mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:12:46

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: operacija
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: operacija  (Prebrano 11929 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« : sobota, 15.12.2012 : 08:57:34 »

Mojega psa v sredo čaka operacija sklepa na zadnji taci, pa me je zdravnica kar malo prestrašila, ko je rekla, da to poteka ob epiduralni. Kako vedo da je epiduralna psu prijela? Bojim se, da bi šlo kaj narobe.

Hvala in lp
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : sobota, 15.12.2012 : 10:23:41 »

Hmmmm....moram priznati, da še nisem slišala, da bi živali operirali z epiduralno anestezijo. Undecided Upam, da se bo oglasil kdo, ki o tem kaj ve. Če ni skrivnost, za katero kliniko pa gre?
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
čarka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.288


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 15.12.2012 : 10:33:22 »

Meni pa bi bilo vsekakor všeč, če bi mi za psa predlagali epiduralno analgezijo  Smiley
Vsekakor je vpliv anestetika na telo manjši, pa tudi pooperativnih zapletov vezanih na popolno anestezijo ni.
Sigurno pa po aplikaciji anestetika naredijo test čutnosti za ta del telesa, brez skrbi, drugače tega ne bi počeli  Smiley.
Vsekakor pa vprašajte  Wink
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #3 : sobota, 15.12.2012 : 10:47:50 »

Jaz pa ravno obratno. Epiduralni blok ali spinalni blok zame ne prideta v poštev. Samo mikronski falitek z iglo, pa gre kakšen živec, ki oživčuje spodnj/zadnji del telesa papa...
Zase sem zahtevala splošno anastezijo, čeprav vem, da gre pravzaprav za zastrupitev, pa vseeno sram sram
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #4 : sobota, 15.12.2012 : 11:33:08 »

Sama se strinjam s kocko ... epiduralna je lahko velik rizik. Definitivno se moram še pozanimat. Glede tega mam tolk mešane občutke, da se kar tresem, ko pomislim na sredo Cry

Ima mogoče kdo konkretne izkušnje?
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #5 : sobota, 15.12.2012 : 11:40:35 »

Aaaaaaaaaaaaaaa, še neki me je prešinilo. Kaj mislite, da je lastnik psa lahko tekom operacije zraven? Nekako se mi zdi, da se vsi veterinarji temu izmikajo. To mi vzbuja nekakšen sum v njihovo delo - v dogajanje v operacijski?
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #6 : sobota, 15.12.2012 : 11:47:29 »

No, moja mama, ki je že n let v penziji je včasih delala v eni firmi, ki je tele konkretne ˝kit-e˝ za spinalno in epiduralno prodajala po bolnicah in se je mogla o tem zelo podučiti, da je vedela kaj prodaja. In naučili so jih, da je za težave po teh dveh posegih vedno kriv anastezist. Praktično nikoli ne gre za slabo prenašanje same substance, ki bi naredila škodo na živcu, ampak za ˝slabo˝ zapičeno iglo. Je pa res, da jih ogromno naredilo brez težav, samo jaz gotovo ne želim imeti celo življenje posledic zaradi kakšnega milimetrčka sem ali tja. Pri meni ni bilo dileme, sploh še zato, ker mi je ob pogledu na kirurške posege v moje telo rado slabo in je bilo laže za operaterja in zame, da sem bila knockavtirana.
Verjamem, da je težka odločitev Sad
Saj pri epiduralni ali spinalni je pacient vedno ˝zraven˝, ker je pri zavesti, dvomim pa, da bi lahko jaz npr. moža s sabo v operacijsko vzela Grin, prav tako pa verjetno velja za veterino isto. Bilo bi preveliko tveganje za kakšne okužbe, pa še lahko bi jim delala težave (jim težila, padla skupaj ipd...). Pomoje ni šans. Ko so mojemu sinu staremu leto in pol šivali glavo na živo, so me gladko malo pustili zunaj pred vrati in prav lahko jih razumem zakaj. So imeli dosti dela z njim, niso rabili še potencialno histerične in omedlevajoče mame zraven.
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #7 : sobota, 15.12.2012 : 11:56:52 »

Jaz ti odsvetujem, da si zraven. Tudi pes bo bolj miren in ubogljiv, saj drugače že iz strahu išče potuho in tolažbo pri lastniku.

- Malo iščem po internetu, pa nobene klinike ne najdem, kjer bi delali z epiduralno. Mi napišeš prosim na mail, kje bo operacija? Moj naslov je deana.p(afna)gmail.com.  Me res zanima.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #8 : sobota, 15.12.2012 : 12:05:15 »

Aaaaaaaaaaaaaaa, še neki me je prešinilo. Kaj mislite, da je lastnik psa lahko tekom operacije zraven? Nekako se mi zdi, da se vsi veterinarji temu izmikajo. To mi vzbuja nekakšen sum v njihovo delo - v dogajanje v operacijski?

Kakšen sum ti vzbuja? Si mogoče bila kdaj zraven pri operaciji, ko so kakšnega tvojega sorodnika operirali?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #9 : sobota, 15.12.2012 : 12:12:26 »

Jaz ne bi temu rekla, da "se izmikajo". - Pač nočejo imeti histeričnih lastnikov zraven oziroma je točno tako, kot je napisala kocka: obstaja možnost okužbe, poleg tega laiki in občutljivi na kri lahko padejo skupaj ali kako drugače motijo proces operacije itd. Sploh pa, saj tudi pri "človeških" operacijah nismo zraven, a ne? 

Sama spadam med zelo zaskrbljene lastnike in če je katera od mojih psičk v narkozi, delam živčne kroge okoli klinike in sem hudo panična. Ampak ne pride mi pa na misel, da bi hotela biti zraven.  Je treba pač zaupati strokovnjakom.

Narobe gre pa vedno kaj lahko. Tudi če je žival 100% zdrava in jo operira vrhunski strokovnjak. Nikakor te nočem te strašit, ampak tudi ta možnost seveda obstaja.
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #10 : sobota, 15.12.2012 : 13:10:55 »

Meni se zdi pa cisto normalno, da lastnika ni zraven. In ne razumem zakaj bi karkoli skrivali, pa naj zato lastnik nebi smel gledati.

Jaz sem bila zraven pri sterilizaciji ene moje psice, nimam problemov s krvjo ali kaj podobnega, ampak naokrog je letalo par muh in to me je zelo motilo, al kaj vem v cem je bil problem..in v enem trenutku nisem videla nicesar pred sabo, sem se morala usesti, potem sem se pa kar ulegla in na koncu mi je eden od zaposlenih na veterini kavo nosil Tongue V prevodu, padla bi skupaj, ce se nebi pravocasno prostovoljno priblizala tlom Cool In me je bilo sram potem, jasno, ker res nisem softic, pa tudi ker personal tam ni zato da bi se z mano ukvarjal, ne glede na to da mi je receptor kavo prinesel.
Pri carskem rezu sem bila tudi vedno prisotna, ampak tam je malo drugace ker gre za tisto radovednost glede mladicev, pa oskrbujem jih ponavadi.
Ampak ce vet pusti je to izkljucno njegova dobra volja, ce ne, je to pac treba sprejeti. Saj pri ljudeh tudi nismo zraven ko jih operiramo.
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #11 : sobota, 15.12.2012 : 15:11:59 »

Hvala vsem za odgovore.

Malo sem se sicer pomirila, definitivn pa bom še 1x klicala, da moja bučka slučajn ni kaj narobe razumela in dela preplah brez potrebe. Takoj ko izvem javim. Pepsi ... dobiš mail v ponedeljek, a je ok? Hvala

Jaz se pač stračno bojim za svojega bonbončka, tak da verjetn je tle že mal paranajo. upam, da ne zamerite sram

Lep vikend vsem!
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #12 : sobota, 15.12.2012 : 15:31:41 »

Hehe, to je pa normalno Smiley Srecno!
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #13 : torek, 18.12.2012 : 20:34:05 »

Tko, zopet se javljam. Baje uporabljajo kombinacijo z epiduralno, zato sem izrazila tudi moje dvome in željo po osebnem pogovoru s kirurgom. Mislim, da se bomo lahko dogovorili, ker so zelo razumevajoči in prijazni. Me je pa tko strah, .... jao jao, pomoje dns tud spala ne bom.
Logiran
lunca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 583


« Odgovor #14 : četrtek, 20.12.2012 : 12:16:38 »

Jaz sem bila pri mojih psih vedno zraven v operacijski.Ampak,jaz sem iz foha.Pri dveh sem celo asistirala pri carskem rezu.Sem je po eni strani boljše če te ni zraven.Si rahlo v nevednosti in tako posledično veliko na boljšem.Že pri tujih psih ti ni vseeno kaj se med samo operacijo dogaja z njimi,kaj šele pri tvojih.Poleg tega noben večji operacijski poseg ne izgleda lepo.
Je pa ena stvar.Pri vsaki narkozi ali operativnem posegu se lahko kaj zaplete,vendar če imaš dobrega veterinarja,ki mu zaupaš,ni nobene potrebe da vznemirjaš psa in sebe.
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #15 : četrtek, 20.12.2012 : 13:33:34 »

Kako je bilo?

Tudi jaz imam svoe mnenje glede tega, da si v operacijski pri posegu na svojih živalih, pa sem bila že X-krat pri drugih. Za primer, ukvarjam se z rehabilitacijo kopit konj in zraven spada en kup abscesov. Ko je imel  moj konj nazadnje absces, sem klicala veterinarko, ki je v smehu rekla "pa saj si videla več abscesov kot jaz"... Drugače je, ni distance.
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #16 : sobota, 22.12.2012 : 17:55:27 »

Pozdrav!

Operacija prestavljena!

Vzrok: proteini v urinu ... sicer baje bolj na meji, ma vseeno so predlagali, da se operacija prestavi (to je stara štorija).

Namesto tega smo ponovno delali teste, da končno njademo razlog. Ugotovili so da je urin razredčen in da .... hmmmm, kako so že rekli .... mislim, da ima nekoliko zmanjšane bele krvničke (ali nekaj podobnega). Teste na klopne bolezni še čakamo. Z izločanjem bodo ugotavljali zakaj je temu tako in potem sledi zdravljenje.

Kakšna priporočila ne bodo škodovala!!!! Mogoče tudi kaj v zvezi s prehrano in dodatki.


Drugač pa študiram, da bi ga zavarovala ... ima kdo izkušnje s tem (se splača, pride ceneje kot če plačuješ zdravljenje sam)Huh?

Skratka, da povzamem .... SKRBI ME Cry

Lepe praznike želim
Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #17 : sobota, 22.12.2012 : 18:29:41 »

Kar se tiče zavarovanja, je različno od zavarovalnice do zavarovalnice, od vrste zavarovanja oz. višine premije ... težko je reči ali "se splača" ali ne. Itak si vsi želimo, da zaravarovanja nikoli ne bi bilo treba uveljavljat, a v primeru večjega rizika (večja možnost poškodb itd.), je verjetno vredno razmisliti.

Sama iz prve roke izkušenj nimam, nekateri iz našega društva, pa so imeli s svojimi psi kakšno leto tudi tako "srečo v nesreči", da so pri plačilu vet. stroškov "prišparali" bistveno več, kot je znašala letna premija. Po moje se ti splača pregledati več ponudb zavarovalnic, malo povprašati veterinarja, sploh pa agenta zavarovalnice v katerih primerih načeloma krijejo določene procente cene zdravljenja, ali so všteta tudi zdravila, dodatne terapije  itd.
Tule pa je ena stara tema, kjer se je o zavarovanju že debatiralo :
http://www.mojpes.net/forum/index.php?PHPSESSID=0009bf56494d03faf4b1ea77acd5a43b&topic=87.0;prev_next=prev
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #18 : sobota, 22.12.2012 : 19:58:31 »

Jaz vem samo za eno varianto, ko je premija nekaj čez 100 eur, krijejo ti pa enkratni znesek do 500 eur.  Huh Ne vem kaj ti to pomaga pri večjih operacijah.  Roll Eyes
Meni so pa nekaj komplicirali s pasemski/nepasemski, na koncu pa postavili premijo, ki je bila skoraj višja kot nadstandard za konje (res, da dotični agent ni imel pojma). Pa sem obupala. Se pa včasih vprašam, če sem naredila napako, ker imam pokvarjenega kuŠka.  Undecided
Logiran
qwxy
novinec
*
Sporočil: 31


WWW
« Odgovor #19 : sobota, 22.12.2012 : 20:03:59 »

Kak to misliš "pokvarjenega kuška"?
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #20 : sobota, 22.12.2012 : 20:12:54 »

Kak to misliš "pokvarjenega kuška"?
Oprosti za blodnje.  Grin Ima pač bolezen, ki je in bo zahtevala veliko obiskov pri veterinarju ter do sedaj 2 operaciji (zelo bom vesela, če ne bo nobene več  predaja ).
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #21 : sobota, 22.12.2012 : 20:30:43 »

Zavarujejo samo zdrave pse. Kolikor vem, moras prinesti tudi potrdilo od veterinarja, da je pes zdrav.
Logiran
Žužka
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.104


WWW
« Odgovor #22 : sobota, 22.12.2012 : 20:38:14 »

Zavarujejo samo zdrave pse. Kolikor vem, moras prinesti tudi potrdilo od veterinarja, da je pes zdrav.
Tudi jaz sem to mislila (itak sem ga hotela zavarovati, ko sem ga dobila, to še preden smo kaj vedeli o bolezni), ampak poznam nekatere, kjer niso nič spraševali/čekirali.  Huh
Drugače je meni to logično, konja ti naprimer pregledajo čez in čez.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #23 : sobota, 22.12.2012 : 23:17:23 »

Potem moras dobit slampastega zavarovalnicarja. Naceloma bi to morali narest.
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Tema: operacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines