mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 07:44:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: izguba muce
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: izguba muce  (Prebrano 10133 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
misi99
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« : četrtek, 13.04.2017 : 08:03:53 »

Pozdravljeni...ker se mi poraja ne tisoče neskončno če-jev glede odhoda moje 16 letnice, bi še povprašala tukaj, muca je imele odpoved ledvic, na UZ so dejali da je ena poškodovana a druga še ok. Muca je dobila kri v urin , stanje se je po antibiotiku izboljšalo. Takoj smo spremenili hrano in je bila dobro.
Bila je suhec, a boljkotne celo življenje.
Vzeli so ji kri prvič voda v krvi, drugič ne, a po tednu dni se ji je pojavil izcedek iz noska in težko globoko dihanje. Peljala sem jo ponovno veterinarju, kjer so ji dali antibiotik, ki drži kao 14 dni. Napaka?! Antibiotik,ji je uničil že tako načet imunski sistem.
Zvečer sem ji, dala po brizgi probiotik, ki ga je dobivala cca 10 dni.
A potem se ji je bliskovito poslabšalo, naslednje jutro ni zmogla več kakor korak dva, potem se je ulegla in globoko dihala. Ponovno sem jo takoj dopoldan peljala veterinarju, kjer je dobila 5 injekcij,
naredili so rengen, ki je pokazal polno lis ; voda? v pljučih.
a stanje se ni niti za pikico izboljšalo, bilo je vedno slabše. Začela je dihati z odprtimi usti, iz ust ji je tekla slina, ko se je premaknila jo je bolelo, če se je umirila - torej je ležala na miru je bilo bolje.
Poizkusila je bruhati, prišlo je le malo sline. Ta dan ni več jedla in pila. Hoditi ni mogla več. Prejšnji dan pa je bila še živahna. Jo je pa nekaj dni prej , ne vem kako bi dejala, zadnje del se je zvil v levo in tačke je niso več nesle. Omenili smo vet pa je dejal, da je to lahko mišični krč.
Veterinar je potem predlagal, da jo dajo na kisik. Nesla sem jo in jo na mojo veliko žalost tam tudi pustila, ni se vrnila več. Sicer smo bili dogovorjeni, da me pokličejo, če bo karkoli, a me niso, poslali so le sms, da je ni več, da so jo 1x oživljali, potem pa je čez 1 uro za vedno zaspala.
Poknilo mi bo srce, bila je sama, namesto, da bi umrla doma, med svojimi bližnjimi, kjer je preživela 16 let. Muca je bila exot, hišna muca, ki je otroka spravljala spat in ga budila, usedla se je in ga gledala. Bila je nenadomestljiva. Sedaj jokamo vsi še ena muca tudi skoraj 16letnica,mijavka cele noči in kuža. Ne jemo, ne spimo. Svet se je zaustavil. V meni vre krivda zakaj sem jo pustila tam, a če je ne bi, bi verjetno zakaj je nisem peljala tja, morda pa bi.....Vet. se je sicer opravičil da me ni poklical, ampak ....nje ni več. Cry
vse dobro vsem T.
Logiran
_lori
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 331



« Odgovor #1 : četrtek, 13.04.2017 : 20:53:31 »

Sožalje ob izgubi.   Sad

Naredili ste vse, kar ste lahko. Žal mi je, da vas veterinar ob poslabšanju ni poklical, čeprav ste bili tako dogovorjeni. Precej lažje bi vam bilo, če bi se lahko od nje poslovili. Upam, da ste veterinarju jasno povedali, da ste od njega pričakovali drugačen odnos ...

Verjamem, da je imela muca z vami lepo življenje. In to je tisto, kar šteje in česar se boste zdaj lahko spominjali. Dočakala je častljivo starost, več pa njeno telo ni zmoglo.  Kiss  Zdaj je na mavrici, kjer ni več bolečin. Tudi vam bo čas omilil bolečino. Nič se ne bo spremenilo, če boste ves čas samo žalovali. Doma imate še eno seniorko, ki vas potrebuje. Tudi zanjo to lahko predstavlja stres.

Pustite občutek krivde, za katerega nimate prav nobenega razloga, za sabo in se začnite spominjati lepih stvari. Smiley
Logiran
Pepsi
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.033



« Odgovor #2 : četrtek, 13.04.2017 : 21:33:53 »

Sožalje.  Cry
Logiran

A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 13.04.2017 : 22:48:19 »

Sožalje. Cry
Logiran

misi99
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #4 : petek, 14.04.2017 : 07:59:23 »

...hvala vsem za sožalje..in Lori za lepe besede...to ...da je ostala tam sama...me ubija...želela sem ostati z njo...pa so mi rekli ...ne ne...vas bomo poklicali...in klica ni bilo..tako  sem pričakovala ob tihi noči...da grem zjutraj ponjo in me bo veselo pogledala s svojimi velikimi oranžnimi očmi...a potem ...le zlovešči SMS...veterinar se je opravičil...a šele potem...ko sem mu povedala...da se mi ne zdi prav...da me ni obvestil...slutila sem...da je dogajanje kritično...in da obstaja možnost da odide  ...ampak ne tako...vem...da je zdaj ob muci ( 13 let) in dveh kužik ( prva je doživela 13, druga na žalost samo 7 let), ki sta bila del njenega življenja...a vseeno boli...in preveč čejev še vedno razjeda mojo dušo...kaj če bi jo peljala drugemu veterinarju...itn...in potem pridejo spomini še na tri zlate dušice...ki so že odšle..a življenje gre naprej...nič ne vpraša...ne daje  drugih priložnosti...le teče dalje..
Vem..da oba žalujeta muca in kuža ...se trudim..da sem ob njiju ok..da bosta..da bomo skupaj  lažje preboleli izgubo...
Logiran
Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o mačkah  |  zdravje mačk  |  Tema: izguba muce
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines