mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 05:10:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: Dihurčkov dan, Ljubljana, 19. 5. 2012
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Dihurčkov dan, Ljubljana, 19. 5. 2012  (Prebrano 814 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.300


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : torek, 01.05.2012 : 08:48:46 »



Dihurčkov dan, Ljubljana, 19. 5. 2012

Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev vabi na Dihurčkov dan, ki organizirajo 19. 5. 2012 v KUD France Prešeren, Karunova ulica, Ljubljana.

KRAJ: KUD France Prešeren, Karunova ulica, Ljubljana, Slovenija
DATUM: sobota, 19. maj 2012

URNIK:
10:00 Priprave
11:00 Odprtje Dihurčkovega vrtca in igralnice
11:15 - 12:00 predavanje - BELI DIHUR IN VETERINAR - ZANIMIVA DRUŽBA (doc. dr. Jožko Račnik)
12:15 - 13:00 delavnica ROKOVANJE Z DIHURJEM IN OSNOVNA NEGA DIHURJA
13:15 - 14:00 delavnica Izdelovanje tunelov in spalnih poligonov za dihurčke iz starih oblek (Monika Koprivnikar); razstava del
14:15 - 15:00 predavanje: POGOSTA VPRAŠANJA O BELIH DIHURJIH (Maja Čonč)
15:00 - 15:50 Zabavno tekmovanje HITROSTNO SKOZI CEV IN POLIGON
16:00 - 16:50 Zabavno tekmovanje NAJ NAJ NAJ
17:00 - 17:50 Zabavno tekmovanje ZEHCEV NA MINUTO
18:00 Zaključek vrtca in igralnice

Vsi dihurji, ki bodo sodelovali na Dihurčkovem dnevu, morajo biti cepljeni proti pasji kugi, tretirani proti parazitom, kastrirani in zdravi.

www.zverinice.com



PREDSTAVITEV PRIREDITVE DIHURČKOV DAN

V Društvu ljubiteljev dihurjev - Zverinice smo se odločili, da za ljubitelje dihurjev organiziramo prireditev, imenovano Dihurčkov dan, za katero načrtujemo, da bo postala tradicionalna. Namen prireditve je srečanje ljubiteljev dihurjev in spoznavanje dihurjev v živo, kar je namenjeno vsem, ki razmišljajo, da bi si belega dihurja omislili za hišnega ljubljenčka.

Člani društva bomo odgovarjali na vprašanja o dihurjih, organizirali bomo praktično delavnico o osnovni negi dihurja in delavnico izdelovanja igračk. Priznana predavatelja in strokovnjaka za dihurje, doc. dr. Jožko Račnik, vodja Ambulante za ptice, male sesalce in plazilce na VF in Maja Čonč, predsednica Društva Zverinice bosta pripravila informativni predavanji o dihurjih. Poleg tega bomo organizirali dihurski "vrtec" in igralnico, več zabavnih tekmovanj, srečelov ter veterinarsko stojnico, na kateri bo veterinar odgovarjal na vprašanja o skrbi za zdravje belih dihurjev, organizirali bomo preventivno merjenje glukoze v krvi in pregledovali ušesne brise na morebitno infestacijo z ušesnimi garjami.

Prireditev bo imela medijsko podporo, tako v klasičnih medijih (TV, radio) kot tudi na svetovnem spletu (spletne strani in spletni forumi z živalsko tematiko, socialno omrežje Facebook).

KRATKA PREDSTAVITEV DELOVANJA DRUŠTVA ZVERINICE

V zadnjih letih so se tradicionalnim vrstam hišnih živali pridružile nove in našemu okolju manj znane vrste. Zaradi nepoznavanja teh živali in njihovih potreb prihaja do situacij, ki mejijo na ali pa so že mučenje živali. Ena od takšnih vrst je tudi beli dihur (Mustela putorius furo) in prav s to vrsto živali se naše društvo tudi ukvarja.

Zverinice - Društvo ljubiteljev dihurjev je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija. Ustanovljeno je bilo konec leta 2008. V začetku leta 2009 smo izvedli prvi občni zbor društva, na katerem smo izvolili organe društva in s tem zagotovili podlago za nemoteno delovanje društva in uresničevanje njegovih ciljev v skladu s statutom in zakonodajo. V letu 2009 je društvo štelo 19 članov. V letu 2010 in 2011 je društvo povečalo svojo prepoznavnost.

Vse delo v društvu je opravljeno prostovoljno, financiramo pa se iz prostovoljnih prispevkov, donacij, članarin in iz prihodkov od prodaje izdelkov.

Prizadevamo si za izboljšanje stanja na področju varovanja živali. To skušamo doseči z osveščanjem, informiranjem in izobraževanjem širše javnosti o belih dihurjih, da bi s tem dolgoročno preprečili neodgovoren odnos do živali. Nudimo tudi pomoč lastnikom pri oskrbi, sodelujemo s strokovnimi javnostmi (predvsem veterinarsko) in hkrati skušamo pomagati čim več živalim, ki potrebujejo pomoč.

PODROBNEJŠA PREDSTAVITEV PROGRAMA

PREDAVANJE BELI DIHUR IN VETERINAR - ZANIMIVA DRUŽBA (doc. dr. Jožko Račnik)
V 45 min dolgem predavanju, bomo bodočim in trenutnim lastnikom in skrbnikom dihurjev podrobno predstavili, kako izgleda obisk pri veterinarju in skušali ovreči strah pred obiskom veterinarske ambulante, ki ga imajo nekateri lastniki. Poudarili bomo, kako zelo pommebno je, da ob težavah čimprej kontaktiramo veterinarja. Beli dihurji svoje zdravstvene težave namreč zelo dobro skrivajo, in ko se klinični znaki pojavijo, je lahko bolezen že zelo napredovala. Predava doc. dr. Jožko Račnik, vodja Ambulante za ptice, male sesalce in plazice na Veterinarski fakulteti v Ljubljani.

PREDAVANJE POGOSTA VPRAŠANJA O BELIH DIHURJIH (Maja Čonč, Društvo Zverinice)
V 45 min dolgem predavanju bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja, ki jih ljudje postavljajo o dihurjih. Vprašanja bodo zajemala vse vidike lastništva dihurja - tako glede nakupa, kot glede vedenjskih značilnosti, prehrane, nege, bivanja, ...  Predava strokovnjakinja za bele dihurje in predsednica Društva Zverinice Maja Čonč.

DIHURČKOVA IGRALNICA IN VRTEC
Tu bodo lastniki pustili svojo zverinico, da se spozna in poigra z drugimi dihurčki. Ostali obiskovalci pa bodo lahko opazovali dihurje pri njihovih vsakdanjih vragolijah.  Pogumnejši in radovednejši bodo lahko dihurja tudi prijeli v roke in ovohali njegov znameniti vonj. Vedno bo prisoten vsaj en član društva, ki bo zverinice nadzoroval in odgovarjal na vprašanja obiskovalcev.
Vsi dihurji, ki bodo sodelovali v igralnici in vrtcu morajo biti cepljeni proti pasji kugi, zdravi in kastrirani.

DELAVNICA IZDELOVANJE TUNELOV IN SPALNIH POLIGONOV ZA DIHURČKE IZ STARIH OBLEK (Monika Koprivnikar, Zverinko)
Imate stare hlače ali pulover, ki ga ne oblečete več? Zakaj bi te obleke ždele v omari, če lahko iz njih ustvarimo pravi zabaviščni park za dihurčke? Tunel iz hlač, ležalnik iz majice,... Samo malo domišljije in vse bo pripravljeno v zelo kratkem času. Zabava se lahko začne.
Zverinko sicer ustvarja večinoma za mačjo zabavo, vendar so njegovi prijatelji tudi dihurčki, zato tudi njim želi veselo raziskovanje in udobno sanjarjenje.

Na delavnico torej prinesi stare hlače, pulover ali majico iz močnega blaga, šiviljski pribor ter dobro voljo. Odnesel boš kar nekaj idej in mogoče že tudi nekaj kotičkov za dihursko zabavo.
Delavnico vodi Monika Koprivnikar, Zverinko.
Zaradi lažje izvedbe so zaželene predhodne prijave.

DELAVNICA ROKOVANJE Z DIHURJEM IN OSNOVNA NEGA DIHURJA (Maja Čonč, Društvo Zverinice)
Pokazali bomo, kako pristopiti k dihurju, kako z njim rokovati, ga razumeti in se z njim sporazumeti na primeren način. Prikazali in praktično izvedli bomo osnovno nego dihurja - nega dlake, pregled zobovja, krajšanje krempljev, čiščenje ušes,... Vabljeni tako opazovalci kot negovalci.

Zaradi lažje izvedbe delavnice je zaželjen lasten dihurček in oprema: krtača, ščipalček za kremplje (ščipalka za nohte), brisačka, pasta,... Na voljo bo tudi nekaj "mečkabilnih" dihurčkov potrebnih vaše nege, pa tudi nekaj pripomočkov. 
Delavnico vodi Maja Čonč.
Zaradi lažje izvedbe so zaželene predhodne prijave.

ZABAVNA TEKMOVANJA
Organizirali bomo tri zabavna tekmovanja z bogatimi nagradami in priznanji za tri "najboljše" dihurje.

HITROSTNO TEKMOVANJE
Dihurji se bodo pomerili v teku skozi cev in čez poligon z ovirami.

NAJ NAJ NAJ 
Zabavno tekmovanje na katerem bomo izbrali NAJ dihurčka - pomerili se bodo v teži (najlažji in najtežji), dolžini/velikosti (najdaljši/najkrajši), dolžini repa (najkrajši/najdaljši).

TEKMOVANJE V ZEHANJU 
Znano je, da dihurji, ki jih primemo za vratno gubo, prično zehati. Organizirali bomo tekomvanje - kateri dihur največrat zazeha v eni minuti.

INFORMATIVNA IN PRODAJNA STOJNICA DRUŠTVA ZVERINICE
Člani društva bodo odgovarjali na vprašanja lastnikov dihurjev in vseh ostalih obiskovalcev. Predstavili bomo dihurje, ki so v oskrbi društva. Na stojnici bodo obiskovalci lahko kupili društvene izdelke, dobili informativne tiskovine in sodelovali v srečelovu z bogatimi nagradami. Ves izkupiček od prodanih izdelkov je namenjen oskrbi pomoči potrebnih dihurjev.

Predstavili bomo tudi novo ustanovljeni Zavod Kosovir, katerega namen je odprtje zavetišča za bele dihurje in druge t. i. eksotične živali.

V VETERINARSKEM KOTIČKU bo veterinar Aljoša Kolenc odgovarjal na vprašanja glede cepljenja, preventive, bolezenskih znakov, kastracije,... Iz ušesnih brisov, ki jih bomo dobili na delavnici o negi dihurja, bomo naredili preparate in jih pogledali pod mikroskopom ter preverili prisotnost ušesnih garij. Na željo lastnikov bomo dihurju izmerili raven glukoze v krvi - znižana koncetracija je namreč eden od znakov inzulinoma, najpogostejše neoplazije pri belih dihurjih. Mogoča bo izdaja potnega lista, čipiranje in vpis čipiranih dihurjev v Centralni register.

SPONZORJI: Veterina Dobro-Grosuplje d.o.o., Zverinko (oprema in igračke za male živali), MAD d.o.o. (finančna podpora), Sodobnost revija in založba (5 knjig), trgovina Hanna, De-Long d.o.o. (dišave za dom Wax Lyrical), KUD France Prešern, Zavod Kosovir
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: Dihurčkov dan, Ljubljana, 19. 5. 2012
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines