mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 17:55:23

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Črnomelj - zaradi napada psov umrla ženska
Strani: [1]   Dol
Natisni
Avtor Tema: Črnomelj - zaradi napada psov umrla ženska  (Prebrano 8115 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« : torek, 12.09.2017 : 18:46:55 »

Več psov napadlo žensko, ta naj bi zaradi poškodb umrla
Črnomelj, 12.09.2017, 19:30 | K.H.
Na območju Črnomlja je več psov napadlo starejšo žensko. 71-letnica je nato zaradi hudih poškodb umrla v novomeški bolnišnici. Policija je na kraju dogodka, preiskava še poteka.
Popoldne se je v Mavrlnu pri Črnomlju odvila grozljiva drama. Več psov, med njimi naj bi bili tudi psi pasme pitbul, naj bi napadlo starejšo žensko. Ta je utrpela tako hude poškodbe, da je nato v bolnišnici umrla.

"Lahko potrdim, da je ob 17.30 uri v novomeški bolnišnici za posledicami ugrizov psov umrla 71-letna ženska iz okolice Črnomlja," je dejal Robert Perc, vodja Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Novo mesto.

Po naših neuradnih informacijah se je dogodek zgodil pri rejcu psov. Ta naj bi v neprimernih pogojih redil okoli 15 psov, na kar so sosedi v preteklosti inšpekcijo večkrat opozorili, so nam povedali krajani.

Policija še vedno skuša ugotoviti, koliko psov je dejansko napadlo 71-letnico. "Ni bil en sam pes. Pri tej hiši je več psov," je pojasnil Perc. Prav tako še ni potrjeno, za katero pasmo je šlo, saj je v hiši več različnih pasem psov.

Žensko, po naših neuradnih informacijah naj bi šlo za mamo lastnika psov, so reševali mimoidoči in sosedi. Ti so tudi poklicali policijo.

Policija, dežurni preiskovalni sodnik, državni tožilec in veterinarski inšpektorji so na terenu, preiskava še poteka. "Policisti dela na terenu še niso zaključili, tako da bomo jutri podali več podatkov o primeru," je še dejal Perc.


http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/vec-psov-pasme-pitbul-napadlo-zensko-ta-naj-bi-zaradi-poskodb-umrla.html
Logiran

Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1 : sreda, 13.09.2017 : 18:33:42 »

In potem vse tiho je bilo....
Ampak ce ma pa kdo za kaksno sms donacijo 5 eur odvec, naj pa le brz poslje sms kateremu od karkoli ze so, ki si tako prizadevno zelijo bull psom povrniti cast in slavo. In je to tudi vse, kar pocnejo.
Uboga, uboga gospa.
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : sreda, 13.09.2017 : 19:44:18 »

Nekaj več informacij so danes objavili na 24ur KLIK.

O bull sceni - v zadnjih letih je tako skegljala, kot je skegljala celotna živalovarstvena scena. Posledice na živalovarstvenem področju so vsak dan vidne, posledice na bull sceni pa bodo očitno tudi ... Prva smrtna žrtev je žal že znana. Kljub vsemu poklicani pravijo, da se je v Črnomlju zgodil samo 'dogodek'. Žal.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #3 : sreda, 13.09.2017 : 21:02:57 »

Še:

- INŠPEKCIJA LASTNIKU ODVZELA 12 PSOV
RTV Slo, DNEVNIK, 13. 9. 2017

http://4d.rtvslo.si/arhiv/dnevnik/174490856

- V&F: Trije psi usodni, sin pokojne osumljen
Robert Erjavec - 13. 9. 2017

http://www.dolenjskanews.com/vf-sin-preminule-osumljen-mucenja-zivali/

- Policija: Žrtev je bila mati lastnika psov, živeli so v neprimernih pogojih
ČK, 13.9.2017

http://www.vecer.com/policija-zrtev-je-bila-mati-lastnika-psov-ziveli-so-v-neprimernih-pogojih-6308146
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #4 : sreda, 13.09.2017 : 21:13:54 »

IZJAVA ZA JAVNOST O ODVZEMU PSOV

Dne 12.09.2017 ob 15.08 uri je Območni urad Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) Novo Mesto prejel obvestilo Policije, da je prišlo do napada psov s hudimi telesnimi poškodbami. Ob 16.45 je uradna veterinarka prispela na kraj dogodka.

Prve ugotovitve na kraju dogodka:
Vse živali so se zadrževale v zaprtem prostoru (hiši).
1.   kletni prostor ( sestavljen iz 3 prostorov)
      -   v predprostoru so bili trije odrasli psi (en samec Babajaga (XL bully*),  in dve samici Christy  in Soxi (XL bully);
      -   prostor 2: notri so bili za zaklenjenimi vrati pes Griphon – samec in pet mladičev samice Christy, ki so se nahajali v kletki;
      -   Prostor 3: prazen
2.   Bivalni del hiše - pritličje: tu so se nahajali štirje odrasli  psi (najprej je lastnik dejal da so trije psi, na koncu je priznal, da so štiri): 1 samec Fonzi ( pitbull) in 3 psice (Kamiko (pitbillx XL bully), Afro (pitbull x XL bully) ter Tigra ( XL bully).
*v oklepaju so navedene pasme psov

Obravnavani imetnik psov je lastnik petih odraslih psov (dva psa in tri samice), ter petih mladičev, starih približno 1 mesec in pol. Vsi odrasli psi so čipirani in prijavljeni v centralni register psov.

Zakon o zaščiti živali določa, da mora uradni veterinar odrediti usmrtitev psa, če je pes z ugrizom povzročil ali bil soudeležen pri povzročitvi smrti človeka. Usmrtitev se ne sme opraviti pred zaključkom pregledov psa na steklino.

Glede na dogodek so bili vsi psi odvzeti in nameščeni v zavetišče. Po do sedaj zbranih podatkih so bili trije psi udeleženi pri napadu. Inšpekcijski postopek je še v teku, ker zbiramo vse podatke za ugotovitev dejanskega stanja.

Predhodna obravnava imetnika živali:
UVHVVR Območni urad Novo Mesto je zoper imetnika živali v začetku letošnjega leta uvedel inšpekcijski postopek na predlog policije zaradi prekrška o premiku neregistrirane živali. V postopku je bilo ugotovljeno, da je imel imetnik živali na istem naslovu 6 odraslih psov, zato mu je bilo izdano opozorilo. Zakon zahteva, da v kolikor je več kot pet živali na istem naslovu, morajo biti izpolnjeni pogoji za gojitev živali. Imetnik je nato dne 4.3. 2017 uradno prepisal lastništvo enega psa na avstrijsko državljanko in izjavil, da je psa izvozil.

Uprava Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
Služba za odnose z javnostmi

13.9.2017
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : petek, 15.09.2017 : 13:22:43 »

Še Siol:

Psi napadli starejšo žensko, poškodbe so bile zanjo usodne
Torek, 12. 9. 2017, Aleksander Kolednik
Žensko napadli že v preteklosti
Po pisanju spletne strani radio-odeon.com se je napad psov zgodil nekaj po 14. uri v vasi Mavrlen. Po besedah sosedov to ni bil prvi napad. Pred časom so psi sosedu ogrizli konja, v preteklosti pa naj bi tudi že napadli žensko, ki je danes umrla. Lastnika so zato že dvakrat prijavili pristojnim organom.

http://siol.net/novice/crna-kronika/psi-napadli-starejso-zensko-ki-je-podlegla-poskodbam-449043

Osumljenec naj bi nezakonito vzrejal in trpinčil živali
Sreda, 13. 9. 2017, Luka Mlakar
Osumljenec naj bi trpinčil živali
Zakaj in s kakšnim namenom je 71-letnica, ki je živela skupaj s 40-letnim sinom, odšla do živali in kaj je povzročilo napad, policisti še preiskujejo. Napada psov in tragične smrti ženske za zdaj ne obravnavajo kot kaznivega dejanja.
Sum storitve kaznivega dejanja se tako trenutno nanaša le na skrb za pse. Osumljenec naj bi živali namreč zadrževal v neustreznih prostorih brez svetlobe in v slabih higienskih razmerah.
Po besedah policije naj bi bile živali prisiljene živeti v lastnih iztrebkih. Če bodo sumi potrjeni, bo policija na okrožno državno tožilstvo poslala kazensko ovadbo.

http://siol.net/novice/crna-kronika/direktorica-inspekcije-lahko-domnevamo-da-je-lastnik-nezakonito-vzrejal-pse-449086

Morilske pitbule je lastnik poimenoval po najbolj krutih nacističnih dejanjih
Četrtek, 14. 9. 2017, S. K.
Po torkovi smrti 71-letnice v vasi Mavrlen pri Črnomlju je vseh 13 pitbulov, osem odraslih in pet mladičev, v zavetišču Meli v Trebnjem. O lastniku krdela teh živali pa veliko pove dejstvo, da je 40-letnik svoje pitbule poimenoval po najbolj krutih nacističnih dejanjih, so poročali naši novinarski kolegi v oddaji Dan. na Planet TV.
Ciklon B je strupeni plin, s katerim so morili Jude v taboriščih, Kristalnacht (Kristalna noč), prvi množični pogrom kot uvod v poznejše popolno uničenje Judov. Pa Messerschmit in Panzerfaust. Smrtonosni nemški orožji v drugi svetovni vojni, vojaško letalo in protitankovska granata.
Taka imena je pitbulom nadel lastnik. In prav lastnik oziroma skrbnik psa je skoraj vselej kriv za morebitno agresijo štirinožca ...

Trije psi bodo evtanazirani
V zavetišču so za zdaj tudi trije psi, ki so morili in jih bodo zato evtanazirali. Po zakonu najpozneje v desetih dneh od dogodka. Eden med temi je alfa samec Rambo, ki ga sosedje nikakor niso mogli odvleči od žrtve. Ta se na prvi pogled zdi resnično grozeč, bolj nedolžno in prestrašeno pa sta videti druga dva morilska psa. Samec in samica, ki sta ob prihodu sosedov zbežala.
V zavetišču pravijo, da so bili pitbuli večino časa zaprti in komaj kdaj na sprehodu v naravi. Bojijo se že trave, kaj šele ljudi. "Včeraj sem jih spustil ven, pa eden ni vedel, kako bi stopil na travo. To je katastrofa," je povedal naš sogovornik v zavetišču Dušan Hajdinjak.

http://siol.net/novice/slovenija/morilske-pitbule-je-lastnik-imenoval-po-najbolj-krutih-nacisticnih-dejanjih-video-449195
Logiran

katjakatja
novinec
*
Sporočil: 19


WWW
« Odgovor #6 : petek, 15.09.2017 : 14:36:49 »

Bogi psi, zakaj jih kar ubit.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #7 : petek, 15.09.2017 : 15:46:01 »

Bogi psi, zakaj jih kar ubit.

Ker so ubili človeka. Ubili so lastnico roke, ki jih je menda celo hranila ...
Morda komu kaj ni dovolj jasno? Kje pa naj bi živeli? In kdo naj bi za njih skrbel? Za čigav denar? Država? Zavetišče?
Res ni nič hujšega od smrti?

Zanimivo, 'ubijalske mucice' bi morali po mnenju 'živalovarstvenih množic' obdržati pri življenju, posvajali pa bi jih radi tipčki in bejbe, ki mislijo, da so psi (katerikoli, še posebej pa buli) plišaste igrače. Do naslednje tragedije.

Sicer pa, dosedanji lastnik je bil menda med živalovarstveniki cenjena osebnost ... Žal za početje svojih psov ne bo odgovarjal, kar živalovarstvenikov ne skrbi, temveč povdarjajo, da mu je treba omogočiti mirno žalovanje za ubito materjo. To ni več zanimivo, temveč zelo zaskrbljujoče.

Lastnik psov, ki so do smrti pogrizli 71-letnico, na vikend že pripeljal novega psa. Inšpekcija mu ga je takoj odvzela
Ljubljana/Črnomelj, 15.09.2017 15:34 | STA / U.Z.
Po pripovedovanju domačinov na Mavrlenu je lastnik vikenda, na katerem so psi do smrti pogrizli 71-letnico, tja že pripeljal novega psa, šest do sedem mesecev starega pit bulla, a mu ga je veterinarska inšpekcija še isti dan odvzela. Domačini bodo s peticijo pristojne pozvali, da moškemu za vedno prepove, da bi imel tam še kdaj nastanjene pse.

http://m.24ur.com/novice/slovenija/lastnik-psov-ki-so-do-smrti-pogrizli-71-letnico-na-vikend-ze-pripeljal-novega-psa-inspekcija-mu-ga-je-takoj-odvzela.html
Logiran

Strani: [1]   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Tema: Črnomelj - zaradi napada psov umrla ženska
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines