mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 13:32:53

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ninko...je res treba tako?
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 35   Dol
Natisni
Avtor Tema: Ninko...je res treba tako?  (Prebrano 95961 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #240 : sreda, 16.08.2006 : 07:32:52 »

Nov dan, sonce, uspelo mi je priti do računalnika, ker sine še spi.
Plakat Ninka poslala na Radio Fantasy, Radio Celje, Radio Murski val, Radio Ognjišče, Radio Rogla in v časopis Dobro jutro. Ne vem, morda bodo celotno stvar objavili na njihovih spletnih straneh ali pa morda oblikovali krajši prispevek in ga objavili preko radijskih valov. Bom sproti preverjala in obveščala.
Zdaj pa čakam sosedove otroke, pa na kolo in s plakati Ninka ter ostalih horjulcev v boj z oglasnimi tablami v Laško (na srečo imamo teh tabel dovolj, tako da ni potrebno prositi v trgovinah in lokalih za soglasje)

Prijazen dan vsem želi Drobtinica s svojo Aisho, katero sem po novem preimenovala v Kiki Riki, saj so arašidi njena poslastica.
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #241 : sreda, 16.08.2006 : 07:38:10 »

O, drobtinica, imam že usta do ušes! Smiley
Prijazen dan tudi tebi in seveda ostalim!
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #242 : sreda, 16.08.2006 : 21:18:07 »

Pomagate lahko tudi tako, da pošljete čimvečim tale link:

http://www.drustvo-zascita-zivali.si/AktualnoPokazi.php?AktualnoID=280
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #243 : četrtek, 17.08.2006 : 06:25:44 »

Dobro jutro.
Od včerajšnjih poslanih oglasov na medije imam le informacijo, da je Radio Fantasy objavil preko radijskih valov, za ostale ne vem, ker jih v našem koncu ne vleče. Radio Celje pa bo najverjetneje objavil v okviru svoje redne tedenske oddaje o živalih.
Smetka, kako lahko še pomagam? Neposredno v okolju kjer živim, je propagiranje brezzveze (sem malo izven Laškega, tam pa smo itak nalepili plakate), ker tu živijo v glavnem ljudje z debelimi denarnicami in tisti, ki so imeli namen imeti psa, so si kupili rodovniškega. Čeprav je veliko takšnih, ki zanj nimajo dovolj časa, kužki so večino časa sami, ampak pomembno je, da se pred drugimi izkažeš s papirji in na glas govoriš  astronomske vsote, ki si jih zanj odštel. Ne boš verjela, ampak preštela sem. V tem okolju živi približno 1000 ljudi, psov je 47, od tega so štirje mešančki in 4 bivši zavetiščarji. In po "zvestobi do groba" se teh osem kužkov popolnoma nič ne razlikuje od ostalih.
Vsi veste, da imam posvojeno rotiko. S pomočjo nekaterih poznavalcev in tudi ene izmed forumk smo ugotovili, da gre za rodovniškega psa s poreklom nekje iz Nemčije. Pa je zame še vedno bivši zavetiščar in na to sem ponosna. Malo manj sicer takrat, ko zvestobo do groba izkazuje z ljubosumnostjo, neprestanim varovanjem mene in mojih otrok ter capljanjem po mojem pretesnem stanovanju po sistemu perpetum mobile.

Naj mi ostali kužki in muce, ki čakajo na posvojitelje ne zamerijo. Ampak tale Ninko se mi je vtisnil v srce. Razloga ne poznam, najverjetneje se skriva v njegovi žalostni usodi pred prihodom v Horjul ali morda v njegovi prijaznosti in dejstvu, da je kljub travmam s pomočjo Smetke in vseh tistih, ki ste donirali za njegovo zdravljenje in tistih,ki ga vodite na sprehod ostal takšen kot je.

Vprašala bom čisto na tiho: ali je morda, mogoče, pa vendarle kdo poklical in se vsaj malo pozanimal zanj?
Oprostite na monologu!
Lep dan! Drobtinica in še vedno globoko smrčajoja Aisha - Kiki Riki
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #244 : petek, 18.08.2006 : 20:12:11 »

Lep večer!
Danes sicer ena vzpodbudna novica, Radio Fantasy, Radio Celje ter Radio Murski val so včeraj in danes najmanj trikrat objavili, sicer skrajšano ampak še vedno korektno verzijo o iskanju novega gospodarja za Ninka.
Potem pa šok. S prijateljico sva se odpravili do Laškega, malo zaradi hladnega piva, malo pa, da istočasno preverim, kaj se dogaja s plakati za Ninka in ostale Horjulčke. Razen na dveh mestih so bili prelepljeni z vabili na avgustovske prireditve, ostalo O.K. Pa za nama na mostu "prifrči" znanka, ki je sicer zaposlena kot laborantka v zdravstvenem domu. In v pričo vseh sprehajalcev začne kričati: Ja, tebi je luštno, ko imaš zdrave otroke in se lahko ukvarjaš še s psmi in mačkami. Malo poglej okoli sebe, ali ne bi bilo bolje, da denar zbirate za brezdomne ljudi, bolne otroke, rdeči križ... V šoku sem jo edino vprašala, ali je ona že kdaj nakazala vsaj kakšen SMS za lačne otroke v Afriki in tiste, ki še nikoli niso videli morja.
No, zdaj pa imam. Sem žalostna.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #245 : petek, 18.08.2006 : 20:51:49 »

Ja, tebi je luštno, ko imaš zdrave otroke in se lahko ukvarjaš še s psmi in mačkami. Malo poglej okoli sebe, ali ne bi bilo bolje, da denar zbirate za brezdomne ljudi, bolne otroke, rdeči križ...

Sem prepričana, da ne le, da je veliko od nas poleg kakšnih prispevkov za živali kdaj prispevalo tudi za marsikaj drugega. Stvar je pač taka, da en posameznik ne more reševati vseh problematik na tem svetu in se tako pač odloči za eno (oz. nekaj) - na podlagi česa pade taka odločitev sploh ni pomembno. Eni bodo pač pomagali tej skupini živih bitij, drugi drugi skupini, itd.... Vsako komentiranje in kritiziranje dobronamernih dejanj je sramota za tistega, ki to izreče.
"POINT" je, da je super in pohvalno, da obstajajo ljudje, ki se izvlečejo iz pasti sebičnosti in pomagajo ogroženim bitjem - ne glede na to, do katere skupine jih pripelje njihova odločitev. Vsako kritiziranje le-tega pa je odraz nezrelosti "kritizerja", ki na ta način diskriminira živa bitja in jim zmanjšuje vrednost.
Drobtinica, mislim, da se ti ni treba sekirat, kaj drugi pravijo. Naj se najprej sami povprašajo, kaj in koliko so naredili za katerokoli skupino živih bitij, ki se jim zdi ogrožena oz. boga. Samo gobezdanje še nobenega reveža (otroka, kužka,...) ni nahranilo in nobenemu nudilo strehe nad glavo - in od tega kritiziranje še najmanj.

LP, T
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #246 : petek, 18.08.2006 : 20:56:28 »

drobtinica, nič sekirat!!! takele izjave poslušamo prav vsakič, ko imamo stojnico. in velikokrat takole privat, v prijateljskih pogovorih, tudi s strani družinskih članov kdaj prileti kaka taka. bolj ali manj prijazna/sovražna izjava, vprašanje.

zakaj se nekdo odloči pomagati ljudem, drugi živalim, tretji skrbi za ekološko ozaveščenost, spet četrti organizira literarne večere...? zakaj izberemo nekaj?

odgovorov je, kolikor je ljudi. in nič ni narobe če se o teh zadevah pri sebi sprašujemo. res, zakaj si lepila plakate za horjulčke in ne za otroke v afriki? važno je, da odgovor veš sama pri sebi. in vsi tule vemo, da je po svetu in v sloveniji ljudem težko. in nas bolijo tudi te zadeve. pa vendar nas boli tudi, ko nek ninko prikrvavi do poloninega praga... in s tem ni nič narobe!!!  proste-volje si izberemo kaj bomo počeli. važno je, da pri sebi vemo, zakaj nekaj delamo.

so pa taka vprašanje in izjave velikokrat posledica sovražnega odnosa do živali, ki naj ne bi bile upravičene do sočutja... tale znanka gotovo ni prostovoljka v prav nobeni organizaciji... sicer bi svojo izjavo oblikovala bolj spoštljivo do prizadevanja sočloveka. ampak če dela v zdravstvu, gotovo vidi veliko človeškega trpljenja ali vsaj sliši za več tega, kot ostali, ki ne delamo v tej branži. ravno zato je pomembno, da sliši tudi za resničnost tistih, o katerih debatiramo na tem forumu... sčasoma bodo tako ljudje spremenili mnenje. do takrat pa bo v zavetišču horjul gneča...  Smiley

ker mnogi mislijo kot ona, tega sicer ne povejo, ampak delajo v skladu s svojim mnenjem.

(vmes prišel odgovor od teski, s katerim se tudi strinjam. še posebno tisato o nezrelosti je še kako res. nivo komuniciranja...)
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #247 : petek, 18.08.2006 : 20:58:10 »

Drobtinica, ne sekiraj se. Ni vredno. Ta tvoja soseda pa sploh ne.
Vse, kar ti lahko rečem, je: BRAVO! Prav si ji povedala. Sem pa prepričana, da sama res ni nikoli nakazala ničesar, niti za lačne, za otroke ali brezdomne.
Tako kot so se oglašali po radiu, ko je bilo vprašanje, če podpiramo Drnovška in Darfur. Me zanima, kaj bi ti glasni Slovenci naredili, ko bi sami ostali brez vsega, brez vode in hrane in bi bili popolnoma odvisni od drugih. Samo taki poskrbijo samo zase, drugega bi raje pohodili kot pa mu pomagali. O.K., malo sem zašla, ampak tudi taki ljudje obstajajo. Že samo v moji družini jih je 90%. Pa kaj! Ne bom izgubljala energije zanje, ni vredno. Pa familija gor ali dol.
Lahko samo rečem, da sem res vesela, da sem med vami. In res ponosna, da nas je toliko, ki žrtvujemo svoj prosti čas (namesto, da bi otroke peljali v kakšen velik center na igrala, medtem pa kofetkali 2-3 ure Tongue ), da bi lahko pomagali vsaj enemu pesjanu najti dom.
Važno je, kaj nosimo v srcu in da verjamemo v to, kar delamo, ne pa kaj pravi ena soseda, pa naj bo laborantka, kuharica, direktorica ali karkoli že.
Pa še to ji lahko poveš, da ima ena od nas težko prizadetega otroka, samohranilka, pa je vseeno zelo aktivna, ko je treba pomagat. Otrokom, starejšim, psom in mačkam. Da ne bo preveč pametna.
Se opravičujem, ampak me je tole res razkurilo. Angry
Ne bit žalostna, ker delaš dobro.
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #248 : petek, 18.08.2006 : 21:02:31 »

Ne bit žalostni, saj so tako napadalni tisti ljudje, ki sami še v življenju niso nikomur pomagali,nekaj vesti pa še imajo, toliko, da jim gredo tisti, ki pomagajo na živce.Ker bi sami bili radi dobri, pa tega ne zmorejo, so jezni na take, ki pomagamo kjerkoli moremo in po vseh svojih zmožnostih.Tudi jaz sem že naletela na takšne, pa si nisem gnala k srcu, zakaj bi se obremenjevala z njihovim egoizmom in napadalnostjo, ko pa svojo energijo lahko porabim na koristnejših področjih.
Zato, Drobtinica, ob takih ljudeh naj vam gre skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven, saj so usmiljenja vredni, ko so še tako primitivni.Verjamem, da je bil tak krivičen besedni napad na vas šok, vendar, kot sem rekla, taki ljudje niso vredni naše energije.Ostanite še naprej takšni kot ste, nase ste lahko ponosni.
l.p., Jana
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #249 : sobota, 19.08.2006 : 05:52:15 »


Hvala, sem že preživela, bolje rečeno prespala. Toliko bolj sem bil razočarana zaradi napada, ker v okviru svojih možnosti prispevam  v humanitarne namene na različnih področjih

Kako je kaj glavna oseba tega podforuma, Ninko? Ali je že morda poklical kdo, ki bi mu omogočil vsaj toliko doma in ljubezni, ki jo ima moja trenutno na kavču popolnoma razgaljena (razumi raztegnjena leže na hrbtu) in globoko smrčujoča Aisha - Kiki Riki?

Lep dan vsem!
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #250 : sobota, 19.08.2006 : 11:21:34 »

Jana - delavec, ne me vikat.
Logiran
_Bučka_
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 78


« Odgovor #251 : sobota, 19.08.2006 : 13:11:28 »

drobtinica, nima smisla, da se sekiraš zaradi takšnih ljudi, ker oni so tisti, ki imajo lahko slabo vest in ne ti, ki se trudiš in pomagaš po svojih močeš ... Prvo, kar mi je prišlo na misel o tej sosedi je to, da sama gotovo nikomur ne pomaga, potem pa stresa to svojo nejevoljo na takšne dobre dušice ... Nekateri rajši zapravljajo denar za obleke, kofetke in druge nepotrebne stvari, drugi pa ta denar rajši primaknemo za pomoč drugim (ljudem, živalim ...). Najbolj me pri vsem tem jezi, ker ljudje mislijo, da so nekaj več kot živali, zakaj in od kje si dajejo to pravico? Nobena žival ti ne bo storila toliko hudega kot ti lahko človek. Že res da te žival lahko ugrizne, a človekov jezikavi "ugriz" je stokrat bolj boleč. Če bi bilo več takšnih ljudi s srcem, kot jih lahko srečaš tukaj na forumu, bi vsi lepo živeli, živali in ljudje, tako pa ... Ne smemo se ozirat na takšne in podobne opazke. Dajmo, poiščimo eno dobro dušico za Ninkota, ker vem, da nekje se mora skrivat ...
Logiran
delavec@amis.net
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.444


« Odgovor #252 : sobota, 19.08.2006 : 15:13:40 »

Drobtinica, velja-sva na ti.Me veseli! Smiley
Pa še ;rima; se, he, he. Grin
l.p., Jana
Logiran
SanjaS
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #253 : sobota, 19.08.2006 : 18:00:05 »

A lahko tudi meni pošljete plakat za Ninka? oz. lahko za vse kužke. Obesila pa jih bom v okolici Postojne.
Hvala
Logiran
SanjaS
novinec
*
Sporočil: 8


« Odgovor #254 : sobota, 19.08.2006 : 18:07:59 »

aja, e-mail: sannya@email.si
najlepša hvala
Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 35   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Ninko...je res treba tako?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines