mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 10.08.2020 : 19:30:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Osnutki splošnih aktov KZS (2016-2017)
Strani: 1 [2]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Osnutki splošnih aktov KZS (2016-2017)  (Prebrano 14727 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #15 : četrtek, 15.10.2015 : 18:10:39 »

Sprenevedanje o tem, kakšno pot je prehodil osnutek statuta KZS od ideje do članic, je nepotrebno.
Ko slišiš prvič, kdo naj bi bil zaslužen, da je tak izdelek prišel v javnost, se ti zdi, da si narobe razumel. Ko vedno znova ponavljajo isto ime, veš, da te ima nekdo za norca. Precej prozorno, da so 'za slaba dela' vedno krivi drugi.

Trenutno veljaven Statut KZS:
104. člen
(1) Osnutek statuta Kinološke zveze Slovenije pripravi Statutarna komisija.
(2) Statutarna komisija preko Upravnega odbora predlog statuta pošlje v javno razpravo vsem članicam Kinološke zveze Slovenije.
[...]


Iz trenutno veljavnega Statuta KZS:
Pripravi Statutarna komisija -> pošlje Upravnemu odboru -> Upravni odbor pošlje članicam v javno razpravo.Iz dopisa KZS, z dne 18. 9. 2015, ki je spremljal osnutek statuta na naslove članic:
Pripravila Statutarna komisija -> Upravni odbor poslal članicam v javno razpravo.

Kakorkoli, mimo veljavnega Statuta osnutek novega statuta ne more in očitno ni šel iz hiše v Vodicah.
Izdelek predhodnikov in ad hoc skupin ne more mimo članov Statutarne komisije, ki so člani te komisije na dan, ko izdelek pošljejo naprej Upravnemu odboru in mimo članov Upravnega odbora, ki so poslali osnutek statuta v javno obravnavo. Razen, če ne berejo, kaj okrog pošiljajo. Potem bi bilo korektno, da to jasno rečejo.

Iz Zapisnika redne skupščine KZS, Ljubljana, 24. junij 2015:
[...] 4. predlog: ****** se razreši kot član Statutarne komisije. Temu je pridružena še njegova ponudba za odstop. [...]
SKLEP: Predlogi so sprejeti z večino glasov prisotnih.


86 dni je minilo med skupščino in dopisom.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #16 : ponedeljek, 26.10.2015 : 09:41:04 »

Ne pozabite, da je danes zadnji dan za pripombe na osnutek statuta KZS!

21. septembra 2015 se je na uradni spletni strani KZS pojavila objava:

Ponedeljek, 21 September 2015 12:56
STATUT KZS – JAVNA RAZPRAVA
Vse članice KZS obveščamo, da jim je bil po redni pošti v javno razpravo posredovan osnutek statuta KZS. Vse članice prosimo, da preverijo prejem pošte pri svojih naslovnikih.
Pisarna KZS

vir http://www.kinoloska.si/domov/item/628-statut-kzs-%E2%80%93-javna-razprava

Istega dne so članice KZS (klubi, kinološka društva in lovska kinološka društva) dobile v svoje poštne predale (ne elektronske temveč na navaden poštni naslov) osnutek nove verzije statuta KZS (vezan v knjižico) z dopisom:vir spletna stran KZS

Torej, članice lahko pošljejo pripombe in predloge do ponedeljka, 26. oktobra 2015
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #17 : sreda, 02.03.2016 : 13:32:54 »

Včeraj so članice prejele drugo verzijo predloga statuta KZS. Ne boste verjeli, toda tokrat ne le z redno pošto, temveč tudi v elektronski obliki. Hvala, KZS.
Na uradni spletni strani tudi drugega predloga očitno ne bo.

V Poročilu z javne razprave na prvi osnutek statuta KZS, ki spremlja drugo verzijo predloga statuta, je naštetih 21 članic, ki so podale pripombe na prvi predlog. Poleg tega pa je navedeno tudi sledeče:

"Pri pripravi drugega osnutka statuta se je upoštevalo 90% pripomb in predlogov članic, ki so podale v skladu s pozivom na javno razpravo z dne 18. 9. 2015. V predlogu drugega osnutka so se poglavja vsebinsko razvrstila po bolj smiselnem pomenu oziroma namenu."

Glede na to,
- da je samo ena od navedenih 21 članic podala čez 100 pripomb-amandmajev na 72 členov (od 99 členov) osnutka statuta in dodala 4 nove člene,
- da je zagotovo tudi drugih 20 članic podalo pripombe na večje število členov prvega predloga,
- da se je upoštevalo 90% pripomb in predlogov članic, torej je (v grobem) spremenjenih najmanj 65 od 99 členov prvega predloga, kar znaša kar 66% celotnega prvega predloga statuta KZS,
- da so se poglavja vsebinsko razvrstila po bolj smiselnem pomenu oziroma namenu,
se zagotovo s sledečim hecajo:Članice so pozvane, da podajo pisne amandmaje zgolj na tiste člene, na katere so Statutarni komisiji posredovale svoje pripombe ali predlagale spremembe? Na predlog statuta, ki je popolnoma nov izdelek in ki na prvega spominja skoraj samo še v naslovu? Resno? Je to nova nesmiselna akcija Statutarne komisije ali solo akcija pisarne KZS?

Članice so podale pripombe na prvi predlog, zdaj pa je pred njimi popolnoma drugačen drugi predlog, v katerem so popolnoma nove rešitve, na katere članice še nikoli niso imele možnosti podati pripomb in jih tudi sedaj ne smejo in ne morejo imeti? Ne morem verjeti.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #18 : torek, 29.03.2016 : 21:27:28 »

Če vaše društvo (oz. klub) še ni dalo amandmajev na drugo verzijo predloga statuta KZS, je jutri zadnji dan, da to storite. Velja poštni žig na dan 30. 3. 2016.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #19 : torek, 19.04.2016 : 10:00:45 »

V aprilskem Kinologu je vabilo na redno skupščino KZS, ki bo

v soboto, 14. maja 2016, ob 10. uri v prostorih Izobraževalnega centra za zaščito in reševanje, Zabrv 12, 1292 Ig

Predlagan dnevni red:
7. Statut - obravnava amandmajev, sprejem
8. Pravilnik o organizaciji strokovnega dela v KZS - obravnava amandmajev, sprejem
9. Pravilnik o disciplinski odgovornosti v KZS - obravnava amandmajev, sprejem

Čakanje ne obrodi sadov in na uradni spletni strani KZS se nova verzija predloga Statuta z zadnjimi amandmaji ne pojavi, čeprav so v prvo verzijo (september/oktober 2015) kinologi z vrha KZS stlačili direktno med članstvo KZS ('posredni člani' z vsemi vrstami prepovedi in sankcij) vse tiste, katerim se jim zdaj ne zdi vredno na tako opevanem 'uradnem KZS portalu' povedati vsaj to, da skupščina bo, kaj šele pokazati, pod kakšnimi pravili naj bi delala KZS v bodoče. Prav tako tam ni predloga Pravilnika o organizaciji strokovnega dela v KZS in predloga Pravilnika o disciplinski odgovornosti, čeprav gre za velike spremembe. Želje pripravljavcev prve verzije predloga Statuta po izključevanju iz KZS vsakogar, ki bi po njihovo narobe dvignil glavo, ni bilo mogoče spregledati. V predsednikovem kandidacijskem programu je očitno veliko praznih besed in obljub s figo v žepu. Zdaj člani članic nismo vredni ne seznanjenosti s pravili v postopku sprejemanja, ne s sklepi, od katerih nekateri čudežno izginjajo 'neznano kam', drugi pa se še bolj čudežno pojavljajo 'iz nič' in tudi ne ažurno z zapisniki, ki so lahko za vsako priložnost malo drugačni.

Ker menim, da zaslužijo člani članic KZS seznanjenost s končnim predlogom Statuta (skupaj z zadnjimi amandmaji), ki bo v sprejemanju na majski skupščini, ga objavljam tukaj. Tudi zato, ker nimajo vse članice možnosti svojim članom posredovati vsega 'špeha', ki jim je bil tudi za tokratno skupščino posredovan samo v 'papirnati obliki'.

- Predlog Statuta KZS (z amandmaji) - klik (.pdf)

Žal ima večno stopicljanje v prejšnjem stoletju vendarle posledice in pretipkavanje amandmajev prinaša tipkarske napake vsaj pri treh amandmajih SKND (amandma k 6. točki 1. odstavka 15. člena: v obrazložitvi manjka beseda "pravna"; amandma k 25. členu: manjka celotna obrazložitev "S tem določilom se prepreči manipuliranje z glasovi »novih« članic, kar že poznamo iz bližnje preteklosti."; amandma k 84. členu: v besedilu amandmaja manjka beseda "trajanja", amandma se prav glasi "Doda se nov odstavek »(3) Pogodba o zaposlitvi se sklene s poslovnim sekretarjem za čas trajanja mandata predsednika KZS.«"). Nič usodnega, kakšne napake so v amandmajih drugih članic, pa bodo vedeli drugi predlagatelji. Z elektronsko verzijo bi se bilo napakam elegantno mogoče izogniti. Informacijska doba, 21. stoletje, korak z napredkom ...

Pa še:
- Predlog Pravilnika o organizaciji strokovnega dela v KZS - klik (.pdf)
- Predlog Pravilnika o disciplinski odgovornosti - klik (.pdf)

PAZITE!


Tudi to gre 'na roke in na papirju', časa je malo, zato je najbolje, da se ju čimprej lotimo. Smiley
Pisarna KZS ima en dan časa za prejemanje in urejanje prejetih amandmajev.
Logiran

Igor-
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 91


« Odgovor #20 : torek, 19.04.2016 : 11:00:53 »

Meni je fantastičen disciplinski pravilnik, posebno 14 člen:
- izkorišča svoj položaj v organih KZS ... uff, ne upam si pomisliti koliko "organov" je in je bilo v prekršku v zadnjih dveh letih
- žali ali kleveta druge člane KZS ali člane društva .... opa, mislim da se je članstvo v društvih zmanjšalo na manj kot polovico  Grin

Je pa fajn da lahko sedaj lahko poda disciplinski predlog vsak član KZS in da je zastaralni rok 2 leti.
Happy hunting  Wink
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #21 : četrtek, 16.03.2017 : 16:36:21 »

Čas je, da obudimo tole temo. Od zadnjega javljanja se je zgodilo že mnogo, pa bomo, kar je že za nami, tukaj preskočili in šli na trenutno aktualno tematiko Wink

Danes so članice prejele e-pošto, na spletni strani KZS pa se je pojavila objava 30-dnevna javna razprava na splošne akte KZS - klik. Žal brez dokumentov. Le-ti so bili priloženi v emailu, ki so ga prejele članice:

From: Poslovna sekretarka KZS [mailto:sekretarkzs@kinoloska.si]
Sent: Thursday, March 16, 2017 8:40 AM
To: [...]
Subject: Splošni akti KZS v javni razpravi

Spoštovane članice KZS!

Pošiljamo vam gradivo v zvezi z javno razpravo na akte Kinološke zveze Slovenije.
V primeru, da želite navedene osnutke splošnih aktov prejeti tudi v pisni obliki, nam to sporočite na e-naslov: sekretarkzs@kinoloska.si.

Lep pozdrav,
******
poslovna sekretarka


Priloge:
- Dopis članicam KZS, 16. 3. 2017 (.pdf)
- Statut KZS - osnutek (.pdf)
- Pravilnik o disciplinski odgovornosti KZS - osnutek (.pdf)
- Pravilnik o materialno-finančnem poslovanju KZS - osnutek (.pdf)

V dopisu piše, da traja razprava 30 dni in da je potrebno v tem roku podati pisne amandmaje, ki bodo posredovani skupščini v razpravo in sprejem. Verjetno je končni datum 15. april 2017.Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 28.595


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #22 : nedelja, 19.03.2017 : 14:01:06 »

Ne nasedajte manipulativnim 'anonimnežem' in njihovim slom, ki članice in posameznike po različnih poteh prepričujejo, kakšne velike negativne spremembe so v zadnjem osnutku statuta KZS. Tega ne počnejo zato, da bi bil statut boljši za kinologe, članice, pse in kinologijo na splošno, temveč zaradi njihovih trenutnih osebnih interesov. Gre za nemaren, lažnjiv in slab poizkus manipulacije.

Da vam olajšam delo, bom v nadaljevanju navedla vse vsebinske spremembe med osnutkom statuta, ki smo ga v dveh javnih obravnavah že sestavili in je bil skupaj z zadnjimi amandmaji dodan k materialom za redno skupščino, ki je bila 23. oktobra 2016 (osnutek 2016) in zadnjim osnutkom statuta, ki je bil članicam poslan 16. 3. 2017 (osnutek 2017).

Legenda:
- prečrtan tekst = izbrisano iz osnutka 2016
- podčrtan tekst = dodano v osnutku 2017

Nekaj amandmajev iz druge javne obravnave, ki je potekala marca 2016, je upoštevanih, nekaj izpuščenih, nekaj je dodano, pa nekaj slovničnih oz. smiselnih popravkov je narejenih.

V predlogu 2017 je novo predvsem sledeče:

- Na skupščinah KZS 'avtobusne revolucije' ne bodo več mogoče, kar pomeni, da ne bo mogoče z 'blank društvi' spreminjati glasovalnih izidov in volitev.

- Ne glede na to, kdo bo sklicatelj izredne skupščine, bo poslovni sekretar odgovoren za pošiljanje vabil in gradiv, KZS pa plačnik stroškov sklica.

- Pravilnik o organizaciji strokovnega dela KZS ne bo več splošni akt KZS, kar pomeni, da ga ne bo več sprejemala skupščina, temveč Upravni odbor na predlog Strokovnega sveta.

- O podeljevanju in odvzemanju sodniških licenc bo odločal Upravni odbor na predlog Strokovnega sveta.

- Naloga Upravnega odbora bo, da sprejema Pravilnik o vodenju evidenc in varovanju osebnih podatkov.

- Nadzorni odbor ne bo zadolžen le za podajanje zahtev za ustrezno ukrepanje ob ugotovitvi nepravilnosti organov temveč tudi funkcionarjev.

- Določilo, da lahko zahteva glasovanje o nezaupnici predsedniku KZS polovica članic, ostaja.

- Za nadzor nad KZS d.o.o. bo zadolžen Nadzorni odbor.

- Mandat sekretarja bo vezan na mandat predsednika. Sekretar tudi ne bo smel več biti na nobeni upravni ali strokovni funkciji, tudi v vzrejnih komisijah ne.

- Objava zapisnikov bo obvezna.

- Usklajevanj statutov društev s statutom KZS ne bo več. 101. člen je bil sicer le 'pozabljen ostanek prejšnjega sistema', saj za včlanitev v KZS pregled statuta članice že v 12. členu ni več predviden.

Večina sprememb je pozitivnih in v dobro članic. Tiste, ki niso, lahko še vedno spremenimo s sodelovanjem v javni razpravi in s pripravo ter posredovanjem rešitev na ustrezen način - do 15. 4. 2017 z amandmaji v ustrezni obliki in na naslov KZS. To je edina prava pot. Nobena ulica anonimnih fejst-bukovih nakladačev in njihovih pomočnikov ne bo in ne sme veljati. Če ne znate napisati amandmaja, prosite za pomoč tiste, ki to znajo. Časa je malo, zato kar na delo. Wink
Logiran

Strani: 1 [2]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Osnutki splošnih aktov KZS (2016-2017)
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2020 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines