mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 19.04.2024 : 06:59:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji  (Prebrano 20896 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
AklAm
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


WWW
« : torek, 06.09.2005 : 10:28:54 »

Novo temo o sterilizaciji odpiram z razlogom. Ko sem prejšnji teden pripeljala domov našo malo zgago v še rahlo omotičnem stanju, sem začela mrzlčno iskati kakršnekoli informacije o tem, kaj se s psičko dogaja po sterilizaciji. Na internetu nisem našla ničesar, kar bi mi res pomagalo ločiti alarmantne znake od normalnih posledic posega. V ta namen odpiram to temo. Prosim, da, glede na to, da je ena tema o sterilizaciji že odprta, tukaj opišete res samo svoje izkušnje, napotke, svarila ipd., ki se nanašajo na prve dni po sterilizaciji (mogoče sta pomembni še starost in pasma). Reakcije psičke, ki ste se jih ustrašili, pa niso pomenile ničesar nenavadnega, in seveda znake, ki pomenijo "takoj nazaj na kliniko".
Temo odpiram z namenom z informacijami pomagati lastnikom bodočih steriliziranih psičk in tudi tistim, ki smo stvar že enkrat, dvakrat, trikrat ... dali skozi, pa smo v tistih prvih dneh kljub temu še vedno na trnih.


No, pa moja "izpoved".
Prvo psičko, kraško ovčarko Runo, smo dali sterilizirati pri treh letih. Dva dni je ležala, zelo malo jedla, nekoliko več pila in žalostno zrla v svet okoli sebe. Ne spomnim se natanko, vendar se mi zdi, da je nekaj ur po posegu tudi bruhala (seveda le želodčno sluz, ker je bila pred posegom tešča). Izločala je normalno, sicer manj, ker tudi ni veliko jedla, in seveda vidno s težavo zaradi bolečin. Tretji dan je bila fizično že v boljšem stanju, v tednu dni pa kot nova. Grin

Drugi psički, Špeli, je med prvo gonitvijo uspelo "pridelati" 12 zarodkov, ki bi jo, če bi jih spravila na svet, verjetno stali življanja, zato jih je bilo treba odstraniti. Cry Je mešanka manjših pasem (koder, terier ... Roll Eyes). Posebnih reakcij se ne spominjam, drug dan že ni več pustila, da bi jo nesli po stopnicah.

Od sterilizacije tretje psičke, Gaje, je komaj tedeni dni. Stara je pol leta, verjetno je bila tik pred prvo gonitvijo (ker ji je začela neverjetno izpadati dlaka Shocked). Je neznanega porekla Tongue, verjetno pa več kot 15 kg ne bo imela. Domov smo jo pripeljali skoraj neposredno po posegu, zato je komaj stala na nogah, več kot par korakov ni mogla narediti sama. Ko sva jo s fantom položila na posteljo, je začela trepetati, blazinice na nogah pa je ime zelo hladne, zato sva jo pokrila (kar smo sicer storili tudi pri prvi psički, čeprav ni kazala podobnih znakov), nato je zaspala. Ko se je zbudila, je tudi ona bruhala in nato spet zaspala. Vodo je odklanjala, piti je začela šele drug dan in to v veliiiikih požirkih in v veliiiikih količinah Wink, jedla pa ni. Tretji dan je začela dobesedno "žreti", kar se je do danes že umirilo. Sicer pa je pred sterilizacijo pila zelo malo (glede na ostale pse), zdaj pa spije precej. Pri njej sem prvič opazila zateklino pod kožo, nekoliko pomaknjeno na stran. Po zagnani paniki, me je fant pomiril, da je to druga "plast" šivov, verjetno šivi v mišičevju. sram Oteklina je zdaj že skoraj izginila. Psička je začela tretji dan kazati močno potrebo po tem, da bi se znorela, kar sem ji seveda preprečevala. Wink Malo nas je prestrašila, ker je tako hlastala za hrano in vodo, ker naj bi bili to znaki notranje poškodbe ... No, ampak daaa! Roll Eyes Cel čas sem ji tudi šlatala trebušček (seveda okoli rane), če bi bilo kje kaj "preveč vroče", ker to pomeni notranjo krvavitev ... Hipohondrija in to. Roll Eyes


Mogoče lahko tudi primerjamo napotke, ki smo jih dobili pri veterinarju. Več glav več ve. Wink ... Sama se spomnim le teh izpred enega tedna. Huh No in ti so bili - kužinja mora počivati, - nenehno mora biti kdo ob njej, - prvi dan ne hraniti, lahko pa pije in - ne sme si lizati, trgati ... rane. Mislim, da je to vse. Aja, iz druge epizode: - psička teden dni ne sme hoditi po stopnicah, kar pa ni uspelo. Roll Eyes


Logiran
Dani
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.194


« Odgovor #1 : torek, 06.09.2005 : 12:09:14 »

Naso Niko smo dali sterilizirati po prvem leglu, takrat je bila stara malo manj kot 3 leta. Poseg je minil brez zapletov, domov smo jo pripeljali se v narkozi, tako da se je zbudila v domacem, poznanem okolju. Popoldan je bila se malo "pijana" in se je samo malo sprehodila. Vso noc je spala mirno, zjutraj pa je bila ze cisto taka kot ponavadi. Motil jo je edino mrezasti povoj, ki ga je imela okrog telesa, da je scitil obvezo na rani. Ovratnika ji nismo dali, drugi dan po operaciji smo ji odstranili tudi mrezasti povoj. Pila je normalno, hrano je dobila lazjo in malo manjso porcijo od obicajne, na sprehod je sla normalno in tudi potrebo je opravila brez tezav. Tretji dan po operaciji smo zamenjali obvezo na rani in namestili mnogo manjso, samo toliko, da je pokrila rez in sive. Nika je ze divjala naokrog. Peti dan se je okrog enega siva pojavila rdecina, siv je malo popustil, a ni bilo nic hujsega. Obveze ze od cetrtega dne ni imela vec, rana je bila prosta in s pomocjo "alternative" se je tudi tisti vneti siv do naslednjega dne zacelil. Sive smo odstranili sami, operativno mesto je bila suho, rana dobro zaceljena.
Nika nikoli ni bila bolana in je veterinarja videla samo ob cepljenjih, pri sterilizaciji in takrat, ko smo se od nje morali posloviti.
Njen znacaj se po sterilizaciji ni prav nic spremenil, paziti smo morali samo pri prehrani, ker se je hitro zredila.
Logiran
AklAm
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 103


WWW
« Odgovor #2 : torek, 06.09.2005 : 14:01:13 »

Dani me je spomnila ... Gaja prve tri noči skoraj nič ni spala, očitno jo je moralo zelo boleti, ker je glasno sopla. Ponoči je tudi veliko pila, zato smo jo cel čas okrbovali z vodo.
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #3 : torek, 06.09.2005 : 14:23:15 »

Vem, da so nam rekli, da pes ne sme ležati na/v mrzlem. Dan ali dva je bil omotičen, prvi dan ni hotel jesti, drugi dan zelo malo, potem pa se je stanje postopoma izboljševalo, dokler nismo dobili nazaj živahneža, kot smo ga poznali od prej. Dokler je imel ovratnik / mu še niso vzeli šive ven, ni bilo sprehodov, samo po dvorišču je hodil, kolikor je hotel in kolikor je lahko.
Logiran
oliver
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 212


WWW
« Odgovor #4 : torek, 06.09.2005 : 21:12:34 »

Ko sem še delala na kliniki smo sestavili tale navodila. Mogoče bo v pomoč
http://www.klinikaloka.com/predoperativna_priprava.htm

Lp Katja
Logiran
Bastian
novinec
*
Sporočil: 14


« Odgovor #5 : sobota, 10.12.2005 : 11:27:12 »

Ja naša bla včeraj sterilizirana.

Tkoj ko se zbudil iz kome, je že tam po kliniki skakala.
Zdaj je notri v hiši (drugače vrt in pesjak). Včeraj je cel popoldne prespala tudi ponoči bila mirna..
Dans pila že mal vode in par piškotkov in krajši sprehod.

Praska ali liže rano še nič zaenkrat, tko da ji nismo dal tistega ovratnika gor.


Logiran
LIZA
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.939


« Odgovor #6 : sobota, 10.12.2005 : 11:38:42 »

Mi smo doma zaenkrat 'opravili' eno pasjo in eno mačjo sterilizacijo. Z mucko ni bilo problemov, prva dva dni je preživela 'skrita' pod kavčem, pila in jedla skoraj ni, ven pa ni smela hodit, na kar nas je tretji dan začela glasno opozarjat.
Pri Lizi je bilo pa malo drugače. Prvi dan je po prihodu domov samo zaspala in spala in spala do naslednjega dne. Ker je že po karakterju izredno občutljiva, je bil to zanjo manjši šok, še posebej tista 'luč' okrog njenega vratu, ki jo je imela le takrat, ko nobenega ni bilo zraven. Prva dva dni ni ne jedla, pila pa samo po par požirkov. Več ali manj je samo ležala, postlala sem ji na blazini poleg mene, ponoči sva šli večkrat na dvorišče, ker je neverjetno velikokrat lulala, čeprav je pila res minimalno. Piti je normalno začela šele četrti dan po sterilizaciji, jedla je pa najprej samo po par briketkov iz roke. Smo jo pa predvsem prve dni vesčas crkljali, celo Aaronček je bil bolj previden kot običajno, Liza je pa samo ždela kot kupček nesreče. Približno šesti dan je začela jest v malo večjih količinah, pila je pa kar precej.
Zdaj smo pa kot novi Smiley
Logiran
sammy82
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 167


« Odgovor #7 : sobota, 10.12.2005 : 16:28:23 »

Kala je prvi dan po operaciji pretežno spala, tudi drugi dan je bila še rahlo brez energije. Potem je bilo v redu. Jesti je začela normalno 4i dan, pila je normalno. Ker je verjetno prekmalu divjala naokrog, se ji je pojavila oteklina pri rani, seveda smo zagnali paniko, pa nas je veterinar pomiril, da ni nič hudega, dokler je živahna. Oteklina je izginila v nekaj dneh. Flajšter smo ji kmalu zamenjali, vendar pa je dobila kožno vnetje povsod, kjer je bila pobrita - precej rdečine, pa tudi zagnojilo se je malo, pa srbelo jo je precej. Tako da je kar dolgo nosila "satelitski krožnik", pa mazali smo z Bepantenom.
Logiran
Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #8 : sobota, 10.12.2005 : 22:58:32 »

Pa da te ne bo prevec skrbelo Wink

Z naso ni bilo popolnoma nic narobe. Jedla normalno, pila normalno, potrebo opravljala normalno, zivahna bila kot normalno (malo smo jo mogli nazaj drzat, da ne bi bilo kaj narobe).. Vse normalno. Sivi so se sami razgradili, lizala si nic ni. To je to. brez problemov, razen nadaljne inkontinence, ki pa tudi ni bav bav
Logiran
leni
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 271


« Odgovor #9 : ponedeljek, 12.12.2005 : 19:25:42 »

Pri nas smo sterilizacijo opravili pred šestimi dnevi. Ko smo jo prinesli domov je seveda spala, naslednji dan pa je bila že čisto normalna. Jedla in pila je normalno, potrebo opravljala normalno. Mogoče je malenkost več počivala, vendar to je bilo vse. Tako, da pri nas je šlo brez problemov, skoraj preveč živahna je bila. Rane pa si tudi nič ne liže.
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #10 : petek, 10.02.2006 : 23:26:11 »

Srečka je imela poseg danes,odstranili pa so tudi tumorček.ko smo jo prinesli domov se je že zbudila iz narkoze ampak je doma še vedno samo spala na kauču,zdaj pa sem jo premestila na njeno ležišče.na potrebo je nisem peljala,ker ima čez luliko gazo in seveda mrežico.mi je čudno da ima čez luliko gazo...kako naj opravi potrebo?mi nekako ni logično.saj jutri greva spet k vetu po injekcijo (nekaj v zvezi s preventivo pred rakastimi tvorbami) tako da bom tam povprašala.naj ji dajam pit po brizgi ali naj jo raje pustim da pije sama iz skodelice?zaenkrat se še ni odpravila po vodo,čeprav jo ima zraven ležišča.emm...bomo vidli jutri zjutraj kako bo.
lp
Logiran
apollo
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 516


WWW
« Odgovor #11 : petek, 10.02.2006 : 23:41:35 »

Majchi predlagam ti da gazo potegneš toliko nazaj da ne bo več pokrivala spolovila. Če je potrebno lahko tudi mrežico nekoliko skrajšaš! Pomembno je le da gaza pokriva šive-se pravi rano, da se psička ne bi lizala in s tem povzročila infekcije... tako bo šla lahko psička normalno lulat Wink Piti pa je ne sili... Nisi napisala kdaj je imela sterilizacijo, a  nekaj ur po tem psička ne sme piti in ne jesti ker se ji še ne vzpostavi refleks požiranja in lahko voda/hrana zaide v pljuča! Bo že sama pila ko bo žejna... Itak pa je bila med operacijo verjetno na infuziji in je s tem dobila dovolj tekočine
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #12 : sobota, 11.02.2006 : 00:41:06 »

Moja pa je bila sterilizirana pred dobrim mesecem dni.Tam kjer je moja opravila ta poseg, je navada, da tud potem, ko se zbudi iz narkoze, jo imajo še na opazovanju kar nekaj cajta, tako da moja tisti dan skoraj cel prebila je na veterini predno smo jo lahko odpeljali domov. Je pa že zvečer jedla  sicer malce manjši obrok kot običajno, toliko kot je sama želela. Že naslednji dan je bila bolj živahna. No samo tisti ščitnik čez glavo je pa imela gor dober teden dni. Na sprehodu smo ji dali dol to. Smo tud morali merkati, da ni preveč norela. Tud sedaj  ne opažam po nejnem obnašanju, da bi se kaj spremenila. Ješča ful že prej ni bila, itak je pa to še prekmalu govriiti, samo kot pravijo , da se po tem posegu psičke zredijo, zaenkrat pri moji ne bo držalo. poznam pa kar dosti takih psičk, ki so bile sterilizirane in nimajo posledic z debelostjo...lp
Logiran
majchi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 268


« Odgovor #13 : sobota, 11.02.2006 : 10:16:48 »

okoli dveh je bila operacija končana iskat pa sem jo šla okoli sedmih.potem ko je bolj trdno zaspala sem pogledala kako ima spodaj gazo in mrežico,pa sem vidla da je v bistvu vse kar potrebuje za lulat zunaj.tako da je opravila potrebo,pa tudi pit je šla sama.jest pa še noče ampak jo ne bom silila...ima pripravljeno,ko bo hotela pa naj je.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #14 : sobota, 11.02.2006 : 10:52:55 »

majchi silit je res ni treba, ko bo jedla bo jedla, pa toliko kot ji bo pasalo.  Moja je bila od osmih zjutraj pa do sedmih zvečer tam na veterini, ko pa berem oz od drugih slišim, pa kar koj po operaciji ko se prebudijo pse dajo lastnikom nazaj. Zgleda odvisno od veterinarjev. Zato  sem bila z ravnanjem  te veterinarske ustanove, da so jo potem, ko se je zbudila še nekaj ur opazovali samo zelo zadovoljna, ful pohvalno.
Logiran
JasmineBianca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 173


« Odgovor #15 : sobota, 01.04.2006 : 17:32:55 »

No tako, mi smo dali našo Bianco sterilitirat v ponedeljek in moram rečt, da so mi ta navodila prišla kar prav. Sem se že prej o vsem informirala in potem nisem vetu preveč težila z raznimi vprašanji. Sicer je vse potekalo v redu in nisem rabila kakšne posebne pomoči, ker bi moja pesjanka že drugi dan počela vse kar pač počne vsak dan, se pravi imamo bolj težave s tem kako jo umiriti, da ne nori in ne skače. Je pa res pridna, ker šive pusti čisto pri miru in ne potrebuje ovratnika.

Lp, Nataša
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #16 : sobota, 01.04.2006 : 21:02:31 »

Kadar je ne gledate mora imeti nujno ovratnik. Mojega sem vedno pazila in je imel skoraj vedno ovratnik. Ker je bil vedno tako priden sem ga dala v avto brez ovratnika, ko sva šla odstranit šive. Sredi poti se je začel lizat in grizt, da sem morala ustaviti avto in mu nadeti ovratnik. Veterinar je rekel, da ni nič hudega, ker je bilo itak že zaceljeno.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #17 : četrtek, 06.07.2006 : 13:33:23 »

Zivjo vsem  Grin
Mogoce rahlo neumno vprasanje, ampak vprasati ni greh!
Luno so sterilizirali prejsnji ponedeljek, predvcerajsnjim so pobrali ven se sive in je z njo vse tip-top. Sem pa opazila, da so po novem psicke hude nanjo  Shocked Danes sta jo v petminutnem razmaku napadli dve, pa tudi vceraj se mi je ze zdelo, da so nekatere potihem rencale nanjo. Verjetno sem avtomatsko to povezala s sterilizacijo, ker drugih sprememb pri njej ni. Ima se kdo podobne izkusnje? Je mozno, da zaradi vseh hormonskih in kaj-jaz-vem-kaksnih-se sprememb drugace disi?
Hvala za morebitne odgovore, pa veliko soncka vsem!  Cheesy
Logiran
majča
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #18 : četrtek, 07.09.2006 : 17:34:48 »

Midve greve pa jutri na sterilizacijo- mene je kr mal strah... Pa tudi nam so rekli, da bo v dobri uri že fertik Roll Eyes Naročene sva pa ob pol sedmih zjutraj.
Držite pesti, pa se vam potem kaj oglasim.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #19 : petek, 22.09.2006 : 20:01:00 »

Midve z mojo sva danes bile na sterilizaciji. Imela je vneto maternico in veliko cist na jajčnikih, zato so vse pobrali vem. Zdaj spi, se je pa kr šla polulat na sredino sobe, drugače hodi ven. No, to je verjetno moja napaka, ker sem jo predolgo "pustila ajčkat, bogo revico" in je nisem dala na travo. Zanima pa me ali mi laghko kdo pove, kdaj se začno pojavljat prvi znaki inkontinence, če se? Ma drugače 3 in pol kile in je stara 2 leti.

LP
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #20 : petek, 22.09.2006 : 20:10:06 »

Brez skrbi, ce se je danes doma polulala, to se ni inkotinenca. Je pac se pod vplivom pomirjeval in analgetikov, tako da verjetno niti ne cuti, kdaj jo tisci. Sploh ce je manjsa, je pa tako ali tako manj moznosti za inkotinenco. Nasa je bila sterilizirana pred tremi meseci, pa ji je samo prvi dan uslo - pa ima 30 kil.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #21 : sobota, 23.09.2006 : 10:32:25 »

Tu na tem forumu toooliko piše o neizogibni inkontinenci po sterilizaciji, da sem čisto prestrašena. Samo zdaj je, kar jeNič, se bo očitno treba vdat v usodo. Naša mala bo verjetno z nami še vsaj naslednje desetletje in ker je mala punca bom jo morala imeti v stanovanju. Za to ne ne bom imela nič manj rada, samo tudi mene ni nihče posvaril, da s sterilizacijo pride do tega. Sad Sad Sad

Eh, jaz očitno nimam sreče imet zdrave pse. 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #22 : sobota, 23.09.2006 : 10:54:02 »

inkontinenca ni ravno neizogibna, veliko bolj so ji podvrzene psice vecjih pasem. To kar opisujes v prejsnjem sporocilu, ni inkontinenca (lahko se je zgodilo, ker je bila se malo "zadeta" od anestetika). Inkontinencne psice navadno spustijo urin v spanju, po splosni anasteziji, pri prevelikem navdusenju (tako kot nekateri mladicki). Jaz imam pri inkontinenci super izkusnjo s homeopatskimi zdravili - od marca od prejsnjega tedna ni bilo vecjih tezav (parkrat mansi flek), kljub temu, da Propalina ni dobivala (homeop. terapijo smo pa tudi ze zdavnaj koncali). Zdaj smo nazaj na terapiji s Propalinom (upam, da zacasno), ampak je pa zadeva ocitno malo bolj kompleksna, ker ima Spela se druge, bolj resne tezave.
m.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #23 : ponedeljek, 02.10.2006 : 17:20:30 »

Hej, mi smo 10 dni po operaciji super. Super smo bili že 3 dan pa smo zelo težko vzdržeavli mir in ne skakanje na kavče postelje in hoje po stopnicah, ker smo v hiši. 2 dni po operaciji je še ob večjem veselju spustila kakšno kapljico, zdaj smo vredu. Upam, da torej ne bomo inkontinentni Smiley Mi lahko kdo pove, v kakšnem časovnem obdobju nas še more skrbet?

Mamo pa še en problem- naša mala noče več pit. Je ful razigrana, pa je in nič ji ne manjka ampak NE PIJE. Prej se je vedno po jedi napila, zdaj pa nč več in sploh ne pije. Tako da ji zdaj jaz 2x na dan vodo zmešam z mičkeno jogurta, da pol vsaj nekaj tekočine dobi v sebe. kaj bi to lahko pomenilo? Da je povezala pitje z dosti lulanja pa da ne drži tak močno? Ker zdaj vedno po jogurtvodi gre lulat v kake pol do ene ure- pa vzdrži, da pride ven. Ni mi jasno. Ma kdo kaek podobne izkušnje? Ker jaz ji zdaj včasih vsilim tudi kako ono plastično injekcijo vode, to je približno 5 požirkov, pa še to bolj ztežka kot zlahka.

Helena
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #24 : ponedeljek, 02.10.2006 : 19:17:40 »

Speli se je inkontineca pojavila slabo leto po sterilizaciji (marec-december).
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #25 : sobota, 11.11.2006 : 18:11:01 »

Tudi jaz sem pred enim tednom dala sterilizirati psičko.Zdaj bo stara 7 mesecev in je že zelo živahna.In sicer,ko smo jo peljali domov je bila že zbujena,doma je bol ležala in skoraj cel dan spala.Zjutraj je bila že bolj radovedna ,igriva.Najbolj jo je motil ovratnik okoli vratu,katerega si je na vsak način hotela sneti.Naslednjih nekaj dni jo je rana precej srbela in ni mogla do nje.Ko smo ji pred nekaj dnevi vzeli šive je spet normalna,polna dlake,rane pa sploh ne pogleda.
Veliko sreče z vašimi steriliziranimi psičkami Smiley
lp
Logiran
Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #26 : nedelja, 24.12.2006 : 16:43:54 »

kako pa je izgledala rana pri psičkah po sterilizaciji? doma imam namreč samčka, ki je bil tri dni nazaj kastriran, pa ima okoli rane še vedno rdeče, spodaj pa tudi črno...malo me je zaskrbelo, pa sem potem pomislila, da je to najbrž normalno za operacijo
tudi hoditi noče pa se kar usede na tla, sklepam, da ga boli?!
Logiran
kleeemeeen
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #27 : sobota, 12.12.2015 : 21:34:20 »

Pozdravljeni,
včeraj smo kastrirali našo psičko, pa me zanima koliko časa mora nositi zaščitni ovratnik okoli vratu?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #28 : sobota, 12.12.2015 : 21:50:48 »

včeraj smo kastrirali našo psičko, pa me zanima koliko časa mora nositi zaščitni ovratnik okoli vratu?

Verjetno vam je to povedal tudi veterinar, pa vseeno: ovratnik naj nosi, dokler se šivi ne zacelijo oziroma do prve kontrole pri veterinarju, na katero ste verjetno naročeni čez kakšnih 10 dni.

Naj vas ne skrbi, če je psička vsa nesrečna - vsi so takšni,  Smiley  ampak se bo navadila. Tudi, če se vam bo zdelo, da je mirna in se šivov ne bi dotikala, naj vas to ne zavede. Samo minutka je potrebna, da naredi veliko škode! Še posebej čez nekaj dni, ko se bo rana celila in jo bo srbelo, ne sme imeti možnosti, da kakorkoli pride zraven.

Če vam karkoli v zvezi z njenim obnašanjem po sterilizaciji ni jasno, pokličite veterinarja in vse vprašajte. Hkrati s posegom ste plačali tudi za informacije.

Pa srečno!  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines