mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 18:13:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji  (Prebrano 20860 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
JasmineBianca
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 173


« Odgovor #15 : sobota, 01.04.2006 : 17:32:55 »

No tako, mi smo dali našo Bianco sterilitirat v ponedeljek in moram rečt, da so mi ta navodila prišla kar prav. Sem se že prej o vsem informirala in potem nisem vetu preveč težila z raznimi vprašanji. Sicer je vse potekalo v redu in nisem rabila kakšne posebne pomoči, ker bi moja pesjanka že drugi dan počela vse kar pač počne vsak dan, se pravi imamo bolj težave s tem kako jo umiriti, da ne nori in ne skače. Je pa res pridna, ker šive pusti čisto pri miru in ne potrebuje ovratnika.

Lp, Nataša
Logiran
lejca
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 599


« Odgovor #16 : sobota, 01.04.2006 : 21:02:31 »

Kadar je ne gledate mora imeti nujno ovratnik. Mojega sem vedno pazila in je imel skoraj vedno ovratnik. Ker je bil vedno tako priden sem ga dala v avto brez ovratnika, ko sva šla odstranit šive. Sredi poti se je začel lizat in grizt, da sem morala ustaviti avto in mu nadeti ovratnik. Veterinar je rekel, da ni nič hudega, ker je bilo itak že zaceljeno.
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #17 : četrtek, 06.07.2006 : 13:33:23 »

Zivjo vsem  Grin
Mogoce rahlo neumno vprasanje, ampak vprasati ni greh!
Luno so sterilizirali prejsnji ponedeljek, predvcerajsnjim so pobrali ven se sive in je z njo vse tip-top. Sem pa opazila, da so po novem psicke hude nanjo  Shocked Danes sta jo v petminutnem razmaku napadli dve, pa tudi vceraj se mi je ze zdelo, da so nekatere potihem rencale nanjo. Verjetno sem avtomatsko to povezala s sterilizacijo, ker drugih sprememb pri njej ni. Ima se kdo podobne izkusnje? Je mozno, da zaradi vseh hormonskih in kaj-jaz-vem-kaksnih-se sprememb drugace disi?
Hvala za morebitne odgovore, pa veliko soncka vsem!  Cheesy
Logiran
majča
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 58


« Odgovor #18 : četrtek, 07.09.2006 : 17:34:48 »

Midve greve pa jutri na sterilizacijo- mene je kr mal strah... Pa tudi nam so rekli, da bo v dobri uri že fertik Roll Eyes Naročene sva pa ob pol sedmih zjutraj.
Držite pesti, pa se vam potem kaj oglasim.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #19 : petek, 22.09.2006 : 20:01:00 »

Midve z mojo sva danes bile na sterilizaciji. Imela je vneto maternico in veliko cist na jajčnikih, zato so vse pobrali vem. Zdaj spi, se je pa kr šla polulat na sredino sobe, drugače hodi ven. No, to je verjetno moja napaka, ker sem jo predolgo "pustila ajčkat, bogo revico" in je nisem dala na travo. Zanima pa me ali mi laghko kdo pove, kdaj se začno pojavljat prvi znaki inkontinence, če se? Ma drugače 3 in pol kile in je stara 2 leti.

LP
Logiran
luncica
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 511


« Odgovor #20 : petek, 22.09.2006 : 20:10:06 »

Brez skrbi, ce se je danes doma polulala, to se ni inkotinenca. Je pac se pod vplivom pomirjeval in analgetikov, tako da verjetno niti ne cuti, kdaj jo tisci. Sploh ce je manjsa, je pa tako ali tako manj moznosti za inkotinenco. Nasa je bila sterilizirana pred tremi meseci, pa ji je samo prvi dan uslo - pa ima 30 kil.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #21 : sobota, 23.09.2006 : 10:32:25 »

Tu na tem forumu toooliko piše o neizogibni inkontinenci po sterilizaciji, da sem čisto prestrašena. Samo zdaj je, kar jeNič, se bo očitno treba vdat v usodo. Naša mala bo verjetno z nami še vsaj naslednje desetletje in ker je mala punca bom jo morala imeti v stanovanju. Za to ne ne bom imela nič manj rada, samo tudi mene ni nihče posvaril, da s sterilizacijo pride do tega. Sad Sad Sad

Eh, jaz očitno nimam sreče imet zdrave pse. 
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #22 : sobota, 23.09.2006 : 10:54:02 »

inkontinenca ni ravno neizogibna, veliko bolj so ji podvrzene psice vecjih pasem. To kar opisujes v prejsnjem sporocilu, ni inkontinenca (lahko se je zgodilo, ker je bila se malo "zadeta" od anestetika). Inkontinencne psice navadno spustijo urin v spanju, po splosni anasteziji, pri prevelikem navdusenju (tako kot nekateri mladicki). Jaz imam pri inkontinenci super izkusnjo s homeopatskimi zdravili - od marca od prejsnjega tedna ni bilo vecjih tezav (parkrat mansi flek), kljub temu, da Propalina ni dobivala (homeop. terapijo smo pa tudi ze zdavnaj koncali). Zdaj smo nazaj na terapiji s Propalinom (upam, da zacasno), ampak je pa zadeva ocitno malo bolj kompleksna, ker ima Spela se druge, bolj resne tezave.
m.
Logiran
Mano
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 78


« Odgovor #23 : ponedeljek, 02.10.2006 : 17:20:30 »

Hej, mi smo 10 dni po operaciji super. Super smo bili že 3 dan pa smo zelo težko vzdržeavli mir in ne skakanje na kavče postelje in hoje po stopnicah, ker smo v hiši. 2 dni po operaciji je še ob večjem veselju spustila kakšno kapljico, zdaj smo vredu. Upam, da torej ne bomo inkontinentni Smiley Mi lahko kdo pove, v kakšnem časovnem obdobju nas še more skrbet?

Mamo pa še en problem- naša mala noče več pit. Je ful razigrana, pa je in nič ji ne manjka ampak NE PIJE. Prej se je vedno po jedi napila, zdaj pa nč več in sploh ne pije. Tako da ji zdaj jaz 2x na dan vodo zmešam z mičkeno jogurta, da pol vsaj nekaj tekočine dobi v sebe. kaj bi to lahko pomenilo? Da je povezala pitje z dosti lulanja pa da ne drži tak močno? Ker zdaj vedno po jogurtvodi gre lulat v kake pol do ene ure- pa vzdrži, da pride ven. Ni mi jasno. Ma kdo kaek podobne izkušnje? Ker jaz ji zdaj včasih vsilim tudi kako ono plastično injekcijo vode, to je približno 5 požirkov, pa še to bolj ztežka kot zlahka.

Helena
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #24 : ponedeljek, 02.10.2006 : 19:17:40 »

Speli se je inkontineca pojavila slabo leto po sterilizaciji (marec-december).
Logiran
Nikolina
otrok do 14 let
***
Sporočil: 121


« Odgovor #25 : sobota, 11.11.2006 : 18:11:01 »

Tudi jaz sem pred enim tednom dala sterilizirati psičko.Zdaj bo stara 7 mesecev in je že zelo živahna.In sicer,ko smo jo peljali domov je bila že zbujena,doma je bol ležala in skoraj cel dan spala.Zjutraj je bila že bolj radovedna ,igriva.Najbolj jo je motil ovratnik okoli vratu,katerega si je na vsak način hotela sneti.Naslednjih nekaj dni jo je rana precej srbela in ni mogla do nje.Ko smo ji pred nekaj dnevi vzeli šive je spet normalna,polna dlake,rane pa sploh ne pogleda.
Veliko sreče z vašimi steriliziranimi psičkami Smiley
lp
Logiran
Ancyka
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 137


« Odgovor #26 : nedelja, 24.12.2006 : 16:43:54 »

kako pa je izgledala rana pri psičkah po sterilizaciji? doma imam namreč samčka, ki je bil tri dni nazaj kastriran, pa ima okoli rane še vedno rdeče, spodaj pa tudi črno...malo me je zaskrbelo, pa sem potem pomislila, da je to najbrž normalno za operacijo
tudi hoditi noče pa se kar usede na tla, sklepam, da ga boli?!
Logiran
kleeemeeen
novinec
*
Sporočil: 6


WWW
« Odgovor #27 : sobota, 12.12.2015 : 21:34:20 »

Pozdravljeni,
včeraj smo kastrirali našo psičko, pa me zanima koliko časa mora nositi zaščitni ovratnik okoli vratu?
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #28 : sobota, 12.12.2015 : 21:50:48 »

včeraj smo kastrirali našo psičko, pa me zanima koliko časa mora nositi zaščitni ovratnik okoli vratu?

Verjetno vam je to povedal tudi veterinar, pa vseeno: ovratnik naj nosi, dokler se šivi ne zacelijo oziroma do prve kontrole pri veterinarju, na katero ste verjetno naročeni čez kakšnih 10 dni.

Naj vas ne skrbi, če je psička vsa nesrečna - vsi so takšni,  Smiley  ampak se bo navadila. Tudi, če se vam bo zdelo, da je mirna in se šivov ne bi dotikala, naj vas to ne zavede. Samo minutka je potrebna, da naredi veliko škode! Še posebej čez nekaj dni, ko se bo rana celila in jo bo srbelo, ne sme imeti možnosti, da kakorkoli pride zraven.

Če vam karkoli v zvezi z njenim obnašanjem po sterilizaciji ni jasno, pokličite veterinarja in vse vprašajte. Hkrati s posegom ste plačali tudi za informacije.

Pa srečno!  Smiley
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Pomoč za prve dni po sterilizaciji
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines