mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 10:33:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Terierček Kastro in nov dom
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Terierček Kastro in nov dom  (Prebrano 10969 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #30 : sreda, 21.02.2007 : 11:36:49 »

Jolly, tudi od mene čestitke za prvo obletnico Cheesy

Trenirate kej agility?? mogoče se pa kje srečamo Wink
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #31 : sreda, 21.02.2007 : 11:52:09 »

agilitija ne treniramo....še.  Wink Je treba prej še izpilit druge zadeve, ga naučit da ne obstajajo moteči dejavniki ( mission impossible  Cheesy). Mam doma pri starših en "mini" poligonček pa tam kej ustvarjava, vendar upam, da bova čimprej šla v "pravo šolo".

Rossy samo, če bo pa preveč pridna, bo pa tudi dolgčas a ne bo  Wink
Logiran
ModraPanda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 170


« Odgovor #32 : četrtek, 03.05.2007 : 08:41:46 »

Tvoja zgodba je moja zgodba jolly. Glede agilitya in motečih dejavnikov. Jaz sem bla zadnjič na tekmi, pa so ga moteči dejavniki prirravili do tega, da je delal častne kroge po parkurju, res zabavno.  Veliko take zabace tudi tebi in Kastru  Grin Cheesy
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #33 : četrtek, 03.05.2007 : 09:21:16 »

a kar častne kroge praviš?  Grin verjamem, da teh tudi pri nas ne bi manjkalo. Odločili smo se, da ga damo na agiliti, vendar se zdaj z našim ne moreva zmenit kdo ga bo peljal. Pravi moj, da sem prepočasna in bo pes zaradi mene napake delal, jaz se pa s tem absolutno ne strinjam  Grin
Logiran
Jolly1
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #34 : nedelja, 06.05.2007 : 07:27:27 »

No evo pa se je zgodilo to za kar sem se tako trudila in težila vsem, da se ne bi.

Kastro je ubil zajca  Cry
 Včeraj popoldne sva se odpravila na obisk k staršem,  ker je tam kar nekaj zemlje, sva z mojim naredila en tak fleten izpust za pse, da se lahko v miru nadivjajo.  V dobri veri sem ga tam pustila za10-20 minut skupaj z starši, sama sem skočila v trgovino. Pridem domov, psa nikjer?? Kje je? Ja smo ga malo spustili ven, pa je videl zajca in itak odlaufal za njim. Uspem samo vprašati kam je šel in tečem, tečem kot zmešana. Ga najdem in vidim svojega psa, ki ubija-trga ubogo žival. Cry Tako sem se zadrla, da ne vem če sem se v življenju kdaj tako. Spustil je v trenutku in se priplazil do mene, nazaj je hodil poleg brez povodca, čeprav mu ta vaje dela take preglavice.
Jezna sem bila nanj, jezna na starše, pa kaj je res tako težko razumeti, da pes z plenilskim nagonom ne sme biti spuščen v bližini gozda? Ker je konec gre po svoje takoj, sploh če ljudi, ki so poleg ne upošteva. 

Najhuje je pa, da so mi ljudje s katerimi sem odraščala rekli, da sem občutljiva in da drugače gledam na te stavri, ker sem vegeterijanka???In da je pač tak zakon narave... In konec koncev zakaj nisem zajca prinesla, bi lahko čorbo nardili  Shocked Angry Cry Odveč je govoriti, da sem jezna in razočarana nad takimi komentarji.

Naslednjič se bom morala malo bolj potruditi, da do tega ne bo prišlo.  Tebi zajček pa oprosti, ker sem te oropala življenja  Cry
Logiran
Ora
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


WWW
« Odgovor #35 : nedelja, 06.05.2007 : 07:45:06 »

Vem kako se počutiš, ker imam 2 psa iz istega testa, kot je tvoj Kastro.
Na srečo ima moj samček res dober odpoklic in ne tako zelo izražen lovski nagon, da zadeve obvladujemo in je lahko kar pogosto spuščen, psička pa je lovec med lovci. Na srečo je tako majhna, da zajca tudi če bi ga ulovila, ne bi mogla ubiti. Je pa kljub naši previdnosti ubila že 2 ježka Cry, enega na PST-ju in enega v Tivoliju, to so kraji kjer sem bila sigurna, da ji ne bo nič prišlo pod nos Roll Eyes.
Sedaj so res še redki konci kjer jo spuščamo, njeno odvečno energijo pa raje kurimo na agilitiju, kjer se super obnese, v tem res uživa, je kot v transu, ko dela na parkurju. Poskusite še vi s Kastrom, boš videla kako super delajo psi z lovskim nagonom, ko ga preusmeriš na duge stvari  Wink
Logiran
TinkaraC
odvisnež
*****
Sporočil: 734


« Odgovor #36 : ponedeljek, 07.05.2007 : 13:22:21 »

Ojoj, Jolly, to ti pa kar verjamem, da je bila huda izkušnja.
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #37 : nedelja, 13.05.2007 : 12:09:05 »

Jolly1, tudi jaz bi bila jezna zaradi takih komentarjev. predvsem pa zaradi dejstva, da s psom niso ravnali po tvojih navodilih - so ga pustili ven, čeprav niste bili tako dogovorjeni.

na psa bit jezna, najbrž nima smisla? saj ni kriv, da ima tak nagon...

na tvojem mestu psa ne bi več puščala niti za minuto v varstvu ljudi, ki ne razumejo določenih zadev. z vsem dolžnim spoštovanjem do tvojih staršev, ampak menim, da so ravnali skrajno neodgovorno. če jim že zajec nič ne pomeni, bi lahko razumeli vsaj to, da ko kastro teče za zajcem, ne ve za nič drugega na tem svetu. lahko ga zbije avto, lahko ga ustreli kak lovec. bodo tudi potem rekli, da si občutljiva?

žal mi je, da se je zgodilo, kar se je. kastro je za povrh dobil izkušnjo z dejanskim ujetjem plena, ki mu bo dala drugič verjetno le še več ''gušta'' za preganjat živali. žal mi je. upam, da boš uspela svojim bližnjim dopovedat, kaj in kako. inspiracija so ti lahko teme v sosednjem forumu, kjer se na veliko debatira o spuščenih psih in najdeš mnoge argumente za to, da imajo živali v gozdovih, na poljih itd.  pravico (etično-moralno in zakonsko utemeljeno), da jih ne preganja kastro ne kak drug pasji ljubljenček.

če ti bo uspelo kaj premakniti v glavah ljudi, ki se jim mrtev zajec ne zdi nič takega, bomo veseli ''poročilca'', kako ti je to uspelo. pa bomo tvoj ''recept'' probali uporabiti tudi na drugih trdih bučah, s katerimi se srečujemo.

lp tebi in kastrotu.

Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Terierček Kastro in nov dom
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines