mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 20:05:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jack v novem domu  (Prebrano 330422 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #675 : ponedeljek, 10.12.2012 : 12:23:14 »

Dober večer!
Jacko je lepo odpohajal svoje in pri tem budno spremljal svojo poskakujočo senco - Ota  Grin. Potem smo šli domov, vklopili feromone in družinica je kmalu odpeketala

Saj res, pobarali so me, da naj bi bili feromoni vklopljeni ves čas, ko jih rabimo (se pravi tedne, mesece, pač po potrebi). Če jih izklapljamo dnevno, naj ne bi delovali.
Samo prenašam informacije, jaz nimam pojma. Tongue
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #676 : ponedeljek, 10.12.2012 : 13:33:04 »

Res je to kar je napisala Žužka, vsaj na začetku imejte feromone ves čas "vštekane", sploh v začetni fazi.

Me zanima kako se bodo fermoni obnesli, meni so jih tudi že pri vetu svetovali, pa se nekako nisem odločila, ker so mi rekli, da je to nečeloma bolj za mačke.

Niti ne, je pa res, da se lastniki mack pogosteje odlocajo za uporabo. Pri psih se zal vedenja, ki so povezana s stresom ali locitveno stisko, se vedno preveckrat razlaga z razvajenostjo/nevzgojenostjo/ ... in se se vedno po vecini (govorim za vecino veterinarjev, instruktorjev in lastnikov) priporoca klasicne metode. V zadnjem casu je k sreci vedno vec povdarka tudi na pasji psihi in metodah kot so TTouch, uporabi feromonov in drugih reci, ki pomagajo pri resevanjutezav. Seveda niso cudezno zdravilo, so pa super dopolnilo k vsem ostalim recem, ki se jih morajo/moramo skrbniki obcutlivejsih zivali posluzevati.
Obstajata razlicica za pse in razlicica za macke, vsaka deluje samo na vrsto, ki ji je namenjena, saj so feromoni vrstno specificni, tako da pasji feromoni na macke ne vplivajo in obratno. Prav tako seveda ne delujejo na druge vrste zivali.

Kot sem ze napisala, jaz pri svoji psici s pasjimi konkretno nimam izkusenj, ker jih ne potrebuje, vem samo posredno za par primerov, ko jih je priporocil moj fant, ki je veterinar, imam pa nekaj izkusenj z macjimi (dobre) in bi si zelo zelela, da bi obstajali tudi za kaksno drugo vrsto ... Bi vsaj pri dihurjih verjetno prisparali kaksen hud ugriz. Tongue
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #677 : ponedeljek, 10.12.2012 : 17:38:20 »

Čau vsem!


Hvala za informacijo, jaz sem naivno feromone vklapljala kako uro, uro in pol pred pripravami na odhod in jih izklopila po prihodu domov. Bom pustila kar vklopljene.

Sicer je pri nas stanje tako, da:

1. glodanja pohištva oziroma in ali tudi drugih predmetov, igrač več ni.

2. lajanja baje več ni oziroma ga je zanemarljivo malo odkar sta mušketirja zaprta v dnevno in imata še dokaj glasno TV  Grin ... in to italijanski program, kjer govorijo vsaj 3je naenkrat  Grin ... spet oziroma: Tožifant, kot ga imenuje moja zatraumirana prvorojenka, ne prihaja več trkat.

3. naskokov na kavč več ni, čeprav je še vedno založen in zaščiten.

4. pričakajo me luuuuuužice in dreeeeeeeeekci in luuuuuže in klobaaaaaaaase  Evil... da ne omenjam vonjav, ker so okna zaradi feromonov zaprta  bruham

Poskrbimo za pospeševanje prebave - beri imata dovolj gibanja - ampak očitno prihranita oba dovolj materiala, da mi lahko tokom dopoldneva pustita spominčke. Problem je postalo to, da se zaradi Jackovih luž že pozna potemnjen parket .... Oto zaenkrat vsaj cilja plenico.

Danes sem mu pustila na omenjenem mestu staro brisačo in dečko jo je celo polulal a ni dobro centriral ....  Undecided , sledilo je tacanje po lužah, klobasah in seveda potem po celi dnevni sobi in kuhinji, tako da je postala že praksa pri nas, da družina razen mene prve pol do tričetrt ure po prihodu iz šole, vrtca ... sploh nima vstopa v dnevno, jaz pa se lahko zastojn "sproščam" s pucanjem takoj po naporni službi in pozabim na vse tamkajšnje probleme  Roll Eyes Lips Sealed Wink


Razmišljam ....WC ji za tako velike pesjane z občasno inkontinenco pa najbrž ne obstajajo ... Huh Morda pa mu pred odhodom nadenem plenico  Evil?

Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #678 : ponedeljek, 10.12.2012 : 18:01:52 »

jackinmi, a Jacko je bil kdaj 100% sobno čist, preden so se mu začele težave s prenašanjem odsotnosti?
Kaj pa tamali?
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #679 : ponedeljek, 10.12.2012 : 18:13:57 »

Jacko je bil sobno čist še preden je prišel k meni. Te tažave so se začele, ko smo že odpravili tuljenje in poskuse pobega od panike. Mu je očitno udarilo v drugo stran  Undecided.

Oto je plenično čist, sobno pa ne še  Undecided .... ampak to je izključno mea kulpa sram.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #680 : ponedeljek, 10.12.2012 : 19:41:02 »

Ja, Jack se uspe posračkati kljub temu, da to naredi še 2x po zadnjem obroku, torej je tu res posredi močna
notranja stiska  sram. Dobro v slabem je to, da zdaj sicer več ne uničuje stvari, očitno mu mali Oto vseeno
koristi, možno pa je, da bo tudi mali potreboval dalj časa za sobno čistočo, ker bo imel pač vzor  Undecided,
ampak zaenkrat je vsekakor premajhen, da bi zdržal 8+ ur brez pi-ka, sploh, ker ni zaprt v kletki, ki jo
praviloma vedno začnejo jemati kot spalnico in zadržujejo kolikor se le da  Wink

Seveda obstajajo tudi WC-ji za pse, to bi bilo za Ota čisto OK, ampak zna se zgoditi, da bo tudi to novost
veliki Jack razstavil na prafaktorje do vašega prihoda  . Sploh pa je potem menda težko psa prepričati,
da se enkrat preusmeri na stalno opravljanje potreb zunaj.

Jackinmi, jaz vam res os srca želim, da feromoni naredijo svoje in to čimprej  Kiss
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #681 : ponedeljek, 10.12.2012 : 20:29:33 »

Jackinmi, kaj če bi začasno zaščitili parket s kakim poceni linolejem ali kako podobno talno oblogo? Obstajajo tudi take varjante v izgledu lesa, tako da ne bi preveč kvarilo izgleda dnevne Smiley.
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #682 : torek, 11.12.2012 : 05:24:03 »

čarka:  Prepričana sem, da mu mali koristi, ker je še veliko bolj umirjen kot prej. Tudi ko se pripravljamo na odhod ... in to zdej počnem že čisto rutinsko kot bi si obula čevlje, je Jacko skuliran in ne pride niti na hodnik, kjer se tamali običajno precej glasno obuvata, oblačita, iščeta vse mogoče tik pred zdajci itd. ...
Tole iztrebljanje pa očitno še kaže na stisko, ker sicer redko sploh prosi za ven kot je to počel včasih, pa čeprav recimo ne gre ven od 8ih zvečer do 6ih zjutraj, ker mi občasno logistika tega ne dopušča - beri otroka je strah ostati par minut sama, ko je zunaj tema.

Je pa zanimivo in upam, da iz tega ne bo nastal novi problem, da Oto ful joka, ko greva z Jackom sama dol (zdej, ko je bil tak mraz in mokrota sem mu običajno prizanesla za en večerni izhod ). Oto sedi pri vratih in cvili čeprav so še trije doma Shocked Shocked Shocked. Jacko sicer čaka pri vratih, ko je obratno, joka pa ne. Samote posamezno pa še nismo probali odkar sta dva psa pri hiši. Ne vem, kako mi uspe, sproducirat same hipernavezane pse ... ali pa je za Ota normalno, da joka, ker je še majhen in vidi oditi hkrati obe "mami" - mene in Jacka???  Shocked Grin


riry: mislim, da bomo raje probali z brisačo ... hvala vseeno za namig!  objem
Evo, kavice ni več. Zdej pa bo treba v akcijo!

Logiran
SunnyDay
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 5.364


« Odgovor #683 : torek, 11.12.2012 : 08:28:06 »

riry: mislim, da bomo raje probali z brisačo ... hvala vseeno za namig!  objem

Zna bit, da se bo pod brisačo še hitreje naredil črn parket - ni pa nujno. Nam ga je uspelo pridelati pod polulanim časopisom Roll Eyes (takrat še nisem vedela za plenične podloge Undecided).
Linolej se za take reči res faaajn obnese Afro. Ima več prednosti: je zelo poceni, odrežeš po meri in samo položiš na tla, ne drsi na parketu (trenje), odstraniš tako hitro kot tepih, pod njim pa se nam v nekaj letih ni poznala kaka vlaga ali karkoli, kvečjemu je ostal ful lepši in bolj svetleč Cool kot tisti, ki ni bil prekrit (kos linoleja smo imeli v dnevni namesto tepiha, proti drsenju, so se pa tudi ciganske luže in kakci na njem dobro obnesli Wink).

Sicer pa ... mogoče je pa tole s "samo" kakanjem/lulanjem tudi neke vrste napredek. Tuljenja in uničevanja ni več, zdaj pa držim pesti, da še iztrebljanje izzveni ...
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #684 : torek, 11.12.2012 : 17:29:13 »

 butnglavc butnglavc butnglavc ... Murphy je prebral moj včerajšnji post in danes je bilo razdejanje ...  Cry Cry Cry  Obupujem.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #685 : torek, 11.12.2012 : 20:08:27 »

 sram

Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #686 : sreda, 12.12.2012 : 21:16:31 »


Pisala Dedku Mrazu, naj prinese pravi thundershirt za Jackota, Božičku pa za "boršeto" za Ota, ker se trese ko 5.stopnja po Richterjevi lestvici in niti plašček ne pomaga. Možek mi je kar tako kupil novo krpo na štilu od vilede, jaz pa si bom kupila še linolej  Cool. Če pa slučajno kdo misli, da bi mi še kaj prinesel, so dobrodošle plenice za Ota ali pa ročke od omar, ki gredo Jacku tako zelo v slast.

Nisem preveč skromna za te praznike, ma sanjati ni greh pravijo.  Wink

Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #687 : četrtek, 13.12.2012 : 00:17:08 »

Ti si fajn Afro  Smiley. Sicer pa še ena ideja, ki sem jo mislim že omenila, mogoče probate zdej, ko imate že omejene prostore, bo lažje. Torej, kaj če se posnameš, ne vem, kako bereš puncam pravljico, pa one kaj zapojejo, oz. pač "ropotajo" tako kot ponavadi, pa potlej ta posnetek date na repeat za zaprtimi vrati - mogoče bi ga to pomirjalo, če bi slišal znane glasove izza vrat ker videt vas tko al tko ne bo mogel? Probat ni greh Wink, sploh po vsem tem, kar ste že dali skozi sram.
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #688 : četrtek, 13.12.2012 : 20:39:43 »

Tudi jaz verjamem v glasne, sploh domače zvoke  Smiley

Jackinmi, največje darilo imaš ob sebi, praktične in tolerantne ljudi, to je vsekakor največ  ljubezen,
pa še pisati ti ni bilo treba zanje  Wink
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #689 : petek, 14.12.2012 : 12:16:04 »

Danes sem prišla domov iz službe že ob 11ih, ker je hčerka zbolela in so me klicali iz šole. Jackove klobase so me že čakale, luže pa še ni bilo, je pa nekdo grizel vrata za na hodnik ...  Lips Sealed Roll Eyes

Thundershirt pride v sredo. Božiček - beri nona - ga bo prinesla iz Londona. Upajmo, da bo kaj pomagal.
Logiran
Strani: 1 ... 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines