mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:29:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 16   Dol
Natisni
Avtor Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej  (Prebrano 170902 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
NatasaPR
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #60 : sreda, 06.01.2016 : 19:42:18 »

Ojej. Veliko si upajo Cheesy
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #61 : četrtek, 07.01.2016 : 10:33:52 »

Na novi spletni strani ne najdem:
- Komisije za junior handling,
- Komisije otrok in pes,
- arhiva novic / obvestil,
- zapisnikov 10. (18. 6. 2015), 11. (28. 7. 2015) in 12. seje (30. 9. 2015) UO KZS, ki so že bili objavljeni na stari spletni strani.

Prosim za pomoč Smiley
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 07.01.2016 : 15:02:13 »

Na novi spletni strani tudi ne najdem koledarja kinoloških prireditev v letu 2016, ki je že bil objavljen.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #63 : petek, 08.01.2016 : 10:31:12 »

Hm ..., tudi cenika ni, oz. je videti, da je samo predviden na nekem, zaenkrat še skrivnem mestu (na klik je posnetek od klik), kjer ga najde le googlov webcache.
www.kinoloska.si/o-nas/cenik
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #64 : petek, 15.01.2016 : 12:07:52 »

11. 1. 2016 se je na spletni strani KZS pojavil zapis:
"Prvak prvakov, 15. 1. 2016: Kinološka zveza Slovenije obvešča, da bo prireditev “Prvak prvakov”, ki se bo odvijala 15. 1. 2016 v Festivalni dvorani, zaprtega tipa, obisk zunanjim obiskovalcem ne bo možen."
vir klik

Vse do danes sem upala, da je zgornje zgolj hec. Pa ni hec. Še pred zgoraj navedeno objavo sem na mojo prošnjo dobila iz pisarne KZS potrjeno akreditacijo, vendar me danes zagotovo v Festivalno dvorano ne bo, ker me promocija 'zasebne zabave' nekaj 'posvečenih' kinoloških oseb ne zanima. Sobotna in nedeljska razstava imata zaenkrat še odprta vrata, zato bom tam, kot že zadnjih 15 let.
Upam pa, da bodo finance tega projekta zanimale Nadzorni odbor, Upravni odbor, članice KZS ... Tudi odločanje - kdo, kdaj, kako ...

Samo na kratko:
106 (59+40+7 - klik) prijavljenih psov x 25 € (klik) = 2.650 €. Ceno festivalne dvorane najdemo na klik. Morda pa je skrb odveč in ima KZS poleg nekaj drobiža (ostanek od prijavljenih psov) za ta projekt velike sponzorje, ki bodo pokrili ostale stroške: dnevnice sodnikom, pogostitev sodnikov in osebja, katalog, prijavnica, razstavni dokumenti, pokal, potni stroški osebja, plače osebja za vse porabljene ure v zadnjih mesecih na tem 'projektu', ...?

Kljub vsemu upam, da bodo razstavljavci in psi vseh treh starostnih skupin prvakov v dogodku uživali in za svoj denar dobili vsaj prijetno preživet večer. S KZS so namreč obveščali, da ni dvigala ... (klik) in da so lahko težave z elektriko ... (klik).
Že v naprej čestitke lastniku tistega psa, ki bo izbran za najlepšega. Upam, da bo prišel na prireditev z dovolj velikim avtomobilom, da bo lahko odpeljal domov ..., hm... Morda 'spomenik' (klik) nekoga drugega?

Tudi mimo 'popustnice' nikakor ne morem, saj sem mnenja, da bralci edinega glasila KZS in obiskovalci razstav, ki jih organizira KZS, nismo popolni idioti.

Že nekaj dni lahko na FB Kinologa (klik) spremljamo pogruntavščine uredništva, od 'kinologcarjevega brloga' do raznih bolj ali manj berljivih vabil podjetjem in posameznikom za sodelovanje, deljenje objav, lajkanje ..., pa tudi do pomanjševalnic 'Kinologec', 'Pasje dobra trgovinica', 'kupončki', 'lepotička', ... Ok, na FB je pač vse malo drugače, bi človek rekel. Potem pa pride pravi Kinolog, papirnat, in v njem na notranji strani zadnje platnice pravila in vprašalnik z vprašanji. Da te kap.

Iz pravil 'Nagradne igre Kinolog' (kot jih jaz razumem):
- kupi januarski Kinolog (št. 1, januar 2016),
- izreži vprašalnik,
- v soboto ali nedeljo pojdi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljano,
- kupi vstopnico za razstavo (prihranjeno tistim, ki imajo prijavljene pse),
- pojdi okrog štantov, da boš lahko odgovoril na vprašanja v vprašalniku,
- izpolnjen vprašalnik nesi na 'kzs info točko',
- tam ti bodo izpolnjen vprašalnik zamenjali za 'popustnico' s kuponi (klik - upam, da so višine popustov navedene na hrbtni strani kuponov),
- pojdi še enkrat okrog štantov, kupi kaj in koristi popust.

Iz vprašanj v vprašalniku:
- ... pojdite v prvo halo, nato zavijte levo in se sprehodite do prvega kota.
- V kaj so odete stene?
- Kako se imenuje gospod, ki jih prodaja?


Oprostite, je to slovenska kinologija? Je to promocija slovenske kinologije in največjega slovenskega kinološkega dogodka? Si želimo take bodoče kinologe, ki znajo priti do neke stojnice, ki znajo napisati, v kaj so odete stene (kaj to sploh pomeni?) v prostoru, kjer se da na razstavi piti kavo, ali ki znajo ugotoviti, kako se piše gospod, ki prodaja ...
Bo zraven februarskega Kinologa priložena duda?

Ker smo v predsednikovi temi ...:
Upam, da je predsednik še tisti, ki je bil izvoljen in še tam, kamor je bil izvoljen.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #65 : torek, 19.01.2016 : 18:43:08 »

Ne boste verjeli, Koledar dogodkov 2016, ki je bil sprejet na seji Komisije za prireditve KZS, dne 11. 12. 2015, in potrjen s sklepom UO KZS 17/13-2015, z dne 15. 12. 2015, je objavljen v reviji Kinolog, na uradni spletni strani KZS pa ne. Grin
Upam, da se ne vračamo v leta pred internetom?

Na spletni strani KZS se je danes pojavil cenik za 2014/2015 - klik.
Še niso opazili, da smo že v letu 2016?

Končno so se pojavili tudi podatki o Komisiji za junior handling z osnovnimi pravili za to disciplino - klik.
Žal je struktura nove spletne strani KZS taka, da ni mogoče dati direktne povezave na ciljane vsebine, zato poiščite Komisijo za JH na navedenem linku.

Kot napovedano, so novice začele izginjati s spletke. Z vsako novo novico ena stara izgine Wink

"Novost – Revija Kinolog
19. januar 2016
NOVOST!
Znižana cena celoletne naročnine revije KINOLOG za vse člane slovenskih kinoloških društev, vključenih v KZS, znaša le 25,00 €."

vir klik

V zgoraj že navedenem ceniku (2014/2015) so sicer cene za revijo Kinolog brez popustov. Upam, da je kje v KZS papirjih kakšna podlaga za zgornjo novico v obliki sklepa UO KZS, sicer se vam lahko zgodi, da boste morali kdaj kasneje doplačati zdaj manj plačano naročnino. Namreč, kot ni v ceniku tega popusta, tako tudi ni novice o njem v rubriki Revija Kinolog, kamor pridete samo s prve strani KZS spletke in lahko se zgodi, da bo z (rednim) izginotjem novice s spletne strani izginil tudi obljubljen popust.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #66 : četrtek, 04.02.2016 : 14:54:31 »

Če smo mislili, da je bilo po ponesrečeno izbranem terminu lansiranja uradne spletke tik pred glavnim letnim KZS dogodkom mogoče pričakovati 'dokončanje filanja vsebin' v tednih po dogodku, smo se očitno hudo zmotilil, kot smo se najbrž zmotili ob izvolitvi te ekipe. Vedno pogosteje se sprašujem, če je predsednik sploh prebral program, ki ga je najbrž (upajmo) sam napisal? Vedno pogosteje se sprašujem, kdo kroji nova pravila brez podlag? Kdo spreminja pravila brez spremenjenih pravilnikov? Kdo dviguje roke v raznih organih? Kdo v resnici vodi zvezo? In kam zveza pluje?

Od 18. oktobra 2014 do danes je minilo 474 dni.

O delu KZS javnost še vedno ne ve skoraj ničesar (kuloarji, zaprte žurke in zasebni fb zidovi niso javnost). Lahko se le prilagaja novim pravilom, za katera ni mogoče izvedeti, kdo, kdaj in na podlagi katerih veljavnih pravilnikov jih je sprejel. Novega statuta in pravilnikov ni. Skupščine ni na vidiku. Imamo nekaj pretirano (samo)hvaljenih dogodkov, za katere bo nekoč nekdo najbrž moral komu povedati tudi finančne učinke, novo spletno stran, ki je vsebinsko in uporabniško za nekaj kvalitativnih stopenj slabša od prejšnje (o kopiranem izgledu sosednje zveze je škoda besed), nova pasja razstavna pravila, za katera nihče ne ve, kako so se obdržala oz. sploh stopila v veljavo, nove pogoje za slikanje kolkov, ki so veterinarjem padli z neba in mnogo uspehov posameznih kinologov ter njihovih psov na svetovni kinološki sceni, ki bi se zgodili tudi, če bi bili na vrhu zveze smrkci. Imamo komisijo, ki že nekaj mesecev 'rojeva' statut in imamo Upravni odbor, ki se je iz kreativnega vrhovnega organa KZS takoj po izvolitvi prelevil v glasovalno mašino (javnosti dostopnih 8 zapisnikov sej + 3 zapisniki, ki so vmes izginili z uradne spletne strani; navedenih 246 sklepov, od tega: 223 sprejeti soglasno, 3 manjkajo, 15 jih v zapisnikih nima navedenih glasov, samo pri 5 pa člani niso bili soglasni, temveč: 1 krat 7/3/1 pri imenovanju, 1 krat 2 vzdržana in 3 krat 1 vzdržan). Očitno so materiali za seje vsebinsko in v rešitvah tako fenomenalno pripravljeni, da glasovanja enajstih (11) ljudi sploh ne bi potrebovali. Zadnji zapisnik seje UO na uradni spletki nosi datum seje 12. 5. 2015, kar so skoraj 9 mesecev stara čreva. O drugih sejah, sklepih, zapisnikih in podobnem pa lahko samo sanjamo. Ja, seveda, to je dobesedna "zagotovitev javnega delovanja KZS s takojšnjo objavo zapisnikov upravnih in strokovnih organov na spletni strani KZS" iz predsedniškega programa.
Torej, kaj se sploh dogaja? Je ponovno kdo ugrabil KZS?
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #67 : petek, 05.02.2016 : 11:29:29 »

Ni pomembno, kakšni so razlogi, da se na spletki zadeve pojavijo, glavno je, da se pojavijo.

Na http://www.kinoloska.si/sklepi-kzs/ lahko od danes najdemo tudi:

Zapisnik 10. redne seje UO KZS
Zapisnik 11. redne seje UO KZS
Zapisnik 12. redne seje UO KZS
Zapisnik 13. redne seje UO KZS

Čakamo na ostalo dokumentacijo iz predsedniške obljube, na objavo vseh novih pravil s podlagami zanje, pa na celoten koledar prireditev za leto 2016 (v enem kosu, kot je v Kinologu) in na cenik za leto 2016, v katerem, upam, bodo tudi vse cene za storitve, ki jih z novo spletno stranjo ponuja KZS, in seveda, z navedbami o tem, kdo in kdaj je cenik sprejel ter od kdaj naprej velja. Take, običajne zadeve, ki spadajo v najosnovnejše delo KZS.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #68 : četrtek, 18.02.2016 : 22:55:00 »

Slovenskim kinologom, vzrediteljem, lovcem ... se obeta prepoved selektivne vzreje psov - klik, visoki KZS predstavniki pa objave o tem lajkajo in pozitivno komentirajo - klik. Narobe svet. Samo še novico o živalski policiji pod okriljem KZS (iz zadnje točke predsednikovega programa) čakamo na uradni spletni strani, pa bo scena popolna. Živalovarstvena in ne več kinološka. Kužki že itak po KZS iz vseh grmov skačejo.

Morda bosta pa predsednik in podpredsednik KZS s svojim političnim vplivom naredila nekaj dobrega za slovenske kinologe in slovensko kinologijo.
Upanje umre zadnje.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #69 : torek, 12.04.2016 : 19:01:58 »

V aprilskem Kinologu je vabilo na redno skupščino KZS, ki bo

v soboto, 14. maja 2016, ob 10. uri v prostorih Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje, Zabrv 12, 1292 Ig

Predlagan dnevni red:
1. Otvoritev skupščine KZS - predsednik KZS
2. Izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja, dveh overovateljev zapisnika in verifikacijske komisije
3. Poročilo verifikacijske komisije
4. Potrditev poslovnika o delu skupščine
5. Potrditev dnevnega reda
6. Razkritje nepravilnosti pri vzreji belgijskih ovčarjev malinoisov, posredovano s strani FCI - predstavitev poročila posebne komisije Upravnega odbora KZS
7. Statut - obravnava amandmajev, sprejem
8. Pravilnik o organizaciji strokovnega dela v KZS - obravnava amandmajev, sprejem
9. Pravilnik o disciplinski odgovornosti v KZS - obravnava amandmajev, sprejem
10. Poročilo skupščinskih organov KZS in komisij Upravnega odbora KZS
11. Razprava o poročilih
12. Obravnava in sprejem predloga članarine in pristopnine za leto 2016
13. Obravnava in sprejem finančnih poročil KZS za leto 2015
14. Obravnava in sprejem finančnega plana KZS za leto 2016
15. Letno poročilo KZS d.o.o. za leto 2015
16. Finančni načrt za KZS d.o.o. za leto 2016
17. Razno

Verjetno bo prišlo vabilo s celotnim gradivom po pošti do članic v prihodnjih dneh.

Predvsem bosta zanimiva Pravilnik o organizaciji strokovnega dela KZS in Disciplinski pravilnik, kjer bo očitno, kot je razbrati iz skupščinskega dnevnega reda, organizirano sprejemanje amandmajev. Časa bo zelo malo. In pa, seveda, amandmaji k drugi verziji predloga statuta KZS.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #70 : torek, 19.04.2016 : 11:04:51 »

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #71 : ponedeljek, 25.04.2016 : 18:10:31 »

Predstavniki članic prosijo za objavo:

- Vabilo na Skupščino (z dnevnim redom) - klik



- točka 7: Statut - obravnava amandmajev, sprejem - klik (skeniran)
*Poročilo o prvi razpravi - klik

- Sporočilo predsednika KZS - klik
- točka 8: Pravilnik o organizaciji strokovnega dela v KZS - obravnava amandmajev, sprejem - klik (v uporabnem pdf)
- točka 9: Pravilnik o disciplinski odgovornosti v KZS - obravnava amandmajev, sprejem - klik (skeniran)

- točka 10: Poročilo skupščinskih organov KZS in komisij Upravnega odbora KZS

skupščinski organi:
* Nadzorni odbor - klik
* Statutarna komisija - klik
* Disciplinska komisija - klik

Upravni odbor in komisije UO:
* Upravni odbor - klik
* Komisija za strokovna vprašanja - klik
* Komisija za izobraževanje in izpite - klik
* Komisija za prireditve - klik
* Gospodarsko finančna komisija
* Komisija za šolanje (poročilo priloženo gradivu)
* Komisija za agility (poročilo priloženo gradivu)
* Komisija za reševalne pse (poročilo priloženo gradivu)
* Komisija za Junior Handling (poročilo priloženo gradivu)
* Komisija za Rally obedience
* Komisija za coursing
* Komisija Otrok in pes

- točke 13-16: Obravnava in sprejem finančnih poročil KZS in KZS d.o.o. za leto 2015 in obravnava in sprejem predloga finančnega plana za KZS in KZS d.o.o. za leto 2016
(lahko skeniramo, če bo potrebno)
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #72 : petek, 29.04.2016 : 19:45:50 »

Danes sem poleg preostalega skupščinskega gradiva na portalu objavila tudi nekaj svojih komentarjev. Vse najdete na Gradivo za skupščino KZS, 14. 5. 2016 - klik

Tam so objavljeni dokumenti ...
- Vabilo na skupščino (z dnevnim redom)
- Poslovnik o delu redne Skupščine KZS, 14. maj 2016
- Predlog Statuta z amandmaji
- Sporočilo predsednika KZS
- Predlog Pravilnika o organizaciji strokovnega dela v KZS
- Predlog Pravilnika o disciplinski odgovornosti v KZS
- Poročilo Nadzornega odbora
- Poročilo Statutarne komisije
- Poročilo Disciplinske komisije
- Poročilo Upravnega odbora
- Poročilo Komisije za strokovna vprašanja
- Poročilo Komisije za izobraževanje in izpite
- Poročilo Komisije za prireditve
- Poročilo Komisije za šolanje
- Poročilo Komisije za agility
- Poročilo Komisije za reševalne pse
- Poročilo Komisije za junior handling
- Medletno finančno poročilo KZS za obdobje 01.01.2015-31.12.2015
- Finančno poročilo KZS d.o.o. za obdobje 01.01. - 31.12.2015
- Bilanca stanja KZS 31.12.2015
- Rezervni skladi programov - komisij
- Finančni plan 2016 KZS

... in komentarji:
* Uvod: Vsebine 6. točke in drugega dela 10. točke dnevnega reda ne spadajo na skupščino.
1) V poročilu Nadzornega odbora ni niti besede o odstopu celotne Statutarne komisije.
2) Nadzorni odbor je preprečil članicam KZS javno tribuno o novem statutu.
3) Stroški sestankovanja so za 80% in več presegli plan.
4) Čemu je potrebno pretiravanje?
5) Zakaj ni o spremembi pravil za pridobitev slovenskega šampionata v poročilih niti besede?
6) Skopo poročilo o "dogodku leta"
7) Bomo za napisano na facebooku kasirali 'kinološke obtožne predloge'?

Torej, Gradivo za skupščino KZS, 14. 5. 2016 - klik
Logiran

Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #73 : sobota, 30.04.2016 : 19:46:13 »

Evo imam en predlog kako znižati stroške sestankovanja  Cool

V KDNOS-u se sodniki in strokovni kader, razen redkih izjem, odpovedali potnim stroškom oz. je UO KDNOS sprejel znižanje nadomestila za potne stroške ... torej ko se izplača kilometrina, se le ta izplača po 0,18€ / km. Tako recimo za prevoženih 200km LJ- Komen -LJ dobiš 36€ (namesto 76€), kar zadošča za bencin in še ostane nekaj drobiža Wink

Torej, ker mi vsi to delamo to našo kinologijo za hobi in veselje bi lahko tudi na KZS sprejeli, da se po novem izplača kilometrina v znesku 0,18€/km, kar bi posledično močno zmanjšalo stroške sestankovanja ...
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #74 : četrtek, 05.05.2016 : 19:00:11 »

3. maja 2016 se je zgodil skupni Zbor sodnikov športnih pasem psov, danes pa se dogaja še Zbor sodnikov lovskih pasem psov. Kaj se bo iz vsega izcimilo, bo verjetno znano v prihodnjih dneh, zato o namenih, ciljih in akcijah enih in drugih, ter 'izkupičkih' za KZS, članice, kinologe in/ali bodočo slovensko kinologijo ta trenutek še ni mogoče nič določenega reči. Poglejmo in pokomentirajmo raje nekaj podrobnosti o predvčerajšnjem (skupnem) Zboru sodnikov športnih pasem psov.

Dnevni red (klik):


Še preden se zadeve lotimo vsebinsko, si poglejmo Poslovnik (klik).

Šlamparijo v prvi točki brez slabe vesti lahko preskočimo. Napake se pač dogajajo tudi najboljšim. Nemogoče pa je preskočiti poizkus manipulacije v 5. točki tega Poslovnika. Nevednost in neznanje nikogar ne odvezujeta odgovornosti.

Da bo prikaz bolj plastičen tudi za tiste, ki branja statutov in pravilnikov niso vajeni, bom nalimala posebej sliko 5. točke Poslovnika skupnega Zbora sodnikov za športne pasme psov in posebej sliko 6. odstavka 65. člena veljavnega statuta KZS ter oboje (po svoje) razložila:

Iz Poslovnika:


Iz označene 5. točke je razumeti, da bi bil Zbor sklepčen, četudi bi prišel le eden od treh vabljenih Tongue. Recimo, na primer: Povabijo predsednico Zbora sodnikov športnih pasem psov in dva sodnika športnih pasem psov. Na Zbor pride le predsednica Zbora sodnikov športnih pasem psov in sklepčnost je zagotovljena, saj je 1/3 vabljenih dejansko prisotna. Stavek o 15-minutnem čakanju lahko štejemo kot napako pisca, ki ne razume 'vsebine lastnega izdelka' (težko je izvesti sestanek, na katerega ne pride nihče od povabljenih) in ne pozna veljavnega Statuta (pol ure je težko kar tako spremeniti v 15 minut).
Seveda niso bili vabljeni le trije in seveda sklepčnost ni odvisna od vabljenih, temveč od prisotnih oseb.

Iz veljavnega Statuta:


Najprej: obstajata dva Zbora sodnikov: Zbor sodnikov za lovske pasme psov in Zbor sodnikov za športne pasme psov (veljavni statut, 62. - 66. člen).
Določilo je jasno: Na posameznem Zboru sodnikov mora biti navzoča najmanj tretjina članov posameznega Zbora, torej v tem primeru najmanj tretjina vseh kinoloških sodnikov, ki so na listi aktivnih kinoloških sodnikov za športne pasme psov, ne glede na to, ali je predsednica Zbora sodnikov športnih pasem psov na Zbor vabila le sebe in še dva sodnika, ali pa vseh 138 sodnikov športnih pasem psov (neuraden podatek z Zbora). Če je številka 138 pravilna, je bila sklepčnost zagotovljena le, če je bilo na tem Zboru sodnikov športnih pasem psov prisotnih najmanj 46 aktivnih sodnikov športnih pasem psov. Sodniški pripravniki niso člani Zborov sodnikov, nimajo glasovalnih pravic in njihova prisotnost ali odsotnost ne more vplivati na sklepčnost Zbora. 

Kakorkoli, na navedenem Zboru sodnikov za športne pasme psov naj bi bilo prisotnih za dobra dva ducata sodnikov z glasovalnimi pravicami in nekaj sodniških pripravnikov brez glasovalnih pravic. Kolikšna mera 'ustvarjalnega zapisničarstva' bo uporabljena v zapisniku navedenega Zbora, bomo videli v prihodnje.

Vsebinsko naj bi na navedenem Zboru sodnikov sprejeli pobudo, da se skupščina, napovedana za 14. 5. 2016, odpove in prenese na jesenski čas, ter da gresta statut KZS in PoSD KZS v ponovno obravnavo.

Sprašujem se, kdo je pooblastil sodnike, da sprejemajo pobude v zvezi s splošnimi akti, ki so v izključni pristojnosti članic KZS? Kolikor mi je znano, ni bil v nobeno od dveh javnih razprav vključen noben Zbor sodnikov, za kar, seveda, tudi nima prav nikakršne podlage v veljavnem statutu. Zakaj sodniki niso izkoristili obeh javnih razprav in podajali amandmajev preko svojih društev in klubov, kot smo storili vsi ostali? Želi Zbor sodnikov kdo izkoristiti za svoje interese?

Kaj je delalo vodstvo KZS, da eno leto in pol ni ugotovilo, kaj se dogaja s prenovo statuta, komu je statut v resnici namenjen in kaj naj bi bilo v njem? Kaj vse je vodstvo KZS, celo po dveh javnih razpravah, še pripravljeno storiti za uveljavitev svojih 'statutarnih idej'?

Na Zboru so se poleg predloga PoSD pojavila tudi druga gradiva, in sicer "Finančno poročilo za leto 2015 - lovska kinologija" in email korespondenca z naslovom "Problem delovanja KSV v letu 2016 - kronologija". 'Finančno poročilo za leto 2015 - lovska kinologija' najdete na klik, s KSV korespondenco in njeno morebitno objavo pa se bodo ukvarjali vpleteni.

Iz Finančnega poročila za leto 2015 - lovska kinologija je razbrati, da so lovci naredili KZS za 38.774,59 € 'minusa'. Glede na poimenovanje dokumenta 'lovska kinologija' in odstotek 'lovskega dela' nekaterih skupnih stroškov sklepam, da gre delitev na: 68% športna kinologija, 32% lovska kinologija. Podlaga za izračun razmerja je sicer neznanka. Morda so za osnovo vzeli število aktivnih sodnikov posameznega Zbora sodnikov, lahko število članic, lahko pa kaj čisto tretjega.

Zanimiva je 3. točka:



Ni mi znano, zakaj so iz razdelitve izpustili 'finančne pomoči, jubilejne nagrade, odpravnine'. Morda gre za površnost zaradi naglice, saj je poročilo datirano na isti datum, kot se je zgodil Zbor, kateremu je bilo verjetno namenjeno.
Ni mi tudi znano, kdo je v delitvi kreiral različne odstotke: 68%:32% za plače zaposlenih, 50%:50% za fiksne stroške v zvezi z objektom v Zapogah, 96%:4% za participacijo k A2 programu ... Računovodja verjetno ne. Tudi lovci verjetno ne.

Je 'lovska kinologija' le plačnik stroškov KZS, pri izplenu prihodkov pa njena udeležba ni predvidena? Komu pripade izplen 67.899,34 € prihodkov od razstav, ki jih je organizirala KZS (beri finančno poročilo - klik)? Kje v poročilu je navedenih 32% od tega zneska za lovsko kinologijo? So lovski kinologi dolžni plačati 32% stroškov ekipe zaposlenih na KZS, ki med službenim časom zaprejo pisarno in se gredo organizacijo razstave, kjer delajo za dobiček nekoga drugega? So lovski kinologi dolžni poleg ostalih stroškov v zvezi z objektom v Zapogah plačati tudi 50% stroškov telefona in interneta?

Verjamem, da so tudi v lovskih vrstah računovodje, ki bodo znali tole lepo popredalčkati, kamor spada, ne razumem pa, kaj je delalo vodstvo KZS eno celo leto oz. eno leto in pol, da je (predvidevam) šele sedaj opazilo tako velik 'lovski minus' v skupni blagajni. Za skrbnika blagajne smo jih namreč predstavniki članic postavili oktobra 2014. Je vodstvo nesposobno ali v danem trenutku s skrbno izbranimi podatki in na sofisticiran način manipulira s 'strokovno' bazo? Zakaj teh podatkov ni v finančnem poročilu za skupščino? Zakaj o takem minusu ni besede v poročilu Nadzornega odbora?
Logiran

Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 16   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: KZS od 18. oktobra 2014 naprej
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines