mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 12:57:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Papež in sarajevski psi
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Papež in sarajevski psi  (Prebrano 10998 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : sobota, 28.03.2015 : 09:40:43 »

Na internetu se je pojavila peticija (zanimivo, da ne sarajevska ali bosanska, temveč slovenska) z naslovom Ustavimo masovno pobijanje psov zaradi obiska Papeža v Sarajevu!, ki se začne takole:

"V mesecu juniju, natančneje 6. 6. 2015, bo Sarajevo gostilo papeža Frančiška. Zaradi njegovega obiska so na državni ravni odločili Sarajevo 'počistiti' brezdomnih psov. Tako bi naj na brutalen način umrlo 12.000 nedolžnih bitij."

Med drugim piše tudi: "Podpiši peticijo, ki jo bomo poslali papežu in ga prosili za pomoč, saj verjamemo, da kratkoročno lahko prav on naredi največ."
Linka na peticijo tukaj ne bo, lahko pa vsak sam pogugla, prebere, se odloči in podpiše ali pa ne podpiše pismo papežu.

Moj komentar na take senzacionalizme je na:
Kje je prava resnica o papežu in pobojih psov v Sarajevu? - klik

Pod člankom je zbranih tudi nekaj linkov o dogajanju v Sarajevu, nikakor pa ne morem najti ničesar uradnega ali vsaj 'medijskega' sarajevskega/bosanskega o pobojih psov zaradi papeža.

Tole moram dati tudi sem:
9. septembra 2014 je Oslobođenje objavilo, da je po podatkih Zavoda hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo poiskalo pomoč zaradi ugriza psa:

* leta 2010 = 433 oseb
* leta 2011 = 577 oseb
* leta 2012 = 745 oseb
* leta 2013 = 948 oseb
* januar - avgust 2014 = 678 oseb
* v zadnjih 30 dneh (avgust 2014) = 92 oseb

Ne vem, kako je živeti v mestu, kjer psi pogrizejo toliko ljudi.
Logiran

moonbeam
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.289


« Odgovor #1 : sobota, 28.03.2015 : 13:43:22 »

Si ne predstavljam ziveti tam. Mesto ni naravni habitat psov, vsaj ne na tak nacin. To ni rjavi medved, ki bi ga izrinili iz njegovega gozda. Izvor te situacije je clovek, to je jasno in tam je treba zacet.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #2 : sobota, 28.03.2015 : 22:01:33 »

Zanimive teme berem po facebooku. Enostavno ne vem od kdaj nestrpnost velja za pomoč. Ne vem ali sem jaz tako grozna ali sem samo jaz videla stvari proti katerim se ti zdi metek nekaj najbolj humanega?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : nedelja, 29.03.2015 : 11:41:51 »

Jaz ne pišem o metkih. Pišem o tem, da naslov peticije ni resničen. Da oseba, katere prihod v Sarajevo naj bi bil po mnenju piscev peticije in nabijajočih objav drugje kriv za poboj psov, nima s temi psi nič. Da so psi v Sarajevu problem že veliko dlje časa, kot je na položaju sedanji papež in še veliko dlje časa, kot je znano, da prihaja v Sarajevo.

Da v Sloveniji večina ljudi, ki sami zase pravijo, da so edini pravi ljubitelji živali (kjerkoli), ponorijo ob omembi problemov (katerihkoli), ki jih imajo s psi ljudje (kjerkoli), je že dolgo znano. Ti 'ljubitelji' me ne zanimajo na noben način in prispevka nisem pisala zanje. Ne zanima me, kakšne čustvene izbruhe imajo ob branju mojih ali kakšnih drugih tekstov.

Brez ljudi tudi rešitev za pse ne bo, torej brez rešitve, ki jo bodo sprejeli ljudje (tam, ne tukaj), izvajali ljudje (tam, ne tukaj), podpirali ljudje (tam, ne tukaj) ... se ne bo za pse v Sarajevu spremenilo nič. Najmanj pa se bo kaj spremenilo s pisanjem neresnic in zavajanjem širših množic (tam in tukaj). Tekst, ki so ga imenovali 'peticija', to v resnici sploh ni. Po prebranem naj bi papežu na podlagi zbranih podpisov pisali neka pisemca, ki niso znana in ki si jih bodo izmislili naknadno. Ponovno opozarjam, da podpisniki prilagate svoje ime pod neznano vsebino. Nekdo lahko nad vaš podpis podtakne kakršenkoli tekst in ga pošlje papežu ali kam drugam. Torej, moje opozorilo velja vsem, ki ne želite biti zavedeni in ne želite, da se vaše ime izrablja za namene, za katere niste dali privoljenja.

Tole bodo zdaj sicer podatki za pisanje peticije našemu Državnemu zboru, kar pa ne spremeni dejstva, da se peticije pišejo tako, da nekaj povedo, le da se pošljejo drugemu naslovniku, v tem primeru pač v papežev urad, ne pa da se po fejstbukovo polpismene izdelke pušča po netu - kar nekaj podpisnikov namreč piše o tem, kako so s svojimi veleumi napadli papežev FB profil. Sestavine peticije seveda niso obvezne (spodaj piše tako, ker jih v našem DZ drugače ne bodo sprejeli) in papežu lahko kot peticijo vsak pošlje tudi samo lep pozdrav, vendar se izkaže resnost namenov, pa tudi kultura, znanje, informiranost ... na način, da se zadeve lotimo spoštljivo in korektno do vseh vpletenih - tako do papeža kot do vseh, ki peticijo podpišejo, pa tudi tistih, ki je ne. Torej, začeli so z neresnico, da je papežev prihod v Sarajevo kriv za poboje psov in nadaljujejo brez pisma, ki ga naj bi v našem/vašem imenu poslali papežu.

Kaj je peticija?
Peticija je vsaka zahteva oziroma pobuda enega ali več državljanov, ki je splošnega pomena ali pa se nanaša na posamične zadeve, in je naslovljena na enega ali več državnih organov.

vir https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/Peticije

Oblika in obvezne sestavine peticije oziroma vloge
Peticija je lahko v obliki zahteve, predloga, prošnje, pritožbe, ugovora ali druge vloge.
Obvezne sestavine peticije oziroma vloge:
- vaše ime, priimek in točen naslov (ulica, hišna in poštna številka ter kraj)
- naslov zadeve, na katero se peticija oziroma vloga nanaša (zahteva, predlog, prošnja, pritožba, ugovor),
- vsa pomembna dejstva, ki se nanašajo na zadevo,
- vaš zahtevek oziroma predlog in
- vaš podpis.

vir http://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/Peticije/PostopekZaVlozitev#2

Kaj podpisniki sploh prosijo? Zahtevajo? Predlagajo? Ugovarjajo? Se pritožujejo?

Kaj naj bi v pismu papežu pravzaprav pisalo in kaj naj bi papež potem naredil oz. kaj bi se od njega zahtevalo?
Tam, kjer zbirajo podpise, piše sledeče:
"PODPIŠI peticijo, ki jo bomo poslali papežu in ga prosili za pomoč, saj verjamemo, da kratkoročno lahko prav on naredi največ."

Predvidevam, da ne bodo prosili, naj pomaga po sarajevskih ulicah loviti pse, temveč naj se pogovori in 'pritisne' na odgovorne. Katere odgovorne? Kaj naj se pogovori? Naj županovo osebje polovi na salamce vse pse in jih odpelje v mestno hišo? Ali celo papeževo osebje?
Pravijo, da lahko kratkoročno naredi papež največ. Kako? Osebno poskrbi, da bodo s psi lepše ravnali? Kako bo to izvedel? Po pogovoru z odgovornimi bo to nadziral? Kako?
No, tudi to manjka v peticiji. Kaj točno ga prosijo in kaj točno od njega pričakujejo.

Še enkrat: Podpise za peticijo zbirajo na podlagi neresničnega naslova, kot peticijo pa v resnici obljubljajo pismo, katerega vsebina še ni znana in ga bodo poslali papežu. Če neresnico zapišejo že v naslovu, jo lahko tudi v nadaljevanju. Podpisniki podpisujete mačka v žaklju. Ravno zaradi takih početij je peticija, kot inštitut za pritisk na odgovorne ali tiste, ki lahko pomagajo, žal v Sloveniji izgubila ves pomen. Slovensko živalovarstveno šalabajzerstvo, na katerega ljudi, ki zadev ne poznajo dovolj dobro, padajo pa pogosto na naslove in slike, tu in tam opozorim. Ali bo kdo upošteval opozorilo in nasvet? Ne vem in me pravzaprav ne zanima, saj vsak odgovarja zase in za svoja dejanja. Nevednost nas ne odvezuje odgovornosti.

Še tale 'vsebinska' zanimivost:
Dog Trust sodeluje z oblastjo in se, poleg izvajanja svojih programov in izvedenih nekaj tisoč (za prebivalce in živalovarstvenike brezplačnih) S/K ter druge oskrbe psov, zavzema za celovite rešitve in striktno izvajanje živalovarstvene zakonodaje, kar pomeni tudi umik problematičnih psov z ulic in evtanazija bolnih, agresivnih in poškodovanih psov. Očitajo jim vse mogoče, celo kazensko naj bi jih menda ovadili.
- Članek z očitki
- Odgovor Dog Trusta BH na očitke

Kako rešiti probleme brez medsebojnega sodelovanja, kjer eni samo zahtevajo, kako morajo drugi delati, financirati, misliti ...? Tudi v Sloveniji jih je polno takih, ki zahtevajo od drugih, da tolerirajo, fizično in čustveno oskrbujejo ter financirajo vse tuje živali, ne povedo pa, kje so sredstva.

Nismo več v jamah, s kostjo v nosu in krepelcem v roki, naš pogled v svet pa ni več skozi edino luknjo v steni.
Logiran

ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #4 : nedelja, 29.03.2015 : 12:46:35 »

metek je bolj izjava, da nekoga prikrajšaš muk. Ne trdim da bi se streljalo vse povrsti samo bolane in stare pse je pa že zločin ohranjati pri življenju in to na ulici. Ko pomislim na mojo psičko brez veterinarske oskrbe, tablet... bi na ulici umirala počasi v mukah. Takšnega živlenja ne privoščim nikomur. Idealno bi bilo če bi se vse S/K in  resno bolane dali na evtanazijo, čimvečim poiskali odgovorne lastnike samo to se mi zaenkrat zdi pravljica saj je premalo sredstev in prostovoljcev. Na enem portali zagovarjajo kako jim ni hudega, da jih hranijo prostovoljci zraven pa pišejo kako jih najstniki tepejo preganjajo to mi pač ne gre skupaj.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : nedelja, 29.03.2015 : 13:44:23 »

"Jaz ne pišem o metkih." se nanaša na to, da v prispevku ne pišem o tem, kako lovijo pse oz. kako bi jih morali, kot tudi ne o tem, kaj delajo z njimi oz. kaj bi morali s kakšnim psom narediti in česa ne. Pišem o peticiji in papežu, ki nimata v taki obliki kaj iskati skupaj in dodajam povzetek iz lokalnih medijev o tem, kaj se je dogajalo (pred napovedjo prihoda papeža) in kaj se dogaja zdaj, ter kje je še en point problema, ki ga po pravilu izpostavijo le tisti, ki so osebno prizadeti (beri: pogriženi), živalovarstveniki pa ga na vse načine zanikajo in pogrižene obtožujejo, da pretiravajo in da so za ugrize sami krivi. Roll Eyes

Na enem portali zagovarjajo kako jim ni hudega, da jih hranijo prostovoljci zraven pa pišejo kako jih najstniki tepejo preganjajo to mi pač ne gre skupaj.

Mogoče pa hočejo povedat, da je treba papežu spisat peticijo, naj pomaga iz Sarajeva izseliti vse ljudi in pustiti v njem samo pse ter preverjene 'prave ljubitelje živali' love
Logiran

Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #6 : nedelja, 29.03.2015 : 17:43:59 »

Mene pa neverjetno čudi, kako naivni so ljudje. Kako so pripravljeni podpisati karkoli. Ne samo, da ne preberejo drugega kot naslov, da verjamejo vsaki čenči, ki jim jo "njihovi" prinesejo na pladnju. Ne podpišejo vsebino, ki se sproti, med podpisovanjem spreminja ali celo pismo, ki še ne obstaja (pa to niti slučajno ne velja samo za živalopravičnišle teme, žal).
Tudi me zanima, kako si sploh lahko lastijo pravico odločat o tem, kako lahko v neki drugi državi rešujejo svoje probleme. No, bi še razumela, mogoče, če bi se enako pogosto kot se pojavljajo peticije proti revnim državam, ki imajo res hudime probleme s pocestnimi psi, pojavljale tudi peticije proti recimo Ameriki, kjer kljub blagostanju pobijejo na stotisoče odvečnih psov in mačl.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #7 : ponedeljek, 30.03.2015 : 10:21:17 »

Jana saj nisem z tem metkom ciljala na tvoj članek to je moja izjava. Ja tudi izjave o tem da so si ljudje za ugrize krivi sami me šokira.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #8 : ponedeljek, 30.03.2015 : 10:38:36 »

A veš kaj se mi zdi zanimivo? Ta dvoličnost: tukaj histerirajo, če vidijo spuščenega psa, ki je ob lastniku in jim nič noče, od drugih pa bi zahtevali, da mirno živijo med tropi bolnih in tudi popadljivih psov. Tudi me silno jezi, ko zmerjajo sarajevčane, kakšni brezdušni divjaki da so. Dragi moji, če bi bili mi samo približno tako strpni, kot so sarajevčani, bi bilo v tej naši kuri veliko bolj luštno živet. Ja saj se dogajajo tudi grozne stvari, vendarle pa so ljudje do psov neverjetno tolerantni. Poskusite enkrat spustiti nekaj deset podivjanih, garjavih psov v center Ljubljane, pa da vidimo kaj bo.
Logiran
ličinka
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 106


WWW
« Odgovor #9 : ponedeljek, 30.03.2015 : 11:24:37 »

Sej mislim da če živiš obdan z uličnimi psi ti ne preostane drugega kot, da se nekako sprijazniš hvala bogu, da pri nas to ni nekaj vsakodnevnega. Mene tudi panika če vidim spuščenega psa. 2 sta me ugriznila vsaj 5x pa sem morala posredovati, ko se je spravil kakšen pes na mojega. Nisem nestrpna samo preveč slabih izkušenj imam. Seveda bi bila po njihovem mnenju sama kriva prvič, ker sem bila otrok in sem tekla po cesti tako kot pač vsi vaški otroci drugič pa ker sem se postavila pred svojega psa. Ja baje smo si sami krivi kaj pa hodimo po cesti mimo njihovega dvorišča če vemo, da imajo spuščenega psa.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #10 : ponedeljek, 30.03.2015 : 11:25:56 »

Na tem mestu se zahvaljujem vsem živalovarstvenikom za tolikšno reklamo, kot mi jo delajo te dni. Grin ljubezen
Nekateri kar tekmujejo, kako bodo večkrat prilimali moje ime in mojpes.netov link med svoje objave. Torej, hvala vsakemu posebej in vsem skupaj.
Bom še napisala kakšen članek, če so tako zanimivi in vzbujajo toliko vaše pozornosti Wink

 
Logiran

AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #11 : ponedeljek, 30.03.2015 : 12:20:20 »

Kar je dobro ni slabo Tongue
Logiran
asila
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #12 : ponedeljek, 30.03.2015 : 18:58:53 »

Gospa Jana, žalostno! Sem ena od avtoric peticije, katero napadate. Morda ni napisana po vseh pravilih peticije, vendar kar avtomatično sklepati, da so zadaj neki ljudje z nečistimi nameni, ki bodo podpise porabili za bogve kaj, je pa malo preveč. Žalostno je pa sploh to, da tisti, ki bi morali delati v korist šibkejših (naj bodo to ljudje ali živali), delajo drug proti drugemu. Seveda nihče ne misli, da so poboji v Sarajevu le zaradi prihoda papeža, veliko nas ve, da je problem zelo kompleksen in se vleče že leta ... a poskušamo pomagati po svojih močeh. Kaj bo naredil papež? Seveda tudi on ne čudeža, a potrebno je o problemu čim več govoriti, potrebno je povedati in osveščati navadne smrtnike, lastnike psov, ki pse spustijo v okolje, ki jih ne s/k.... Za problem je potrebno poskrbeti humano, ne pa s pobijanjem na vse možne načine (vsaj humana evtanazija v primerih, ko je potrebna, ne pa injiciranje belika, zastrupljanje, streljanje. pretepanje). Če kaj o tem in o odgovornosti do živalu pove še papež ljudem, ki dajo na njegovo mnenje, je pa tudi že nekaj, mar ne? In še: ne bomo rešili sveta in vseh psov v Sarajevu, a če rešimo eno življenje, je to za tistega psa vse, kar ima.

Nihče tudi ne zanika problema, ki ga imajo v Sarajevu z ugrizi psov. Vendar pa lotevanje problema s pobijanjem psov vsepočez in na vse načine ne bo pripeljalo nikamor. Če se tam ne spremeni odgovornost do živali in odnos do njih, bodo v nekaj letih spet imeli na tisoče psov, pa če sedaj iztrebijo vse pse na ulici. V branje o tem, kako se v Bosni dehumanizira družba in zakaj ne smemo tolerirati nasilja nad živalmi, vam priporočam zelo dober članek gospe Slavenke Drakulić: http://www.eurozine.com/articles/2014-01-21-drakulic-en.html.

Verjamem, da so vaši nameni dobri, verjemite tudi vi nam, ker bopmo skupaj močnejši. Če bomo delovali vsak zase in celo huje - drug proti drugemu - pa ne bomo daleč prišli. Vse dobro vam želim. Maja Kamin
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #13 : ponedeljek, 30.03.2015 : 20:31:41 »

Na začetku ste napisala 'žalostno'. Ja, se strinjam, vendar je zame žalostno vse, kar preživljajo ljudje in živali v Sarajevu. Ne samo tisto, kar vi pravite, da preživljajo psi.

Ker pa je tole tema o peticiji, se bom omejila na komentar o njej: Zame osebno je povsem nedopustno za zbiranje podpisov uporabiti izmišljotino in 'prazen list papirja', pa ni važno, kakšen imate cilj. Vi za dosego svojega cilja niste izbirala sredstev. Imate podpisnike tistega, čemur pravite peticija, za vodljive bedake, ki jim lahko podtaknete karkoli, samo da je dovolj 'žalostno'? Vsi to nismo, ker nekateri vendarle prepoznamo tako očitno manipulacijo in vemo, kako izgleda peticija in kaj je korektno dati v podpis množicam. Praznega lista zagotovo ne. Vi ste uporabili neresnico za to, da bi k podpisu nečesa, česar še niste spisali, pridobili čim več ljudi. Da ste s tem v njih sprožili najnizkotnejši refleks proti ljudem, ki s temi psi nimajo popolnoma nič, vas ne zanima. Berite po netu, kaj pišejo o papežu, vernikih, cerkvi, nepodpisnikih ali takih, ki na netočnosti samo opozorimo ... Me papež, cerkev in verniki v resnici ne zanimajo. Če bi prišel tja junija nekdo drug, kateremu bi poboj lahko obesili, bi se pač na najnizkotnejše načine lotili nekoga drugega. Večinoma ljudje niti ne vedo, da toliko psov v Sarajevu sploh obstaja in da imajo Sarajevčani velik problem. K razmišljanju ali debati o rešitvah problema podpisnikov 'peticije' niste pozvali. Tudi jim niste povedali, da papež, kot tudi nihče drug nima zlate paličice, s katero bi rešil vse pse in vse probleme. Ste jih pa spodbudili k popolni noriji. To pa ste opravili izvrstno.

Žal ste s takim nastopom še nekoliko dlje premaknili možnost za sodelovanje. Saj v resnici ne vem, kako si ga sploh predstavljate? Pišete o nenasilju nad živalmi, s svojim delovanjem pa spodbujate nasilje nad ljudmi, ki vam ne sledimo. Je to pravi način? Menite, da bo s tem, ko nasilno (morda ne vi, zagotovo pa podpisniki) in z lažnim krivcem predstavljate ter kažete eno samo resnico, rešitev za pse kaj bližje?

O sarajevskih psih in ravnanju z njimi ne morem debatirati z vami. Za konstruktivno debato morata biti vsaj dva, ki sta odkrita drug do drugega, ki ne uporabljata laži za dosego svojih ciljev, ki sta sposobna pretehtati argumente drugega (in tretjih oseb/inštitucij), ki se s polno zavestjo zavedata omejenosti finančnih, prostorskih, človeških in drugih resursov in ki znata brzdati svoja čustva vsaj do te mere, da je debata sploh mogoča. O papeževem početju, ki ga ni storil in o nekih pismih, ki jih šele nameravate napisati, ne nameravam debatirati. Tudi o vaših poštenih namenih ne. Je dovolj, da ponovno preberem naslov 'peticije'. Upam, da razumete.

Mimogrede, če ste spregledala, moj članek je povzetek pisanj sarajevskih medijev. So že med sestavkom oz. na dnu nekateri izvorni članki navedeni z naslovi in linki, dva tudi v tej temi. Nisem zasledila, da bi jih vi ponudili komu v Sloveniji v branje. Morda bom pa vendarle lahko v kratkem prebrala kakšen vaš celovit članek o resničnih problemih, ki jih imajo ljudje in psi v Sarajevu, ter o rešitvah, ki bodo izvedljive. Se bom pustila presenetiti.
Logiran

asila
novinec
*
Sporočil: 33


« Odgovor #14 : torek, 31.03.2015 : 19:55:25 »

Gospa Jana, se strinjam, da medve ne moreva konstruktivno debatirati, ker sta za to potrebna dva. Ker jaz brzdam svoja čustva, vas ne obtožujem laži in iz napisanega ne napletam nekih svojih zgodbic. Tega pa za vas ne morem trditi, vsaj iz napisanega ne.

Pismo za papeža je napisano in opremljeno z referencami (ja, imamo linke in to precej njih). Zdajle pa to dopisovanje z vami zaključujem. Želim vam veliko uspehov pri delu za dobrobit živali in človeka.
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Peticije  |  Tema: Papež in sarajevski psi
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines