mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 25.04.2024 : 16:35:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 134   Dol
Natisni
Avtor Tema: Jack v novem domu  (Prebrano 331013 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1425 : sreda, 13.11.2013 : 09:00:53 »

Hvala za predloge in komentarje. Dejstvo je, da prostora ne morem menjat in tudi če bi ga, bi bilo podobno. Te dni je veliko bolje kot prejšnji teden a mislim, da bo ta problem ostal pa čeprav včasih v manjšem obsegu, včasih pa večjem. Gre za to, da je Oto zdaj odrasel in je opozarjanje na šume na hodniku oziroma ljudi, ki hodijo gor in dol nekako normalno. Tega sicer ne počne, ko smo doma, če pa že, pa vedno prvi krene ravno on. Lajanja namreč že od malega ne dovolim, ne ko smo zunaj, ne doma. Zatiranje tega impulza pa je lahko uspešno samo do določene mere in seveda glede na naravo psa. Sem imela 15 let psico, ki je v svojem življenju zalajala manjkrat kot Oto v enem dnevu ... tako pač je, psi so različni. Soseda pa se že oba spravljata name, me ustavljata na hodniku, grozita, da naj nekaj ukrenem, jaz pa nimam kaj ukreniti. Ko sem povedala, da sem storila vse, kar sem lahko in da vse odsotnosti snemam, pa mi je zatrdila, da tudi ona. Zgražala se je, da nisem odgovorila na telefon, ko me je njen mož klical in niti na njena sporočila (kličejo me med delovnim časom) in grozila, da bo ukrepala. Zelo neprijetno mi je bilo in sem želela pogovor prekinit, pa je šla kar za mano. Potem sem ji povedala, da se pač naj pritoži, ampak da ne morem psa ubit, zato ker lajata ter da so tudi oni glasni, sploh zvečer, tudi po 22ih ko izredno primitivno žali lastne otroke in tako kriči, da jasno slišimo vsako besedo. Seveda ji ni bilo všeč kar sem rekla, ampak imam počasi dovolj, da me nadlegujejo na vsakem koraku in mi očitajo celo, da čez vikend igramo kitaro, in da se otroci glasno smejejo in igrajo inštrumente ... da ne govorimo o obrekovanju in komentarjih na moje privatno življenje... ki ni imelo ne repa ne glave in je sledilo takoj za igranjem instrumentov. Žal mi je samo, da nisem po svojem "Dober dan" šla enostavno mimo in sem trdo odločena, da bom odslej naredila točno to.
Pri 12ih stanovalcih so oni edini, ki se pritožujejo.
Sej ne vem, kaj naj naredim. Samo morala sem malo dat tole ven iz sebe, ker me je znerviralo.  predaja
Logiran
riry
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.052


« Odgovor #1426 : sreda, 13.11.2013 : 09:39:33 »

Ta tvoj zapis samo potrjuje, da so oni problem in ne vi. Čisto prav, da si jim povedala kar jim gre, zdej pa samo lepo ignoriraj (lahko jim še sprintaš tisti del zakona, kjer piše od kdaj do kdaj naj bi bil mir in tišina, da vidijo, da so bolj v prekršku kot ti Wink). Pa definitivno snemaj še naprej, sej nič ne košta  Smiley. Drži se objem.

Ampak zanimivo - vedno je nekje nek sosed, ki razbija bale...naš je na srečo dost kmalu umrl (če sm mal zlobna Evil), samo je imel skozi nekaj za komentirat, pa 1x nam je v šipo od avta pljunil, pa skoz dežural na oknu...in vse zato, ker imamo psa, ki jih on očitno ni prenašal in ker je pač lulala in kakala...primitivci, tipični zateženi penzionerji, ki so osamljeni z razlogom Lips Sealed.
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1427 : sreda, 13.11.2013 : 09:43:28 »

Vržeš vse skupaj čez ramo, se nasmeješ in si rečeš, da si imela slab trenutek. Naslednjič bo zagotovo boljše. Škoda to nositi sabo, če je nepotrebno.
Logiran
Skuiki
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.758


« Odgovor #1428 : sreda, 13.11.2013 : 11:23:46 »

jackinmi, mislim da so tile sosedje zaslutili, da je tebi neprijetno, ker tvoja dva psa lajata in da se s
tem obremenjuješ, kar so izkoristili kot odličen kanal za sproščanje lastnih frustracij in težav.
Prepričaj sebe, da si odgovorna skrbnica psa, ki je naredila vse, kar je mogoče.

Sosedje ne bodo kar takoj odnehali, vsaj še nekaj časa ne, ampak kmalu ne bodo imeli več s kom
igrati tega pingponga, ki meji že na verbalno nasilje nad tabo. In potem bo mir.
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1429 : sreda, 13.11.2013 : 11:48:09 »

Upam, da snemaš njeno kričanje po 22.00 uri.
Ja, tako kot se napisala Skuiki - taki zafrustrirani pasivni agresivci na daleč zavohajo žrtev. Dokler se žrtev pusti, toliko časa gnjavijo. Ko nekajkrat naletijo na odboj lastne agresije (beri - ti se spremeniš v zid in samo pasivno opazuješ njihovo zaletavanje), potem sčasoma odnehajo, ker ne dobivajo feedbacka, ki ga želijo in se ne morejo več hraniti s tvojo mizerijo in energijo, ki jo vlagaš v pregovarjanje/prepričevanje/opravičevanje/pojasnjevanje. Oni so energetski in čustveni vampirji.
Torej imaš dve možnosti, odvisno od karakterja - si še bolj svinjska nazaj (kar ti bo tudi popilo precej energije, če nisi taprav tip), ali pa ne reagiraš na njeno gnjavažo spljoh, pri sebi pa veš, da si naredila maksimum, ki se da narest, da saniraš neželeno stanje. Ta tadruga možnost take bedake še bolj boli, ker funkcionirajo na čustveni percepciji otroka - better bad attention, than no attention. Če se tebi zdi, da pes sicer laja, ampak malo, potem jo skini z brige, vseeno pa poskrbi, da boš imela posneteke svojih psov in nje tudi ti, da boš lahko reagirala v primeru, če te kam prijavi.
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1430 : sreda, 13.11.2013 : 12:06:33 »

Jaz snemam psa vsako odsotnost, shranjujem pa samo posnetke, kjer lajata dlje kot 15, 20 minut v 9ih urah, torej tiste rizične. Dejstvo je, da psa ne lajata pred sedmo zjutraj in niti po 22., dejstvo je tudi, da je največ laježa dopoldan, ko sta sama in sicer med 11 in 13. uro, ko je očitno tudi več gibanja na hodniku. Poudarjam, da psa lajata ali laja en sam (Oto) in ne tulita več - tudi to smo dali skozi  Roll Eyes ... Sploh ne vem na osnovi česa me lahko prijavi? Mučenje živali - ne bi rekla, oziroma, če mene kaznujejo za mučenje živali, potem bom dokončno dobila zadnjo potrditev, da je čas, da grem iz te "ljube domovine". 
Glede javnega reda in miru pa kljub Otovemu trudu, da bi pregnal "sovražnika" na hodniku, dvomim, da njegov lajež presega dovoljene decibele.
Morda pa si dam izolirat stanovanje  Cool
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1431 : sreda, 13.11.2013 : 12:13:00 »

No evo, pa saj ti je vse jasno Wink Afro
Logiran
viamia
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #1432 : sreda, 13.11.2013 : 12:29:10 »

Jackinmi ne bom ti rekla, da se ne sekiraj, ker vem da se boš. Še predobro vem kako je priti domov z cmokom v grlu. No, moji sosedje so tako kulturno debilni,da samo še lepijo listke po celem bloku, da pes laja. butnglavc Žal se v bloku vedno in povsod najde kdo, ki ga vse moti, on pa je seveda idealen sosed.
Glede prijave lahko prijavljajo kar jim srce zaželi, pa ne bodo nič dosegli. Preverjeno. Če se spomniš lansko leto so mene prijavili, pa je inšpektorica samo predlagala naj se z njimi pogovorim. Dejstvo je da ne morejo nič, še posebej ker ne motiš nočnega miru.
Kar se pa Oteka tiče, pa nimam pojma kaj narediti, ker vem da si že vse naredila kar se je dalo. Jaz si vedno rečem, da bo vse nekoč minilo in tudi naši psi se bodo umirili.  objem
Logiran
luna7
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.656


« Odgovor #1433 : sreda, 13.11.2013 : 12:56:54 »

Tudi če se preseliš, izseliš na Mars, te bodo našli! Mene je včeraj iz sosednjega bloka ena teta nahrulila, da naj moj pes neha skakat po kupu listja, ker je to nekdo naštimal, da bo odpeljal. (Boni je tako uživala metati se v tisti kup, da je bilo že pregrešno nehat...  Wink )
Dejstvo je bilo, da je tisti kup listja na zemlji našega bloka in od "našega" drevesa" in, da sem jaz tista, ki naročam, kdaj naj nekdo pride pospravit kupe listja okoli bloka... Če pride pospravit zastonj, se sploh ne bi branila...  Wink Sem ji samo pokazala prijazno kretnjo  predaja khm in ji povedala, da stojim na svoji zemlji... Pa še ni nehala, sem pa jaz nehala in sva se z Boni še naprej igrali prav na taistem kupu listja. Torej, ne zmanjka jim, veš. Zato je bistveno, da upoštevaš kocko in viamia...  Wink Kiss
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #1434 : sreda, 13.11.2013 : 15:44:08 »

Tudi jaz se strinjam s Skuiki in Kocko (sploh po tem, kar si še zdaj dodala, da v bistvu ni problem samo Otov lajež dopoldan, ampak imajo "v zobeh" vse vas, ves čas in zelo očitno prav prežita na vaše "napake"). Čeprav ti je težko in te znotraj razganja od besa in žalosti, probaj vsaj pred njima delovati umirjeno in ledeno hladno ... probaj, da ne opazita tega, da te njuni napadi prizadenejo.
Verjamem, da je težko, ampak ljudje, ki si iščejo "žrtve", da se počutijo večvredne, prežijo ravno na možnost "poraženja neprijatelja". Vzporednica z "bullyji" v šolah ni daleč Lips Sealed

PS. Morda pa fotko izoliranega stanovanja pokažeš sosedi ob naslednjem "napadu" in ji poveš, da ste tole na e-bayu naročili, pa se lahko še ona pridruži naročilu za svoje stanovanje, bo manjša poštnina Evil
Logiran

Unikatne tablice in portretki
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1435 : sreda, 13.11.2013 : 17:05:44 »


PS. Morda pa fotko izoliranega stanovanja pokažeš sosedi ob naslednjem "napadu" in ji poveš, da ste tole na e-bayu naročili, pa se lahko še ona pridruži naročilu za svoje stanovanje, bo manjša poštnina Evil

 Grin
Logiran
Srna
novinec
*
Sporočil: 11


WWW
« Odgovor #1436 : sreda, 13.11.2013 : 18:21:54 »

Stanovalci in lastniki v večstanovanjskih hišah ali blokih moramo pred nakupom/posvojitvijo psa to dejstvo upoštevati. Prav tako ni prav pametno posvajati psa s separacijsko tesnobo, če nimamo izkušenj in imamo normalen delavnik. In tudi ne potem dobiti še enega psa, preden je prvi urejen. In to pač res spada v eno normalno odgovornost in razmislek v življenju odrasle osebe.

Take situacije so namreč post festum zelo težko rešljive. Psa lajavosti ni lahko odvaditi (v nekaterih primerih pa sploh ne), ljudje pa se sčasoma tako senzibiliziramo na nam neljube ali moteče zvoke, ki jim ne vidimo konca, da nas sčasoma krepko ziritira že bistveno manjša doza od prvotne. Če nekdo dela v izmenah, se mi zdi najmanj neuvidevno, da se temu posmehujemo (leti na nekaj odgovorov tule, ne na vas).

Čeprav sosedje potem odreagirajo neuvidevno nazaj, se bolj splača biti malo "ponižen", ignorirati žaljivke in se opravičiti ter pojasniti, da se tudimo hrup odpraviti. Ljudi namreč najbolj spravi iz tira občutek, da hrupu in motnjam nikoli ne bo konec - in s tem, da jih ignoriramo, k temu občutku prilivamo olje na ogenj. Če si seveda želite približno kulturnih odnosov s sosedi.

Se da. Ker je lajanje precej karakterno/dedno pogojeno, smo mi to upoštevali, preverili več opcij in nato posvojili starejšega psa, ki preverjeno ni imel zgodovine lajanja v stanovanju. Tako je tudi zdaj že ves čas nemoteč (in priljubljen) stanovalec.

Ker ja, za nastalo situacijo ste pač odgovorni sami, ne glede na dobre namene pri posvajanju psa. Zoprno, a je res. Postavljati se v vlogo žrtve se v takih primerih na dolgi rok ne izplača, ker se bodo sosedje vedno počutili večje žrtve od vas, in potem je samo vprašanje, komu se da iti dlje.
 
Logiran
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #1437 : sreda, 13.11.2013 : 18:35:29 »

Po vsem napisanem bom dodala le to, da je po moje malo psov, ki v bloku, brez komentarja, poslušajo kaj se dogaja pred domačim pragom. Sploh, če velikost in razporeditev prostorov ne dopuščata dostopa do bližine vhodnih vrat. Res je osnova genetika psa, a nesmiselno je pričakovati, da bodo vsi lastniki psov v večstanovanjskih stavbah posvajali res samo tihe pse. Vedno in povsod pa so ljudje, ki so konfliktni, ne glede na to kje živijo in kaj se dogaja v njihovem okolju.. To jim je "v krvi" in s tem bodo umrli, ampak toliko bolj žalostno, ker bodo takrat pač sami. O žrtvah na eni in drugi strani po moje ni smiselno razmišljati. Že samo uporaba tega pojma je zame sporna.
Vem pa, da ni lahko lastniku, ki se s tako težavo psa sooča, prav tako vem, da je človek v službi še bolj napet, če razmišlja o dogajanju doma, kaj šele, če dobiva grozilna sporočila in klice. Vsekakor pa tudi vem, da sosedi - žrtve, nimajo ničesar v rokah s čemer bi upravičeno grozili, kvečjemu se jim lahko maščuje lastno kaljenje nočnega miru, kjer so "žrtve" zdaj pač na drugi strani. In skoraj prepričana sem, da so nekaj v zvezi s "prijavo" že naredili, ampak očitno neuspešno.
In ker vem koliko truda in tudi strokovne pomoči je bilo že vloženega v to težavo, pa tudi koliko "ponižnosti" iz strani lastnice psov, predvsem za njen duševni mir upam, da bo kmalu 8 ur dopoldanske tišine, vsaj iz njihovega stanovanja.
Jackinmi, drži se  objem
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #1438 : sreda, 13.11.2013 : 20:09:36 »

Ah, tukaj je očitno, da sosedje samo iščejo razlog, da bi se lahko kregali, znašali nad tabo, tako da.. ne se jim pustit.
Pse marsikdaj zmoti hrup iz hodnika, tudi moj drugače zelo redko lajajoč hrt se, če kdo stoji pred vrati in se s kom pogovarja ali celo njemu kaj govori, oglasi in malo zacvili.
Skoraj vsepovsod se najdejo takšni ljudje, ki jih bo pač vedno nekaj motilo. Se pa moramo zavedati, da ljudje z življenjem nasploh ustvarjamo hrup in nemogoče je pričakovati, da sploh čez dan, v bloku ne bo nobenega glasu.

objem
Logiran
jackinmi
odvisnež
*****
Sporočil: 790


WWW
« Odgovor #1439 : sreda, 13.11.2013 : 20:14:32 »

Hvala za vaše mnenje Srna.
Strinjam se, da posvojitev drugega psa ni bila dovolj premišljena. Želim vam, da bi imela vedno samo razumne, odgovorne in razumevajoče sosede brez problematičnih psov in otrok, ki igrajo instrument in se igrajo in glasno smejejo čez vikend. Glede ignoriranja žaljivk pa imam tudi jaz svoje dostojanstvo in ne dovolim komurkoli, da bi mi ga teptal. Navsezadnje se je tudi sama (soseda) odločila, da bo živela v bloku in bi se lahko zavedala prilagajanja, ki temu sledi.




 
Logiran
Strani: 1 ... 91 92 93 94 95 [96] 97 98 99 100 101 ... 134   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  srečne PASJE zgodbe  |  Tema: Jack v novem domu
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines