mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 16:30:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napadalen pes - neodgovorna lastnica
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napadalen pes - neodgovorna lastnica  (Prebrano 11060 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« : petek, 01.06.2012 : 23:02:42 »

Ne vem na koga naj se obrnem, zato me zanima vaše mnenje kaj naj storim  Undecided  Zadeva pa je takšna...

Sem lastnica 2 in pol leti starega mopsa in že dvakrat mi ga je napadel večji pes pasme bernski planšar (vsaj tako se mi zdi po slikah na internetu).

Prvič se mi je zgodilo, ko sem se nič hudega sluteča sprehajala po travniku in videla v daljavi lastnico s psom. Jaz imam svojega psa vedno na vrvici ona pa ga je pa takrat imela tudi. Ker nisem pričakovala, da bo karkoli hudega sem mirno odšla mimo na kar se je večji pes izmuznil lastnici z rok (ga niti ni držala trdno) in napadel mojega psa. Med tem, ko ga je držal v gobcu je ona samo gledala in ni storila NIČ. Sama sem vlekla psa narazen in mi je komaj uspelo po tem se je pa ženska še zdrla nad mano.

Drugič se mi je pa zgodilo danes, ko sem se sprehajala med bloki v naselju nakar priteče isti pes, ki tokrat sploh ni bil privezan lastnica pa vse skupaj opazuje cca 10m stran in spet ne naredi NIČ. Tokrat sem se jaz zdrla nad njo, da jo bom prijavila ona pa meni čisto mirno odgovori, da naj drugič dam psa v naročje oz. naj ga sploh ne vozim na ta travnik oz. mimo blokov  Shocked

Zvedela sem, da ona sploh ni lastnica tega psa temveč, ga ima samo v varstvu. K sreči se je vse dobro končalo in je moj pes cel za kar sem lahko samo zelo vesela. Namreč lahko bi oklal mene in mojega psa.

Obljubila sem ji, da jo bom prijavila, ker sem jo sita in ker se želim mirno sprehajati v svoji okolici brez bojazni kdaj bo njen pes napadel mojega. Imam njeno ime in priimek ter tudi naslov.

Zanima pa me, če mogoče veste kako jo jaz prijavim. Ali moram na policijo poklicati ali pisati ali celo iti tja?? Poleg tega me zanima ali je dovolj ena prijava ali jih je potrebno več. In še kakšno kazen dobi, če sploh jo  Huh

Najlepša hvala za odgovore  Wink
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #1 : sobota, 02.06.2012 : 06:44:03 »

Dovolj je klic na policijo, fajn bi bilo če bi imela podatke te ženske, ki ga sprehaja. In v vsakem primderu nas pregled na veterino, da imaš dokaz o ugrizu. Malo se pozanimaj po okolici če ni imel še kdo problemov z njo, ponavadi je tako.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2 : sobota, 02.06.2012 : 07:05:37 »

Zelo dobro je, če imaš kakšno pričo ali pa posnameš spuščenega psa - tako jo lahko štrafnejo vsaj za to, če že nič drugega.
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #3 : sobota, 02.06.2012 : 11:44:26 »

Podatke o njej imam. Pri prvem napadu je bila z mano prijateljica, ki jo je skoraj kap Cheesy Pri drugem je bilo pa polno prič samo najdi jih je pa drugo Wink
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #4 : sobota, 02.06.2012 : 11:48:09 »

Aja še to. Kam točno moram poslati pritožbo oz. na kateri naslov?
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #5 : sobota, 02.06.2012 : 16:34:13 »

Prijavo moraš dati takoj, oziroma v roku 24 ur (se mi zdi, da še velja ta rok) na 113 ali lokalno PP (policijsko postajo). Ti kar pokliči in ti bodo povedali kaj in kako. Kar se tiče odškodnine, povračila vet. stroškov, moraš začeti civilno-pravni postopek, prijava na policijo - zapisnik, ti služi kot dokaz, da se je to res zgodilo. Največkrat se da zmeniti za povračilo brez tožbe, saj je to za krivca ceneje, če ima vsaj malo zdrave pameti seveda.
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #6 : sobota, 02.06.2012 : 20:32:08 »

Pa meni se sploh ne gre, za denarno odškodnino saj mojemu psu nič ni (zaenkrat). Rada bi samo dosegla, da jo policija opozori in ji reče naj ima psa na vrvici, da se lahko jaz mirno sprehajam.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #7 : sobota, 02.06.2012 : 20:32:57 »

A ni zadosti, da se pokliče na policijo, pa pove da je ta pes brez nadzora, spuščen in ogroža druge?
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : nedelja, 03.06.2012 : 08:25:09 »

Prijaviš lahko, kaznovan pa brez dokazov ne more biti.... upam vsaj, ker pri nas ne moreš biti več prepričan o ničemer....ker potem te lahko vsak gumpec, ki mu gre na živce tvoj pes vsak mesec sproti spravi ob plačo. Po tej logiki bi lahko nesramnica z planšarjem prijavila lastnico mopsa, da mops ogroža njenega psa in njo. Če se ne motim je par podobnih primerov že bilo, ko je lastnik napadalnega psa prijavil žrtev in ji naredil precej sitnosti. Čeprav so se na koncu izognili krivični kazni.
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #9 : nedelja, 03.06.2012 : 08:32:51 »

Ja, sej res.. Ampak recimo, da ti prijaviš, da je pes brez nadzora, pa policija pride preverit in vidi, da je pes res spuščen, sam, potem pa je to dovolj?
Samo verjetno policija ne bi takoj prišla ane..
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #10 : nedelja, 03.06.2012 : 08:43:51 »

Potem seveda je. Policija ponavadi sicer pride, a verjetnost, da je pes ravno takrat še spuščen je minimalna. Razen v primeru, ko se pes podnevi in ponoči klati okrog brez nadzora.
Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #11 : nedelja, 03.06.2012 : 09:22:11 »

Pred čaom, ko sem imela incident s psico možakarja iz soseske (to ni bil prvi incident), sem takoj po napadu prijavila policiji, prišli so najprej do mene po izjavo, naredili zapisnik, potem pa še k temu možakarju (ki je sicer ravno takrat čudežno odpotoval za en teden ne morje Roll Eyes, tako da so ga dobili šele en teden kasneje), s tem da me je policaj opozoril, da ker prijavljeni incident ni imel priče, lahko prijavljeni možakar trdi isto, kot sem jaz - da je bila MOJA spuščena in NAPADLA njegovo, resnica je bila seveda obratno-  in da je v takem primeru moja beseda proti njegovi.  Če je tako, zadevo ponavadi potem rešuje nek "prekrškovni organ", ki na koncu lahko oglobi oba. No, jaz globe nisem dobila, iz česar sklepam, da je omenjeni možakar "priznal" krivdo in plačal svojo kazen. Od takrat psice nisem videla spuščene. Afro
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #12 : nedelja, 03.06.2012 : 10:25:24 »

....ker potem te lahko vsak gumpec, ki mu gre na živce tvoj pes vsak mesec sproti spravi ob plačo. Po tej logiki bi lahko nesramnica z planšarjem prijavila lastnico mopsa, da mops ogroža njenega psa in njo. Če se ne motim je par podobnih primerov že bilo, ko je lastnik napadalnega psa prijavil žrtev in ji naredil precej sitnosti. Čeprav so se na koncu izognili krivični kazni.
Tako, kot se je zgodilo že eni naši forumašici (klik), ki ji na točno tak način nagaja lastnica napadalnega psa Sad
Logiran

Unikatne tablice in portretki
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #13 : nedelja, 03.06.2012 : 12:15:36 »

Policija ponavadi sicer pride, a verjetnost, da je pes ravno takrat še spuščen je minimalna
Ja žal je ponavadi tako, da, ko pride je že prepozno Sad Zato nisem še klicala policajev. Tudi na mojem koncu še vedno zalotim, da eno psico, ki je že več psov napadla, še vseeno tudi spuščeno kdaj imajo Angry  Predno bi policija prišla, bi lastniki jo že pripeli. Pofotkat bo treba ali pa posneti, da bo res dokaz. Kje ti stanujejo vem.
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #14 : nedelja, 03.06.2012 : 12:35:00 »

Žal je res tako, da morajo biti o dogodku dokazi. Drugače se lahko celo zgodi, da se lastnik spuščenega psa spravi nate zaradi krive obtožbe - deja vu. Tudi jaz sem že bila priča napadu psa, ki se je sicer strgal lastnici z rok. Daš izjavo in to je to. Pri fotkanju pa spet poudarjam - bodite previdni, da fotkate samo na javnem kraju!
Glede prihoda policije na kraj je pa odvisno od tega, če je patrulja v bližini, če imajo gužvo itd. Če bi barabe vedele, kakšen rajon pokriva ena patrulja, jao, jao...
Logiran
Calypsso
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #15 : sreda, 06.06.2012 : 20:50:35 »

No evo sem dobila potrebne informacije in to kar na policiji  Wink Bom pa zapisala še tukaj, da boste vedeli kaj storiti v takem primeru.

Jaz bi morala takoj poklicati policijo, ko se je incident naredil. Če pa tega ne narediš takoj pa lahko pošlješ prijavo na veterinarsko inšpekcijo. Jaz sem jih kar poklicala in so bili zelo razumevajoči. Prosili so me naj jim napišem e-mail in bodo preverili. Poleg tega imam pa priče in ljudi, ki so imeli že probleme z njo.

Če bo vse posreči upam, da jo opozorijo in da bodo lastniki videli kako neodgovorna je in ji prenehali dajati psa v varstvo  Smiley
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: Napadalen pes - neodgovorna lastnica
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines