 10 let sranja (oprosti izrazu). Pa če ti bo prvi rekel, da z bokserjem se pa ne da nič narest, hitro poišči drugega inštruktorja, ziher se da nekaj narest.
Logiran
mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #8 : nedelja, 15.01.2012 : 11:12:32 »

Hvala vam, hvala za podporo. Vem, moram delat najprej na sebi, potem na njej. Zakaj se v mladosti ni noben igral z njo, zato, ker je bila toliko razigrana, divja. Ze od malega se uciva. Odpravile sva vecinoma vse tezave, zdaj se je pojavilo to. Ali je napadalna, ali tako razigrana, ne znam povedat. Ker izgleda, kot bi se rada s psom igrala, divjala ipd, ampak, ko pride do te tocke, si psa podredi, ampak ne renci in nic. Samo pac tace na hrbet in caka, kaj bo. Ce pes nanjo zarenci, pa se "nagrbi".

Se enkrat hvala vam. Doma nimam glih neke podpore glede vsega. Jaz srcno upam, da se naucim vse, kar mora znati. Ker me je ze groza. Sem pisala na dve soli, ki sta mi najblizji, pa bom pocakala na odgovore.
In se to, srecam danes eno punco, zensko, mlado. Pa me ogovori. "A to je tista bokserka, ki ima nas halti. Je se tezavna? In mi predlagala, iz ene mojih bliznjih sol, naj se zmenim, ces, da se da individualno. Uh, mi je kar odleglo, da obstaja ena zenska v nasem kraju, ki se zna priblizat psu, (je imela psa zraven), in ne bezi. Prav znala je pristopit k moji bokserki, in nasa je bla zlata. Je mozno, da nasa bejba zacuti od lastnikov, da se jo bojijo, da tako odreagira. Ker danes je zacela malo noret, ko sva jo zagledali, sem ji ukazala naj sede, pa je. No potem je vse potekalo normalno. Sta se vohala, pa si ga ni podredila.
V glavnem, hvalezna sem za podporo, in resnicno upam, da se urihtava, ker jo imam nenormalno rada in res nocem, da bi nama sprehod predstavljal najvecjo muko. Sad Tako rada je zunaj, jaz pa tako iscem kraje, kjer ne bi psa srecali. Uh. Upam, da najdem nekoga, ki se res spozna na tako vedenje.
Ce mi je pri pekinezerju ratalo, res zna popolnoma vse, ze kaksno leto se nisem pritozila nad njegovo vedenje, mi bo ratalo tudi pri njej. Hvala se enkrat.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : nedelja, 15.01.2012 : 11:21:56 »

Jaz pa se bojim, da se ti sploh sanja ne, da imaš bokserja. Bokserji so taki, če jim pustimo, da taki postanejo. Tvoja psica bi nujno potrebovala osnovno socializacijo od prvega dne dalje, pa je očitno ni imela. Če prav berem tvoje stare in novejše poste, je zdaj bokserka stara nekaj manj kot leto in pol?

Gre za to, da je bokser najbolj družabno pasje bitje pod soncem, ki vsako sekundo svojega življanja teži za tem, da je središče pozornosti in da se mu nekaj dogaja. Pri tem mu je potrebno ves čas kazati, kaj je prav in kaj ne. Predvsem je pravilna socializacija pomembna v prvem letu starosti, vsak zamujen dan pa podaljša poskuse socializacije kasneje.

Bokserji so neverjetno štorasti in zelo pogosto 'glasni'. Ko odrastejo brez pravilne socializacije, pogosto postanejo nevarni, nestabilni in nepredvidljivi psi. Ko si vbijejo v glavo, da je treba nekaj naredit, bodo to poskusili naredit na vse mogoče načine - vse za dosego cilja. Tako jaz tudi razumem početje tvoje psice, ko opisuješ srečanje z drugimi psi. Izvijanje, ritanje, skakanje, vlečenje, podrejanje drugih ... - to je nevzgojen bokser, ki nima pojma, kje so meje takega početja. Glasno stokanje in godenje, ki se sliši kot renčanje ... - tudi to je bokser. Bokserja je treba poznat. Najprej pasmo, potem pa še posamezen bokserski primerek, da veš, kaj pomeni kakšen od glasov, ki jih radi pošiljajo v svet. Bojim pa se, da ti sama sebe ne znaš kontrolirati pri reakcijah, ker ne veš, kaj je na drugi strani štrika, zato imata obe en gromozanski problem. Psica je sedaj med mladostno in odraslo dobo. Eno leto in pol za bokserja ne pomeni, da je zdaj pa 'narejen'. Bokser je 'otrok' do svoje smrti in po prebranem se resnično bojim, da je pred vama, če ne bosta takoj poiskali pomoči pri zelo dobrem inštruktorju, nadaljnih 5, 6, 7 ali več let stalnega merjenja moči in nemogočega sobivanja. Vsekakor ti napovedujem, da boš brez ustrezne pomoči vsak dan bolj nezadovoljna s psico in ti bo nekega dne postala odveč. Takšno življenje z bokserjem nikakor ni enostavno, vendar je zanj vedno kriv samo lastnik. Bokser nujno potrebuje konkretne omejitve tam, kjer je to potrebno in izživitev svojih energijskih nabojev vsak dan posebej, brez izjeme. Bokser potrebuje družbo ljudi in psov. Čim več, tem bolje. Vendar ne na način, da lahko počne, kar hoče, temveč pod nadzorom in z razumevanjem njegovih potreb, pa tudi potreb vseh ostalih psov, ki pridejo z njim v stik. Trenutno si ti popolnoma nesposobna nuditi svoji psici tisto, kar potrebuje.

Ponovno mi je žal, da si je omislil bokserja nekdo, ki ne razume, kaj bokser je in kaj potrebuje.
Vseeno upam, v dobro vaju obeh, da boš končno razumela, da ti tukaj nihče ne more pomagati. Izogibaj se 'vaških kvazi strokovnjakov', ki nimajo pojma o pasmi. Poišči strokovnjaka, ki ima pri vzgoji psov (morda tudi bokserjev) že dovolj izkušenj, da ti ne bo delil blesavih nasvetov v stilu, da je bokser 'klovn', ki ni potreben šolanja. Kaj takega lahko reče le kinološki diletant, ki se mu ne bi smelo v šolanje zaupati prav nobenega psa več. Bokser nujno potrebuje šolanje, še posebej pa ga očitno potrebuješ ti s svojo bokserko.
Logiran

mimi89bu
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 110


WWW
« Odgovor #10 : nedelja, 15.01.2012 : 11:44:13 »

Zadnji odstavek me je prizadel. Resno. Odkar pomnim, sem hotela bokserja. Prebrala sem dosti knjig, na internetu vse, kar pise o njih,druzila sem se z enim bokserjem. Pa se vseeno, branje ni praksa. Zal. In, ko sem jo dobila, sem videla, da to, kar vse preberem, ni nic v primerjavi s tem, kar je v resnici. Z njo se ukvarjam prakticno cel dan, ker sem brez sluzbe in imam cas zanju. Kot sem ze rekla, je ZELO pridna, seveda, dokler ne pride do sprehodov. In ne vem, zakaj me takoj oznacite za eno idiotinjo, ki ima psa zato, da ga pac ima. Tako sem jaz razumela vase komentarje (nekatere). Sem res edina, ki se spopada s tezavo? Ne razumem, zakaj je toliko ljudi tukaj gor, ki pisejo o tezavnih psih. Verjetno ne zato, ker jim je vseeno za svojega psa. Tudi meni ni, drugace se ne bi trudila na vse nacine. In vsak v zivljenju ga kdaj polomi. Tudi meni je uspelo. Na zalost. Preteklosti ne morem vrniti, sicer pa tako niti ne vem, kje sem ga polomila. Kaj je bilo tisto, cesar je nisem prav naucila. Ker sem jo ucila iz prakse tukaj gor.
Enako je pri otrocih. Pazila sem jih odkar sem bila dovolj "velika", ko bom dobila svojega, bo po vsej verjetnosti drugacna zgodba. Ne vem, ali ste vsi, ki ste dobili psa, imeli v malem prstku svojo pasmo? Jih v 2 tednih naucili vse, kar se mora? Unici me vse tole. Vem, da sem delala napake, ocitno nisem edina. Na konc pa slisim, kako sem neodgovorna, ceprav se cele dneve trudim, da postane taksna, kot mora bit. Ne razumem, zakaj sem taksna slaba oseba. Zato, ker nisem prav ravnala z vzgojo? Po teh komentarjih se bojim stopit do sole, saj bom sla s solzami domov, ko bom slisala, da sem najslabsa "uciteljica" na svetu. Tako se namrec zdaj pocutim. Ocitno si ne zasluzim psa, ocitno je edina moja napaka, da sem si jo kupila. Ocitno sem rojena za to, da delam najvecje napake v zivljenju.
Navsezadnje pa me je zanimal pravi pomen socializacije. Ker sem si jaz predstavljala to besedo, da se zna s psmi druziti, da ima pasje prijatelje, s katerimi se razume. In ko sem opazila, ze v njeni mladosti, da se je vsi bojijo, sem se zacela bat, da bo taksna, kot je. Zato, ker je pac vecje rasti. Ker imamo v nasem kraju do 5 kg pse. Druga ni moglo bit, ker je bila pridna. Kot bi imela zadnji mesec drugega psa. In obnasanje ljudi se ni nic spremenilo. So taksni, kot so bili takrat, ko je bila pridna.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #11 : nedelja, 15.01.2012 : 12:12:28 »

Nisem brala celega tvojega odgovora, se pa bojim, da ne razumeš, da vsi delamo napake, vendar je samo od našega dojemanja teh napak odvisno, ali se bomo šli popravljanje teh napak na pravi način, ali pa bomo prizadeti ob vsakem zapisu, ki bo govoril o tem, kje vse smo ga v preteklosti polomili. Izpostavljanje napak je potrebno, da jih sploh prepoznaš in greš odpravljat, in ne zato, ker bi kdo od nas čutil posebno zadovoljstvo, da te pribija na križ.

Tvoja užaljenost in prizadetost tvoji psici in tebi ne bosta prav na nikakršen način pomagali. Ker ne znaš delati s psico, ko je z drugimi psi in ker ne razumeš, kaj ti psica 'sporoča', tudi takrat, ko sta sami, nujno potrebujeta pomoč. Tega ti tukaj ne moremo dati, ti pa lahko povemo, kaj je narobe in kaj moraš storiti. Če s tem nisi zadovoljna, potem ne vem, kako si si odgovore na svoje zapise predstavljala. Poišči dobrega inštruktorja in se pogovori z njim/njo. Delaj nekaj mesecev po navodilih - na sebi (najprej) in na psici. Z vsakim napredkom boš najprej zadovoljna ti, potem tvoja psica, šele potem pa tudi vsi mi, ki beremo o vajinih težavah.

Me veseli, da si ugotovila, da bokser iz knjig ni enako bokser v tvojem stanovanju. Zato sama vedno in vsepovsod priporočam čim več srečanj z lastniki različnih bokserjev in z različnimi bokserji, še preden se odločijo za nakup predstavnika te pasme. Kaj boš zdaj ti naredila z vajinim odnosom, nikakor ni v naši domeni, temveč izključno v tvoji. Si pa nadvse želim, da bi se odločila prav. Prej kot se bo to zgodilo, prej boš začela sanirati napake iz preteklosti. Psica se sama od sebe ne bo nikoli začela obnašati drugače, temveč bo postajalo vedno slabše.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #12 : nedelja, 15.01.2012 : 12:16:58 »

Ok, sem prebrala zdaj do konca tvoj post. Psica vstopa v začetek svoje odraslosti in preberi si kaj o spremembah v tem obdobju psa. Spolna zrelost in podobni štosi. Ti bo jasno, zakaj je bila še 'včeraj' vsa pridna, 'danes' pa ni več.
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #13 : nedelja, 15.01.2012 : 13:24:54 »

Drama, drama, drama...

mimi89bu, nisi edina, ki se spopada s takšnimi težavami. Ko sem sama pripeljala psa iz zavetišča domov je moj pes zgledal zunaj ob srečanju s psi kot ena podivjana zver. Bil je na haltiju in več na zadnjih tacah kot vseh štirih, se drl in vlekel. Celo ramo mi je poškodoval s tem. Seveda so naju čudno gledali, ampak sva se resno lotila vzgoje in socializacije, ki je trajala par mesecev, da se je sploh videl učinek.

In moj je bil doma tudi zelo, zelo priden. Tako zelo, da sem včasih mislila, da imam zunaj drugega psa.

Se mi zdi, da bi ti zelo rada vse skupaj po eni bližnjici. Bi bila najsrečnejša, če se ti vse to ne bi dogajalo in bi imela tako pridnega psa, kot tvoji sosedi. Ne se obremenjevati s tem, zakaj je zdaj takšna kot je. Raje se vprašaj, kje boš dobila pomoč, ki jo potrebuješ. Malo več samozavesti in poguma pokaži. Boš videla, ob pravi pomoči, ko boš začela obvladovati svojo psico, bodo sprehodi nekaj krasnega in kar želela si jih boš še več in več. Družbe z njo kjerkoli in kadarkoli ti kar ne bo dovolj. Mi smo že nekaj časa na tej stopnji in je res krasno. Psa imam še raje in enostavno uživava v življenju. In to je smisel druženja s psom, da uživata en z drugim in se veselita življenja, ne pa da si cel depresiven in v strahu, ko moraš peljati svojega psa ven. Stopicanje na mestu ni še nikogar pripeljalo do željenega cilja. Bi bil že čas, da narediš potrebne korake, ker dobro veš, kaj moraš narest, samo vprašanje je, zakaj tega ne narediš.   
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #14 : nedelja, 15.01.2012 : 13:35:22 »

Samo v spodbudo; jaz sem posvojila cca 2 leti staro bokserko pri kateri se je vkratkem pokazalo kup težav (pretirano zaščitništvo, napadalnost do otrok, moških...). Šla sem lepo v šolo, individualno, in psica še sedaj, ko je že več kot 6 let ni več, v našem bloku in bližnji okolici velja za legendo, vzor vzgojenega psa. Torej se da vse, tudi pozna socializacija in vzgoja, vendar to pomeni čas,garanje, čas, garanje in še malo časa.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: solanje, socializacija ipd
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines