mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 23:03:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Prizadeti otrok si želi pasje družbe
Strani: 1 2 [3] 4 5   Dol
Natisni
Avtor Tema: Prizadeti otrok si želi pasje družbe  (Prebrano 23232 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : sreda, 21.09.2005 : 15:05:44 »

doggygirl, ze na zasebno si dobila opozorilo, pa ne bo skode, ce ti o rodovniskih/nerodovniskih napisem se tukaj.

Na mojpes.netu je prepovedano reklamiranje razploda ali prodaje nerodovniskih psov, ne glede na to, od kod izhajajo, ali jim pravite "cistokrvni" ali "mesani".

Upam, da je to dovolj jasno, da v bodoce ne bo vec taksnih predlogov.
Logiran

Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #31 : sreda, 21.09.2005 : 19:00:29 »

offtopic:
Jana, kaj pa oglasi na "mojpes.netu" (ne na forumu)?
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #32 : četrtek, 22.09.2005 : 07:34:01 »

offtopic:
Jana, kaj pa oglasi na "mojpes.netu" (ne na forumu)?

O tem imas ze odprto temo, pa tudi na veliko napisano obvestilo nad oglasi!!! Vse je ze napisano!!!
Tema ... Oglasi!!!!!!!

Lp, Ursa
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.634


« Odgovor #33 : četrtek, 22.09.2005 : 17:22:54 »

linchaich, hvala!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #34 : četrtek, 13.10.2005 : 08:43:20 »

Agnes, ja mislim da se bodo odločili, ampak je vse skupaj za njih kar velik zalogaj za razmisliti tako da raje čakam in jih v nič ne silim. Sicer pa mislim da bodo najprej poskusili z obiski in šele nato iskali svojega psa. Pa ne se bat.. ne bodo kupovali kar čez noč Wink.

Geri ... je kaj novega ... so se ze kaj odlocili??? So ze obiskali kakega kuzka???

Lp, Ursa
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #35 : četrtek, 13.10.2005 : 10:26:35 »

linch, situacija se je malo zapletla. Vedno manj so prepričani v psa, ker je otrok dokaj agresiven do muce- ne vem ali je njihova ali ne, ampak občasno se "igra" z njo. Muca je zelo potrpežljiva ampak kar stoče včasih od bolečin. Otrok nima nikakršnega občutka, žal Sad. Vedno bolj so prepričani da pes, oz. nobena žival ni primerna za otroka. Pravijo da bodo počakali da vidijo kako bo čez nekaj časa. Čeprav sem jim rekla da bi pes lahko pomagal otroku se trenutno nočejo spuščati v to- pes lahko ugrizne otroka, otrok ne bo nežen z njim... in podobno. Želeli bi majhnega psa, ki ni nevaren otroku, hkrati pa se zavedajo da je otrok takemu psu nevaren.
Hvala vsem za pomoč, upam da bo tema še komu koristila. Če se pa kaj premislijo bom obvestila. Saj jih razumem, imajo toliko težav pa si nočejo še ene nakopati. Žal tudi s psmi nimajo izkušenj- oz. jih nekaj ima samo mož, tako da so zaradi tega še manj prepričani. Na njihovo srečo pa poznajo samo ogromno nevzgojenih in napadalnih psov Sad.

Lp, Mojca
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #36 : četrtek, 13.10.2005 : 10:36:03 »

Geri, kaj pa če bi izbrali kakšnega velikega psa? Ponavadi so nenapadalni (recimo njufkoti), zelo dobri z otroci, pa še nevarnosti ni, da bi ga otrok poškodoval (ne more ga dvigovat, če mu stopi na taco, mu je ne more zlomit...)
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #37 : četrtek, 13.10.2005 : 10:38:29 »

Meni se pa zdijo izredno primerni kavalirji.
Mogoče bi res morali počasi začet otroka navajati na pse in na to, da naj bo nežen z njimi (prepričana sem da to tudi delajo).  Taki otroci se NE spremenijo čez noč, ampak naj bodo potrpežljivi.
Kolegičin sin ima downov sindrom, star je 3 leta in smo ga že navadili, da mora psom počasi pristopit in ne sme vriskat (od veselja) in podobno. To se ni zgodilo čez noč, ampak je trajalo kake 4-5 mesecev. Vedno pa so ti stiki bili pod nadzorom mene (kot lastnice psičke) in pa otrokove družine. Najprej je prvi mesec pse samo gledal (niti se ni upal približati), nato pa smo mu približali mojo psičko, kie je izredno mila in navajena majhnih otrok, ter ni vsiljiva, ali pa preveč živahna,  in kar stegnil je svoje rokice. Res pa je, da smo začeli z majhnimi psmi (pritlikavimi pinči). Vse se je uredilo in sedaj razmišljajo o kužku, kot stalnem članu družine. Pravijo, da se otroku zasvetijo oči, že ko omenijo pse. Pa tudi precej se že zna kontrolirati.Saj včasih bi kužke še stiskal, ampak zato so starši zraven, da ga občasno opozarjajo.
Naj ne obupajo prehitro.


Lep pozdrav, Ivana
Logiran
Ivana
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 127


« Odgovor #38 : četrtek, 13.10.2005 : 10:41:01 »

Meni se veliki psi (s tem mislim orjaške pasme, kot je zgoraj omenjeni novofundlandec in podobno) ne zdijo ravno najbolj primerne. Kot mladiči znajo biti zelo živahni in lahko tudi oni v igri poškodujejo otroka. Včasih prav nekontrolirano tečejo in se zaletavajo v vse mogoče stvari.Pa tudi zdi se mi, da otrokom veliko pomeni, da lahko psička vzamejo v naročje in ga pocrkljajo, nekako se mi zdi, da pride do tesnejšega stika.Ampak to je le moje osebno mnenje.



Lep pozdrav, Ivana
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #39 : četrtek, 13.10.2005 : 10:45:32 »

Ivana, ja, kot mladiči so živahni, ko so pa malo starejši (okoli 1 leto) pa postanejo zelo leni. Kar pa majhne pasme niso. Ti celo življenje živiš z majhnimi pasmami, jaz pa z velikimi. Zato se mi velike zdijo bolj primerne Wink Je pa to seveda samo moje mnenje Wink Smiley Smiley Pa saj ni nujno, da nosiš psa po naročju. Tudi velik pes ti lahko zleze v naročje: ti se vsedeš na tla, pes pa nate Grin Vidiš, pa je zelo tesen stik Grin Grin

Pa še dokaz, da tudi veliki psi lahko zlezejo v naročje:
http://www.euroteh2.si/fotke/all/vrtojba04mala.jpg

 Grin Grin Grin Grin
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #40 : četrtek, 13.10.2005 : 10:46:41 »

Se strinjam z Ivano. Doma imamo novofundlandko in menim da zaradi njene velikosti in nerodnosti (lahko mimogrede podre otroka, ko gre mimo njega) sploh ne bi bila primerna za prizadetega otroka, ki težje hodi. Lahko otroka poškoduje!

Za zdravega otroka je to odlična pasma, saj lahko po njemu skačejo, cukajo,.....je povsem nenapadalen pes.
Logiran
Kast
rad pišem
****
Sporočil: 376


« Odgovor #41 : četrtek, 13.10.2005 : 10:50:59 »

Ivana, ja, kot mladiči so živahni, ko so pa malo starejši (okoli 1 leto) pa postanejo zelo leni.

Novofundlandec pri enemu letu je še vedno mlad in zeloo živahen. Vsaj naša ima 3,5 let in je še vedno neverjetno otročja. Tako, da se vseno vsi ne tako hitro ulenijo.
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #42 : četrtek, 13.10.2005 : 11:05:27 »

Bina, velikega psa si ne želijo ker po njihovem mnenju ni primeren za v stanovanje. Živijo namreč v bloku in nimajo velikega stanovanja. Zato bi radi malo pasmo, pa si zaradi otroka ne upajo.
No saj bolje da psa ne vzamejo, kot da bi potem ugotovili da ne gre. Rekli so da bodo najprej na mački "vadili" da bo bolj nežen, ker ga muca že pozna, potem pa počasi prešli na pse. Ampak to lahko traja zelo dolgo saj otrok že sprejme vsa "pravila", pa potem kar naenkrat pridejo spet na začetek...

Lp, Mojca
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #43 : četrtek, 13.10.2005 : 11:20:29 »

Kast, ali vaša psica živi z otroci? Tudi moja psica ni primerna za otroke. Ji ne zaupam. Je preveč štorasta. Ampak če bi od malega živela z otrokom, bi se na njega navadila. Tako kot se je navadila, da mora biti nežna s 6 kilskim zekotom. Ker z njim živi že od malega.

Doma imamo 2 velika psa in oba sta sposobna prespat cel dan. Brez sprehodov. Oba sta aktivna takrat, ko smo aktivni mi. Če smo bolni, sta psa mirna. Odvečne energije ne sproščata na negativen način. Tudi moja psica je še otročja-ko sem jaz otročja. Drugače je mirna.

Geri, če ni prostora, potem velik pes resnično odpade. Upam pa, da res ne bodo obupali. Mogoče bo pa le nekoč bolje Wink
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #44 : četrtek, 13.10.2005 : 11:27:16 »

Bina, offtopic; sosedi spodaj imajo samcabernardinca v enosobnem stanovanju + otroka Wink Kako to zgleda si ne predstavljam Huh
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Pes v družini in gospodinjstvu  |  Tema: Prizadeti otrok si želi pasje družbe
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines