mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 22:52:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kala
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Dol
Natisni
Avtor Tema: Kala  (Prebrano 42354 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
CAPKA
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72


« Odgovor #30 : torek, 06.06.2006 : 14:39:30 »

mojčica je napisala,da živi v rožicah ,saj veste,kdo je v rožicah-upam,da se bo kmalu streznila.
Pozdrav!
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #31 : torek, 06.06.2006 : 14:41:08 »

mojčica
Ja, po tem stavku mi pa res ne rabiš več kaj preveč razlagati svojih idej in nazorov in še bolj jasno mi je, da od tebe ni pričakovati nobene pametne pomoči! (razen da se ne strinjaš seveda!  Grin )

Polona, tudi mi bomo pomagali koliko se bo dalo! Za začetek ti pripeljem nekaj mehkih posteljinih podlog oziroma tiste zadeve, ki pride čez jogije, da bo mamici in malim toplo pod ritkami. Ko pride plača, pa še kaj!

lp vesela ostržka
Logiran
satin
rad pišem
****
Sporočil: 380


« Odgovor #32 : torek, 06.06.2006 : 14:51:12 »

Mojčica tole mi pa ni bili všeč, glede na delo ki ga Polona opravlja in vanj vloži celo sebe, za njeno požrtvovalnost, dobro voljo in veliko srce ni denarja, ki bi to poplačalo in glede na to koliko naša država nameni denarja za zavetišča in dobro brezdomnih živali NE NI DOVOLJ PLAČANE ZA DELO KI GA OPRAVLJA! In moram reči vsaka ji čast za njen pogum, jaz ga na žalost nimam, sem pa vesela da lahko včasih pomagam s tem da sprehodim kakega njenega varovanca.
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #33 : torek, 06.06.2006 : 14:52:34 »

mojčica, prihodnost teh mladičkov je znana, ker se bom, kolikor je na meni, za njihovo prihodnost potrudila. Če misliš, da sem za svoje delo plačana, sva pa lahko takoj nekje drugje...futral jih bomo od zdaj naprej s tazadnjim shitom, evtanazija pa - ne glede na to, da se ti z njo ne strinjaš - po 30-ih dneh. Zdravljenje živali, ki ni zelo zelo osnovno, odpade kot knof od gat, seveda pa tudi vse mogoče in nemogoče neprespane noči in dudanja. Upam, da ti bo potem še bolj zabavno na tem forumu. Nisem te prosila za izjave pod pasom, pač pa za argumente. Če vprašam, zakaj si proti, ne izražam s tem svojega mnenja, pač pa tebe sprašujem po tvojih argumentih. Ja?
Logiran

Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #34 : torek, 06.06.2006 : 15:05:49 »

Jaz imam tudi nekaj posteljnih podlog doma, pa še kaj se bo sigurno našlo. Če prinesem na vaš štant na pikniku bo OK? Ni sicer ne vem kaj nekaj je pa le.

LPK
Logiran
Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #35 : torek, 06.06.2006 : 15:08:57 »

Super, pa spet bomo rabili kakšno deko, rjuho...slej ko prej bo mama Kala pustila, da ji pospravim prostor.
Logiran

Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #36 : torek, 06.06.2006 : 15:15:15 »

Vi pa ste za delo s psi dejansko plačani.

Jaz se na samo financiranje zavetišč žal ne spoznam, ampak če iz tega sklepam, sklepam, da so za to plačani tudi v drugih zavetiščih (v mislih imam v bistvu eno - a verjetno ni edino), ki pa za očitno isti denar precej drugače dela - moram reči, da pač sklepam na podlagi tistega kar je brati. Če imaš dva delavca, ki sta enako plačana in eden dela svoje delo s srcem in drugi le "da cajt mine" - je velika razlika v kakovosti opravljenih storitev.

Kar se pa evtanazije tiče - saj vemo in poznamo debate na temo splav - žal se na tem področju ne pride do konca.

Če kdo misli, da bi določeno delo znal opraviti bolje, naj to raje dokaže - zaman kazat s prstom.
In, če bi se večina tistih, ki mečejo mladičke iz avta, jih zakopavajo v gnoj, utapljajo v rekah, puščajo v smeteh itd. raje odločili za evtanazijo (kljub temu, da gre za zdrave mladičke), bi bilo bistveno bolje, kot da uboga bitja prepustijo smrti v groznih mukah, ali na milost in nemilost sadističnim osebkom itd..
Še bolje, da bi se zavedali pomena preventive (sterilizacije) - a to je praktično že utopija.

Aja, še nekaj: življenje je potica - nikoli ne veš, kdaj boš ugriznil v lupino od oreha... (kot pravi nekdo, ki ga poznam)

LP, T



Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #37 : torek, 06.06.2006 : 15:48:05 »

Citat
Aja, še nekaj: življenje je potica - nikoli ne veš, kdaj boš ugriznil v lupino od oreha... (kot pravi nekdo, ki ga poznam)

Ta je pa dobra.  ;DSi bom zapomnila. Wink

Drugače pa res, glede splava, evtanazije bi lahko razpravljali še na dolgo, pa ne bi prišli nikamor, zato je škoda časa.

Bom napisala kašen oglas in poslala po internetu, v upanju da mladički dobijo odlične lastnike.

Vse čestitke Smetki, ki se zelo trudi in ohranja trezno glavo. Wink
Logiran
sarabenji
odvisnež
*****
Sporočil: 818


« Odgovor #38 : torek, 06.06.2006 : 16:33:40 »

mojčica pravi: ''hmmm...tako hudo pa spet ni. Morda v kakšnih izjemah. Takšnega primera še nisem videla v živo''
tisti, ki se s tem ukvarjamo, pa vidimo na tone tega... konkretna psica, na katero se nanaša ta tema, je ena takih...  žal ne gre za redke primere.

mojčica, praviš, da živiš med kmetijami... kako dolga je življenjska doba psov tam? koliko strelov v glavo je potrebnih, da pes dokončo zapre oči? koliko mačk se skoti in koliko od teh jih dočaka prvo leto starosti? koliko živali je sploh že kdaj videlo veterinarja? (da bi videli žival v neprimernih pogojih, ni vedno potrebna prekratka veriga in odsotnost vsakršnega zavetja)

pa še ena informacija glede plačanosti: večina odvzetih živali je odvzetih, ker so lastniki tak hud socialni problem, da ni za verjeti, da bodo kdaj zlezli na zeleno vejo...  nastanitev odvzete živali v zavetišču plača lastnik, ne občina... v takih primerih skrajne socialne stiske torej nihče, ker ljudje nimajo še zase za osnovne potrebščine... za take živali mora finančno breme prevzeti nekdo drug. v primeru zavetišča horjul so to  posamezniki/ce, društva (npr. repek in dzzž lj) in smetka, ki finančno breme z združenimi močmi nekako obvladamo.

lahko spoštujem tuja mnenja in pomisleke, tudi če so brcanje v meglo (saj imam tudi jaz verjetno bolj zmedene predstave o področjih, s katerimi se ne ukvarjam vsak dan). me pa žal tudi razžalostijo. lahko bi spisala še cel roman, a sem osnovno mnenje povedala. pa grem raje delat druge zadeve (za katere ne bo nikoli plačana  Grin ) ker itak pomirjena vidim, da vas je tule cel kup, ki imate tako stališče kot jaz.
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #39 : torek, 06.06.2006 : 17:00:23 »

Citat
kako dolga je življenjska doba psov tam? koliko strelov v glavo je potrebnih, da pes dokončo zapre oči? koliko mačk se skoti in koliko od teh jih dočaka prvo leto starosti? koliko živali je sploh že kdaj videlo veterinarja? (da bi videli žival v neprimernih pogojih, ni vedno potrebna prekratka veriga in odsotnost vsakršnega zavetja)

To ni zadosten razlog da umrejo nedolžni mladički, ki imajo lahko lepo prihodnost. Nismo s to debato že zaključili? Huh..ker ne pelje nikamor
 
Veliko plača občina.Da niti ne govorim še o prostovoljni prispevkih. Poleg tega je veliko ljudi ki želi pomagati.

Zavetišče Perun kar dobro služi... Roll Eyes

Denarja je dovolj, izgovorov pa vidim da še preveč. Lips Sealed

Naj samo omenim, da sem za mladičke dala že veliko oglasov in upam da bodo uspešni. V prihodnjih dneh bom seveda objavila še kakšnega. Namesto pisanja na forumu napišite kakšen oglas.
Logiran
Žiži
rad pišem
****
Sporočil: 348


WWW
« Odgovor #40 : torek, 06.06.2006 : 17:11:58 »

mojčica, sedaj si odšla pa res predaleč, prosim ne kvasi neumnih tja v tri dni, kako si med vsemi zavetišči našla ravno Perun, ki služi ravno na evtanaziji psičkov in iz katerega rešujejo pse razni ljubiteji živali, da jih lastnik ne evtanizira in plačujejo račune iz svojega žepa. Kaj si ljubitelica živali ali intrigantka.Ja tudi denarja je dovolj, samo nažalost ne tam kjer ga potrebujejo uboge živali.
Prosim prenehaj, in se opraviči vsem upletenim, za mladičke pa bo gotovo tudi brez tebe poskrbljeno.

LPbesna
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #41 : torek, 06.06.2006 : 17:21:46 »

Citat
Ja tudi denarja je dovolj, samo nažalost ne tam kjer ga potrebujejo uboge živali.

Denarja je v po vseh zavetiščih dovolj. Najprej se pozanimaj. Wink Seveda ne bodo rekli v zavetišču da ga je dovolj, ker se ne bodo branili še več prostovlnjih prispevkov. Izgovorov res vidim da ne manjka.  Roll Eyes

Napišite raji še vi kakšen oglas.

Perun ga ima pe še preveč in res je bilo neumestno.
Logiran
ostrzek
odvisnež
*****
Sporočil: 975


« Odgovor #42 : torek, 06.06.2006 : 17:25:33 »

Žiži ne sekiraj se preveč! Če si boš ogledala njena sporočila v ostalih temah, ti bo takoj jasno, da je dekle tudi v ostalih temah pravi "multipraktik"  Grin.
Žalostno pri celi zadevi je le to, da se dela norca iz vsega Smetkinega dela in truda in da ji je vseeno tudi to, da gre to na račun živali... kako zelo sloveceljsko...  Angry

eh ostržka
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #43 : torek, 06.06.2006 : 17:30:15 »

Mojčica prosim če ne primerjaš Smetkinega zavetišča s Perunom, ker je isto če bi primerjala kolo s Porschem ali pa še slabše. Pojdi obiskat kdaj Horjulce pa boš videla, kako se Polona trudi. Malo poračunaj vse stroške, ki jih Smetka ima z zdravljenjem, sterilizacijami, hrano in predvsem svojim časom. Tisti, ki je pripravljen vstajati vsaki dve uri za hranjenje malih bibic in s tem ne delati ravno uslug svojemu zdravju (ja Smetka spati človek mora), si zasluži spoštovanje!
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #44 : torek, 06.06.2006 : 17:31:23 »

Draga moja mojčica, danes si povzočila na forumu cel "full house" in dosegla, da smo se cel dan ukvarjali s teboj. Kar nikakor ne razumeš je, da ljudem, ki so ti neumorno razlagali, pojasnevali zadeve, dobesedno soliš pamet in sicer na kateri podlagi? Lastnih izkušenj? Noben ti nič noče, vsi ti samo razlagamo, ti pa se prav posmehuješ in kritiziraš ljudi, ki imajo za samo OGROMNOOOOO izkušenj, ogromno situacij, ogromno vsega! In hvalabogu, da je Polona plačana - edino kar je prav! Moraš pa se zavedati, da nas je ogromno tudi takih, ki za to nismo plačani, ki smo prav tako kot ti redni študenti, delamo nič manj kot 8 ur na dan, poleg vsega pa z srcem in dušo opravljamo nekaj v kar verjamemo - vsak dan! Imej vendar malo spoštovanja...verjamem da si pametna zato naredi pametno stvar in se poduči v takšnih stvareh, naberi si izkušnje, razširi si obzorje, vprašaj za stvari, ki jih ne veš...kakor ti je nazorno pojasnila že Jana - preberi si vsaj druge teme na tem forumu, če že ne drugega. Ker draga moja, ti primeri, ki jih še nisi videla v živo in ti primeri, ki so zate redki se na žalost živalic dogajajo povsod okoli tebe, vsak dan. In prej, ko se boš začela tega zavedati, prej ko se boš o tem podučila, prej boš lahko tudi sama pomagala...do takrat tvoja hvala ali graja ali posmehovanje ne pomeni nič! Če imaš vsaj kanček te morale, ki jo tako rada deliš okoli, potem te prosim, da prenehaš s tem (ali kakor ti je razložila Jana - za to obstaja druga tema).

Opravičujem se vsem tudi sama, ker odgovarjam na to pisarijo, čeprav ne spada pod to temo.

To je tema, posvečena Kali, njenim knedelčkom  Cheesy in fantastični Smetki Cool, zato te Mojčica prosim, da to spoštuješ.

Hvala in LP vsem Wink
Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 15   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: Kala
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines