mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 20:21:14

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: Crufts, 5. - 8. 3. 2015
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Crufts, 5. - 8. 3. 2015  (Prebrano 14204 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #30 : ponedeljek, 09.03.2015 : 13:51:57 »

Glede dvigovanja psa je na FB strani Cruftsa objavljeno tole:
"We want to address the posts we have had regarding the handling of last nights Scottish Terrier, Knopa. It was made clear to the handler at the show that it is not acceptable to pick a dog up in this way, and despite repeated requests not to do so, she went ahead. The handler is from the USA where it is customary to pick up terriers in this way, but it has no place at Crufts and this is put in writing to all handlers before the show."
Pod tem se je razvila burna debata (že čez 1000 komentarjev) na KLIK

Na fb strani The Kennel Club (organizator) pa so objavili tole:
"It was made clear to the handler at the show that it is not acceptable to pick a dog up in this way, and despite repeated requests not to do so, she went ahead. The handler is from the USA where it is customary to pick up terriers in this way, but it has no place at Crufts and this is put in writing to all handlers before the show."
Tudi tukaj se odvija debata na https://www.facebook.com/Kclovesdogs/posts/10153131142645011

AngSeter, kje navajajo PETO kot možnega krivca za zastrupitve?
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #31 : ponedeljek, 09.03.2015 : 16:19:18 »

V grupi na fb razstavljavcev: https://www.facebook.com/groups/346236658750734/

So delili tole:
"'Mutts against Crufts'"
https://www.youtube.com/watch?v=kYn3yLCOOoQ&fb_action_ids=633020596843324&fb_action_types=og.shares
tole:
"Former PETA employee calls group deceptive"
http://www.13newsnow.com/story/news/local/2015/02/13/former-peta-employee-calls-group-deceptive/23370177/
in tole:
"PETA Ex-Employee Alleges She Was Encouraged to Steal and Kill Pets, and to Falsify Records"
http://www.huffingtonpost.com/douglas-anthony-cooper/whistleblower-peta-employee-allegations_b_6648696.html

tega je še kar nekaj prilepljenega v grupi
https://www.petakillsanimals.com/


In zastrupljenih je bilo (baje, nisem bila tam) več psov različnih pasem, ampak na srečo nihče ne tako hudo kot Jagger...

In rezime je tak, da sumijo da so zadaj ravno teli ***.  Angry Lips Sealed Koga, če sploh, sumijo uradno pa še nisem nikjer zasledila.


Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #32 : ponedeljek, 09.03.2015 : 16:21:45 »

Pa še nekaj luštnega, da ne bo samo to sranje

https://www.youtube.com/watch?v=-Zwc-_33dsU&sns=fb
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #33 : ponedeljek, 09.03.2015 : 18:42:44 »

Skupina je zaprta, ampak nima veze. Take zastrupitve povsem pašejo v delovanje PETE. Ali je kaj na tem, bodo pa verjetno kmalu povedali preiskovalci. Da v Peti ne izbirajo sredstev, so že premnogokrat dokazali.

Ok, zdaj pa kršenje pravil vodnice najlepšega psa Smiley
Če se še komu ne zdi prav tako ravnanje, kot ga je izvedla, lahko podpiše peticijo na KLIK za odvzem BIS naslova škotske terierke.
Kot je razvidno, bo predana organizatorju.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #34 : torek, 10.03.2015 : 19:47:17 »

Organizator:
We completely understand the concerns about how Knopa, the Best in Show dog, was handled on the judging table. Those showing at Crufts receive clear written guidance on handling their dog, in order to ensure the dog’s welfare, and this guidance makes it clear that dogs should not be handled in this way. This was further highlighted to the handler by show officials. The handler has since apologised for this and the upset caused and we’ve been assured that the dog, who must be our main priority, is happy and well. Prior to this incident the guidance related to handling has been followed by those showing their dogs but in light of this situation we will be reviewing our rules and guidance and how they may need to be amended going forward. A decision will be made by committee about what action may be taken within the current rules and guidance. In this specific case an investigation is underway and a decision will be made by committee about the actions that have been taken by the exhibitor at Crufts and the next steps. The judge’s primary focus is on the dogs themselves and we do not believe it would be fair to strip the dog of its Best in Show title because the dog was awarded this prize based on its own merits in the show ring.

vir https://www.facebook.com/Crufts/posts/10153178794444878
in https://www.facebook.com/Kclovesdogs/posts/10153133819405011
Logiran

NatasaPR
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #35 : torek, 10.03.2015 : 20:46:21 »

Terierji so v osnovi psi, ki imajo močan rep, kar je bil nekdaj predvsem praktično pri lovu, saj so jih celo za rep vlekli iz jam. Meni osebno se zdi, da se okrog tega handlinga zganja prevelik cirkus, je pa res da pravila so pa pravila, tudi če se vsi z njimi ne strinjamo.
Moj cairn sploh ne reagira, ko ga primem za rep, če se mu zaplete povodec med noge, medtem ko je na prijem za noge vedno reakcija, ker tega ne mara.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #36 : torek, 10.03.2015 : 21:08:25 »

Med komentarji zagovornikov zmagovalke na Cruftsu sta mi v uč padla tale dva argumenta:
- da se od nekdaj prime škota za rep, ker se ga že od pamtiveka za rep vlači iz lukenj/jam med delom,
- da je dobila škotinja (psica) titulo BIS in to zaradi lepote, ne pa handlerka, zato ji titule ne smejo odvzeti, kvečjemu lahko kaznujejo handlerko.

Nasprotniki oz. tisti, ki se zavzemajo za odvzem naslova, podajajo tale dva protiargumenta:
- BIS ring ni luknja/jama iz katere bi bilo treba škota vlačiti za rep,
- škotinja (psica) nima pojma o kakšni BIS tituli in ji dol visi zanjo.

 Smiley

Dodajam: če so od pamtiveka škote za rep dvigovali, pa če to še sedaj počnejo, bodo očitno morali nehati. Uhlje in repe so v kar nekaj državah (tudi v Sloveniji) rezali do pred nekaj let, zdaj jih ne (smejo) več. Še pred nedavnim je bilo normalno, da so pse na razstavah špricali s samo kemijo, zdaj je le-ta prepovedana. Še pred nedavnim so bokserje morali razstavljati postavljene drugega proti drugemu, ker so se menda samo 'na zadnjih tacah in s penastimi gobci' pokazali v vsej svoji lepoti, zdaj jih tako ne smejo več razstavljati ...
Logiran

No Jinx
živim tukaj
***
Sporočil: 5.323


« Odgovor #37 : torek, 10.03.2015 : 21:21:19 »

Klik ...
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #38 : torek, 10.03.2015 : 21:47:08 »

V pravilniku (nekdo je poslikal in prilepil en del) ni bilo zapisano, da je predvidena neka sankcija za taka dejanja. Samo v stilu, da ni zaželeno. Bodo pa morali razmislit, da tu nekaj spremenijo, če bodo hoteli imet nek red in predvsem mir.
Logiran
NatasaPR
novinec
*
Sporočil: 16


WWW
« Odgovor #39 : sreda, 11.03.2015 : 06:03:05 »

Ojej no. Med zagovorniki tega piše tudi, da je treba pravila dobro prebrat in tam piše, da se psa ne sme prijet za rep IN za vrvico. Zdaj pa kot to kdo razume, ampak načeloma ga je ona držala za glavo in za rep.
Sicer pa jaz ne zagovarjam ne enih ne drugih, sem pa povedala, da se zganja prevelik halo okrog tega, saj imam dva cairna, torej tudi terierja in jima dvig za rep, če se jima zaplete vrvica med noge, ne povzroča nikakršne reakcije (je pa nasprotno ta drugi vedno siten, če mu primem taco), lahko me pa zdaj okličete za mučiteljico. Primerjat to z rezanjem uhljev in repa pa sploh ni vredno komentarja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #40 : sreda, 11.03.2015 : 07:15:50 »

Z ničemer nisem primerjala, sem samo navedla primere, da se pravila za ravnanje spreminjajo in dvigovanje (ok, menda vlačenje) škotov za rep ni izjema. Včasih so rezali repe, zdaj ne več. Včasih so škote iz lukenj vlačili za rep, zdaj menda ne več (vsaj nisem zasledila), če drugega ne, tega ne želijo počet na Cruftsu, za kar so spisali papir. In nisem govorila o tem, da je prijemanje za rep mučenje, temveč le o tem, da so spisali pravila in priporočila, ki pa se jih gospa ni držala, kljub temu, da so jo menda večkrat na to opozorili, in menda se je kasneje opravičila, torej ji je jasno, da nekaj v njenem ravnanju ni bilo povsem ok.

Osebno sem mnenja, da je prav, da folk zaradi takih zadev piše in protestira ter zganja halo, ker sem tudi jaz prepričana, da ni prav, da organizatorji napišejo priporočilo, da se ne sme terierja dvigovat za rep in vrvico (o boh, zmagovalni osebek ga je posračkala samo na pol Tongue, mi si pa dovolimo javno kamenjanje), potem pa da sodnik psu prav takega razstavljavca BIS. A je bilo ostalih 6 psov v BISu nevrednih tega naslova? No, ja, potem je za vprašati sodnike, kako so jih sploh spustili v BIS ring, če škotinja po lepoti tako neznansko izstopa, da bi sicer bili v BISu brez luči, če je ne bi bilo. Eden in edini, al kako?

Kaj bodo naredili zdaj v Kennel clubu, me sicer zanima, se pa ob tla ne bom metala zaradi njihove odločitve. Da že do sedaj kakšen dan kdo ni mogel mirno spat, je bilo pa tudi to dovolj, kar je bilo že pritiskov nanje.
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #41 : sreda, 11.03.2015 : 11:55:48 »

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2988942/Dog-poisoned-Crufts-Vet-leading-investigation-says-Irish-setter-Jagger-fell-ill-suddenly-probably-ate-toxins-way-show.html

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #42 : sreda, 11.03.2015 : 14:11:35 »

Za terierja iz luknje vlect mora terier najprej v luknjo priti. In ne vem koliko jih je sploh sposobnih priti v luknjo?

Terrier Talk: Missing Forest for Trees at Crufts
Cancer Bomb Wins Crufts
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #43 : ponedeljek, 16.03.2015 : 18:32:45 »

Kennel Club Statement About Jagger's Death
16 March 2015    16:00
 

Kennel Club statement

Caroline Kisko, Kennel Club, said: "The Kennel Club's deepest sympathies go to Jagger's owners, who have received confirmation that Jagger tragically died from the ingestion of poisoned material, and we ask that their privacy is respected as they grieve for their beloved pet.

"There has been a lot of concern about whether the poisoning happened at Crufts and we are now able to reassure all dog lovers who came to Crufts that this could not have been possible and it is highly likely that the poisons, thought to be on a piece of beef, were eaten in Belgium, shortly before Jagger's death.

"We have had confirmation, including from independent toxicologists, that the poisons identified in the toxicology report - carbofuran and aldicarb - are fast acting. Severe clinical symptoms would usually occur within half an hour to three hours.

"Considering we are told that Jagger showed the first clinical signs usually associated with these two poisons shortly before his death in Belgium, late on Friday 6thMarch night, leading to the immediate call for veterinary attention, we must conclude that it is inconceivable that he could have been poisoned at Crufts on Thursday 5thMarch, some 28 to 36 hours earlier.


http://www.thekennelclub.org.uk/press-releases/2015/march/kennel-club-statement-about-jagger%27s-death/
Logiran

Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  mojpes.net vabi na prireditve  |  Pretekle prireditve  |  Tema: Crufts, 5. - 8. 3. 2015
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines