mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.03.2024 : 15:37:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: OBVEZNO PREBERI - POMEMBNE INFORMACIJE!
Strani: [1] 2  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: OBVEZNO PREBERI - POMEMBNE INFORMACIJE!  (Prebrano 24272 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« : četrtek, 15.06.2006 : 10:27:44 »

Ups, pozabla. Glede na to, da marsikdo na tem forumu ni vedel, kako poteka SMS donacija (bili pa so interesenti), predlagam da kratka navodila o tem, kako se stvari streže in kam gre denar, postavite na bolj vidno mesto.

Lep dan vsem!
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1 : četrtek, 15.06.2006 : 16:48:56 »

Ja, ni kaj, super ideje, vendar imam na njih nekaj pripomb, pa upam, da ne bo katera iz te teme zamerila, saj ni namenjeno spetirju ali kateri posebej, temvec se bo tudi moje pisanje nanasalo na informiranje Wink Ce bo katera med vami nasla med napotki kaj novega, sem s svojim sporocilom uspela.

Pisete:
Po moje bi blo res fajn vse načine donacije napisat nekje na kupu, v posebno rubriko, da lahko hitro najdeš način, kako nakazat in pomagat Poloni in njenim varovančkom. Ker sedaj je treba iskat po rubrikah kje je bila kdaj omenjena številka transakcijskega računa ipd.

Ja, točno to sem mislila. Ali pa morda najti rešitev, da ti vsi načini pomaganja zapuščenim živalim takoj ko odpreš spletno stran, enostavno butnejo v glavo.

Jana, a sem preveč zakomplicirala, Kaja in Smetka, kaj mislite vidve.

Drobtinica se popolnoma strinjam. Na tak način bi bilo sigurno več pomoči. Ker ljudje smo razvajeni. Če nam nekaj dobesedno ne butne v glavo, se nobenemu ne da iskat. Tako da bi bila to res dobra poteza.

Dajmo natrest nekaj informacij in vprasanj Grin. Na mojpes.netu je ena od rubrik namenjena izkljucno temam, o katerih govori tudi Kajin koticek, pa sem prepricana, da vas 80% forumovcev ne ve zanjo, saj ste nekako sfokusirani na forume, pa se na teh le na dolocene teme. Tudi, ce napisem ziro racun Horjula med novicke na vrhu prve strani tega foruma, sem prepricana, da ga bo opazil le vsak 4. ali 5. obiskovalec foruma. Kaj zdaj? Naj na vsako stran, vsepovsod na vrhu in vsepovsod spodaj objavljamo vse podatke, ki bi morebiti prav prisli posamezniku? Nemogoce. Pa mojpes.net prvenstveno sploh ni namenjen problematiki izgubljenih, zavrzenih in zapuscenih psov.

Nekaj vprasanj.
Ste opazile navedbo spletne strani Zavetisca Horjul in telefonsko stevilko v naslovni vrstici rubrike Zavetisce Horjul v Kajinem koticku?
Ste opazile, da za Ninka iscemo posvojitelje na prvi strani mojpes.neta?
Ste ze kdaj videle rubriko pomagajmo in kaj je v njej?
Ste tam opazile reklamne pasice in ugotovile, kam vodijo?
Ali veste, da mojpes.net forsira promocijo Zavetisca Horjul in vsega, kar je povezano z njim?
Ste danes obiskale spletno stran zavetisca Horjul in opazile nove muce meseca in novega kuzka meseca?
Ste na prvi strani zavetiske strani ze kdaj opazile vse kontaktne podatke zavetisca, vkljucno z ziro racunom?
Ste v rubriki pomagajmo (je ena najbolj obiskanih rubrik tega portala, vendar jo obiskujejo v glavnem ne-forumovci) opazile, da so tam predstavljeni vsi horjulski psi, ki so za oddajo in da je vsaka sprememba vnesena sproti? Prav tako je na horjulski strani najkasneje naslednji dan vnesen vsak nov varovanec ali vsak oddan prenesen v ustrezno rubriko.
Ste opazile na vstopni strani horjulske spletne strani navedbe, kako lahko pomagate?

Vsekakor pa res manjka moznost doniranja preko mobitelov. Bodo dekleta pripravila tudi to in z veseljem bomo objavili vse potrebne podatke.

Kar se tice razvajenosti je pa moje mnenje, da vsak, ki ima namen nekaj darovati ali kako drugace pomagati, najde nacin, da to v resnici stori. Smetkin telefon se najde v vsakem trenutku, ze na tem portalu na kaksnih 100 koncih. Tudi ziro racun je nekajkrat objavljen, vsekakor pa sem mnenja, da je treba take podatke najprej iskati na horjulski spletni strani - ne boste verjele, reklamna pasica, ki vodi direktno do horjulske spletne strani, je tudi na prvi strani mojpes.neta.

Brez zamere in upam, da bo kaksna navedena informacija prisla do kaksnega novega uporabnika, ter da se ne bo katera med vami cutila prizadeto. Vsi zelimo le pomagati, vsak pa se trudi na svoj nacin. Jaz poznam zakonitosti interneta in obnasanje obiskovalcev tega portala, zato vam lahko veliko napisem o tem. Resitev ni butanje ljudi v glavo z informacijami, temvec spreminjanje miselnosti, ucenje samoiniciativnosti, informiranje o pravilnem ravnanju... Nas trenutni cilj mora biti oddaja psov in muckov, ki so ze v zavetiscih in resitev novih s ceste, gmajne, jarkov in kontejnerjev, nas dolgorocni cilj pa mora biti visji nivo zavedanja in vedenja o ravnanju z zivalmi, da bodo nekoc v prihodnosti zavetisca dobila pravi pomen - za ekstremne primere in ne za prakticno vse po vrsti. Tako tudi ne bomo potrebovali novih in novih kapacitet, temvec bo to, kar imamo, dovolj in bodo ta zavetisca, ki so, lahko nivo oskrbe le se izboljsevala, ne pa se borila z vecno prenapolnjenostjo in vecno dilemo, kako nuditi oskrbo vedno preveliki mnozici varovancev in vprasanjem, kam vso to mnozico oddati, saj zadaj ze v vrsti cakakjo novi revezi.
Se zavedate, da v Sloveniji stevilo posvojiteljev zivali iz zavetisc ni neomejeno? Se zavedate, da je stevilo psov in muckov v Sloveniji veliiiiiko preveliko?

Brcici se opravicujem, da sem njeno temo izkoristila za tale samogovor. Ze nekaj casa me je tiscalo Wink, zdaj pa ste mi dale iztocnico Grin
Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2 : četrtek, 15.06.2006 : 17:51:18 »

Podatki Zavetišča Horjul:

ZAVETIŠČE HORJUL Polona Samec s.p.
Smrečje 55, 1354 HORJUL

mail: polona@dzzz-lj.si

spletna stran: www.zavetisce-horjul.net

tel: 051 30 44 35 Polona


trr: NLB 02027-0254948113

Načini pomoči:

* posvojite žival
* posvojite žival na daljavo
* donirajte denar na zgoraj naveden žiro račun
* donirajte hrano, opremo...
* peljite psa na sprehod
* povejte naprej
* natisnite in razdelite plakate:
- Iščejo nov dom (Word, 122 kb)
- Iščejo nov dom z imeni živali (Word, 134 kb)
- Muce iščejo nov dom (Word, 898 kb)

Kako pridete do Zavetišča Horjul?

Tako, da pokličete na eno od zgornjih telefonskih številk, kjer vam bodo dali vse potrebne napotke in smeri.

Kakšni so pogoji za posvojitev psa ali muce?

Pokličite na eno od zgoraj navedenih številk in vse vam bodo z veseljem pojasnili.

Kdaj lahko grem sprehajati pse?

Pokličite na zgoraj navedeni telefonski številki in se dogovorite za termin.

Kje lahko vidim fotografije živali, ki so na voljo v Zavetišču Horjul?

* Vse živali, ki so na voljo za posvojitev, najdete na spletni strani Zavetišča Horjul - rubrika Iščejo nov dom
* Vse pse, ki so v Zavetišču Horjul na voljo za posvojitev, najdete na mojpes.netu v rubriki pomagajmo.

Vsi podatki so sproti ažurirani.
Ob vsaki fotografiji živali je na obeh spletnih straneh povezava v ustrezno temo na mojpesForumu, kjer ima Zavetišče Horjul svojo samostojno rubriko z arhivom.
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #3 : četrtek, 15.06.2006 : 20:22:52 »

Ja, morda še enkrat. Možnosti imate tri, kar se tiče doniranja denarja:
1. nakažete meni
2. nakažete Društvu za pomoč brezdomnim živalim Repek
3. nakažete Društvu za zaščito živali Ljubljana - na TRR ali pa preko SMS donacij na številko 1919 z besedilom "zivali" in s tem prispevate 230 sit za njih. Ob tem je treba napisat še, da se Mobitel odreka kakršnemukoli zaslužku in gre ves denar društvu.

Ker ni vse v denarju, lahko seveda pomagate tudi na druge zgoraj napisane načine, sploh v teh poletnih mesecih, ki so zmeraj nori, nikar ne razmišljajte le o dopustu  Cheesy Wink...pridite nam kaj pomagat, pa koga na sprehod peljat. Tisti, ki to že itak počnete, tako veste, kako zelo so vas veseli...

Jana, hvala za ustvarjen red, tako bomo zdaj lahko v temah o živalih pisali o njih, tule pa o oblikah pomoči. Pa hvala vsem, ki se kakorkoli trudite opozoriti na njih. Lp, Polona
Logiran

Smetka
Moderator
*****
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #4 : četrtek, 15.06.2006 : 21:12:35 »

Eh...da nisem slučajno pozabila tistega, kar sem imela vseskozi v prstih za natipkat  Tongue...mojpes.netova Jana ob včlanitvi v vse tri pakete (midi, maksi in mega) donira 500 sit zavetišču Horjul. Mini forumovci, tako tudi lahko pomagate...Lp vsem.

Logiran

Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #5 : petek, 16.06.2006 : 08:42:47 »

Samo kratko pojasnilo, glede na to, da uporabniki ne gledajo veliko okrog Wink po drugih temah.

Z vclanitvijo v paket midi ne postanete samo midi clani, temvec dobite tudi kartico popustov, dostop do vseh forumskih tem, moznost vkljucevanja v mojpes.netove aktivnosti (nekatere so samo za clane, sicer pa imajo clani veeeelike popuste pri predavanjih, piknikih...), pa se kaj si bomo izmislili.
Maksiji imajo poleg tega moznost promocije svoje psarne, oglasevanje legel..., mega uporabniki pa lahko poleg vsega tega promovirajo svojo kinolosko dejavnost in so vkljuceni v razlicne mojpes.netove promocijske aktivnosti (natecaji, predstavitve na razstavah, piknikih...)...

Skratka, vabljeni v mojpes.netovo "druzino", s cimer neposredno pomagate tudi Zavetiscu Horjul.
Popuste in donacije ob vclanitvi najdete tukaj.
Logiran

hgvkjcvajgvbsgdfb
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 534


« Odgovor #6 : petek, 16.06.2006 : 17:44:37 »

Če nimam mobitela in imam simobil lahko tudi prispevam?
Logiran
arončka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 615


« Odgovor #7 : petek, 16.06.2006 : 17:47:23 »

Žal ne. Lahko pa pošlješ sms z, recimo, maminega telefona... Roll Eyes Wink
Logiran
Olly
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 273


« Odgovor #8 : ponedeljek, 19.06.2006 : 18:20:14 »

Sem poslala SMS nisem dobila odgovora, pošljem še 1x in naenkrat dobim dva nazaj  Cheesy
Super...res dobiš lep SMS nazaj in imaš dober občutek, da si vsaj malo pomagal živalim  Smiley
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.296


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #9 : sreda, 21.06.2006 : 17:56:07 »

Ha, zanimiva prireditev se bo odvijala v torek, 27.6.2006 v KUD F. Prešeren v Ljubljani in ce imate kaj kovancev, ste vabljeni, da jih prinesete na tehtanje Grin
Tudi tako lahko pomagate brezdomnim pesjanom in mackonom Smiley.

Vec na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,7890.0.html

Ce slucajno v torek nimate casa, pravijo organizatorji, da velja zbiranje kovancev tudi do naslednje prireditve v jeseni, pa za konec leta se eno zbiranje, saj po novem letu ti kovanci ne bodo vec veljali Wink

Ajde, pujse na plano Wink
Logiran

drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #10 : ponedeljek, 20.11.2006 : 12:16:38 »

Ker je danes tako turoben, deževen dan (vsaj v našem koncu) in ker nekateri pač nimamo priložnosti, da bi hodili v Horjul in pomagali z njegovo stilsko preobrazbo, predlagam, da v roke primemo tiste najbolj zveste spremljevalce (z izjemo domačih živali) in odtipkamo besedo "ZIVALI" na 1919.

To sicer ne odtehta sprehodov, čohljanja, pa betoniranja, pa nameščanja novih žlebov ter pomoči pri iskanju novih ali starih lastnikov izgubljenih ali zavrženih živali, ampak nekaj tudi tistih 100 x 230 SIT pomeni, kajne?

Najhujši greh v odnosu do živali ni v sovraštvu ampak v brezbrižnosti. Hvala, ker vam ni vseeno "G.B. Shaw
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #11 : ponedeljek, 20.11.2006 : 20:06:00 »

teli smsi grejo za Horjul?
Če grejo direktno tja, pol jih bo nekaj priletelo iz naše familije Wink
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #12 : ponedeljek, 20.11.2006 : 20:20:23 »

To je ena izmed oblik pomoči živalim, več pa najdeš v zgornjih postih.
Pa lep večer!
Logiran
cac
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 603


« Odgovor #13 : ponedeljek, 09.04.2007 : 21:05:59 »

Eno vprašanje... ne vem kam drugam bi vprašala sram ne se jezit sram

Kako je z dohodnino? oz. s tistim 0.5% od dohodnine, ki jo lahko državljani namenimo različnim ustanovam, društvom ipd.
Danes sem gledala seznam, pa zavetišč za živali ni na njemu sram
Naša celotna družina in še prijatelji bi radi to donirali zavetišču Horjul. Bo na spisku? Kolikor vem se je možno prijaviti za to do septembra.
Če kdo karkoli ve, bom hvaležna informacije Cool
Logiran
Rossy
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.658



« Odgovor #14 : ponedeljek, 09.04.2007 : 21:30:52 »

cac, tukaj poteka debata o tem,  http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14090.0.html

lp  Smiley
Logiran
Strani: [1] 2  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zavetišče Horjul  |  Arhiv Zavetišča Horjul (Moderatorji: kaja, Smetka, Zavetišče Horjul, Sine)  |  Tema: OBVEZNO PREBERI - POMEMBNE INFORMACIJE!
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines