mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.03.2024 : 09:11:22

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah in lajanje
Strani: 1 2 [3]  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: Strah in lajanje  (Prebrano 19372 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
butterfly19
novinec
*
Sporočil: 3


WWW
« Odgovor #30 : petek, 19.06.2015 : 23:49:27 »

Pozdravljeni še enkrat. Opravičujem se da sem bila toliko časa odsotna in se Vam vsem zelo zahvaljujem, da ste se odzvali v tolikšni meri. No da odgovorim.

Hvala za nasvet, bom poskušala kontaktirati predlagano osebo. Sama sem največ z njo, kar večino dneva in v moji prisotnosti ni doživela nič travmatičnega.

Dvakrat so jo skušali pobožati ko sva bili na sprehodu, na povodcu seveda, in so se nagnili naprej in počepnili. Potem je renčala enkrat ko je bila v mojem naročju, ležala in se ji je gospod približal.. ampak je že prej dala znak da ji gospod ni všeč, ker se ji je večkrat skušal približati. In dvakrat je renčala na otroka, ko je bila spuščena čisto pri meni. In to je ravno zanimivo. Z bratom sva šla na kavo in jo vzela s seboj in jo pustila da prosto hodi po terasi in tam je v roku ene ure sama šla do vseh oseb ki so bile tam in se hotela cartat, vmes pa je do ene deklice in gospoda bila .. prestrašena in agresivna od daleč. To je sicer v redu, da se umakne in od daleč renči, da ne napade takoj. Zato tudi ni da bi bila do vseh tak en določen dan naprimer..

Slabe izkušnje ni imela nikoli z nikomer.

 In tudi skupne lastnosti niso imeli nobene. Razmišljam, da bi mogoče lahko bilo to, da se prestraši in tako reagira če nekdo iz višine na vso silo hoče do nje in ne pusti da bi se ona sama počasi približala. Ampak to je moje laično mnenje.

Upam da bova še kdaj v takšni situaciji, da jo bom lahko posnela, do tačad pa bom ljudi opozarjala, naj pustijo da sama pristopi do njih in bom videla, če se bo še ponovilo. Smiley

Hvala za povezavo, takoj jo bom prebrala.
In res vsem hvala da ste se odzvali na to sporočilo, še enkrat hvala. Smiley



Logiran
agi
novinec
*
Sporočil: 29


WWW
« Odgovor #31 : sobota, 20.06.2015 : 11:25:32 »

Sama sem imela na čuvanju čivavo, ki je bila agresivna do ljudi, kot tudi do psov oz. ni pustila da kdo pride sploh zraven. Je takoj kazala zobe in renčala. Psa smo v treh dneh, ko lastnice ni bilo zraven spravili do tega, da sta z mojim skupaj ležala 10cm narazen, da se je celo pustila tujcem božati, da ni renčala in zganjala cirkusa za vsako malenkost. Takoj ko je prišla lastnica po njo, je to postala stara čivava. Nikogar ni več pustila zraven in ponovno renčala na mojega psa. Problem je v lastniku in ne psu. Sem ti napisala svojo izkušnjo, da ti da malo za misliti Smiley
Logiran
Sinem
novinec
*
Sporočil: 1


WWW
« Odgovor #32 : četrtek, 22.08.2019 : 11:43:14 »

Pozdravljeni.

Psička mešančka z Yorkijem sem kupila pred nekaj leti od gospe, ki ga je prodala po nižji ceni zaradi pomanjkanja časa. Pred njo ga je baje iz istega razloga prodal prvi lastnik. Kužek je pri meni že nekaj let, vendar me vmes dve leti ni bilo doma v Sloveniji in sta zanj skrbela mama in oče, ki imata zelo rada pse in imata še odraslo psico s katero se moj Yorki zelo lepo razume. Ko sem ga prevzela of prejšnje lastnice, je bil lepo socializiran. Z mano je hodil na sprehode, kavice itd. in lajal morda samo na trktorje, skuterje in na osebe v uniformah (policiste npr.). Vsakič sem ga poskušala okregati z isto besedo in če je bil naslednjič tiho, pohvalila z isto besedo. Stvari so ostale iste. Zadnjič pa sem ga vzela s seboj za en dan na morje in se je zelo bal morja (bilo je mirno brez valov). Šla sva na pasjo plažo kjer se je povohal z drugimi psi, a ni upal k vodi, tudi ko sem ga tam položila. Cel dan je na promenado ki je cca 50m oddaljena od morja, hodil tik ob zidu po levi strani. Če je bila ovira se je ustavil in ga nisem želela vlečt, pa sem ga vzela tista dva metra v roke. Doma smo ga pred leti dali na blazino v bazenu in ni bil tako prestrašen. Plavati pa ne želi, čeprav smo se ga trudili navaditi.
Rada bi vedela kaj je krivo za takšen vedenjski vzorec, ker če bi ga lažje razumela, bi mu tudi lažje pomagala. Predvsem pa kako te napake odpraviti. Vem, da je najbolje it v pasjo šolo, a si trenutno tega ne morem privoščiti, ker sem v nekem tranzitnem obdobje zaradi narave zaposlitve.
S partnerjem se ga trudiva čim veckrat vzeti zraven k jezeru in med ljudi, a ostaja plašen. Pred leti ni bil tak ko sem ga vzela k sebi. Sva drugače zelo navezana. Spi z mano, ko je pri mami na kavču ker mu tam najbolj ustreza poleg moje postelje, skratka je zadovoljen psiček, vendar se je morda zaradi premalo sprehodov z mamo, ko me ni bilo, nekoliko razvadil oz. spremenil vedenje.
Je imel kdo podobne težave? Tudi na glasne traktorje in skuterje ga ne morem navaditi, da ne bi več lajal nanje. V prometu sva včasih dalj časa, a vsake toliko še vedno začne divje lajati, ko se mimo pelje kak skuter.
Upam, da dobim kak koristen nasvet.
Lp
Logiran
Strani: 1 2 [3]  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Značaj, čustva in strahovi  |  Tema: Strah in lajanje
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines