mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.04.2024 : 11:26:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Lili, Laja in 4 mali
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Lili, Laja in 4 mali  (Prebrano 8682 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #15 : torek, 10.06.2014 : 17:28:59 »

Tole so ene sladke male  Kiss ljubezen objem in še pa še za pojest pasje rite, ki se jih sploh ne da fotkat. Če počepneš, dobiš vse v naročje in te tolk polupčkajo, da skor omedliš od tistega, no tistega, a vesta baby pasjega vonja ljubezen, če pa vstaneš, ti pa z vezalk bingljajo in se tudi premakniti ne upaš, saj niso kaj večji od tvojega čevlja....







Vse pa se v hipu spremeni, ko pride ONA, ki je sicer še vedno precej koščena ampak toliko pri močeh in pri mleku, da jih lahko dostojno nahrani, nad čemer se tamali niti malo ne pritožujejo - namestijo se in nekaj minut ne slišiš drugega kot cmokanje, vzdihovanje in zadovoljno jamranje.





Logiran
Xena
živim tukaj
***
Sporočil: 7.968


« Odgovor #16 : torek, 10.06.2014 : 17:31:59 »

In pa tetica Lili.

Logiran
mamaF
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 9.066



WWW
« Odgovor #17 : sreda, 11.06.2014 : 00:22:57 »

Teli odrasli punci imata tako lepa obrazka Kiss Knedli so pa itak, cukr od cukra ljubezen
Logiran

Unikatne tablice in portretki
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #18 : sreda, 11.06.2014 : 18:42:19 »

Živjo! S fantom razmišljava (dokončni dogovori v teku), da bi poleti posvojila kužka. V oči so mi padli tile, ker se še ne oddajajo, pa tudi zato, ker bodo, kakor razumem, majhni. Imava namreč majhno stanovanje ter dve muci, zato bi težko imela večjega kužka. Zanima me, ali je v Horjulu sploh mogoče posvojit, če si v podnajemu (lastnik živali odobrava, v najemu sva že tretje leto, selitev ni v načrtu, pri prvi selitvi (iz prejšnjega stanovanja) se je ena od muc že selila z nama) ter na kaj moram biti že v naprej pozorna. Hvala za vse odgovore! 
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #19 : sreda, 11.06.2014 : 19:05:10 »

Od najemodajalca pričakujemo pisno potrdilo, da je žival dovoljena, potem je pa vse mogoče  Wink
Logiran

Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #20 : sreda, 11.06.2014 : 19:16:27 »

Okej. Kaj pa to pomeni ob selitvi? Ponovno potrdilo?

Kdaj približno pa bodo za oddajo? Glede na to, da so še dojeni ... koliko sta pa stari mamica in druga pisčka?
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #21 : sreda, 11.06.2014 : 20:02:16 »

Mama 4 leta, Laja 10-12 mesecev. Tamali 5 tednov, čez 3 lahko gredo, če bo vse ok.
Selitve ni v načrtu, če sem prav razumela? V bistvu je spremembe treba sporočit, ja. Saj želimo samo to, da ni presenečenj in vračanj živali, ker nenadoma nima kam drugam kot nazaj, ko najemodajalec ugotovi, da je v njegovem stanovanju nekdo, ki ga tam ne želi imeti.
Logiran

Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #22 : sreda, 11.06.2014 : 20:46:59 »

Psička/psičko bi želela peljat v šolo, rada bi z njim/njo trenirala katerega od pasjih športov ter kot pravim, nujno mora kuža dobro prenašat muce. Bi v tem primeru bila najbolj primerna potencialna odločitev mladič? Ali Laja? Po slikah in opisu sodeč bodo tole kužki, ki najbrž ne bodo zelo presegali teže 10-12kg?

Selitev ni v načrtu za zdaj, def. pa za časa življenja psa. Stanovanje je majhno, ampak za zdaj ustreza, čez čas bo selitev gotovo potrebna. Ampak kot pravim; sva se že selila z živaljo (z muco) in veva, kako približno je to videt. Malo dlje traja, ampak se vse da. Smiley
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #23 : sreda, 11.06.2014 : 22:13:10 »

Ne vem... mogoče pa je primeren ali primerna kateri/a od ostalih naših bolj kot vseh teh 5 skupaj. Ne vem, koliko časa na dan sta odsotna, Laje še ne poznam dovolj, še mnogo drugih reči vpliva na pravo izbiro; zato bo najbolje, da se slišimo, ko se bosta zares odločila.
Logiran

Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #24 : sreda, 11.06.2014 : 22:17:29 »

Morda je tako res najbolje. Hvala za prijaznost. Smiley
Logiran
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #25 : torek, 24.06.2014 : 18:20:19 »

Živjo!

Se spet oglašam kar tule po telefonskem pogovoru, kakor sva se dogovorili, Smetka. Je kuža, o katerem sva govorili črni s tele fotografije spodaj? (upam, da bo fotografijo prikazalo)?

Pa še nekaj vprašanj: Bo okej, če kužka od malega hraniva s Taste of the wilde? Piše, da je za vsa obdobja ... ali je pri kužkih podobno kot pri mačkah, kjer je v otroških briketih kaj res pomembnega? Mačji začasnik je zdaj na baby od RC, da dobiva še malce mačjega mleka dodano ... ne vem, vprašam. Bi naj imela ob posvojitvi še kaj drugega kot oprtnico in povodec in pas za v avto? Ali je bolje/nujno imet transporter? Bi morala še kaj posebnega vedet o značaju tega kužka? Sobno čist najbrž še ni ali pač? Se ob posvojitvi opravi intervju? Kaj vse moraš imet ob posvojitvi pri sebi? Kakšen je prispevek za zavetišče ob posvojitvi?

Vem, da je še kar nekaj časa do 7. julija, ko sva rekli, da se vračaš, ampak bi rada na čim več stvari čim prej pomislila. 

Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #26 : torek, 24.06.2014 : 19:37:24 »

Živjo, ta je ja. Samo mal dlake je šlo, je kar bolj kratkodlak, bela kravatka je pa ostala. Ni mi uspelo danes, ampak obljubim, da jutri bo nova fotka.
Taste of wild je ok, oprsnice ni vajen in je tudi ne bo, ampak bo ok in bo zadoščalo. Sobno čist še ni, imamo pa jih zunaj čim več, da bo to čim prej. Ob posvojitvi se še malo pomenimo, ja. Napiši si vprašanja  Wink. Slišiva se lahko že 5.7. proti večeru, lahko pa tudi Ado pokličeš na 051 30 44 35, če bo imela kaj časa, pa ga prideš že prej malo pogledat.
Logiran

Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #27 : torek, 24.06.2014 : 20:22:33 »

Jooooj, pa ravno ta!! Prav ta mi je najbolj padel v oči, ko sem brskala po tej temi! Kako je cartkan!  Cheesy Komaj čakam fotko, sem pa vesela, da zdaj vem, da je to prav ta, ki sem si ga malce nagledala. Hecno, res.

No, kar zadeva hrano bom še malo pobrskala ... mogoče bo kaj drugega, okoli tega kar precej kompliciram - žal smo zaradi enega mačka z avtoimunsko boleznijo prebrali še več, kot bi sicer, tako da se mi zdi, da bom naredila podobno raziskavo še za psa, seveda. Ampak nekaj takega ali bolje.

Vprašanja pripravim, pokličem, pa tudi obiskat bi ga prišla, po mojem bi bilo fino tudi zato, ker je to mojemu fantu prvi pes v življenju (razen počitnic s psi mojih staršev), pa da se malo tudi on podruži z njim preden ga posvojiva. Smiley
Logiran
Radaljac
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 67


WWW
« Odgovor #28 : sreda, 25.06.2014 : 19:13:28 »

Živjo,

najbrž niste še nikoli imeli bolj tečnega/kompliciranega potencialnega posvojitelja/posvojiteljice, pa vendar ... ker sem nekako zmedena in neprepričana, kako naj ravnam in kaj mi je narediti, bi rada delila z vami še nekaj pomislekov, prav tako se opravičujem, da naslavljam temo - ne znam (ne morem?) pošiljat zasebnih sporočil, sicer bi storila prav to. Vesela bom odgovora in pogleda na zadevo od kogarkoli, ki ima izkušnje s posvojitvami in življenjem z živalmi.

In sicer ... moj fant, s katerim bi psa posvojila skupaj, psa še ni imel in ima pred posvojitvijo več pomislekov/skrbi, kakor jaz, psov se tudi nekoliko boji - predvsem večjih psov, ki jih ne pozna, psičko (terier mix) in psa (zlati prinašalec) mojih staršev je bp tudi sam sprehajal in nikoli ni kazal strahu, ko je bil z njima, čeprav pravi, da se je tu in tam prestrašil, ko sta recimo zalajala, pa ni znal točno določiti čemu lajež.

Za psa sem seveda dala pobudo jaz in sicer po tem, ko je lani poleti zlati prinašalec, ki ga omenjam zgoraj, preminul zaradi raka (star komaj 10 let) in nisem in nisem mogla preboleti njegove smrti. Še vedno mi je včasih zelo težko, bil je resnično dober prijatelj in še vedno ga neskončno pogrešam. S fantom sva se o psu pogovarjala vsaj pol leta, vsekakor to ni nekaj, česar bi se spomnila pred kratkim in ne bi premislila, vendar moram priznati, da je fant na psa bolj pristal, kot se nenadoma navdušil nad idejo, njegova skrb je toliko večja, ker psa še ni imel.

Muci, ki ju imava, sta prišli prav tako na mojo pobudo, čeprav je tu bil bolj sproščen, pravi, da se mu zdi, da mačka dosti manj ''obrne življenje na glavo'' kot pes. Obe muci ima zelo rad, niti sekundo ni okleval, ko sva vzela še mačjega najdenčka v začasno skrbništvo (oddala ga bova (če se bom lahko ločila od njega) sestri in njenemu fantu, enako v notranje bivanje kot imava midva svoje). Fant je prav tako zelo skrben in nežen, me pa skrbi, ker se s posvojitvijo bolj strinja, kot si je želi. Skrb za psa bi bil pripravljen prevzet, s tem da bi ga šolala jaz.

Pes je moja res velika želja (od zlatega prinašalca doma sem se ob selitvi V Ljubljano res težko ločila) in če ne bi pred leti posvojila v Zonzaniju psičke, o kateri v zavetišču sploh niso vedeli(!!!!), da ima hude travme (nezmožna biti v stanovanju, v poštev pride samo hiša, kjer je več prostora, nezmožna biti sama, strah pred tujci in drugimi neznanimi psi), bi verjetno že vseh pet let študija živela z menoj - zaradi omenjenih težav, je ostala pri starših, kjer je nenehno vsaj ena oseba z njo. Tako bi me fant že dobil ''v paketu'' s psom ... čeprav imam muce zelo rada, psa še vedno pogrešam, predvsem sprehode z njim, igro, delo s psom in nek poseben odnos, ki sem ga imela res samo s psom.

Ne vem, kaj take okoliščine pomenijo za posvojitev. Poznate kakšne podobne primere? Me preveč skrbi? Vem, da lahko dobim tudi odgovor ''ne damo vam psa v posvojitev'', ampak se mi zdi bolj prav zaupat vse pomisleke in skrbi zdaj, kot pa kasneje ... Kaj je smiselno v tej situaciji? Morda se je mogoče dogovorit za kakšen obisk več? Da prideva kužka večkrat pocartat?

Ne gre za to, da se ne bi pogovorila s fantom - sva se, večkrat in je že pred mesecem rekel, da je okej, da lahko vzameva psa, ampak mene še vedno skrbi, ne vem v kakšni meri so taki pomisleki pred posvojitvijo prvega psa normalni in koliko ne.

Hvaležna bom za odgovor,
Anja
Logiran
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #29 : sreda, 25.06.2014 : 19:46:34 »

Psa posvajat brez kakršnih koli pomislekov je neodgovorno, pomisleki pripeljejo do razmisleka in šele ta do pametne odločitve. Če fant ni proti, se strinja, ampak pač ne skače do stropa in cepetajoč od navdušenja ne čaka na psa, te samo preveč skrbi. Vse ostalo pa izveš v Horjulu in smiselno je, da se osebno s fantom skupaj vse pomeniš z njimi.
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Lili, Laja in 4 mali
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines