mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:21:35

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: kako ujeti psa?
Strani: 1 2 [Vse]   Dol
Natisni
Avtor Tema: kako ujeti psa?  (Prebrano 11237 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
masha3
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« : torek, 30.04.2013 : 16:43:15 »

Živjo.


Doma imamo 7 in pol letnega maltežana. 16.4. smo psa peljali za 4 dni v varstvo k stari mami na vas. pes je bil priden, z mamo se dobro razumeta, čeprav je zelo nezaupljiv do ostalih ljudi. zadnji dan, 20.4. smo prejeli klic naše mame, da je kuža pobegnil izpred hiše. cel dan je hodil po vasi in vohljal, nato pa zataval in se giblje po okoliških hribih in ne najde poti nazaj. doma doživljamo pravo dramo. psa imamo izredno radi, od tiste usodne sobote ga vsak dan iščemo. polepili smo letake, na radio smo dali oglase..nekaj ljudi ga je videlo, a ga nihče ne more ujeti, saj se jih boji in jim pobegne. za njim se podijo vaški (ogromni) psi. dva dni nazaj smo prejeli klic, da je bil pes opažen in smo se ga odpravili iskat. z avtom smo se vozili po gozdovih in na travniku zagledali belo kepico. nastala je prava panika z nekaj vpitja in burnih odzivov. pes nas je videl, tekli smo za njim. da bi ga ujeli, on pa je pobegnil v gozd. ni se odzival na naše klice.

ne vemo kaj storiti...pes, ki smo ga 7 let crkljali in ga imeli radi nas ne prepozna več...kaj lahko storimo? lovcem smo dali zeleno luč, da ga naj v primeru da ga vidijo, ustrelijo. smo prav ravnali? kako naj ga ujamemo? je na nas pozabil, nam je zameril ali je le zbegan?

prosim vas za kakšen nasvet, saj smo že čisto obupali... Cry
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #1 : torek, 30.04.2013 : 16:48:48 »

lovcem smo dali zeleno luč, da ga naj v primeru da ga vidijo, ustrelijo. smo prav ravnali?

NE, NISTE.  butnglavc butnglavc

Mislim,  wtf

Ubogi pes...
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
masha3
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #2 : torek, 30.04.2013 : 16:50:24 »

halo? ja res hvala za tak odgovor. kaj naj naredimo? iščemo da 10 dni? nikomur se ne pusti preijeti, vedno pobegne v gozd. naj ga pustimi da se muči do konca?? da ga ubije neka žival? da umre od lakote, HVALA
Logiran
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #3 : torek, 30.04.2013 : 16:53:41 »

Kaj vam pa je, da bi ga kar ustrelili? Če že, potem z uspavalom..
Če se zadržuje na enem območju, mu nastavite živolovko.
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #4 : torek, 30.04.2013 : 16:59:55 »

Ste obvestili pristojno zavetisce in jih prosili za pomoc pri odlovu?
Logiran
masha3
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #5 : torek, 30.04.2013 : 17:02:40 »

do tega smo prišli z mnenjem veterinarjev. pravijo, da nam je pes zameril in ga bo težko ujeti, kaj šele socializirati. pes je opažen na različnih koncih, obseg njegovega teritorija je ogromen, cele dneve hodi in se na enem kraju zadržuje nekaj časa, potem pa izgine in o njem ni sledi kakšen dan. smo že razmišljali, da bi mu v hrano nastavili uspavalo ali pomirjevalo, a ne vemo, kje se pes nahaja. lovci bi ga ustrelili v primeru, če ga vidijo medtem ko so na lovu. puška z uspavali in naboji je različna in od njih ne moremo pričakovati, da bi cele dneve okrog nosili obe puški, če bi ga slučajno zagledali.
Logiran
masha3
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #6 : torek, 30.04.2013 : 17:07:11 »

Ste obvestili pristojno zavetisce in jih prosili za pomoc pri odlovu?

najbližje zavetišče v trebnjem je bilo obveščeno takoj prvi dan. veterinar nam je rekel, da občina psu, ki ni čipiran oz njegov lastnik ni znan, nameni denar za pomoč pri iskanju. v primeru, da psa najdejo in vidijo da ima lastnika, vse stroške plača lastnik in ti niso majhni.


najhuje je to, da kogarkoli prosimo za nasvet ponuja neke "pametne" odgovore. lahko je pametovati ko nisi na takem položaju
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #7 : torek, 30.04.2013 : 17:43:53 »

Halooo, a ste normalni  Shocked? Kaj bi bili zate pametni odgovori? Prikimavanje da je prav da ga lovec ustreli? Ali da ga nima smisla iskat preko  zavetišča ker boste imeli s tem stroške? In prav zanima me, kateri veterinar daje take idiot... nasvete. Kaj naj bi to pomenilo, da vam je zameril in da se ga ne bi dalo socializirati? Kaj tako bedastega že dolgo nisem prebrala.
Pameten nasvet bi bil; ja, psa iskat in lovot dokler ga ne ujamete. Zakaj beži od vas ne vem, morda zaradi občutka, da ga lovite in ne vabite k sebi, morda je poškodovan in zato še bolj preplašen...
Ampak če bi vam bilo kaj do psa, bi to že počeli. Iskali do konca, 10 dni, mesec, kolikor bi bilo treba.Se pozanimali npr. iz katerega zavetišča bi vam bili pripravljeni priti psa ustrelit z uspavalnim nabojem. Predvsem pa ne bi dali lovcem zelene luči za odstrel. Kar je itak  bruham bruham, tudi če ne upoštevamo, da lovci ne smejo streljati psov, razen pod posebnimi pogoji.
Ah, vedno znova me šokira brezčutnost ljudi.
Logiran
masha3
novinec
*
Sporočil: 5


WWW
« Odgovor #8 : torek, 30.04.2013 : 17:50:52 »

wtf vi niste normalni. veš kolk zavetišč smo poklical, kolk glupih nasvetov smo dobil? pes se nhaja po hribih, po vaseh kje je komaj kakšen prebivalec. nihče ga ne more ujeti. kaj naj pustimo službe in ga cele dneve iščemo? vsak dan je brez uspeha..pes ima 4 kile in ne dobi hrane, vsaka hiša ima psa in ga podi stran. trpljeneje je iz njegove in naše stavri. pes, ki je bil navajen hiše, ki nikoli ni spal zunaj je zdaj sam pod milim nebom v nekem gozdu. SUPER ANE. kot da nam ni že dovolj hudo in potem vi klatite taškne gnile izjave. če ste tako pametni pridite in pomagajte ane, pa bomo videli kako je. cele dneve hodimo po gozdu, ga kličemo, sprašujemo ljudi. v zavetišču so rekli, da posebnih metod nimajo, da ga ujamejo v živolovko ali s hrano ampak v primeru, da vedo KJE se nahaja. mi pa tega NE VEMO. kaj vam ni jasno? ste kao neki ljubitelji psa pa se vsi samo spotikate ob te lvce. sama veliko raje vidim, da psa ustrelijo in da se njegovo trpljnenje neha, kot pa da ga nek pes poškoduje in da se nekam zavleče in umre v mukah.



HVALA VAM RES. aja ne
Logiran
takoda
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.324


« Odgovor #9 : torek, 30.04.2013 : 18:02:11 »

Nikjer nisem zasledila prošnje za pomoč. Ja, ne bi bilo prvič, da bi tudi kdo od nas priskočil na pomoč, hodil po gozdu in iskal pobeglega psa. Vendar si sama napisala, da ste dali lovcem zeleno luč. Torej? Psa očitno ne želite nazaj, vsaj živega ne.
Metod je več, od živolovke do uspavala. In običajno se tako lovi pse, ki bežijo od ljudi, imajo tudi velik teritorij gibanja.
Preden trosiš nesramnost in bedarije, si malo preberi recimo tole http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,30893.0.html pa še bi se našlo. Tako se išče psa!
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #10 : torek, 30.04.2013 : 18:36:36 »

kaj naj pustimo službe in ga cele dneve iščemo?

Ja. Seveda ja, stokrat ja, pa še pet klicajev!!!!!

- Drugega sploh ne morem napisat (mogoče bom kasneje) - ker sem še zmeraj v šoku, do konca ogorčena in zgrožena nad vašim razmišljanjem. 

Zakaj se vam pes ne pusti ujeti, je pa tudi vprašanje. Očitno uporabljate povsem napačne metode, ali pa se vas pes boji. Kar spet potegne za sabo še marsikaj, o čemer bi morali razmisliti.

sama veliko raje vidim, da psa ustrelijo in da se njegovo trpljnenje neha,

 bruham bruham

Se zelo zadržujem, da ne bi napisala marsičesa, kar bi Jana morala potem izbrisati, zato samo tole: Prosim, nikoli več ne imej nobenega psa.


Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
uraa
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.874



« Odgovor #11 : torek, 30.04.2013 : 18:43:30 »

masha3, pomiri se malo. Tukaj si dobila veliko dobrih nasvetov, nevem kaj si pričakovala? Da ti rečemo: Pusti psa, da ga ustrelijo lovci/povozi avtomobil/se zateče kamorkoli.
Očitno nekaj delate narobe, če se vas pes, ki je bil pri vas 7 let, boji.

Koliko zavetišč ste pa poklicali, kakšne glupe nasvete ste pa dobili? Da pustite psa ustreliti lovcem?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #12 : torek, 30.04.2013 : 18:45:55 »

sem brez besed. In upate napisat, da mate psa radi?  Shocked
Sicer pa ne verjamem 3/4 izgovorom. Po imensko katera zavetišča, veterinarje ste klicali in predvsem katera lovska družina je na območju?

Nebi bilo ne prvič in ne zadnjič, da sem pomagala pri iskanju psov ljudi, ki jih nisem poznala. V glavnem zares zares žalostno. Bogi pes.
Logiran
aska2005
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.672


« Odgovor #13 : torek, 30.04.2013 : 19:02:12 »

sem brez besed. In upate napisat, da mate psa radi?  Shocked
Sicer pa ne verjamem 3/4 izgovorom. Po imensko katera zavetišča, veterinarje ste klicali in predvsem katera lovska družina je na območju?
Tudi jaz ostajam brez besed. Tudi meni se je pes izgubil no je ušel, ko je bil v varstvu. Imela tudi šiht, a ne glede tega sem bila pripravljena ga iskati dokler se ga ne bi našlo. Pomagalo mi je veliko ljudi, tudi z mano šli iskati ga na lokacijo, kjer je ušel. Obveščeno je bilo več zavetišč, ne samo za tisti konec pristojno, pa od radijskih objav,... Klicala sem tudi lovce s tistega konca, a zato, da jim povedala situacijo, da ga ja ne bi odstrelili. Seveda objave preko forumov in FB-ja je bilo ogromno. V glavnem želim povedati, da ne bi smeli kar tako obupati. Zakaj se vas pes boji, ne vem. Vsekakor glede socializacije ipd so rešitve, a je treba v to tudi kaj vložiti truda. Kakor koli so vam predhodnice napisale, so vam želele samo pomagati, a vi žal ne vidite tega v tem. Za kaj več napisanega se bom pa raje vzdržala.
Logiran
rava
živim tukaj
***
Sporočil: 3.641


WWW
« Odgovor #14 : torek, 30.04.2013 : 19:45:44 »

super, se bodo kaka goveda s puškami, ki jih med lovci ne manjka, lahko nalila in šla obstreljevat psa z blagoslovom lastnika.
iskrene čestitke.
ni čudno, če pes beži.
Logiran
moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #15 : torek, 30.04.2013 : 19:54:31 »

O boh, ostala brez besed :-o
Logiran
natis
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.518


« Odgovor #16 : torek, 30.04.2013 : 20:03:48 »

wtf vi niste normalni. veš kolk zavetišč smo poklical, kolk glupih nasvetov smo dobil? pes se nhaja po hribih, po vaseh kje je komaj kakšen prebivalec. nihče ga ne more ujeti. kaj naj pustimo službe in ga cele dneve iščemo? vsak dan je brez uspeha..pes ima 4 kile in ne dobi hrane, vsaka hiša ima psa in ga podi stran. trpljeneje je iz njegove in naše stavri. pes, ki je bil navajen hiše, ki nikoli ni spal zunaj je zdaj sam pod milim nebom v nekem gozdu. SUPER ANE. kot da nam ni že dovolj hudo in potem vi klatite taškne gnile izjave. če ste tako pametni pridite in pomagajte ane, pa bomo videli kako je. cele dneve hodimo po gozdu, ga kličemo, sprašujemo ljudi. v zavetišču so rekli, da posebnih metod nimajo, da ga ujamejo v živolovko ali s hrano ampak v primeru, da vedo KJE se nahaja. mi pa tega NE VEMO. kaj vam ni jasno? ste kao neki ljubitelji psa pa se vsi samo spotikate ob te lvce. sama veliko raje vidim, da psa ustrelijo in da se njegovo trpljnenje neha, kot pa da ga nek pes poškoduje in da se nekam zavleče in umre v mukah.



HVALA VAM RES. aja ne


WTF, TI nisi normalna ... komplet familija ni normalna .... boh ne daj, da ti pade na pamet klicat za mladiča ... WTF ... preberi si tudi tole temo http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,45301.0.html pa boš videla kako se da pomagat, če se vidi, da je interes psa najt iz strani lastnika .... v tvojem primeru pa  Lips Sealed Lips Sealed Lips Sealed
Logiran
aleksandrak
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.893



WWW
« Odgovor #17 : torek, 30.04.2013 : 20:50:01 »

masha3,
- prosim napisi za zacetek KJE se pes giblje, kje je bil viden in podobno. Zelo natancno! Prepiramo se lahko tudi po tem, ko bo pes na varnem.
- Prosim, kontaktiraj lovce, da bos poskusila z drugimi metodami in jih prosi, da ti javijo lokacijo, ce bo maltezancek viden.
- Na forumu je veliko ljudi, ki ti lahko pomaga, samo ne takoj obupat! Pes prezivi tudi situacije, ki mu jih nikoli ne bi pripisala...
- Prosim, vzemi si cas in napisi konkretno kam vse si poklicala. Poklici se enkrat/stokrat, poskusi prijazno razloziti problem, ne v tem tonu, kot na forumu. Bos videla, da gre. Vztrajaj, da potrebujes pomoc.
- Ni pomembno, kdo ima prav, pomembno je, da se pes najde. S takim odnosom, kot si ga pokazala, mu prav nic ne pomagas. Saj to je bil tvoj namen, ne? Nasvet, kako ga ujeti? Torej... jutri je nov dan in ti se na novo loti tega projekta.
- Ne bodi uzaljena in preberi vse poste se enkrat, vsi ti zelimo pomagati psu. Veliko dobrih nasvetov si dobila. NI se vse izgubljeno.
- Ni dovolj, da pises, da imas psa rada in da ste znoreli od skrbi - pokazi zdaj, da si odgovorna lastnica. Zacni pri prvi tocki...
Logiran

Wer auch immer gesagt hat, dass man Glück nicht kaufen kann, hat die Hunde vergessen. (G. Hill)
airedale10
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #18 : sreda, 01.05.2013 : 09:14:38 »

Nebom pisala še enkrat isto, se strinjam s predhodniki... Samo nekaj bi dodala: kako bodo pa lovci vedeli, da je med vsemi mogočimi maltežani ki se potepajo ravno tisto vaš pes, na daljavo? Potem pa bo ustreljenih en kup psov, ki spominjajo na maltežana in so bili samo na potepu (vem, ne bi smeli, ampak ne bi zdaj o tem). Shocked Shocked Sad
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #19 : sreda, 01.05.2013 : 09:24:51 »

Brez obilo truda in /ali finančnega vložka se psa ne bo dalo ujeti. Najbolj komot je razpisat zelo zajetno denarno  nagrado za psa oziroma informacijo na podlagi katere ga boste dobili, pa se bodo ljudje, ki bodo psa videli potrudili, da ga bodo zvabili s hrano na kakšno ograjeno dvorišče ali vrt. Ali pa vsaj poročali, kje so ga videli. Na podlagi teh poročil in zemljevida se lahko določi, kje se pes največ zadržuje in se mu tja nastavlja hrano ali pa živilovke, če jih dobite.
Lovci vam psa odstrelili ne bodo, ker ga ne smejo, ne glede na to, da ste jim vi "dali zeleno luč". Zakon jim je ne da. Prav tako ne bi šla v lov s pomirilom pri tako majhnem psu. Bolj enostavno ga je s hrano zvabit na kakšen večji ograjen prostor, kjer se ga potem lahko ulovi.
ne tekat za njim, ampak nastavit hrano na najbolj verjetne lokacije in se umaknit.
Logiran
Dada73
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 192


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 01.05.2013 : 11:00:20 »

Evo ti bom rekla takole v soboto 27.4.2013 je bil posvojen hrt iz Španije, lastnike je prvič videl in zgodlo se je da jim je v nedeljo 28.4.2013 pobegnil iz hiše brez ovratnice, torej pri njih ni bil še niti 1 dan in kaj se je zgodilo, lastniki so takoj obvestili vse mogoče ljudi, pozivalo se je preko Facebooka in rezultat tega je, da so psa danes našli in je že doma.
Dejansko je potrebno nardit malo več.
 in za psom se nikoli ne teče, če hočeš pasjo pozornost pritegnit, ga moraš klicat in tečt stran od njega, da začne on lovit tebe in ne obratno
Najlažje je pa rečt lovcem, kar ustrelite ga, veš koliko krat so lovci opozorjeni na pobeglega psa in pomagajo pri iskanju in obveščanju, kje se pes nahaja, da se pol psa najde
In ne govorit o zameri, pes je samo prestrašen in nezaupljiv, če lahko lastniki pobeglih hrtov po več dnevnem iskanju najdejo svoje pse, ga lahko vsak, samo malo več volje je potrebno imet in vložit malo več časa v to, pa tud če je potrebno vzet dopust, zbobnat prijatelje skupaj in akcija se lahko prične
Logiran
uncas
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.368


« Odgovor #21 : četrtek, 02.05.2013 : 11:03:12 »

Ostajam brez besed pri takem odnosu...
Logiran
missysb
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.096


« Odgovor #22 : četrtek, 02.05.2013 : 12:03:47 »

Upam, da maltežančka zvabijo kakšno dobri ljudje in ga tam kar obdržijo. Sem videla/slišala/brala ljudi, ki so bili ob pamet ob pobegu psa. In to je izgledalo čisto drugače kot vaš odnos. Čisto!
Logiran
pixna
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #23 : sreda, 03.07.2013 : 09:04:10 »

A se kaj ve, je pes na varnem?

Glede samega odnosa pri iskanju sem pa brez besed.
Zgoraj je bilo lepo napisano katere informacije so potrebne za uspešno iskanje.
Logiran
Strani: 1 2 [Vse]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: kako ujeti psa?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines